Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveikos merginos 4u.gif



susiduriau su tokia problema, mano raugui jau kokie 4-5men. Laikau ji saldytuve, pries kepant duonele pamaitinu. Taciau pastebejau, kad raugo pavirsiuje susidare balta plevele, kvapas raugo labai intensyvus, stiprus. Nezinau kaip atrodo pelesis ir koks yra jo kvapas, kaip dabar zinot ar ten pavirsiuje susidares pelesis?
Atsakyti
QUOTE(@lot@ @ 2011 06 30, 09:56)
As parasiau el.laiska jiems ir paklausiau ar nebutu galimybes pristatyti i kitus miestus,jai klientas apmokes pristatyma. g.gif



QUOTE(keistuole @ 2011 06 30, 11:02)
aš kai skambinau tam salyklui, tai man siūlė delonoj pirkt, nes su pristatymu jiems problematiška.
Miltus paprastai pasijotus.


Salyklui i Kauna, as siandien skambinau. Labai maloniai pabendravau thumbup.gif Jie nepristato i kitus miestus, nes "Salyklas.lt" nera parduotuve, jie parduoda tik kepykloms, bet sake be problemu ir fiziniam asmeniui parduos, bet reikia tik pas juos vaziuoti.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit biggrin.gif Manau norinciu bus nemazai.
Atsakyti
QUOTE(aurum2010 @ 2011 06 29, 01:15)
Svarbu zinoti, kad duonos kepimui nepatartina naudoti aliejingas seklas, tokias kaip saulegrazu, moliugu, linu semenu, kadangi kepimo metu esant aukstai temperaturai, siose seklose esantys aliejai skyla sudarydami itin kenksmingas, kancerogenines medziagas, sukeliancias vezinius susirgimus schmoll.gif Nepersistenkime, kepdamos namine duona. Pati sveikiausia duona- miltai ir vanduo smile.gif


blink.gif mastau.gif Įdomu, iš kur tokia informacija?
Žinau, kad esant aukštai temperatūrai aliejai skyla, kaip ir sakot, bet ar žinot, kokia temperatūra būna kepamo kepalioko viduje? Tikrai per žema, kad taip įvyktų. O kai aliejai suskils, duona bus sudegusi ir jūs jos visvien nenorėsit valgyti (va, keptuvėje kaitinant kaip tik ir pasiekiama tokia aliejaus temperatūra. Kepiniai jo prisigeria ir taip suvartojamas tas nesveikas aliejus. Beje, ir paskrudę, patys skaniausi traškūs gabaliukai irgi yra kažkiek kancerogeniški. O duonoje - vargu. Na, nebent pakraštėliuose kokia saulėgrąža apskrudusi būtų... Bet, palyginus, kiek suvartojame pirktinių produktų su E, tai ta saulėgrąža mums tiek pakenkt nesugebės nė per 100 metų)
O gal jūs turit kokios naujos informacijos? Įdėkit nuorodų, negąsdinkit žmones tuščiai. Ir dėkit rimtų tyrimų straipsnius, o ne kokių pletkinių tinklapių (tipo Delfi ir pan.)
Atsakyti
Laba diena, kreipiuosi į jus (nes neatrinkau, kuri yra šios temos moderatorė blush2.gif , ) bei visas čia rašančias ir besidominčias duonyčių kepimu ir su tuo susijusiais dalykais. Ieškodama informacijos pastebėjau, kad jos laaaabai daug ir įvairios, ir viskas viename, vienoje temoje, paskui pasikartoja su variacijomis kitose panašiose temose apie duoną. Sunku rasti konkretų dalyką. Todėl kilo mintis, ar neglima būtų subforumuose sukurti duonos kepėjėlių temą, į kurią būtų sukeltos visos čia belekaip besimėtančios temos apie duonos kepimą? Ten galima būtų temas smulkinti, pvz.: "Raugo gaminimas - sėkmės ir nesėkmės", "Juoda duona" "Kvietinė duona" "Saldūs mieliniai kepiniai" "Kur pigesni ir geresni miltai, kiti priedai duonai" na ir taip toliau, ir panašiai rolleyes.gif
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą 4u.gif Ką manote? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 30 birželio 2011 - 14:58
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 08:38)
del salyklo galvoju ka cia sumascius  g.gif
Jei kada vaziuosiu i Kauna, tai garsiai cia sauksiu  lotuliukas.gif 

Ir dar klausimelis  ax.gif Nataliuncik, o kokius ruginius miltus, is Malsenos, jus perkates juodai duonai kepti; sijotus, pasijotus, ar pilno grudo?

drinks_cheers.gif
čia jau skonio reikalas kokius miltus pirkt(ar tai pilno grudo, ar sijotus, ar pasijotus), nes skiriasi tik malimas. jei dėl sveikumo, tai ko miltai bus rupesni, to sveikiau, aš imu viduriuka-dažniausiai pasijotus miltus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 11:36)
Salyklui i Kauna, as siandien skambinau. Labai maloniai pabendravau  thumbup.gif  Jie nepristato i kitus miestus, nes "Salyklas.lt" nera parduotuve, jie parduoda tik kepykloms, bet sake be problemu ir fiziniam asmeniui parduos, bet reikia tik pas juos vaziuoti.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit  biggrin.gif Manau norinciu bus nemazai.

salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
Atsakyti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 13:25)
jei kam bus idomu, galesiu duoti

tikrai labai idomu, duokite receptuka.
Atsakyti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 12:25)
salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti

g.gif Toookius kiekius įvairiausių kultūrų sau draugas augina.... g.gif g.gif
Nors malūne pasirinkimas iš tikro puikus thumbup.gif
receptėliu pasidalinkit prašom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 30, 15:57)
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą  4u.gif  Ką manote?  mirksiukas.gif


Niekam tai neaktualu? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 07 01, 19:32)
Niekam tai neaktualu? g.gif  unsure.gif

aš manau kad čia neaktualu, nes jus gi raugą ne kiekvieną dieną darot, o tik pirma karta, o ir duona, kiekvienas gali paimt mėgstama receptą ir iš jo padaryt kvietine, rugine-kvietine, juoda...bet čia tik mano nuomonė, nežinau, gal kitiem kitaip atrodo

O saldus kepiniai jau kaip ir yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 30, 16:19)
drinks_cheers.gif
čia jau skonio reikalas kokius miltus pirkt(ar tai pilno grudo, ar sijotus, ar pasijotus), nes skiriasi tik malimas. jei dėl sveikumo, tai ko miltai bus rupesni, to sveikiau, aš imu viduriuka-dažniausiai pasijotus miltus  smile.gif

Aciu! 4u.gif

QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 13:25)
salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti

Dekuj uz informacijos pasidalinima! 4u.gif
Bet paziurejau, tai kainos ten blink.gif Salyklo ir ruginiu miltu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 12:25)
Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti


Ar galima būtų receptuką gauti? 4u.gif
Atsakyti