Sveikos merginos
susiduriau su tokia problema, mano raugui jau kokie 4-5men. Laikau ji saldytuve, pries kepant duonele pamaitinu. Taciau pastebejau, kad raugo pavirsiuje susidare balta plevele, kvapas raugo labai intensyvus, stiprus. Nezinau kaip atrodo pelesis ir koks yra jo kvapas, kaip dabar zinot ar ten pavirsiuje susidares pelesis?
QUOTE(@lot@ @ 2011 06 30, 09:56)
As parasiau el.laiska jiems ir paklausiau ar nebutu galimybes pristatyti i kitus miestus,jai klientas apmokes pristatyma.
QUOTE(keistuole @ 2011 06 30, 11:02)
aš kai skambinau tam salyklui, tai man siūlė delonoj pirkt, nes su pristatymu jiems problematiška.
Miltus paprastai pasijotus.
Miltus paprastai pasijotus.
Salyklui i Kauna, as siandien skambinau. Labai maloniai pabendravau Jie nepristato i kitus miestus, nes "Salyklas.lt" nera parduotuve, jie parduoda tik kepykloms, bet sake be problemu ir fiziniam asmeniui parduos, bet reikia tik pas juos vaziuoti.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit Manau norinciu bus nemazai.
QUOTE(aurum2010 @ 2011 06 29, 01:15)
Svarbu zinoti, kad duonos kepimui nepatartina naudoti aliejingas seklas, tokias kaip saulegrazu, moliugu, linu semenu, kadangi kepimo metu esant aukstai temperaturai, siose seklose esantys aliejai skyla sudarydami itin kenksmingas, kancerogenines medziagas, sukeliancias vezinius susirgimus Nepersistenkime, kepdamos namine duona. Pati sveikiausia duona- miltai ir vanduo
Įdomu, iš kur tokia informacija?
Žinau, kad esant aukštai temperatūrai aliejai skyla, kaip ir sakot, bet ar žinot, kokia temperatūra būna kepamo kepalioko viduje? Tikrai per žema, kad taip įvyktų. O kai aliejai suskils, duona bus sudegusi ir jūs jos visvien nenorėsit valgyti (va, keptuvėje kaitinant kaip tik ir pasiekiama tokia aliejaus temperatūra. Kepiniai jo prisigeria ir taip suvartojamas tas nesveikas aliejus. Beje, ir paskrudę, patys skaniausi traškūs gabaliukai irgi yra kažkiek kancerogeniški. O duonoje - vargu. Na, nebent pakraštėliuose kokia saulėgrąža apskrudusi būtų... Bet, palyginus, kiek suvartojame pirktinių produktų su E, tai ta saulėgrąža mums tiek pakenkt nesugebės nė per 100 metų)
O gal jūs turit kokios naujos informacijos? Įdėkit nuorodų, negąsdinkit žmones tuščiai. Ir dėkit rimtų tyrimų straipsnius, o ne kokių pletkinių tinklapių (tipo Delfi ir pan.)
Laba diena, kreipiuosi į jus (nes neatrinkau, kuri yra šios temos moderatorė , ) bei visas čia rašančias ir besidominčias duonyčių kepimu ir su tuo susijusiais dalykais. Ieškodama informacijos pastebėjau, kad jos laaaabai daug ir įvairios, ir viskas viename, vienoje temoje, paskui pasikartoja su variacijomis kitose panašiose temose apie duoną. Sunku rasti konkretų dalyką. Todėl kilo mintis, ar neglima būtų subforumuose sukurti duonos kepėjėlių temą, į kurią būtų sukeltos visos čia belekaip besimėtančios temos apie duonos kepimą? Ten galima būtų temas smulkinti, pvz.: "Raugo gaminimas - sėkmės ir nesėkmės", "Juoda duona" "Kvietinė duona" "Saldūs mieliniai kepiniai" "Kur pigesni ir geresni miltai, kiti priedai duonai" na ir taip toliau, ir panašiai
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą Ką manote?
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą Ką manote?
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 08:38)
del salyklo galvoju ka cia sumascius
Jei kada vaziuosiu i Kauna, tai garsiai cia sauksiu
Ir dar klausimelis Nataliuncik, o kokius ruginius miltus, is Malsenos, jus perkates juodai duonai kepti; sijotus, pasijotus, ar pilno grudo?
Jei kada vaziuosiu i Kauna, tai garsiai cia sauksiu
Ir dar klausimelis Nataliuncik, o kokius ruginius miltus, is Malsenos, jus perkates juodai duonai kepti; sijotus, pasijotus, ar pilno grudo?
čia jau skonio reikalas kokius miltus pirkt(ar tai pilno grudo, ar sijotus, ar pasijotus), nes skiriasi tik malimas. jei dėl sveikumo, tai ko miltai bus rupesni, to sveikiau, aš imu viduriuka-dažniausiai pasijotus miltus
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 11:36)
Salyklui i Kauna, as siandien skambinau. Labai maloniai pabendravau Jie nepristato i kitus miestus, nes "Salyklas.lt" nera parduotuve, jie parduoda tik kepykloms, bet sake be problemu ir fiziniam asmeniui parduos, bet reikia tik pas juos vaziuoti.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit Manau norinciu bus nemazai.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit Manau norinciu bus nemazai.
salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 13:25)
jei kam bus idomu, galesiu duoti
tikrai labai idomu, duokite receptuka.
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 12:25)
salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
Toookius kiekius įvairiausių kultūrų sau draugas augina....
Nors malūne pasirinkimas iš tikro puikus
receptėliu pasidalinkit prašom
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 30, 15:57)
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą Ką manote?
Niekam tai neaktualu?
QUOTE(pašnekutė @ 2011 07 01, 19:32)
Niekam tai neaktualu?
aš manau kad čia neaktualu, nes jus gi raugą ne kiekvieną dieną darot, o tik pirma karta, o ir duona, kiekvienas gali paimt mėgstama receptą ir iš jo padaryt kvietine, rugine-kvietine, juoda...bet čia tik mano nuomonė, nežinau, gal kitiem kitaip atrodo
O saldus kepiniai jau kaip ir yra
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 30, 16:19)
čia jau skonio reikalas kokius miltus pirkt(ar tai pilno grudo, ar sijotus, ar pasijotus), nes skiriasi tik malimas. jei dėl sveikumo, tai ko miltai bus rupesni, to sveikiau, aš imu viduriuka-dažniausiai pasijotus miltus
Aciu!
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 13:25)
salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
Dekuj uz informacijos pasidalinima!
Bet paziurejau, tai kainos ten Salyklo ir ruginiu miltu
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 12:25)
Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
Ar galima būtų receptuką gauti?