Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 21:17)
Guziuk, maišykit būtinai ir kvietinių, nes jei dedat tik viso grūdo ruginius, tai nelabai kam ten yra iškilus laikytis. nes tie viso grūdo praktiškai neturi glitimo ir nesilaiko. Įdėjus kvietinių (I rūšies ar aukščiausios) bus kam laikyt kepinį

nu tai va,gal del to man taip ir yra g.gif butinai taip darysiu pioneer.gif
Atsakyti
thumbup.gif valiooo
vakar kepiau duonytę su atnaujintu tuo senu raugu, kaip patarėt. AČIŪŪŪŪ
duonytė gavosi puiki, tik kepiau gana ilgai beveik dvi valandas. Sakau gal dėl to, kad buvo siaura ir aukšta forma. Bet visgi ne iš kilogramo kepiau, o iš 400 gramų miltų. Tai nelabai supratau, kodėl taip ilgai g.gif na bet iškepiau. Tiesa gavosi apyšviesė. Nors miltų ir ruginių ir kvietinių per pusę ėmiau. Bet gal todėl, kad kvietinis raugas buvo? Tešlą šį kartą maišiau duonkepėje ir valandą laiko duonkepė ją kildino. Tada dar beveik tris valandas kildinau prie šaldytuvo priglaudus blush2.gif nes ta sienelė įšyla karts nuo karto. Raugo sukrėčiau daugiau nei pusę puslitriuko.

Į atidėtą tą kvietinį raugą šiandien įmaišiau šimtą gramų ruginių rupių miltų ir tiek pat vandens šilto. per kelias valandas raugo patapo jau pilnas puslitriukas. Dabar nežinau kaip man elgtis --- kišt raugą šaldytuvan ar jau galiu kepti šiandien vėl duoną g.gif o jei noriu kept rytoj???---tada laikyt kambarį dar jį? šaldytuvan? pamaišyt, kad neišliptų? nbežinau blush2.gif
Atsakyti
O as galvoju, kad man ta duona tokia neaiskiai pakilus, ir slapia gavosi del to, kad raugas buvo ryskiai pasenes... nes gi po nakties nepakile beveik buvo.. o tam raugui koks menuo buvo. Dabar saldytuve ziuriu jis uzbujojes bigsmile.gif
Atsakyti
o dar klausimukas 4u.gif ar galima cukrų keisti medumi? ar keičiasi skoninės duonos savybės? kaip tada galima būtų keisti cukrų medumi (kiekis koks)?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 06, 17:05)
o dar klausimukas  4u.gif ar galima cukrų keisti medumi? ar keičiasi skoninės duonos savybės? kaip tada galima būtų keisti cukrų medumi (kiekis koks)?

ačiū  4u.gif


bent man saldumo mažiau iš medaus.
O skonis irgi kažkiek keeičiasi, kvapo irgi.

Pradžioj pabandykit pusę cukraus kiekio keist medum.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 06, 18:08)
bent man saldumo mažiau iš medaus.
O skonis irgi kažkiek keeičiasi, kvapo irgi.

Pradžioj pabandykit pusę cukraus kiekio keist medum.

4u.gif ačiū


o jei į tešlą dėsiu girai gaminti skirto salyklo (sudėtyje yra mielių), tai ar tada mažiau raugo dėt, cukraus ar dar ko? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 06, 14:39)
Tiesa gavosi apyšviesė. Nors miltų ir ruginių ir kvietinių per pusę ėmiau.


Sveikinam smile.gif Čia tau ne pyragą iškepti, čia duona, labai smagus jausmas, kai savo išsikepi ir pavyksta smile.gif
Apyšviesė - o norėjosi tamsesnės? Reiktų dėti salyklo, ruginė ir gryna būna tokia pilka.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 06, 16:05)
o dar klausimukas  4u.gif ar galima cukrų keisti medumi? ar keičiasi skoninės duonos savybės? kaip tada galima būtų keisti cukrų medumi (kiekis koks)?

ačiū  4u.gif


nuo didesnio kiekio medaus - duona sunkiai kyla mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 10 06, 22:09)
Sveikinam smile.gif Čia tau ne pyragą iškepti, čia duona, labai smagus jausmas, kai savo išsikepi ir pavyksta smile.gif
Apyšviesė - o norėjosi tamsesnės? Reiktų dėti salyklo, ruginė ir gryna būna tokia pilka.

O is kur salyklo gaut ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 10 07, 08:11)
O is kur salyklo gaut ax.gif ?

Salykla galima nusiperkti smile.gif
http://www.delona.lt...kepimui,58.html
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 10 06, 22:09)
Sveikinam smile.gif Čia tau ne pyragą iškepti, čia duona, labai smagus jausmas, kai savo išsikepi ir pavyksta smile.gif
Apyšviesė - o norėjosi tamsesnės? Reiktų dėti salyklo, ruginė ir gryna būna tokia pilka.

Ačiū už sveikinimus smile.gif vyras jau gyrė mano duonikę smile.gif ne tobula gavosi, na bet jau panaši į duoną.
salyklo gryno neturiu, todėl bandysiu patamsinti su girai skirtu mišiniu, bet ten dėta mielių, tai net nežinau kiek jo ten galiu įmesti į tešlą, kad nebūtų bėdos vėl g.gif

QUOTE(drugelis. @ 2011 10 06, 22:25)
nuo didesnio kiekio medaus - duona sunkiai kyla  mirksiukas.gif

4u.gif ačiū kad paprotinot smile.gif gal pradžiai kol susidraugausiu iki galo su duonos kepimu, tai apsiribosiu cukrumi 4u.gif

o jei noriu duonos su daugiau saulėgrąžų, moliūgų sėklomis, dribsniais, tai kiek maksimum galiu dėti ant tarkim 400 gr miltų, kad man iškiltų ir iškeptų? ar nuo to nepriklauso iškilimas ir iškepimas?
ir matau ant duonikių jūsų pabarstyta sėklų, tai kokiu metu jas dedate? iš karto prieš pašaunant orkaitėn?

4u.gif ačiū...gal kvailoki klausimai, bet tikiuosi atleisit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 10 07, 09:11)
O is kur salyklo gaut ax.gif ?


Kaune galima Pranciškaus Jokubausko malūne, Kalvarijos 10, Kaunas, atsveria, kiek nori.
Atsakyti