Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Man atrodo, kad miltų trūkumas tešloje yra.
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 05, 11:25)
as visad tokius ir naudoju bigsmile.gif  thumbup.gif reiks bandyt,parasysiu kaip sekes mirksiukas.gif

o vanduo siltas turi but ? g.gif


aš pilu kambario temperatūros, bet gali būt ir šiltas, tik ne karštas
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 11:19)
imkit viso grūdo miltus (geriausiai viso grūdo) ir kasdien tuo pačiu metu  biggrin.gif maišot 100g miltų ir 100 g vandens. Taip 4 dienas. Penktą galit bandyt kept  4u.gif


Ta prasme ruginius? ar kvietinius? Aš saviškį dariau iš ruginių pagal šitą receptuką čia.
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 22:11)
nu viskas,dabar jau truko kantrybe galutinai doh.gif uzdejau ant 230 10 miin,paskui palikau 200 valandai,ispradziu atrode viskas gerai,pakilo,idejau,dar pusvalandi kol kepe,kilo,o paskui subliusko verysad.gif nieko nedariau ,maniau palauksiu iki galo...isimant man ji iskrito kaip maisas blink.gif zodziu pluta iskepus,skani,o vidus kaip matot slapiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas verysad.gif ir dar taip baisiai,kaip niekad doh.gif

nejau teks megautis pirktine unsure.gif

blink.gif o jus miltų nekeitėt? viską darot kaip ir anksčiau?
gal pabandykit pagal kitą receptą iškept, ir jei bus t.p. tada reikia galvot kame problema
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 05, 15:34)
blink.gif o jus miltų nekeitėt? viską darot kaip ir anksčiau?
gal pabandykit pagal kitą receptą iškept, ir jei bus t.p. tada reikia galvot kame problema


man tai panašu, jog raugas neveikia, o kadangi tešla labai skysta formuojasi naujas rūgimo procesas dėl ko viskas kaip ir pakyla, bet tam sunaudojami miltai ir kepant belieka porūgštis skystis, kuris ir sukrenta.
Neišeina kažkaip aiškiai surašyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 14:43)
man tai panašu, jog raugas neveikia,  o kadangi tešla labai skysta formuojasi naujas rūgimo procesas dėl ko viskas kaip ir pakyla, bet tam sunaudojami miltai ir kepant belieka porūgštis skystis, kuris ir sukrenta.
Neišeina kažkaip aiškiai surašyt  blush2.gif

gali būt, bet jei raugas neveiktu, tai jis nesuspėtu per naktį suraugint tešlą g.gif nors jei tešla skysta...įmanoma...ypač jei daug kvietinių miltų...šiaip, mintys garsiai blush2.gif

galima pabandyt atgaivint raugą jei vis dar eina kažkoks procesas, tada jau ir matysis
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 05, 15:54)
gali būt, bet jei raugas neveiktu, tai jis nesuspėtu per naktį suraugint tešlą  g.gif nors jei tešla skysta...įmanoma...ypač jei daug kvietinių miltų...šiaip, mintys garsiai  blush2.gif 

galima pabandyt atgaivint raugą jei vis dar eina kažkoks procesas, tada jau ir matysis


aš ir tik garsiai pamąsčiau, nes man labai keista, kodėl kyla. Net ir perrūgus turi iškept.
Na nebent labai daug raugo,o tešla kai skysta, tai jis juos visus ir sunaudoja per ilgesnį laiką mastau.gif
Atsakyti
Joo... nu ir as kepsiu dar i savaites gala... tikiuosi mano duona daugiau nesamoniu nedarys biggrin.gif kepu ir as ant 180, zodziu kaip visada. tik kad ilgai be galo kept pradejo, ir vistiek kakzokia keista. As gal per ilgai laikau kildint duona, bet kad visad taip darydavau. Nu nieko , bandysiu dar daugint miltu, ir maziau kildint.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 10 05, 15:06)
Man atrodo, kad miltų trūkumas tešloje yra.

sakai g.gif tai kokia konsistencija pas jus buna? pas mane tai tokia,kai sauksta pakabini tai kaip gera tirsta giretine nukrenta,tai kazkaip neatrodo kad truksta g.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 05, 15:34)
blink.gif o jus miltų nekeitėt? viską darot kaip ir anksčiau?


anksciau maisydavau miltus,biski vienu biski kitu,bet masei kad vienas kg gautus buvo,o dabar tik is vienos rusies darau,viso grudo ruginiu unsure.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 16:06)

Na nebent labai daug raugo

vat jo tai daugiau palieku nei anksciau g.gif vietoj 3 saukstu kokius 6 gerus blush2.gif
Atsakyti
Nesu aš kepus tos duonos iš raugo, kur visko daug reik ir t.t. Aš kepu duonas su ruginiu raugu ir niekad nebuvo tokio bajerio dar...
Atsakyti
QUOTE(Novilunio @ 2010 08 25, 19:27)
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)

Merginos, ar kepes kas ta duona? Nes man kaip ir skysciu daugoka, ar tesla skysta kaip pliure turi but?
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 05, 19:24)
sakai g.gif tai kokia konsistencija pas jus buna? pas mane tai tokia,kai sauksta pakabini tai kaip gera tirsta giretine nukrenta,tai kazkaip neatrodo kad truksta g.gif
anksciau maisydavau miltus,biski vienu biski kitu,bet masei kad vienas kg gautus buvo,o dabar tik is vienos rusies darau,viso grudo ruginiu unsure.gif
vat jo tai daugiau palieku nei anksciau g.gif vietoj 3 saukstu kokius 6 gerus blush2.gif


Guziuk, maišykit būtinai ir kvietinių, nes jei dedat tik viso grūdo ruginius, tai nelabai kam ten yra iškilus laikytis. nes tie viso grūdo praktiškai neturi glitimo ir nesilaiko. Įdėjus kvietinių (I rūšies ar aukščiausios) bus kam laikyt kepinį
Atsakyti