Man atrodo, kad miltų trūkumas tešloje yra.
QUOTE(guziukas @ 2011 10 05, 11:25)
as visad tokius ir naudoju reiks bandyt,parasysiu kaip sekes
o vanduo siltas turi but ?
o vanduo siltas turi but ?
aš pilu kambario temperatūros, bet gali būt ir šiltas, tik ne karštas
QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 11:19)
imkit viso grūdo miltus (geriausiai viso grūdo) ir kasdien tuo pačiu metu maišot 100g miltų ir 100 g vandens. Taip 4 dienas. Penktą galit bandyt kept
Ta prasme ruginius? ar kvietinius? Aš saviškį dariau iš ruginių pagal šitą receptuką čia.
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 22:11)
nu viskas,dabar jau truko kantrybe galutinai uzdejau ant 230 10 miin,paskui palikau 200 valandai,ispradziu atrode viskas gerai,pakilo,idejau,dar pusvalandi kol kepe,kilo,o paskui subliusko nieko nedariau ,maniau palauksiu iki galo...isimant man ji iskrito kaip maisas zodziu pluta iskepus,skani,o vidus kaip matot slapiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas ir dar taip baisiai,kaip niekad
nejau teks megautis pirktine
nejau teks megautis pirktine
o jus miltų nekeitėt? viską darot kaip ir anksčiau?
gal pabandykit pagal kitą receptą iškept, ir jei bus t.p. tada reikia galvot kame problema
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 05, 15:34)
o jus miltų nekeitėt? viską darot kaip ir anksčiau?
gal pabandykit pagal kitą receptą iškept, ir jei bus t.p. tada reikia galvot kame problema
gal pabandykit pagal kitą receptą iškept, ir jei bus t.p. tada reikia galvot kame problema
man tai panašu, jog raugas neveikia, o kadangi tešla labai skysta formuojasi naujas rūgimo procesas dėl ko viskas kaip ir pakyla, bet tam sunaudojami miltai ir kepant belieka porūgštis skystis, kuris ir sukrenta.
Neišeina kažkaip aiškiai surašyt
QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 14:43)
man tai panašu, jog raugas neveikia, o kadangi tešla labai skysta formuojasi naujas rūgimo procesas dėl ko viskas kaip ir pakyla, bet tam sunaudojami miltai ir kepant belieka porūgštis skystis, kuris ir sukrenta.
Neišeina kažkaip aiškiai surašyt
Neišeina kažkaip aiškiai surašyt
gali būt, bet jei raugas neveiktu, tai jis nesuspėtu per naktį suraugint tešlą nors jei tešla skysta...įmanoma...ypač jei daug kvietinių miltų...šiaip, mintys garsiai
galima pabandyt atgaivint raugą jei vis dar eina kažkoks procesas, tada jau ir matysis
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 05, 15:54)
gali būt, bet jei raugas neveiktu, tai jis nesuspėtu per naktį suraugint tešlą nors jei tešla skysta...įmanoma...ypač jei daug kvietinių miltų...šiaip, mintys garsiai
galima pabandyt atgaivint raugą jei vis dar eina kažkoks procesas, tada jau ir matysis
galima pabandyt atgaivint raugą jei vis dar eina kažkoks procesas, tada jau ir matysis
aš ir tik garsiai pamąsčiau, nes man labai keista, kodėl kyla. Net ir perrūgus turi iškept.
Na nebent labai daug raugo,o tešla kai skysta, tai jis juos visus ir sunaudoja per ilgesnį laiką
Joo... nu ir as kepsiu dar i savaites gala... tikiuosi mano duona daugiau nesamoniu nedarys kepu ir as ant 180, zodziu kaip visada. tik kad ilgai be galo kept pradejo, ir vistiek kakzokia keista. As gal per ilgai laikau kildint duona, bet kad visad taip darydavau. Nu nieko , bandysiu dar daugint miltu, ir maziau kildint.
QUOTE(laurechka @ 2011 10 05, 15:06)
Man atrodo, kad miltų trūkumas tešloje yra.
sakai tai kokia konsistencija pas jus buna? pas mane tai tokia,kai sauksta pakabini tai kaip gera tirsta giretine nukrenta,tai kazkaip neatrodo kad truksta
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 05, 15:34)
o jus miltų nekeitėt? viską darot kaip ir anksčiau?
anksciau maisydavau miltus,biski vienu biski kitu,bet masei kad vienas kg gautus buvo,o dabar tik is vienos rusies darau,viso grudo ruginiu
QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 16:06)
Na nebent labai daug raugo
vat jo tai daugiau palieku nei anksciau vietoj 3 saukstu kokius 6 gerus
Nesu aš kepus tos duonos iš raugo, kur visko daug reik ir t.t. Aš kepu duonas su ruginiu raugu ir niekad nebuvo tokio bajerio dar...
QUOTE(Novilunio @ 2010 08 25, 19:27)
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)
Merginos, ar kepes kas ta duona? Nes man kaip ir skysciu daugoka, ar tesla skysta kaip pliure turi but?
QUOTE(guziukas @ 2011 10 05, 19:24)
sakai tai kokia konsistencija pas jus buna? pas mane tai tokia,kai sauksta pakabini tai kaip gera tirsta giretine nukrenta,tai kazkaip neatrodo kad truksta
anksciau maisydavau miltus,biski vienu biski kitu,bet masei kad vienas kg gautus buvo,o dabar tik is vienos rusies darau,viso grudo ruginiu
vat jo tai daugiau palieku nei anksciau vietoj 3 saukstu kokius 6 gerus
anksciau maisydavau miltus,biski vienu biski kitu,bet masei kad vienas kg gautus buvo,o dabar tik is vienos rusies darau,viso grudo ruginiu
vat jo tai daugiau palieku nei anksciau vietoj 3 saukstu kokius 6 gerus
Guziuk, maišykit būtinai ir kvietinių, nes jei dedat tik viso grūdo ruginius, tai nelabai kam ten yra iškilus laikytis. nes tie viso grūdo praktiškai neturi glitimo ir nesilaiko. Įdėjus kvietinių (I rūšies ar aukščiausios) bus kam laikyt kepinį