Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

guziukas, duona reikia kept nemažiau 180-190 laipsniu, nes iš visų jūsų pasisakymu išeina kad neįkaitinat orkaite iki reikalingos temp., todėl ir išsikepa tik šonai/viršus, bet ne viduriukas.
O raugas pas jus geras, tik iškilusi tešlą sukrenta kai būna perrūgusi, jus tiesiog per ilgai laikot užmaišyta tešlą.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 04, 11:00)
guziukas, duona reikia kept nemažiau 180-190 laipsniu, nes iš visų jūsų pasisakymu išeina kad neįkaitinat orkaite iki reikalingos temp., todėl ir išsikepa tik šonai/viršus, bet ne viduriukas.
O raugas pas jus geras, tik iškilusi tešlą sukrenta kai būna perrūgusi, jus tiesiog per ilgai laikot užmaišyta tešlą.

tai del tempos reiskiasi as gerai dariau g.gif

del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt ax.gif

o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta g.gif ir tipo per ta laika kol pasyla orkaite ji iskepa g.gif

o kaip kitos darot su ta orkaite?
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 10:04)
tai del tempos reiskiasi as gerai dariau g.gif

del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt ax.gif

o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta g.gif ir tipo per ta laika kol pasyla orkaite ji iskepa g.gif

o kaip kitos darot su ta orkaite?

jei statot į šaltą, tada pabandykit 15min kept 230 laipsniu temp., o tada sumažinikyt iki 180-190 laipsniu ir toliau kepkit, dar galit uždengt, neturint dangčio galima paprasta folija, tada temp. pasiskirsto vienodai ir viduriukas gerai iškepa

o dėl prarūgusios tešlos t.p. viduriukas būna drėgnas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 04, 11:16)
jei statot į šaltą, tada pabandykit 15min kept 230 laipsniu temp., o tada sumažinikyt iki 180-190 laipsniu ir toliau kepkit, dar galit uždengt, neturint dangčio galima paprasta folija, tada temp. pasiskirsto vienodai ir viduriukas gerai iškepa

o dėl prarūgusios tešlos t.p. viduriukas būna drėgnas

aciu reiks pabandyt,bet uzdengt bijau,nes jau rasiau kad dengiau ir su folga,bet visai neiskepe tada doh.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 10:57)
temperatura dedu 190 unsure.gif nors recepte parasyta 200 ax.gif
sakai? g.gif bet mano teta irgi isvakaro pasidaro,uzdengia ranksluosciu ir tik ryte kepa,kelios pazystamos irgi g.gif
reiks bandyt padaryt taip ax.gif

o tai tu dar zemesnej kepi g.gif blyn jauciu neiskeps lotuliukas.gif


dar žiūrint kokia pas jus namie temperatūra, koks raugo stiprumas ir t.t.
Man per naktį irgi perrūgsta.
Jei norit laikyt per naktį galit bandyt dėt į šaldytuvą, arba mažint raugo kiekį.
Duona mėgsta aukštą temperatūrą, ypač jei ruginiai miltai dominuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 04, 11:46)
dar žiūrint kokia pas jus namie temperatūra, koks raugo stiprumas ir t.t.
Man per naktį irgi perrūgsta.
Jei norit laikyt per naktį galit bandyt dėt į šaldytuvą, arba mažint raugo kiekį.
Duona mėgsta aukštą temperatūrą, ypač jei ruginiai miltai dominuoja  4u.gif

namie 20 laipsniu rolleyes.gif raugas sakyciau jau irgi toks ech... biggrin.gif miltai dabar pagrinde rugiai,anksciau maisydavau ax.gif nu dabar bandysiu kelias valandas tik palaikyt,gal net siandien bandysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 11:04)
tai del tempos reiskiasi as gerai dariau g.gif

del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt ax.gif

o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta g.gif ir tipo per ta laika kol pasyla orkaite ji iskepa g.gif

o kaip kitos darot su ta orkaite?


Aš užkaitinu iki 250 laipsnių, pakepu 10 min, tada sumažinu iki 200 ir kepu maždaug 40-50 min., priklausomai nuo dydžio. Bandykit naują raugą pasidaryti, ar receptą kitą pasižiūrėti. Man pradžioj irgi būdavo šlapia, ir kelis mėn. taip....
Atsakyti
nu viskas,dabar jau truko kantrybe galutinai doh.gif uzdejau ant 230 10 miin,paskui palikau 200 valandai,ispradziu atrode viskas gerai,pakilo,idejau,dar pusvalandi kol kepe,kilo,o paskui subliusko verysad.gif nieko nedariau ,maniau palauksiu iki galo...isimant man ji iskrito kaip maisas blink.gif zodziu pluta iskepus,skani,o vidus kaip matot slapiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas verysad.gif ir dar taip baisiai,kaip niekad doh.gif

user posted image

user posted image

o anksciau tokia skani duonyte buvo wub.gif
user posted image

nejau teks megautis pirktine unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 23:11)

šakės blink.gif šiandien aš irgi vėl bandysiu kept...jei irgi tas pats gausis, tai nežinau ar toliau bus ūpo dar miltus gadint doh.gif
Atsakyti
dabar labiausiai noreciau naujo raugo,gal bandyt paciai g.gif

pagal koki receptuka pasiultumet ji pasidaryti???
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 05, 11:09)
dabar labiausiai noreciau naujo raugo,gal bandyt paciai g.gif

pagal koki receptuka pasiultumet ji pasidaryti???


imkit viso grūdo miltus (geriausiai viso grūdo) ir kasdien tuo pačiu metu biggrin.gif maišot 100g miltų ir 100 g vandens. Taip 4 dienas. Penktą galit bandyt kept 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 11:19)
imkit viso grūdo miltus (geriausiai viso grūdo) ir kasdien tuo pačiu metu  biggrin.gif maišot 100g miltų ir 100 g vandens. Taip 4 dienas. Penktą galit bandyt kept  4u.gif

as visad tokius ir naudoju bigsmile.gif thumbup.gif reiks bandyt,parasysiu kaip sekes mirksiukas.gif

o vanduo siltas turi but ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guziukas: 05 spalio 2011 - 10:26