Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveikos,

nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 30, 17:49)
o į kokį kiekį, ir kokius miltus

Į kokį kiekį? į du trečdalius puslitrinio stiklainiuko ax.gif o turi esmės kiek ir į kokį kiekį? iš esmės aš maniau, kad ir taip tiesiog prieš kepant duoną nuimi raugą ir jis turi burbuliuotis. bet stovėjo gal savaitę gerą šaldytuve ir jokio korėtumo nėra doh.gif todėl išėmiau palaikiau kambario temperatūroje, dadėjau miltukų su vandeniu ir dar palaikiau ir ką? ir nieko...
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 30, 19:18)
Sveikos,

nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...

4u.gif ta pati problema pas mane
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 30, 19:51)
Į kokį kiekį? į du trečdalius puslitrinio stiklainiuko  ax.gif o turi esmės kiek ir į kokį kiekį? iš esmės aš maniau, kad ir taip tiesiog prieš kepant duoną nuimi raugą ir jis turi burbuliuotis. bet stovėjo gal savaitę gerą šaldytuve ir jokio korėtumo nėra  doh.gif todėl išėmiau palaikiau kambario temperatūroje, dadėjau miltukų su vandeniu ir dar palaikiau ir ką? ir nieko...
Papildyta:

4u.gif ta pati problema pas mane


Galima vėl ir vėl pamaitinti, turėtų pradėti būti aktyvus. pvz. nuimti pusę raugo, vėl pamaitinti pvz. 100 g. miltų 100 g. vandens. ir dar kartą pvz. Šiaip ar ruginis raugas? Nes kvietiniui tai sudėtingesnė procedūra.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 09 30, 19:54)
Galima vėl ir vėl pamaitinti, turėtų pradėti būti aktyvus. pvz. nuimti pusę raugo, vėl pamaitinti pvz. 100 g. miltų 100 g. vandens. ir dar kartą pvz. Šiaip ar ruginis raugas?  Nes kvietiniui tai sudėtingesnė procedūra.

aišku...pas mane labiau kvietinis tikriausiai, nes kai kepiau duoną tai buvo 700 gr kvietinių ir 300 gr ruginių miltų. Dabar kai bandžiau maitint, tai irgi dėjau kvietinių (812) miltų. tai kaip man dabar elgtis??? ar ne paprastesnė tada procedūra, gamintis naują raugą? o nuimti pusę raugo, tai reikšia pusę išmesti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 30, 19:51)
Į kokį kiekį? į du trečdalius puslitrinio stiklainiuko  ax.gif o turi esmės kiek ir į kokį kiekį? iš esmės aš maniau, kad ir taip tiesiog prieš kepant duoną nuimi raugą ir jis turi burbuliuotis. bet stovėjo gal savaitę gerą šaldytuve ir jokio korėtumo nėra  doh.gif todėl išėmiau palaikiau kambario temperatūroje, dadėjau miltukų su vandeniu ir dar palaikiau ir ką? ir nieko...
Papildyta:

4u.gif ta pati problema pas mane


nelabai suprantu, ką jūs ten darot, bet iš savo patirties žinau, jog raugui geriausi yra rūpūs ruginiai miltai. Smulkių kvietinių miltų raugo neišlaikysit.
Ir kitas dalykas, jei jūs turit litrą raugo ir pamaitinat ti 50 g miltų ir vandens, tai jis pas jus badauja.
Bent jau lygiom dalim dėt reikia.
O jei jau išvis nelabai kas vyksta, imat šaukštą (ne kupiną) raugo, dedat po min 50 g miltų ir vandens ir laikot bent kokias 6 val. Jei neišporės, tai kažkas negerai jau ten pas jus. Pasigaminkit naują ir beliakokios maišalynės ten nedarykit. Raugas yra tik miltai ir vanduo 4u.gif

Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 30 rugsėjo 2011 - 20:39
QUOTE(keistuole @ 2011 09 30, 21:37)
nelabai suprantu, ką jūs ten darot, bet iš savo patirties žinau, jog raugui geriausi yra rūpūs ruginiai miltai. Smulkių kvietinių miltų raugo neišlaikysit.
Ir kitas dalykas, jei jūs turit litrą raugo ir pamaitinat ti 50 g miltų ir vandens, tai jis pas jus badauja.
Bent jau lygiom dalim dėt reikia.
O jei jau išvis nelabai kas vyksta, imat šaukštą (ne kupiną) raugo, dedat po min 50 g miltų ir vandens ir laikot bent kokias 6 val. Jei neišporės, tai kažkas negerai jau ten pas jus. Pasigaminkit naują ir beliakokios maišalynės ten nedarykit. Raugas yra tik miltai ir vanduo  4u.gif

Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas  biggrin.gif

širdingai ačiū rolleyes.gif būtent taip ir pasielgsiu, kaip jūs sakot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 14:13)
Na aš turiu nedidelį stiklinį indą.
O jeigu metaliniame, kuo uždengti?  g.gif

As kepu pyrex pailgoj formoj arba paprastoj metalinej ir niekuo nedengiu. Istepu forma aliejumj ir pabarstau miltais - kokiais rupesniais.
Papildyta:
QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 12:30)
4u.gif ot tai ačiū...aš taip ir maniau, kad perrūgsta, nes tešla labai skysta gaunasi, kaip grietineles plakamos konsisensijos. vakar sugriešinau ir kepiau duonytę iš pakelio malsenos, kur jau viskas gatava tik vandens ir mielių dadėt reikia. nuj labai skanu. duna drėgna, bet puri ir skani  ax.gif nežinauj ar dar verta man gadint miltus. kažkaip norėčiau iš mažiau gal daryt bandyt...bet kiek tada raugo dėt reiks  g.gif sunku man čia...

As raugo pasilieku kitam kepimui gal nepilna puse stiklainiuko (kai isrugsta, tai daugiau buna, bet nesvarbu ) , tai visa ta kieki ir sudedu kepdama - o kepu is puses normos (t.y puses litro vandens ) visada . Kazkaip nekreipiau demesio i raugo kieki.
Papildyta:
O as kazkaip galvojau, kad cukrus raugo aktyvumui efekta turetu duot g.gif .

Kepiau ne karta ir is pastovejusio raugo - kai isrugsta, nusileidzia ir vandenuko atsiranda virsuj... vistiek duonyte isejo ir atidetas raugas nuo jos puikiai toliau kyla is naujo. Jei kam Siauliuose reikia, galiu duot po kito kepimo, jei jums tiks mirksiukas.gif .
Atsakyti
laba,

siulau vilniuje keistis gabala (tarkim 1/4 atpjausiu) moliugo i pora saukstu irugusio raugo... biggrin.gif
patogiausia butu prie Savanoriu RIMI... bet ryt per pietus varysiu iki BIG'o, tai ir pakeliui kur nors tiktu... (seskines kalnas, laisves pr...)
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 30, 21:37)


Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas  biggrin.gif

gaila kad tu taip toli,prasyciau as tavo raugo "vyninio" biggrin.gif

gerai kad radau ta tema,nes jau nervai nelaiko kai siandien trecia kart iskepiau duona ir vel ja sersiu bomzus,nes keliaus i konteineri blush2.gif nesuprantu kas atsitiko,pirmi kartai buvo tokie geri,o dabar doh.gif sonai,apacia,virsus iskepa,viskas gerai,bet vidus,kaip lipnus plastelinas,slapias,rugstus doh.gif pastovejus aisku pasikeicia,bet...cia jau neduona schmoll.gif
ir kai is vakaro viska sumaisau,palieku iki ryto kilti,ji pakyla graziausiai,tik idedu i orkaite viskas...pradeda kristi ir sukrenta ,"duona" lieka kokiu 3cm doh.gif

GAl cia raugui amen jau g.gif nors kiek paskaiciau,tai kitos ir is pastovejusio raugo iskepa puikiai g.gif as visad stengdavausi i savaite karta kepti,nu i dvi tai tikrai,atidejus rauga jis pakyla graziai,paskui as ji i saldytuva dedavau,zodziu dariau viska kaip daro teta,kuriai kuo puikiausiai sekas,o man nebe verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 30, 19:18)
Sveikos,

nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...

nu va,pasirodo ne man vienai taip bigsmile.gif

o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val doh.gif

pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina doh.gif
Atsakyti
Bet jei pakyla, vadinas su raugu viskas gerai.
Aš ne neįsivaizduoju, kas gali būt, man jei jaau iškyla, tai ir iškepa.
Temperatūra gal per maža g.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 09:18)
gaila kad tu taip toli,prasyciau as tavo raugo "vyninio" biggrin.gif

gerai kad radau ta tema,nes jau nervai nelaiko kai siandien trecia kart iskepiau duona ir vel ja sersiu bomzus,nes keliaus i konteineri blush2.gif nesuprantu kas atsitiko,pirmi kartai buvo tokie geri,o dabar doh.gif sonai,apacia,virsus iskepa,viskas gerai,bet vidus,kaip lipnus plastelinas,slapias,rugstus doh.gif pastovejus aisku pasikeicia,bet...cia jau neduona schmoll.gif
ir kai is vakaro viska sumaisau,palieku iki ryto kilti,ji pakyla graziausiai,tik idedu i orkaite viskas...pradeda kristi ir sukrenta ,"duona" lieka kokiu 3cm doh.gif

GAl cia raugui amen jau g.gif nors kiek paskaiciau,tai kitos ir is pastovejusio raugo iskepa puikiai g.gif as visad stengdavausi i savaite karta kepti,nu i dvi tai tikrai,atidejus rauga jis pakyla graziai,paskui as ji i saldytuva dedavau,zodziu dariau viska kaip daro teta,kuriai kuo puikiausiai sekas,o man nebe verysad.gif
Papildyta:

nu va,pasirodo ne man vienai taip bigsmile.gif

o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val doh.gif

pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina doh.gif

As rauga tik atidedu ir iskart i saldytuva. Jis saldytuve kuo puikiausiai iskyla. Kai gavau raugo pirma karta, tai klausiau, ar galima nedet - jei kepi rytoj ar porytoj, tai gali nedet. O kildinti 3-6val., ne ilgiau.Kitaip tesla perrugsta, suskysteja. Pabandyk tuos du dalykus, gal viskas tvarkoj su raugu mirksiukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 09:18)

o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val doh.gif

pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina doh.gif

Jungiu butinai virsu ir apacia, nedengiu, ketu taip pat 1,30val. 175-180temperat. receptas turbut musu vienodas biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 04, 09:20)
Bet jei pakyla, vadinas su raugu viskas gerai.
Aš ne neįsivaizduoju, kas gali būt, man jei jaau iškyla, tai ir iškepa.
Temperatūra gal per maža  g.gif

temperatura dedu 190 unsure.gif nors recepte parasyta 200 ax.gif

QUOTE(Natele @ 2011 10 04, 09:34)
O kildinti 3-6val., ne ilgiau

Jungiu butinai virsu ir apacia, nedengiu, ketu taip pat 1,30val. 175-180temperat. receptas turbut musu vienodas  biggrin.gif .

sakai? g.gif bet mano teta irgi isvakaro pasidaro,uzdengia ranksluosciu ir tik ryte kepa,kelios pazystamos irgi g.gif
reiks bandyt padaryt taip ax.gif

o tai tu dar zemesnej kepi g.gif blyn jauciu neiskeps lotuliukas.gif
Atsakyti