Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 15:03)
Ačiū mergaitės už pagalbą.
Nusprendžiau kepti šią duonytę
http://nataliuncik.b...duona.html#more

thumbup.gif šita superinė, tik aš su paprastu sūriu darau smile.gif kepiau jau n kartų smile.gif šita yra ta, kuri visada gaunasi vykusi ir skani 4u.gif

beje pamačiau kad tikrai yra skirtumas tarp miltų ax.gif netikėjau...kepiau iš paprastų miltų, tai tokia sausa kaip parakas duona gavosi ir sprangi net doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 15:31)
thumbup.gif šita superinė, tik aš su paprastu sūriu darau smile.gif kepiau jau n kartų smile.gif šita yra ta, kuri visada gaunasi vykusi ir skani  4u.gif

beje pamačiau kad tikrai yra skirtumas tarp miltų  ax.gif netikėjau...kepiau iš paprastų miltų, tai tokia sausa kaip parakas duona gavosi ir sprangi net  doh.gif


o kas yra nepaprasti miltai g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 29, 16:11)
o kas yra nepaprasti miltai  g.gif

blush2.gif na aš turėjau omenyje skaičius ir raides esančias ant pakelio. Ir iš 550D man išeina ne tokia skani, kaip iš 550C.
dar turiu 812D ir 405C, tik nežinau ar jei tinkami duonai kepti ax.gif
Atsakyti
Net nežinau kokių miltų namie turiu, reikės pažiūrėti g.gif

Ir man dar neaišku kaip su formos uždengimu. Ar reikia uždengti duoną kaip rašome recepte kepant. ax.gif
Papildyta:
http://nataliuncik.b...duona.html#more
Kaip noriu šitos duonytės.
Na užsikriečiau ir aš. Greitai išeisiu nėštumo ir gimdymo atostogų, galėsiu eksperimentuoti.
At kas skaičiavo, na įdomumo delei, ar pigiau namie kepti, ar parduotuvėje pirkti duoną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 17:14)
blush2.gif na aš turėjau omenyje skaičius ir raides esančias ant pakelio. Ir iš 550D man išeina ne tokia skani, kaip iš 550C.
dar turiu 812D ir 405C, tik nežinau ar jei tinkami duonai kepti  ax.gif


raidė parodo glitimo kiekį miltuose (C bus daugiau nei D), o kuo didesnis glitimo kiekis tuo tešla geriau kyla.

Skaičius parodo pelenų kiekį ir spalvą tuo pačiu. Kuo mažesnis skaičius tuo miltai baltesni ir tuo mažiau juose vertingų medžiagų.

Sveikumo požiūriu 812D bus geriau duonai nei 550C. Bet pastarųjų tešla geriau kils. Todėl kartais visai verta pamaišyt.
Nors aš duonai tik 812 ir naudoju, batonams maišau, bandeles kepu ir 550.


QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 17:33)
Net nežinau kokių miltų namie turiu, reikės pažiūrėti  g.gif

Ir man dar neaišku kaip su formos uždengimu. Ar reikia uždengti duoną kaip rašome recepte kepant.  ax.gif
Papildyta:
http://nataliuncik.b...duona.html#more
Kaip noriu šitos duonytės.
Na užsikriečiau ir aš. Greitai išeisiu nėštumo ir gimdymo atostogų, galėsiu eksperimentuoti.
At kas skaičiavo, na įdomumo delei, ar pigiau namie kepti, ar parduotuvėje pirkti duoną  smile.gif


tas dengimas irgi individualu. Priklauso nuo orkaitės. Man jei nedengčiau sudegtų, kitiems iškepa ir be jokio dengimo.
Paprastai jei neturit kuo uždengt, tam labai gerai pasitarnauja paprasčiausia folija.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
O šiai duonai su sūriu kokie miltai būtų geriausi? smile.gif
Pyragus kepu ir niekuo neuždengiu, tai gal ir duonai nieko neatsitiks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oxys: 29 rugsėjo 2011 - 16:53
QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 16:14)
blush2.gif na aš turėjau omenyje skaičius ir raides esančias ant pakelio. Ir iš 550D man išeina ne tokia skani, kaip iš 550C.
dar turiu 812D ir 405C, tik nežinau ar jei tinkami duonai kepti  ax.gif


812D duonai man idealūs, labai skani duona gaunasi, o va 405C duonai per geri biggrin.gif Tokius naudoju tortams, bandelėms smile.gif Duonai man kuo prastesni miltai, tuo skanesnė duona biggrin.gif
Atsakyti
O kiek maždaug reikia tešlą minkyti?
Aš čia biški pakankinsiu jus klausimais, pirmas kartas, tai labai baisu ax.gif
Mas mane dabar miltai 550D g.gif
Papildyta:
http://nataliuncik.b...urio-duona.html
Niu ir dar klausimėlis.
Tai kaip suprantu viską sudėti pagal eiliškumą ir viskas?
Nereikia čia atskirai su tom mielėm žaisti?
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 29, 08:07)
o kokias naudojate duonkepes?Kokios firmos,ir ar turite apie kurias nors blogų ar gerų atsiliepimų?


As turiu Duonkepė Kenwood BM 450, tikrai esu patenkinta mirksiukas.gif Idomu ar maniskeje galima kepti kugeli ar netikra zuiki? g.gif Kalbant apie orkaites, as koki gera pusmeti orkaiteje kepiau duonele, poto nusipirkau duonkepe, viskas paprasciau su duonkepe blush2.gif Beto man labai patinka kaip ji tesla ismaiso koldunams ar picu padams, nerealus dalykas thumbup.gif

Vakar prisipirkau kitos firmos mieliu, bandysiu kepti su jomis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridele: 30 rugsėjo 2011 - 08:25
Aš tai pripirkau įvairių mielių vakar smile.gif
"Vilniaus maistas", "Močiutės", "fermipan".
Atsakyti
doh.gif SVEIKUTĖS


aš dabar su raugais namūdiniais kovoju. Veiną stiklainiuką nuleidau į klozetą doh.gif nes man pasirodė, kad actu atsiduoda, o ir visai neburbuliuoja, o toks paviršiuje skystis atsiskyręs. Užvakar išsitraukiau stiklainiuką kitą iš šaldytuvo. Laikiau...neburbuliuoja...galvojau paaktyvint kaip nors reikia, tai įpyliau penkiasdešimt ml vandens ir tiek pat gramų miltų...jokio veiksmo jos man nerodo. Tai susinervinau ir sukišau atgal į šaldytuvą...bijau dar kilogramą miltų sugadint kepant a la duoną, kurios namie jau nelabai kas nori valgyt, nes košė gryna, o ne duona. Sakykit, kaip man tą raugą suburbuliuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 30, 17:21)
doh.gif SVEIKUTĖS
aš dabar su raugais namūdiniais kovoju. Veiną stiklainiuką nuleidau į klozetą  doh.gif nes man pasirodė, kad actu atsiduoda, o ir visai neburbuliuoja, o toks paviršiuje skystis atsiskyręs. Užvakar išsitraukiau stiklainiuką kitą iš šaldytuvo. Laikiau...neburbuliuoja...galvojau paaktyvint kaip nors reikia, tai įpyliau penkiasdešimt ml vandens ir tiek pat gramų miltų...jokio veiksmo jos man nerodo. Tai susinervinau ir sukišau atgal į šaldytuvą...bijau dar kilogramą miltų sugadint kepant a la duoną, kurios namie jau nelabai kas nori valgyt, nes košė gryna, o ne duona. Sakykit, kaip man tą raugą suburbuliuot  g.gif


o į kokį kiekį, ir kokius miltus
Atsakyti