QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 17:14)
na aš turėjau omenyje skaičius ir raides esančias ant pakelio. Ir iš 550D man išeina ne tokia skani, kaip iš 550C.
dar turiu 812D ir 405C, tik nežinau ar jei tinkami duonai kepti
raidė parodo glitimo kiekį miltuose (C bus daugiau nei D), o kuo didesnis glitimo kiekis tuo tešla geriau kyla.
Skaičius parodo pelenų kiekį ir spalvą tuo pačiu. Kuo mažesnis skaičius tuo miltai baltesni ir tuo mažiau juose vertingų medžiagų.
Sveikumo požiūriu 812D bus geriau duonai nei 550C. Bet pastarųjų tešla geriau kils. Todėl kartais visai verta pamaišyt.
Nors aš duonai tik 812 ir naudoju, batonams maišau, bandeles kepu ir 550.
QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 17:33)
Net nežinau kokių miltų namie turiu, reikės pažiūrėti
Ir man dar neaišku kaip su formos uždengimu. Ar reikia uždengti duoną kaip rašome recepte kepant.
Papildyta:
http://nataliuncik.b...duona.html#more
Kaip noriu šitos duonytės.
Na užsikriečiau ir aš. Greitai išeisiu nėštumo ir gimdymo atostogų, galėsiu eksperimentuoti.
At kas skaičiavo, na įdomumo delei, ar pigiau namie kepti, ar parduotuvėje pirkti duoną
tas dengimas irgi individualu. Priklauso nuo orkaitės. Man jei nedengčiau sudegtų, kitiems iškepa ir be jokio dengimo.
Paprastai jei neturit kuo uždengt, tam labai gerai pasitarnauja paprasčiausia folija.