Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 10:54)
Aš vis galvoju pirkti duonkepę ar galima ir orkaitėje kepti g.gif .

Kadangi mano orkaite galinga ,tai man labiau apsimoka kepti duonkepeje.Bulkutes kepu orkaiteje,na ir pyragus taipat jei prireikia didesnio kiekio ,pavz.sventem.O siaip kepu duonkepeje.O duona bulka kol neturejau duonkepes ,puikiausiai kepiau orkaiteje.
Atsakyti
Duonkepėje jaučiu vistiek geriau gaunasi ania?
Juk ji dar ir tešlą sumaišo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 10:29)
Duonkepėje jaučiu vistiek geriau gaunasi ania?
Juk ji dar ir tešlą sumaišo.  smile.gif

na čia skonio reikalas, man daug labiau patinka kepta orkaitėj.
Duonkepėj tik maišau, čia ji nepakeičiama.
Atsakyti
Na va kaip bebūtų, reikia duonkepės.
Gal galėtumėt pasidalinti kokiu paprastu receptu. ax.gif
Labai noriu iškepti duonytę namie, bet reikia turėti omeny, kad kepsiu pirmą kartą ir neturiu duonkepės. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 11:22)
Na va kaip bebūtų, reikia duonkepės.
Gal galėtumėt pasidalinti kokiu paprastu receptu.  ax.gif
Labai noriu iškepti duonytę namie, bet reikia turėti omeny, kad kepsiu pirmą kartą ir neturiu duonkepės.  biggrin.gif

kepkit šią ji gerai kyla

http://www.supermama...?...&p=36612653

Nataliunciko skanios duonos
http://nataliuncik.b.....onos gaminiai

Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 09 29, 09:39)
Mano receptas beveik toks pat, tik raso palaikyti 3-6val. kambario temperat. ir kepti 180laipsn.  orkaitej., kepti 1val 30min, nuo idejimo  i salta orkaite. esu kazkada palaikius per ilgai vasara, tai man tesla sugebejo perrugt - visai skysta paliko... O jei duonele pjaunat neatvesusia, tai ji ir velsis... Man geriausia ji buna po nakties, jei vakare kepu  smile.gif .

4u.gif ot tai ačiū...aš taip ir maniau, kad perrūgsta, nes tešla labai skysta gaunasi, kaip grietineles plakamos konsisensijos. vakar sugriešinau ir kepiau duonytę iš pakelio malsenos, kur jau viskas gatava tik vandens ir mielių dadėt reikia. nuj labai skanu. duna drėgna, bet puri ir skani ax.gif nežinauj ar dar verta man gadint miltus. kažkaip norėčiau iš mažiau gal daryt bandyt...bet kiek tada raugo dėt reiks g.gif sunku man čia...
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 29, 10:47)
Turiu tokia pat kaip ir pas @lot@ duonkepė, jai jau ketveri metai, tai nieko negaliu blogo pasakyt apie ją, puikiai iškepa kaip duona, taip ir pyragus, keksus, kūgelį, džemus...

o duonkepej ir kugeli galima kept? ar cia kazin visose ar tik jusu duonkepe ta daro? gal galit pasidalint ar nesvyla , ar teslos iki virsaus pilat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 29, 10:52)

Niu labai faini receptukai.
Kadangi kepsiu orkaitėje, gal patartumėt kokią kepimo formą pirkti, nes visuose receptuose parašyta, kad reikia kepti uždengus, o po to atidengti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 13:42)
Niu labai faini receptukai.
Kadangi kepsiu orkaitėje, gal patartumėt kokią kepimo formą pirkti, nes visuose receptuose parašyta, kad reikia kepti uždengus, o po to atidengti  g.gif

na čia jau kaip kam patinka. Nataliuncikas kiek žinau kepa stikliniam inde, man labiausiai patinka išvis ne formoj.
Jei jau reikia formoj dažniausiai renkuosi silikoninę, nes prie jos nelimpa, kitiems metalinės geros, bet reikia kepimo popierių tiest arba tept kuo nors.
Atsakyti
Na aš turiu nedidelį stiklinį indą.
O jeigu metaliniame, kuo uždengti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 12:30)
4u.gif ot tai ačiū...aš taip ir maniau, kad perrūgsta, nes tešla labai skysta gaunasi, kaip grietineles plakamos konsisensijos. vakar sugriešinau ir kepiau duonytę iš pakelio malsenos, kur jau viskas gatava tik vandens ir mielių dadėt reikia. nuj labai skanu. duna drėgna, bet puri ir skani  ax.gif nežinauj ar dar verta man gadint miltus. kažkaip norėčiau iš mažiau gal daryt bandyt...bet kiek tada raugo dėt reiks  g.gif sunku man čia...

Pabandykit kitą receptą, gal pavyks?
Atsakyti
Ačiū mergaitės už pagalbą.
Nusprendžiau kepti šią duonytę
http://nataliuncik.b...duona.html#more
Atsakyti