Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2011 09 28, 08:54)
šiaip žinokit tikrai mielės sensta.
Aš buvau nusipirkus 0,5 kg pakelį, tai dabar nepamenu po kiek laiko tiksliai, bet po gero pusmečio nuo atidarymo, jos pradėjo beveik nebekelt.
Nusipirkau naują poką ir vėl buvo viskas lius

turbut ir pas mane bus mieliu problema g.gif Minko duonkepe nauja batono kepaliuka, idomu kas gausis, nes atidariau nauja tos pacios firmos mieliu pakeli. Kita karta pirksiu kitos firmos mieles, pazaisiu su mielem ir gal tikrai ispres mano problema g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridele: 28 rugsėjo 2011 - 09:21
QUOTE(Ingridele @ 2011 09 28, 11:19)
turbut ir pas mane bus mieliu problema  g.gif Minko duonkepe nauja batono kepaliuka, idomu kas gausis, nes atidariau nauja tos pacios firmos mieliu pakeli. Kita karta pirksiu kitos firmos mieles, pazaisiu su mielem ir gal tikrai ispres mano problema  g.gif

Kai as kepdavau duona,bulka vienos firmos mielemis,taipat truputi sukrisdavo ir duona ir batonas,o dabar visai atsitiktinai nusipirkau kitokias mieles,nes anu negavau,tai jau kelinta karta ir duonute ir batonai iskepa grazus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O kokios firmos mieles perkate? smile.gif
Atsakyti
Na va siandieninis batonas, super gavosi, su naujai atidarytom mielem doh.gif

user posted image

Mieles perku : Fermipan 4u.gif http://www.sanitex.e...e...473&cntr=LT
Atsakyti
user posted image

O mieles si karta pirkau PC Vilniaus maistas sausos mieles,ant pakucio pavaizduotas vyniotinis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@lot@ @ 2011 09 28, 13:54)

O mieles si karta pirkau PC Vilniaus maistas sausos mieles,ant pakucio pavaizduotas vyniotinis. 4u.gif

labai grazi jusu duonyte thumbup.gif
Atsakyti
o kokias naudojate duonkepes?Kokios firmos,ir ar turite apie kurias nors blogų ar gerų atsiliepimų?
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 29, 10:07)
o kokias naudojate duonkepes?Kokios firmos,ir ar turite apie kurias nors blogų ar gerų atsiliepimų?

Mano duonkepe cekoslovakiska ''eta Harmony'' turi 10 programu ir atidejimo programa.Yra pailga krosnele su dviem mentelem.Galingumas 800wkurio man pilnai pakanka iskepa viskas ka bekepciau.Teko kepti netikra zuiki ,pyragus.Yra papildomos menteles ruginei duonai.Pirkau vasaros pradzioje ,mokejau 260 litu.Kolkas esu labai patenkinta,nes dirba be priekaistu.Elektros sanaudos nedideles,o kepu beveik kiekviena diena,nes seima 5 asmenu ,valgyt yra kam.Aprasiau tik savo duonkepe ,del kitu nezinau.Galima kepti dvieju dydziu kepaliukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @lot@: 29 rugsėjo 2011 - 08:23
QUOTE(zipkute @ 2011 09 21, 16:19)
sveikos,

nervuojuosi jau  doh.gif

padėkit, pasakykit ką darau ne taip  verysad.gif

receptas

1 litras šilto vandens
1 stiklinė cukraus
1 a š druskos
kmynų keli šaukštai, saulėgražų ir sėmenų keli v š
700 gr miltai kvietiniai
300 gr miltai rupūs ruginiai
viską išmaišau, tada sudedu iš šaldytuvo išimtą raugą (čiut daugiau pusės puslitrinio stiklainiuko jo gavau).

pamaišau, kad viskas išsimaišytų, tada atidedu kokius septynis šaukštus atgal stiklainiukan ir tada likusią tešlą supilu į formą išklotą kepimo popieriumi, tada palieku 12 - 14 val kambaryje. Formoje tešla kažkiek pakilo. Stiklainiuke irgi pakilo, bet nesuburbuliavo.
įkišau tada į orkaitę, antra lentyna, 200 laipsnių, kepu valandą ir kokį dvidešimt minučių.

stiklainiuką šaldytuvan,

duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį  doh.gif noriu porėtooooos, ne šlapios  blush2.gif

Mano receptas beveik toks pat, tik raso palaikyti 3-6val. kambario temperat. ir kepti 180laipsn. orkaitej., kepti 1val 30min, nuo idejimo i salta orkaite. esu kazkada palaikius per ilgai vasara, tai man tesla sugebejo perrugt - visai skysta paliko... O jei duonele pjaunat neatvesusia, tai ji ir velsis... Man geriausia ji buna po nakties, jei vakare kepu smile.gif .
Atsakyti
Turiu tokia pat kaip ir pas @lot@ duonkepė, jai jau ketveri metai, tai nieko negaliu blogo pasakyt apie ją, puikiai iškepa kaip duona, taip ir pyragus, keksus, kūgelį, džemus...
Atsakyti
O batona pradejau kept su naminiu pienu - man geriausia gaunas su juo. O receptas iprastas, gal jau ir rasytas - puslitris pieno, puse kg miltu (o gal 1kg g.gif - susipainiojau, kai is akies dedu), mieliu apie 25g (dedu paprastas, po 79ct prekybcentriuose, iskyla man ir su svieziom ir su besibaigianciu galiojimu ), saukstas cukraus, ziupsnelis druskos, aliejaus kazkiek.
Vaikui i mokykla labai patinka hamburgerio formos bandeles is sitos teslos - dar sezamu seklytem pabarstau, tai kaip tikros smile.gif .
Atsakyti
Aš vis galvoju pirkti duonkepę ar galima ir orkaitėje kepti g.gif .
Atsakyti