Sveikos, kepėjos.
Duonytę kepu ir aš, tad norėjau pasidalinti vienu receptuku. Lyg čia tokio dar nebuvo:
Kopijuosiu iš ten, kur receptuką radau:
Moliūgų ir morkų duonelė
Reikės:
450-500 ml miltų;
1 a.š. druskos;
0,5 stiklinės smulkiai tarkuoto moliūgo;
0,5 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų;
120 ml pieno;
10 g mielių šlapių;
1 v.š. cukraus;
60 g tirpinto sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. aliejaus.
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną su mielėmis, cukrumi ir dėkite pora šaukštų miltų. Palikite valandai šiltai uždengę rankšluosčiu, kad masė pakiltų.
Į pakilusią masę dėkite tarkuotas morkas, moliūgus. Išmaišykite. Dėkite tirpintą margariną, smulkintus krapus. Išmaišykite. Berkite miltus ir palengva maišykite. Tešla turi gautis minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Palikite šiltai uždengę rankšluosčiu, kad pakiltų (apie valandą). Iš pakilusios tešlos formuokite du kepaliukus duonos. Dėkite orkaitę ir kepkite apie pusvalandį 180-190C.
Man gavosi du kepaliukai po 350g.
Nuotraukytė bus
cia , nes pati kepdama nefotografavau.
Labai patinka išbandyti retesnius ir įdomesnius receptukus, todėl tokį dar nematytą įkėliau ir čia.