Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(zipkute @ 2011 09 21, 15:19)
sveikos,

nervuojuosi jau  doh.gif

padėkit, pasakykit ką darau ne taip  verysad.gif

receptas

duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį  doh.gif noriu porėtooooos, ne šlapios  blush2.gif



Pagal beveik tokį pat receptą kepu ir aš (tik pas mane cukraus mažiau), miltų ir vandens santykis toks pats, visada išeina normali duona, nebūna guminė g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 21, 18:00)
aš sakau, gal reikia kad ir raugas būtų kiek pastovėjęs kambaryje? gal kad per šaltas? negali taip būti?

Visad raugą prieš naudojant palaikau porą/kelias valandas kambario temperatūroj... Ir šiaip raugą patį pirmą dedu - į vandenį... tada miltus ir priedus.
Gal dėkit ir rupių kvietinių... Tie balčiausi kvietiniai kartais duoda tą gumą smile.gif
Ir dar galvoju, kad jei toks didelis kiekis kvietinių, tai gal mažiau reiktų kildint...
Atsakyti
4u.gif ačiū

bet tai ką daryt su raugais man dabar? kai man juos davė, tai jie buvo porėti pakilę, o dabar jie jokio porėtumo neturi. tiesiog košytė ir viskas. Ką siūlote? gal kažką padaryt galima? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kepėjos.
Duonytę kepu ir aš, tad norėjau pasidalinti vienu receptuku. Lyg čia tokio dar nebuvo:

Kopijuosiu iš ten, kur receptuką radau:
Moliūgų ir morkų duonelė

Reikės:

450-500 ml miltų;
1 a.š. druskos;
0,5 stiklinės smulkiai tarkuoto moliūgo;
0,5 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų;
120 ml pieno;
10 g mielių šlapių;
1 v.š. cukraus;
60 g tirpinto sviesto;
1 v.š. krapų;
1 v.š. aliejaus.

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną su mielėmis, cukrumi ir dėkite pora šaukštų miltų. Palikite valandai šiltai uždengę rankšluosčiu, kad masė pakiltų.
Į pakilusią masę dėkite tarkuotas morkas, moliūgus. Išmaišykite. Dėkite tirpintą margariną, smulkintus krapus. Išmaišykite. Berkite miltus ir palengva maišykite. Tešla turi gautis minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Palikite šiltai uždengę rankšluosčiu, kad pakiltų (apie valandą). Iš pakilusios tešlos formuokite du kepaliukus duonos. Dėkite orkaitę ir kepkite apie pusvalandį 180-190C.
Man gavosi du kepaliukai po 350g.


Nuotraukytė bus cia , nes pati kepdama nefotografavau.
Labai patinka išbandyti retesnius ir įdomesnius receptukus, todėl tokį dar nematytą įkėliau ir čia.
Atsakyti
o gal galit man paaiskint ar turi itakos forma teslai,nes siandien kepiau is kvietiniu miltiu su raugu vaikui i mokykla mazas duonikes,pavyko saunu,liko man teslos tai idejau i varinuka paprasta gelezini ir kepiau is tos pacios teslos tai man gavosi labai skani bulka,ir likau nesupratusi
Atsakyti
Vakar sugalvojau, kad reik vaikam į mokyklą iškepti sumuštinių bandelių. Gavos super thumbup.gif
Receptukas:
Sausos mielės- 1 šaukštelis
Kvietiniai miltai- 450g (aš maišiau baltus miltus su stambaus malimo per pusę)
Cukrus- 1/2 šaukštelio
Sviestas- 25g
Druska- 1/2 šaukštelio
Kiaušinis- 1
Vanduo- 250ml (galima maišyt per pusę su pienu).
Kadangi labai norėjau, tai pridėjau dar saulėgražų ir moliūgų sėklų.
Aš duonkepėj užstačiau Basic tešlos programą. Kai tešla buvo gatava, ja rankom išminkiau stačiakampio formos (gal per 1.5piršto storio) ir susipjausčiau kvadratukais, stačiakampiais... Susidėjau į blėkutę, pabarsčiau truputį viršų miltais ir dar palikau pakilt. Kepiau 10min 200C orkaitėj, tada 10min 180C. Skanumėlis.

user posted image

user posted image

Atsakyti
kaskur maciau kaip kepti kebabu dunele,dabar niekaip nerandu,gal katra netycia zinot receptuka, mes labai pamegom avizine duona thumbup.gif
Atsakyti
O man labai patinka ši duonelė:

SAULĖGRĄŽŲ DUONA

Ingredientai:

Vanduo - 350 ml
Sviestas - 1 valgomas šaukštas
500 tipo miltai - 540 g
Saulėgrąžų sėklos - 5 valgomi šaukštai
Druska - 1 šaukštelis
Cukrus - 1 valgomas šaukštas
Sausos mielės - 1 šaukštelis

Programa BASIC.
Prieš dedant saulėgrąžų sėklas, jas pakepinu keptuvėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eureka 7: 26 rugsėjo 2011 - 11:39
Sveikutes,

bandau ieskoti pagalbos, nes jau tokia neviltis apeme...duonele duonkepeje kepu nuo lapkricio menesio. Viskas buvo gerai, puikiai iskildavo, o jau kokia 5 duonele is eiles sukrenta arba normaliai neiskyla. Prisiskaiciau patarimu, kad gal per daug sausu mieliu, gal tesla per kieta, gal sumaisytos mieles su druska, gal per karsti skysciai( vanduo, pienas) kurie uzgesina mieles. Viska isbandziau, bet visviena nekyla DUONELE arba sukrenta, gal jus kokiu patarimu galit duoti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingridele: 27 rugsėjo 2011 - 22:59
QUOTE(Ingridele @ 2011 09 28, 00:56)
Sveikutes,

bandau ieskoti pagalbos, nes jau tokia neviltis apeme...duonele duonkepeje kepu nuo lapkricio menesio. Viskas buvo gerai, puikiai iskildavo, o jau kokia 5 duonele is eiles sukrenta arba normaliai neiskyla. Prisiskaiciau patarimu, kad gal per daug sausu mieliu, gal tesla per kieta, gal sumaisytos mieles su druska, gal per karsti skysciai( vanduo, pienas) kurie uzgesina mieles. Viska isbandziau, bet visviena nekyla DUONELE arba sukrenta, gal jus kokiu patarimu galit duoti  doh.gif

Pabandykit pakeist mieles kitos firmos.
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2011 09 28, 06:58)
Pabandykit pakeist mieles kitos firmos.

apie tai pagalvojau, bet sio varijanto nebandziau mirksiukas.gif Aciu 4u.gif Siandien reikia vel duonele kepti ir negera darosi, kad vel jauciu nesigaus, iki parduotuves nuvaziuoti nera galimybiu nes mergyte sirguliuoja, na bet is kitos puses duonele gaunasi tikrai skani, tik mazo dydzio, visviena namiskiai suvalgo. Tikiuosi vel galesiu dziaugtis savo kepiniais, reikia tik priezasti surasti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingridele @ 2011 09 28, 09:27)
apie tai pagalvojau, bet sio varijanto nebandziau mirksiukas.gif  Aciu  4u.gif  Siandien reikia vel duonele kepti ir negera darosi, kad vel jauciu nesigaus, iki parduotuves nuvaziuoti nera galimybiu nes mergyte sirguliuoja, na bet is kitos puses duonele gaunasi tikrai skani, tik mazo dydzio, visviena namiskiai suvalgo. Tikiuosi vel galesiu dziaugtis savo kepiniais, reikia tik priezasti surasti  doh.gif


šiaip žinokit tikrai mielės sensta.
Aš buvau nusipirkus 0,5 kg pakelį, tai dabar nepamenu po kiek laiko tiksliai, bet po gero pusmečio nuo atidarymo, jos pradėjo beveik nebekelt.
Nusipirkau naują poką ir vėl buvo viskas lius
Atsakyti