Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

man irgi labai sunkiai raugas nori kilt doh.gif nors vasara uztekdavo vos poros valandu-kad vel ta silumele taip rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaaaa: 20 rugsėjo 2011 - 21:13
QUOTE(ingaaaa @ 2011 09 20, 21:12)
man irgi labai sunkiai raugas nori kilt doh.gif nors vasara uztekdavo vos poros valandu-kad vel ta silumele taip rolleyes.gif

tai reiškia jūsų raugas susilpnėjo, pabandykit jį išjudint, palikę apie šaukštą raugo, visą kitą išmeskit ir pamaitinkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau ką blogai padariau, kepiau duoną (esu tik pradedanti), kuri beatvėsdama sukrito ir prapjovus tokia kaip žalia, praktiškai tepama duona doh.gif . Tai savo duona beliko pamaitinti šiūklinę. Įdomu kodėl taip įvyko g.gif
Atsakyti
Man duona duonkepej iskyla puikiai , tik kazin kodel jau kelinta karta iskepa rugsti . Be to kepu is anglisku rye(ruginiu )miltu....juoda duona nesigauna.
Noriu paklaust ka daryt kad duona nebutu rugzti ? Pvz paskutini karta duona uzmaisyta duonkepej stovejo 8h ,juk neturejo perrugti tesla ?
Atsakyti
QUOTE(Yunica @ 2011 09 21, 12:35)
Man duona duonkepej iskyla puikiai , tik kazin kodel jau kelinta karta iskepa rugsti . Be to kepu is anglisku rye(ruginiu )miltu....juoda duona nesigauna.
Noriu paklaust ka daryt kad duona nebutu rugzti ? Pvz paskutini karta duona uzmaisyta duonkepej stovejo 8h ,juk neturejo perrugti tesla ?


na 8 val tai pakankamai daug. Jei šilta, nemažai raugo dedat, tai tikrai gali perrūgti 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

nervuojuosi jau doh.gif

padėkit, pasakykit ką darau ne taip verysad.gif

receptas

1 litras šilto vandens
1 stiklinė cukraus
1 a š druskos
kmynų keli šaukštai, saulėgražų ir sėmenų keli v š
700 gr miltai kvietiniai
300 gr miltai rupūs ruginiai


viską išmaišau, tada sudedu iš šaldytuvo išimtą raugą (čiut daugiau pusės puslitrinio stiklainiuko jo gavau).

pamaišau, kad viskas išsimaišytų, tada atidedu kokius septynis šaukštus atgal stiklainiukan ir tada likusią tešlą supilu į formą išklotą kepimo popieriumi, tada palieku 12 - 14 val kambaryje. Formoje tešla kažkiek pakilo. Stiklainiuke irgi pakilo, bet nesuburbuliavo.
įkišau tada į orkaitę, antra lentyna, 200 laipsnių, kepu valandą ir kokį dvidešimt minučių.

stiklainiuką šaldytuvan,

duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį doh.gif noriu porėtooooos, ne šlapios blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 20, 19:34)
ne, nekeičia, bet jei perrūgs, tada teks išmetinėt beveik visą puslitriuka paliekant šaukštą kad ji vėl išjudint  ax.gif


dažniausiai tik primaitinu ir viskas. Raugui jau du metukai smile.gif O kaip pastebit, kad perrūgo?
Papildyta:
QUOTE(Yunica @ 2011 09 21, 12:35)
Man duona duonkepej iskyla puikiai , tik kazin kodel jau kelinta karta iskepa rugsti . Be to kepu is anglisku rye(ruginiu )miltu....juoda duona nesigauna.
Noriu paklaust ka daryt kad duona nebutu rugzti ? Pvz paskutini karta duona uzmaisyta duonkepej stovejo 8h ,juk neturejo perrugti tesla ?


Juoda gaunasi su salyklu, grynai iš rugių - pilka.
Papildyta:
QUOTE(zipkute @ 2011 09 21, 16:19)
sveikos,

nervuojuosi jau  doh.gif

padėkit, pasakykit ką darau ne taip  verysad.gif

receptas

1 litras šilto vandens
1 stiklinė cukraus
1 a š druskos
kmynų keli šaukštai, saulėgražų ir sėmenų keli v š
700 gr miltai kvietiniai
300 gr miltai rupūs ruginiai
viską išmaišau, tada sudedu iš šaldytuvo išimtą raugą (čiut daugiau pusės puslitrinio stiklainiuko jo gavau).

pamaišau, kad viskas išsimaišytų, tada atidedu kokius septynis šaukštus atgal stiklainiukan ir tada likusią tešlą supilu į formą išklotą kepimo popieriumi, tada palieku 12 - 14 val kambaryje. Formoje tešla kažkiek pakilo. Stiklainiuke irgi pakilo, bet nesuburbuliavo.
įkišau tada į orkaitę, antra lentyna, 200 laipsnių, kepu valandą ir kokį dvidešimt minučių.

stiklainiuką šaldytuvan,

duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį  doh.gif noriu porėtooooos, ne šlapios  blush2.gif


Ar ne per daug skysta tešla? man atrodo, vanduo su miltais turi būti 6 prie 10 mazdaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 21 rugsėjo 2011 - 15:35
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 21, 08:25)
tai reiškia jūsų raugas susilpnėjo, pabandykit jį išjudint, palikę apie šaukštą raugo, visą kitą išmeskit ir pamaitinkit  mirksiukas.gif

Gali buti.Dekui uz patarima-raugas jau atnaujintas ir bus matyt ar pagyves 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 09 21, 16:35)

Papildyta:
Ar ne per daug skysta tešla? man atrodo, vanduo su miltais turi būti 6 prie 10 mazdaug.

tai kad net nežinau kokio tirštumo turi būti tešla ax.gif darau pagal receptą ir viskas
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 21, 16:19)
sveikos,

nervuojuosi jau  doh.gif

padėkit, pasakykit ką darau ne taip  verysad.gif

receptas

1 litras šilto vandens
1 stiklinė cukraus
1 a š druskos
kmynų keli šaukštai, saulėgražų ir sėmenų keli v š
700 gr miltai kvietiniai
300 gr miltai rupūs ruginiai
viską išmaišau, tada sudedu iš šaldytuvo išimtą raugą (čiut daugiau pusės puslitrinio stiklainiuko jo gavau).

pamaišau, kad viskas išsimaišytų, tada atidedu kokius septynis šaukštus atgal stiklainiukan ir tada likusią tešlą supilu į formą išklotą kepimo popieriumi, tada palieku 12 - 14 val kambaryje. Formoje tešla kažkiek pakilo. Stiklainiuke irgi pakilo, bet nesuburbuliavo.
įkišau tada į orkaitę, antra lentyna, 200 laipsnių, kepu valandą ir kokį dvidešimt minučių.

stiklainiuką šaldytuvan,

duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį  doh.gif noriu porėtooooos, ne šlapios  blush2.gif


manau, kad problema su jūsų raugu
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 21, 12:39)
na 8 val tai pakankamai daug. Jei šilta, nemažai raugo dedat, tai tikrai gali perrūgti  4u.gif


raugo koki 4 saukstai .bet kol kyla duonkepej,tai tesla karts nuo karto pasildoma....gal tikrai prarugsta g.gif

is anglisku ruginiu miltu duona tikrai gaunasi pilkos spalvos .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yunica: 21 rugsėjo 2011 - 16:36
QUOTE(keistuole @ 2011 09 21, 17:27)
manau, kad problema su jūsų raugu

aš sakau, gal reikia kad ir raugas būtų kiek pastovėjęs kambaryje? gal kad per šaltas? negali taip būti?
Atsakyti