Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 19, 17:23)
o jei jus tik tiek raugo paliekat tai maitinatat ji kelias dienas iki reikiamo kiekio? smile.gif

ne, kepalui man reikia 300g raugo, tai imu maždaug po 150g rug.miltų ir vandens
Atsakyti
sveikos duonos kepėjėlės 4u.gif
aš truputį ne į temą, bet norėjau paklaust ką darot, kad nerūdytų duonos kepimo orkaitėj formos? blush2.gif net tos RIMI, kur už lipdukus dalino ir buvo užrašyta 10 m. garantija man surūdijo doh.gif
p.s. aš jų tikrai neprideginu, nešveičiu su aštriom kempinėlėm, neplaunu indaplovėj, bet laiko maximum 2 mėn. (duoną kepu kartą į savaitę)
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 16:29)
aš visad palieku apie v.š. raugo, nedaugiau, jis tada nerūgštus ir mums taip žymiai labiau patinka
dabar namie 18-19C tai raugui reikia daugiau laiko, maždaug apie 7-8val.


aš irgi imu apie šaukštą raugo, tokį net nepilną, ir pamaitinus laikau mažiausiai 6 val, kartais du kart maitinu.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 21:19)
ne, kepalui man reikia 300g raugo, tai imu maždaug po 150g rug.miltų ir vandens


aisku.man lieka daugiau raugo,tai gal nieko tokio,kad as ir dedu didesni kieki i saldytuva?
Na po truputy pradeda aisketi duoneles kepimo principas smile.gif
Siandien kepiau jusu "borodino" duona.Kazkaip ji man sunkiai kilo g.gif bet as kazkaip sumastau isminkyta kepaliuka padalint i 2 dalis, daryt mazesnius kepaliukus,gal todel maziau kyla?

Ir dar, man receptuose,kur duota ka ir kiek det,gaunasi skysta tesla.Tai as dar dadedu miltu,kad nekibtu prie ranku ir iseitu nelimpantys kepaliukai.Ar tesla turi but lipni g.gif ?
Visdelto duona reikalauja daug supratio ir kantrybes blush2.gif Na bent jau man wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 19, 20:42)
aisku.man lieka daugiau raugo,tai gal nieko tokio,kad as ir dedu didesni kieki i saldytuva?
Na po truputy pradeda aisketi duoneles kepimo principas  smile.gif
Siandien kepiau jusu "borodino" duona.Kazkaip ji man sunkiai kilo  g.gif  bet as kazkaip sumastau isminkyta kepaliuka padalint i 2 dalis, daryt mazesnius kepaliukus,gal todel maziau kyla?

Ir dar, man receptuose,kur duota ka ir kiek det,gaunasi skysta tesla.Tai as dar dadedu miltu,kad nekibtu prie ranku ir iseitu nelimpantys kepaliukai.Ar tesla turi but lipni  g.gif ?
Visdelto duona reikalauja daug supratio ir kantrybes  blush2.gif  Na bent jau man  wub.gif

aš mėgstu skystesnes tešlas, lengviau kila, todėl dažniausia tokias ir darau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 20, 09:47)
aš mėgstu skystesnes tešlas, lengviau kila, todėl dažniausia tokias ir darau  rolleyes.gif


Labas rytelis,

o as galvojau reikia kad butu nelimpanti tesla ax.gif
Tikrai pabandysim ir nedadedant miltu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 20, 08:05)
Labas rytelis,

o as galvojau reikia kad butu nelimpanti tesla  ax.gif
Tikrai pabandysim ir nedadedant miltu. smile.gif

vieniem patinka minkoma tešla, kitiem maišoma su šaukštu ax.gif
bandykit ir atrasit sau mėgstama duonele mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 19, 21:42)
aisku.man lieka daugiau raugo,tai gal nieko tokio,kad as ir dedu didesni kieki i saldytuva?
Na po truputy pradeda aisketi duoneles kepimo principas  smile.gif
Siandien kepiau jusu "borodino" duona.Kazkaip ji man sunkiai kilo  g.gif  bet as kazkaip sumastau isminkyta kepaliuka padalint i 2 dalis, daryt mazesnius kepaliukus,gal todel maziau kyla?

Ir dar, man receptuose,kur duota ka ir kiek det,gaunasi skysta tesla.Tai as dar dadedu miltu,kad nekibtu prie ranku ir iseitu nelimpantys kepaliukai.Ar tesla turi but lipni  g.gif ?
Visdelto duona reikalauja daug supratio ir kantrybes  blush2.gif  Na bent jau man  wub.gif


Šiaip ruginė turi būti lipni, neturi atlipti nuo rankų.

O šiaip raugo visada laikau nemažai, apie pusę puslitriuko, nžn, ar tai keičia ką nors.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 09 20, 15:26)
Šiaip ruginė turi būti lipni, neturi atlipti nuo rankų.

O šiaip raugo visada laikau nemažai, apie pusę puslitriuko, nžn, ar tai keičia ką nors.

ne, nekeičia, bet jei perrūgs, tada teks išmetinėt beveik visą puslitriuka paliekant šaukštą kad ji vėl išjudint ax.gif
Atsakyti
gal galit pagelbet,o kiek laiko turi kilt su raugu,kambary nera labai silta apie20 silmos,siandien ryte susiminkiau su raugu apie 9 ryte vakare 4 buvo tik biski pakile,pabijojau palikt per nakti kad neperruktu,tai perminkiau ir idejau biski mieliu,tai greitai man tada pakilo
Atsakyti
QUOTE(JOLINTA @ 2011 09 20, 18:34)
gal galit pagelbet,o kiek laiko turi kilt su raugu,kambary nera labai silta apie20 silmos,siandien ryte susiminkiau su raugu apie 9 ryte vakare 4 buvo tik biski pakile,pabijojau palikt per nakti kad neperruktu,tai perminkiau ir idejau biski mieliu,tai greitai man tada pakilo

įvairiai, pvzd. šiandien pas mane virtuvėj 19 laipsnių, užminkiau kepaliuką apie 10val. ir jau 14val. kepiau
gal pas jus raugas jaunas arba atvirkščiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 09 19, 21:12)
sveikos duonos kepėjėlės  4u.gif
aš truputį ne į temą, bet norėjau paklaust ką darot, kad nerūdytų duonos kepimo orkaitėj formos?  blush2.gif net tos RIMI, kur už lipdukus dalino ir buvo užrašyta 10 m. garantija man surūdijo  doh.gif
p.s. aš jų tikrai neprideginu, nešveičiu su aštriom kempinėlėm, neplaunu indaplovėj, bet laiko maximum 2 mėn. (duoną kepu kartą į savaitę)


Siaip man dar nieks nenutiko, bet duona turi rugsties, kuri gadina kai kurias formas... na taip girdejau as...
Atsakyti