Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 18, 21:31)
Na va.Pirma duonele iskepta ir suvalgyta  smile.gif  Aciu kas padejot mokintis daryt rauga  4u.gif
O sakykit ta kur atidejau, laikiau saldytuve pora dienu.Isemus is saldytuvo pamaitit? kaip ir visad?Domina tikslesnis procesas, nes jau jauciu duonos stygiu,o is parduotuves nebekyla ranka pirkt  ax.gif

išėmus iš šaldytuvo pamaitinkit ir po poros val. turėsit paruoštą raugą, tada jau galit užminkyt tešlą 4u.gif
Atsakyti
o galit man blondinkei paaiskinti dariau kvietini rauga,siandien pamaitinau,o tai kada reikia atsideti i saldytuva,kaip suprantu rytoj jau kepsiu,o tai likusi rauga isideti i saldytuva
Atsakyti
QUOTE(JOLINTA @ 2011 09 19, 07:47)
o galit man blondinkei paaiskinti dariau kvietini rauga,siandien pamaitinau,o tai kada reikia atsideti i saldytuva,kaip suprantu rytoj jau kepsiu,o tai likusi rauga isideti i saldytuva

tai jau ir šiandien galit kept
ir su kvietinių kiek sunkiau išlaikyt ji "darbinga" nei ruginį, todėl patariu visiems geriau ruginį permaitint į kvietinį(bent dalį reikiamam kepaliukui), nes kvietinis raugas ne toks stabilus ax.gif
Atsakyti
aciu,tada einu bandyti kepti
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 08:30)
išėmus iš šaldytuvo pamaitinkit ir po poros val. turėsit paruoštą raugą, tada jau galit užminkyt tešlą  4u.gif


man tai kažkai per porą val nepradeda raugas dirbt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 09:30)
išėmus iš šaldytuvo pamaitinkit ir po poros val. turėsit paruoštą raugą, tada jau galit užminkyt tešlą  4u.gif


Aciu uz atsakyma smile.gif
O sakykit maitint tradiciskai po 1OO gr ar galima daugiau det?
Ir kai raugas suaktivs pries teslos minkyma vel tradiciskai atidet daly raugo?ar taip supratau? g.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 09 19, 10:31)
man tai kažkai per porą val nepradeda raugas dirbt  unsure.gif


Vadinas reikes apsisarvuoti kantrybe ir stebeti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 19, 08:31)
man tai kažkai per porą val nepradeda raugas dirbt  unsure.gif

gal namie jau vėsoka? vasarą tai per val-pusantros suaktyvėdavo

QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 19, 08:37)
Aciu uz atsakyma  smile.gif
O sakykit maitint tradiciskai po 1OO gr ar galima daugiau det?
Ir kai raugas suaktivs pries teslos minkyma vel tradiciskai atidet daly raugo?ar taip supratau?  g.gif  ax.gif
Papildyta:
Vadinas reikes apsisarvuoti kantrybe ir stebeti  cool.gif

taip, bet jei reikia daugiau raugo, dedat proporcionaliai
taip, šaukštą atidėkit, o visą kitą į tešlą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 10:40)

taip, bet jei reikia daugiau raugo, dedat proporcionaliai
taip, šaukštą atidėkit, o visą kitą į tešlą


Aciu.tesla uzmaisyta.Ziuresim kaip kitokia duonele pasiseks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 09:40)
gal namie jau vėsoka? vasarą tai per val-pusantros suaktyvėdavo 
taip, bet jei reikia daugiau raugo, dedat proporcionaliai
taip, šaukštą atidėkit, o visą kitą į tešlą


na ne 30, bet kokie 23-24 tai yra.
Nors gal dėl to pas mane viskas lėčiau, kad aš labai mažai to vadinamo starterio imu g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 16, 18:53)
jei iškilo gerai, tai dar pamažinkit

Taip ir planuoju padaryti.

QUOTE(Noa @ 2011 09 16, 20:04)
O tu nieko nedaryk. Sakyk, kad čia tavo prekinis ženklas ir kad niekas kitas taip nemoka biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 19, 14:14)
na ne 30, bet kokie 23-24 tai yra.
Nors gal dėl to pas mane viskas lėčiau, kad aš labai mažai to vadinamo starterio imu  g.gif

aš visad palieku apie v.š. raugo, nedaugiau, jis tada nerūgštus ir mums taip žymiai labiau patinka
dabar namie 18-19C tai raugui reikia daugiau laiko, maždaug apie 7-8val.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 17:29)
aš visad palieku apie v.š. raugo, nedaugiau, jis tada nerūgštus ir mums taip žymiai labiau patinka
dabar namie 18-19C tai raugui reikia daugiau laiko, maždaug apie 7-8val.


o jei jus tik tiek raugo paliekat tai maitinatat ji kelias dienas iki reikiamo kiekio? smile.gif
Atsakyti