Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

doh.gif kokia šlapia ir kokia guminė duona mano gavosi!!! ar negalėjo įtakos turėti, kad pyliau ne šiltą, o tokį karštoką vandenį??? Nenumirė mano raugas dėl to karšto vandens??? g.gif
Atsakyti
Mergaites pasiulykit skanu batona duonkei. Kepu Nataliunciko, bet jau pabodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 09 15, 09:29)
Bet pastaruoju metu susidūriau su šiokia tokia problemėle. Batoną kepu tik duonkepėje, jis iškepa puikiai, bet dabar kažkodėl pradėjo plyšti arba vienas šonas, arba visas viršus. Kokia to priežastis?


dabar kiek atšalo, gal dėl to, ypač jei atidarinėjat dangtį, o gal mieles pakeitėt?

QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 10:22)
Sveikutės

gavau du stiklainiukus raugo iš skirtingų šaltinių. Duonos skoniai skirtingi (davė ragaut), bet receptai praktiškai vienodi. Tešlos skystos, neminkomos, o maišomos. O taip norėjau formuoti apvalias duonytes. ar tuos pačius raugus galiu taikyt kitiems receptams? ar jie jau kokie yra tai pagal tuos duotus receptus tik ir tinkami?

su raugų galit daryt ir minkomas, ir skystas...kaip tik norėsit, imkit kokį receptuką ir pirmyn

QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 13:59)
doh.gif kokia šlapia ir kokia guminė duona mano gavosi!!! ar negalėjo įtakos turėti, kad pyliau ne šiltą, o tokį karštoką vandenį??? Nenumirė mano raugas dėl to karšto vandens??? g.gif

dar ir kaip, nes raugas tai gyvas, ir jei vanduo buvo per karštas viskas įmanoma
reikia pilt šilta, maždaug 37C temp. vandenį
Atsakyti
Aš irgi kepiau pirmą kartą, bet nežinau, irgi kažkokia guminė gavosi. Iškilo, suplyšo doh.gif . Valgoma, bet nepasakytum, kad nuostabi. Vidus pakankamai gražiai atrodo. Na jei nebūtų tokia lyg ir guminė, būtų visai nieko.
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2011 09 15, 16:33)
Aš irgi kepiau pirmą kartą, bet nežinau, irgi kažkokia guminė gavosi. Iškilo, suplyšo doh.gif . Valgoma, bet nepasakytum, kad nuostabi. Vidus pakankamai gražiai atrodo. Na jei nebūtų tokia lyg ir guminė, būtų visai nieko.

o gumine dar būna dėl plikinimo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 15, 18:26)
dabar kiek atšalo, gal dėl to, ypač jei atidarinėjat dangtį, o gal mieles pakeitėt?


Dangčio nedarinėju, tik prieš kildinimą ištraukiu menteles. O mieles nusipirkau tokias pat kaip ir anksčiau, bet pakelis tai naujas. Gal jų per daug (500 gr miltų dedu 1 arb.šaukštelį)?. Gal bandyt mažinti, bet ar iškils?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 09 15, 17:51)
Dangčio nedarinėju, tik prieš kildinimą ištraukiu menteles. O mieles nusipirkau tokias pat kaip ir anksčiau, bet pakelis tai naujas. Gal jų per daug (500 gr miltų dedu 1 arb.šaukštelį)?. Gal bandyt mažinti, bet ar iškils?


tik atidarius pakelį jo iš tikrųjų žymiai aktyvesnės
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 15, 17:26)

su raugų galit daryt ir minkomas, ir skystas...kaip tik norėsit, imkit kokį receptuką ir pirmyn
dar ir kaip, nes raugas tai gyvas, ir jei vanduo buvo per karštas viskas įmanoma
reikia pilt šilta, maždaug 37C temp. vandenį

4u.gif vanduo buvo tikrai gerokai karštesnis. Tai kaip ir skaitytųsi, kad nuplikiau ten visą savo tešlą? Tai kažin tas raugas, kurį atidėjau dar gyvas? O jei pavyzdžiui noriu kokių slyvų ar kitokių džiovintų vaisių įdėti, tai kaip ten su minkymu bus --- tada reikia kelis kartus minkyti ir prieš antrą minkymą tik dėt? ar iš karto viską sukraut? bet tada atidėtam rauge bus irgi tų vaisių...nieko nesuprantu g.gif

na bandysiu bandysiu ir dar bandysiu kol šeimyna kęs mano nevykusius kepimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 15, 17:42)
o gumine dar būna dėl plikinimo

Ei bigsmile.gif O galima specialiai taip padaryt? Aš mėgstu guminę bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 09 15, 15:47)
Mergaites pasiulykit skanu batona duonkei. Kepu Nataliunciko, bet jau pabodo blush2.gif


Mums patinka toks:

450 kefiro+pieno
2 a.s. druskos
1 saukstas cukraus
2,5 saukstai aliejaus
715g. miltu
2,3 a.s sausu mieliu


Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 18:29)
4u.gif vanduo buvo tikrai gerokai karštesnis. Tai kaip ir skaitytųsi, kad nuplikiau ten visą savo tešlą? Tai kažin tas raugas, kurį atidėjau dar gyvas? O jei pavyzdžiui noriu kokių slyvų  ar kitokių džiovintų vaisių įdėti, tai kaip ten su minkymu bus --- tada reikia kelis kartus minkyti ir prieš antrą minkymą tik dėt? ar iš karto viską sukraut? bet tada atidėtam rauge bus irgi tų vaisių...nieko nesuprantu  g.gif 

na bandysiu bandysiu ir dar bandysiu kol šeimyna kęs mano nevykusius kepimus  ax.gif

jus pamaitinkit ir pažiūrėkit, jei užbujos, reiškia dar gyvas, o jei ne, tada reikia naujo

vaisius, sėklas, kitą reikia dėt po signalo, nes tada nesusmulkins iki košės

tai jus raugą atidėkit PRIEŠ užminkidamą tešlą

QUOTE(Noa @ 2011 09 15, 19:21)
Ei bigsmile.gif  O galima specialiai taip padaryt? Aš mėgstu guminę bigsmile.gif

aišku kad galima smile.gif
Atsakyti
sveikutės kepejėlės,
gal kuri turite receptą duonos, tarybiniais laikais buvo forminė duona, vidus toks lyg guminis porėtas ? Apėmė nostalgija vaikystės prisiminimams lotuliukas.gif .Gal galimėtų tokią namie išsikepti? g.gif
Atsakyti