kokia šlapia ir kokia guminė duona mano gavosi!!! ar negalėjo įtakos turėti, kad pyliau ne šiltą, o tokį karštoką vandenį??? Nenumirė mano raugas dėl to karšto vandens???
Mergaites pasiulykit skanu batona duonkei. Kepu Nataliunciko, bet jau pabodo
QUOTE(JusRuMa @ 2011 09 15, 09:29)
Bet pastaruoju metu susidūriau su šiokia tokia problemėle. Batoną kepu tik duonkepėje, jis iškepa puikiai, bet dabar kažkodėl pradėjo plyšti arba vienas šonas, arba visas viršus. Kokia to priežastis?
dabar kiek atšalo, gal dėl to, ypač jei atidarinėjat dangtį, o gal mieles pakeitėt?
QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 10:22)
Sveikutės
gavau du stiklainiukus raugo iš skirtingų šaltinių. Duonos skoniai skirtingi (davė ragaut), bet receptai praktiškai vienodi. Tešlos skystos, neminkomos, o maišomos. O taip norėjau formuoti apvalias duonytes. ar tuos pačius raugus galiu taikyt kitiems receptams? ar jie jau kokie yra tai pagal tuos duotus receptus tik ir tinkami?
gavau du stiklainiukus raugo iš skirtingų šaltinių. Duonos skoniai skirtingi (davė ragaut), bet receptai praktiškai vienodi. Tešlos skystos, neminkomos, o maišomos. O taip norėjau formuoti apvalias duonytes. ar tuos pačius raugus galiu taikyt kitiems receptams? ar jie jau kokie yra tai pagal tuos duotus receptus tik ir tinkami?
su raugų galit daryt ir minkomas, ir skystas...kaip tik norėsit, imkit kokį receptuką ir pirmyn
QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 13:59)
kokia šlapia ir kokia guminė duona mano gavosi!!! ar negalėjo įtakos turėti, kad pyliau ne šiltą, o tokį karštoką vandenį??? Nenumirė mano raugas dėl to karšto vandens???
dar ir kaip, nes raugas tai gyvas, ir jei vanduo buvo per karštas viskas įmanoma
reikia pilt šilta, maždaug 37C temp. vandenį
Aš irgi kepiau pirmą kartą, bet nežinau, irgi kažkokia guminė gavosi. Iškilo, suplyšo . Valgoma, bet nepasakytum, kad nuostabi. Vidus pakankamai gražiai atrodo. Na jei nebūtų tokia lyg ir guminė, būtų visai nieko.
QUOTE(saulytė7 @ 2011 09 15, 16:33)
Aš irgi kepiau pirmą kartą, bet nežinau, irgi kažkokia guminė gavosi. Iškilo, suplyšo . Valgoma, bet nepasakytum, kad nuostabi. Vidus pakankamai gražiai atrodo. Na jei nebūtų tokia lyg ir guminė, būtų visai nieko.
o gumine dar būna dėl plikinimo
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 15, 18:26)
dabar kiek atšalo, gal dėl to, ypač jei atidarinėjat dangtį, o gal mieles pakeitėt?
Dangčio nedarinėju, tik prieš kildinimą ištraukiu menteles. O mieles nusipirkau tokias pat kaip ir anksčiau, bet pakelis tai naujas. Gal jų per daug (500 gr miltų dedu 1 arb.šaukštelį)?. Gal bandyt mažinti, bet ar iškils?
QUOTE(JusRuMa @ 2011 09 15, 17:51)
Dangčio nedarinėju, tik prieš kildinimą ištraukiu menteles. O mieles nusipirkau tokias pat kaip ir anksčiau, bet pakelis tai naujas. Gal jų per daug (500 gr miltų dedu 1 arb.šaukštelį)?. Gal bandyt mažinti, bet ar iškils?
tik atidarius pakelį jo iš tikrųjų žymiai aktyvesnės
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 15, 17:26)
su raugų galit daryt ir minkomas, ir skystas...kaip tik norėsit, imkit kokį receptuką ir pirmyn
dar ir kaip, nes raugas tai gyvas, ir jei vanduo buvo per karštas viskas įmanoma
reikia pilt šilta, maždaug 37C temp. vandenį
vanduo buvo tikrai gerokai karštesnis. Tai kaip ir skaitytųsi, kad nuplikiau ten visą savo tešlą? Tai kažin tas raugas, kurį atidėjau dar gyvas? O jei pavyzdžiui noriu kokių slyvų ar kitokių džiovintų vaisių įdėti, tai kaip ten su minkymu bus --- tada reikia kelis kartus minkyti ir prieš antrą minkymą tik dėt? ar iš karto viską sukraut? bet tada atidėtam rauge bus irgi tų vaisių...nieko nesuprantu
na bandysiu bandysiu ir dar bandysiu kol šeimyna kęs mano nevykusius kepimus
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 15, 17:42)
o gumine dar būna dėl plikinimo
Ei O galima specialiai taip padaryt? Aš mėgstu guminę
QUOTE(ozkyte30 @ 2011 09 15, 15:47)
Mergaites pasiulykit skanu batona duonkei. Kepu Nataliunciko, bet jau pabodo
Mums patinka toks:
450 kefiro+pieno
2 a.s. druskos
1 saukstas cukraus
2,5 saukstai aliejaus
715g. miltu
2,3 a.s sausu mieliu
QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 18:29)
vanduo buvo tikrai gerokai karštesnis. Tai kaip ir skaitytųsi, kad nuplikiau ten visą savo tešlą? Tai kažin tas raugas, kurį atidėjau dar gyvas? O jei pavyzdžiui noriu kokių slyvų ar kitokių džiovintų vaisių įdėti, tai kaip ten su minkymu bus --- tada reikia kelis kartus minkyti ir prieš antrą minkymą tik dėt? ar iš karto viską sukraut? bet tada atidėtam rauge bus irgi tų vaisių...nieko nesuprantu
na bandysiu bandysiu ir dar bandysiu kol šeimyna kęs mano nevykusius kepimus
na bandysiu bandysiu ir dar bandysiu kol šeimyna kęs mano nevykusius kepimus
jus pamaitinkit ir pažiūrėkit, jei užbujos, reiškia dar gyvas, o jei ne, tada reikia naujo
vaisius, sėklas, kitą reikia dėt po signalo, nes tada nesusmulkins iki košės
tai jus raugą atidėkit PRIEŠ užminkidamą tešlą
QUOTE(Noa @ 2011 09 15, 19:21)
Ei O galima specialiai taip padaryt? Aš mėgstu guminę
aišku kad galima