Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(saulytė7 @ 2011 09 11, 09:34)
Padėkit, visai nesuprantu. Bandžiau pasidaryti raugą, deja... Pirmą dieną burbuliavo, viskas tvarkoje, antrą dieną susmuko. Tačiau maitinau viską kaip ir parašyta čia temukės pradžioje. Vienu metu buvo išsiskyręs vanduo ant viršaus, toks sluoksnis, tai nutariau, kad per skysta ir dadėjau miltų. Jokio pelėsio , jokio puvimo kvapo nėra, deja ir jokių burbuliukų irgi nėra, kvapas rūgštokas, skonis irgi. Ką daryti, ar bandyti kepti duonelę (o jei nekils?) ar jau pilti raugą lauk.
pas jus perrūgo raugas
atsidėkit šaukštą ir pamaitinkit tiek kiek jums reikės kept duonai ir už 4-5val. galėsit minkyt tešlą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 11, 18:06)
pas jus perrūgo raugas
atsidėkit šaukštą ir pamaitinkit tiek kiek jums reikės kept duonai ir už 4-5val. galėsit minkyt tešlą

Labai ačiū 4u.gif . O tai jis turi būti burbuliuotas? Gal supratot išsireiškimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytė7 @ 2011 09 11, 17:21)
Labai ačiū 4u.gif . O tai jis turi būti burbuliuotas? Gal supratot išsireiškimą ax.gif

taip, jis pasidarys porėtas, pakils
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 09 08, 18:40)
Žemuogių uogienę? Nors čia ne į temą, bet įmanoma uogienę išvirti / padaryti iš žemuogių?

o žemuogės ne uogos? lotuliukas.gif ... labai skani ir kvapni uogienė thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Sju00 @ 2011 09 09, 12:07)
Sveikos,

Gal galite parašyti receptuką mielinės tešlos bandelėms, maišysiu duonkepėje, sakau, gal joje maišant kažkokios kitos proporcijos?
Pvz. mano recepte parašyta 30g. mielių, pas mane sausos, mieles, kaip suprantu, maišant duonkepėje, 10g. šlapių mielių atitinka 7g. sausų, dabar visai susipainiojau, kiek čia arbatinių šaukštelių būtų ir ar tiek ir reikėtų? 4u.gif
Brrr..naujokė dar aš šiuose reikaluose, antrą dieną tik duonkepe naudojuosiu blush2.gif

aš, maišydama bandeles, 500 g miltų dedu 1 pakutį sausų mielių ( 11 g), visada labai gerai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,

As vel kreipiuosi su klausimu.
Uzsimaisiau rauga pagal sia nuoroda sy kart.

http://www.kaineting...nos-raugas.html

Pakolkas viskas gerai, burbuliuoja.Siandien 3 diena.Ir noriu paklaust ar galiu siandien vietoj 1OO gr miltu, vandens deti tik 5O gr. g.gif rolleyes.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 13, 09:40)
Sveikutes,

As vel kreipiuosi su klausimu.
Uzsimaisiau rauga pagal sia nuoroda sy kart.

http://www.kaineting...nos-raugas.html

Pakolkas viskas gerai, burbuliuoja.Siandien 3 diena.Ir noriu paklaust ar galiu siandien vietoj  1OO gr miltu, vandens deti tik 5O gr. g.gif  rolleyes.gif ?

taip, galit
Atsakyti
Sveikutes,

Isigijau sauso raugo. Taciau mazai randu receptu su juo unsure.gif sakykit gal kuri zinot kaip pritaikyti sausa rauga i recepta kuris su naminiu raugu g.gif
Atsakyti
Sveiki, remdamasi visų jūsų patarimais, sėkmingai kepu raugo duoną bei mielinius batonus. Ačiū didelis 4u.gif
Bet pastaruoju metu susidūriau su šiokia tokia problemėle. Batoną kepu tik duonkepėje, jis iškepa puikiai, bet dabar kažkodėl pradėjo plyšti arba vienas šonas, arba visas viršus. Kokia to priežastis?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 15 rugsėjo 2011 - 09:33
Nesu kepusi duonkepeje(tad nezinau ar reikia riebalais sutepti skardele),bet kepu orkaiteje duona daznai.Taigi man taip nutinka,kai nepakankamai patepu skardeles sonus riebalais-tuomet tesla primimba prie sonu ir prikepa,o likusi tesla nori keltis ir atplysta visas virsus.
Atsakyti
QUOTE(Voverushka @ 2011 09 15, 11:41)
Nesu kepusi...


Duonkepėje, mano galva, nereikia kubiliuko tepti. To niekad ir nedarydavau, bet anksčiau buvo gerai. Aš mąstau, gal tai mielių netinkamas kiekis. Aš naudoju iš raudono pakelio, o jos lyg ir aktyvesnės g.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 09 13, 21:35)
Isigijau sauso raugo. Taciau mazai randu receptu su juo unsure.gif sakykit gal kuri zinot kaip pritaikyti sausa rauga i recepta kuris su naminiu raugu g.gif

Niekaip nepritaikysit. Sausas raugas duonos nekelia, jis priduoda tik rūgštumo 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės

gavau du stiklainiukus raugo iš skirtingų šaltinių. Duonos skoniai skirtingi (davė ragaut), bet receptai praktiškai vienodi. Tešlos skystos, neminkomos, o maišomos. O taip norėjau formuoti apvalias duonytes. ar tuos pačius raugus galiu taikyt kitiems receptams? ar jie jau kokie yra tai pagal tuos duotus receptus tik ir tinkami?
Atsakyti