Visai susibalamutinau
skaitau apie rugini rauga:
Pirma diena
- 1stiklinė šilto, švaraus virinto vandens
- 1stiklinė ruginiu miltu
Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Foto raugo-pirma diena
Foto raugo-antra diena
Trečia diena
Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima truputuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.
TAIGI KADA PIRMA KART JI REIKIA MAITINT
Nes nebezinau kada kist i saldytuva ir nekist ir spesim gryzt...
zipkute, kokias jus naudojat mieles? nes gali būt dėl jų, jei iš raudono poko, tai reikia mažint maždaug dvigubai. ir pagal tokį kiekį dėčiau perpus mielių, nes 2.š. per daug, gerai ir su vienu iškiltu
Papildyta:
Liutuke!, tai pas jus jau padarytas raugas ar dar TIK darysit?
Nes tai ką jus pacitavot TIK daryt, o jei JAU turit, tada reikia pvzd. vakare pamaitint, o ryte užmaišyt tešlą
Papildyta:
Nes tai ką jus pacitavot TIK daryt, o jei JAU turit, tada reikia pvzd. vakare pamaitint, o ryte užmaišyt tešlą
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 08, 19:25)
[
Papildyta:
Papildyta:
Darau pirma syk viska nuo pradziu
as ruginy rauga uzmaisiau vakar vakare.
nes apie raugo daryma semiausi info is cia:
http://www.supermama...?...ry&eid=7516
Tai ir bandau viska issiaiskint.Tik man kazkaip sunkiai sekas su tais raugais aiskintis tuoj pasijusiu visai neismanele
QUOTE(keistuole @ 2011 09 07, 18:18)
aš minkau mikseriu, kildinu kambary, kepu orkaitėj.
Duonkepėj minkau tešlą bandelėms, batonams, koldūnams, picai, kibinams ir t.t., darau žemuogių uogienę.
Duonkepėj minkau tešlą bandelėms, batonams, koldūnams, picai, kibinams ir t.t., darau žemuogių uogienę.
Žemuogių uogienę? Nors čia ne į temą, bet įmanoma uogienę išvirti / padaryti iš žemuogių?
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 08, 18:07)
Darau pirma syk viska nuo pradziu
Tai ir bandau viska issiaiskint.Tik man kazkaip sunkiai sekas su tais raugais aiskintis tuoj pasijusiu visai neismanele
aišku
tada pirmą kart reikės rytoj maitint
QUOTE(letuciux @ 2011 09 08, 18:40)
Žemuogių uogienę? Nors čia ne į temą, bet įmanoma uogienę išvirti / padaryti iš žemuogių?
taip
beja man duonkepei gaunasi skanesne uogiene nei puode virt o ir stovėt nereikia
QUOTE(letuciux @ 2011 09 08, 19:40)
visai nieko gaunas, tik reik ilgai nelaikyt pririnktų uogų, nes gali būt kartoka.
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 08, 20:58)
Aciu
Labos Gal kuri užmatys iki kol užsimaišys tešla ir man padės Pamenat, kai mes čia urmu pirkom formeles duonai kepti? Aš, aišku, irgi Bet jos taip ir nusėdo spintelėj. Artėja dukriuko krikštynos ir šiandien išsitraukiau, pamėginsiu jose kepti.Taigis pasistojo keli klausimai:
1. Formas reikia kažkuo patepti?
2. Jei minkau tešlą kepaliukui duonos, tai kelioms formelėms jos pakaks?
3. Kepti kaip suprantu reikia stačias formeles?
4. Kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug kepti? (mano orkaitė elektrinė su ventiliatorium).
5. Gal kas bandėte tokiu būdu kepti juodą duoną su raugu? Koks t i būtų procesas?
6. Dar į baltos duonos temą- ar sudėjus į formeles reikia dar kartą pakildinti?
4. Kokioj temperatūroj ir kiek laiko maždaug kepti? (mano orkaitė elektrinė su ventiliatorium).
5. Gal kas bandėte tokiu būdu kepti juodą duoną su raugu? Koks t i būtų procesas?
QUOTE(šarūnė @ 2011 09 09, 09:55)
Labos Gal kuri užmatys iki kol užsimaišys tešla ir man padės Pamenat, kai mes čia urmu pirkom formeles duonai kepti? Aš, aišku, irgi Bet jos taip ir nusėdo spintelėj. Artėja dukriuko krikštynos ir šiandien išsitraukiau, pamėginsiu jose kepti.Taigis pasistojo keli klausimai:
1.aš netepiau, tešloj buvo aliejus/sviestas
2.~800g tešlos pakanka trym formelėm
3.aš 15min kepiau vienaip pastačius, po 15min apverčiau
4.vis tiek kepsi uždarytus, tai ventiliatorius manau nereikalingas, kepiau 30min 190-200C
5. tešlą pakildink bliude, tada padalink, sudėk į formeles ir dar pakildink, tada kepk
6.aš batonus trupučiuka pakildinau(antra kart) ir kepiau
Ačiū labai Jei pavyks, būtinai pasirodysiu
QUOTE(šarūnė @ 2011 09 09, 10:21)
Ačiū labai Jei pavyks, būtinai pasirodysiu
lauksim
tik atkreipk dėmesį kad viena formele kiek mažesne už kitas
Sveikos,
Gal galite parašyti receptuką mielinės tešlos bandelėms, maišysiu duonkepėje, sakau, gal joje maišant kažkokios kitos proporcijos?
Pvz. mano recepte parašyta 30g. mielių, pas mane sausos, mieles, kaip suprantu, maišant duonkepėje, 10g. šlapių mielių atitinka 7g. sausų, dabar visai susipainiojau, kiek čia arbatinių šaukštelių būtų ir ar tiek ir reikėtų?
Brrr..naujokė dar aš šiuose reikaluose, antrą dieną tik duonkepe naudojuosiu
Gal galite parašyti receptuką mielinės tešlos bandelėms, maišysiu duonkepėje, sakau, gal joje maišant kažkokios kitos proporcijos?
Pvz. mano recepte parašyta 30g. mielių, pas mane sausos, mieles, kaip suprantu, maišant duonkepėje, 10g. šlapių mielių atitinka 7g. sausų, dabar visai susipainiojau, kiek čia arbatinių šaukštelių būtų ir ar tiek ir reikėtų?
Brrr..naujokė dar aš šiuose reikaluose, antrą dieną tik duonkepe naudojuosiu