Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 19:10)
4u.gif dar klausimukas smile.gif nuplikyti rupius miltus, kmynus...kaip tai daroma? ir tas skystis, kuris susigers į miltus (plikant) jau prisiskaičiuoja iš receptūroje esančio vandens ar papildomai? gal aiškiai paklausiau  blush2.gif


sudėkit sausus produktus į indą, užpilkit verdančiu vandeniu ir išmaišykit. Palaukit, kol atvės (bent iki kokių 35 laipsnių)

kitas variantas - dedat sausus produktus į duonkepę, užpilat verdančiu vandeniu, įjungiat maišymo programą, kai nebeliks sausų miltų išjungiat ir paliekat atvėst. Kai atvės dedat kitus produktus ir jungiat reikiamą programą.


Vanduo jei neišskirtas atskirai, įeina į bendražą kiekį, papildomai pilt nereikia.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 07, 19:15)
sudėkit sausus produktus į indą, užpilkit verdančiu vandeniu ir išmaišykit. Palaukit, kol atvės (bent iki kokių 35 laipsnių)

kitas variantas - dedat sausus produktus į duonkepę, užpilat verdančiu vandeniu, įjungiat maišymo programą, kai nebeliks sausų miltų išjungiat ir paliekat atvėst. Kai atvės dedat kitus produktus ir jungiat reikiamą programą.
Vanduo jei neišskirtas atskirai, įeina į bendražą kiekį, papildomai pilt nereikia.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 19:14)

šita duona skaitosi didelė ar maža? kaip statyti duonkepėje (apie 700 ar 900 gr) ? ačiū

kaip suprasti iš recepto, kad tai didelis kepaliukas ar mažas, jei tai nenurodyta?  4u.gif


susumuokit kiekius mirksiukas.gif

čia apie 1kg reiktų rinktis
Atsakyti
Sveikos,

Cia is ruginiu miltu raugo pastutinis etapas...

"Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val."
Sakykit jus man "zaliukei".Ta daly kur atidet reikia, kada galima kepti sekancia duonele ir kaip cia su tuo maitinimu ir paruosimu kepimui??Suprantu kad 5 paru nebereik laikyt ir maitint, ar reikia blush2.gif unsure.gif g.gif
Nes pasidariau raugus ir savaitgaly nusimato pirmas bandymas.
Ir tiesa su kvietiniu raugu taip pat atidet ir viska daryt kaip ir su ruginiu g.gif
Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 08, 09:40)
Sveikos,

Cia is ruginiu miltu raugo pastutinis etapas...

"Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val."
Sakykit jus man "zaliukei".Ta daly kur atidet reikia, kada galima kepti sekancia duonele ir kaip cia su tuo maitinimu ir paruosimu kepimui??Suprantu kad 5 paru nebereik laikyt ir maitint, ar reikia  blush2.gif  unsure.gif  g.gif
Nes pasidariau raugus ir savaitgaly nusimato pirmas bandymas.
Ir tiesa su kvietiniu raugu taip pat atidet ir viska daryt kaip ir su ruginiu  g.gif
Is anksto aciu  4u.gif


bet kada galit kept
o apie maitinimą gi pati parašėt "sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val"
jokių 5 parų laikyt nereikia.
Apie kvietinį nežinau, aš jo nedarau, jei jau labai reik imu šaukštą ruginio raugo ir maitinu kvietiniais miltais.
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 09 07, 15:20)
Sveikos smile.gif

labai seniai čia buvau... kai pradėjau duoną kepti duonkepės pagalba. Dabar su ja tik užsimaišau tešlą bandelėms, o duonytę kepu su raugu - nėra nieko skaniau  wub.gif

Man reikia raugo Kaune, radau tik po 25 kg. Gal yra dar kokia vieta iš kur Kaune perkate?
jei nerasiu tek užsasikyti iš Delonos, bet galvoju, gal yra parduotuvėlė Kaune, nes kaskart mokėti po 10 lt už siuntimą nesinori iš principo.


Sveikutė, Jokubausko malūne Aleksote pardavinėja ir po kiek nori. Ir šiaip, kaip suprantu, ten eko miltai. Turi baltų kviet, labai rupių kvietinių, ruginių ir suspaustų grūdų bei salyklo. Rašo, kad turi ir avižinių lyg tais, kai buvau, neturėjo.
=E190&content2=]Čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 08 rugsėjo 2011 - 12:03
merginos, o kur aplink vilniu perkat miltus? Kvietinius auksciausios rusies? Gal pasidalinsit ukininku kontaktais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 08, 10:47)
bet kada galit kept
o apie maitinimą gi pati parašėt "sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val"
jokių 5 parų laikyt nereikia.
Apie kvietinį nežinau, aš jo nedarau, jei jau labai reik imu šaukštą ruginio raugo ir maitinu kvietiniais miltais.


Tai jei noriu kepk is naujo duona tai turiu pamaitint rauga, leist pastovet para ir jau galima kept?ar taip supratau? rolleyes.gif
Nu atrodokaip ir aisku butu, bet jau daros neaisku lotuliukas.gif
Ir dar iskilo didziausia problema:ryt isvaziuojam i bulviakasy ir neaisku ar grysim, o raugams bus 2 para ir reiks maitint... KA DARYT TOKIU ATVEJU doh.gif
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2011 09 08, 13:44)
merginos, o kur aplink vilniu perkat miltus? Kvietinius auksciausios rusies? Gal pasidalinsit ukininku kontaktais?  4u.gif


man geriausiai malsenoj. Tikrai žinau, kad bus be vabalų.
Kartais akcija būna sanitexe

QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 08, 14:28)
Tai jei noriu kepk is naujo duona tai turiu pamaitint rauga, leist pastovet para ir jau galima kept?ar taip supratau? rolleyes.gif



taip.
Aš paros nelaikau, kitos laiko. Išbandykit pagal save, kaip jums labiau patinka, nes tas įtakoja duonos skonį.
Svarbu tik, kad jūsų raugas taptų porėtas ir padidėtų jo tūris.


QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 08, 14:28)

Nu atrodokaip ir aisku butu, bet jau daros neaisku  lotuliukas.gif
Ir dar iskilo didziausia problema:ryt isvaziuojam i bulviakasy ir neaisku ar grysim, o raugams bus 2 para ir reiks maitint... KA DARYT TOKIU ATVEJU  doh.gif


o kam jūs jį užsimaišėt, jei žadat išvažiuot g.gif
Tokioj situacijoj aš dėčiau į šaldytuvą, o grįžus tęsčiau procesą, jei tas grįžimas aišku ne po savaitės. Tokiu atveju viską pradėčiau iš naujo.
Atsakyti
Sveikutės,
kepiau duonytę šiuo pas jus rastu receptuku. Nustačiau mažesnio kepaliuko dydį, programą duonai su daugiau cukraus (mano atveju tai buvo 5 Sweet). pakvipo, iškilo, nors įtarimas buvo, kad gal tešla skystoka. Nors nuo recepto nenukrypau nei kiek. (na gal tik tiek kad dėjau tepų riebalų mišinį, o ne sviestą, kažin įtakos turi tai?). Likus maždaug 20 min iki kepimo pabaigos, viršus ėmė ir SUKRITO!!! KODĖL???

1.Kiausiniai - 2;
2. Sviestas - 150gr.
3. Pienas - 60ml.
4. Druska - 1 a.s.
5. Cukrus - 3a.s.
6. Miltai 550C - 360 gr.
7. Mieles - 2a.s.

AČIŪ už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 08, 16:00)
man geriausiai malsenoj. Tikrai žinau, kad  bus be vabalų.
Kartais akcija būna sanitexe
taip.
Aš paros nelaikau, kitos laiko. Išbandykit pagal save, kaip jums labiau patinka, nes tas įtakoja duonos skonį.
Svarbu tik, kad jūsų raugas taptų porėtas ir padidėtų jo tūris.
o kam jūs jį užsimaišėt, jei žadat išvažiuot  g.gif
Tokioj situacijoj aš dėčiau į šaldytuvą, o grįžus tęsčiau procesą, jei tas grįžimas aišku ne po savaitės. Tokiu atveju viską pradėčiau iš naujo.


Tai kad net neplanavom, taip gavos doh.gif
na bandysiu i saldytuva det,nes tik dienai isvaziuojam cool.gif
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 09 07, 15:20)
Sveikos smile.gif

labai seniai čia buvau... kai pradėjau duoną kepti duonkepės pagalba. Dabar su ja tik užsimaišau tešlą bandelėms, o duonytę kepu su raugu - nėra nieko skaniau  wub.gif

Man reikia raugo Kaune, radau tik po 25 kg. Gal yra dar kokia vieta iš kur Kaune perkate?
jei nerasiu tek užsasikyti iš Delonos, bet galvoju, gal yra parduotuvėlė Kaune, nes kaskart mokėti po 10 lt už siuntimą nesinori iš principo.


Mes keliose drauges padarom uzsakyma, ir nereikia moketi uz siuntima smile.gif imame ir prieskoniu, ir arbatu, ir duonos kepimui dalykeliu smile.gif
Atsakyti