Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 15:46)
4u.gif o tai jau jei aš nuo mielinės duonos kepimo duonkepėje pereisiu prie duonos su raugu, tai jau duonkepėje kepti nebegalėsiu? ar duona su raugu tik orkaitėje kepama??? ar kaip? (gal kvaili klausimai, bet aš tik naujokė 4u.gif )


galima, tiesiog su raugu duona ilgiau kyla, ypač jei dominuoja ruginiai miltai.

Tada merginos užstato maišymo ir kilimo programą ir palieka dar pakilt, o paskui jungia tik kepimo programą, arba užstato bendrą ir kol neįsijungė kepimas, ją išjungia taip pat paliekant dar pakilt ir kai pakyla jungia tik kepimo programą.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 15:46)
4u.gif o tai jau jei aš nuo mielinės duonos kepimo duonkepėje pereisiu prie duonos su raugu, tai jau duonkepėje kepti nebegalėsiu? ar duona su raugu tik orkaitėje kepama??? ar kaip? (gal kvaili klausimai, bet aš tik naujokė 4u.gif )



man tikros ruginės duonos duonkepė neiškepa, na nesigauna. Orkaitėje geriau, plius duonkepėj nėra raugo programos. Aišku galima pritaikyti, bet aš kildinu apie 12 val. tai man su duonkepe papildomas vargas. Šiaip ar taip duonkepė pritaikyta duonai su mielėmis.
Bet gal tau pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 09 07, 14:20)

Man reikia raugo Kaune, radau tik po 25 kg. Gal yra dar kokia vieta iš kur Kaune perkate?
jei nerasiu tek užsasikyti iš Delonos, bet galvoju, gal yra parduotuvėlė Kaune, nes kaskart mokėti po 10 lt už siuntimą nesinori iš principo.

raugo ar salyklo? jei salyklo, tai susikooperuokit ir imkit maišo ir nereikės siuntimo mokėt ir pigiau gausis

QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 14:46)
4u.gif o tai jau jei aš nuo mielinės duonos kepimo duonkepėje pereisiu prie duonos su raugu, tai jau duonkepėje kepti nebegalėsiu? ar duona su raugu tik orkaitėje kepama??? ar kaip? (gal kvaili klausimai, bet aš tik naujokė 4u.gif )

galėsit, kaip jau ir rašė keistuole, tada reikės daryt su tešlos ir kepimo programomis, bet 100% ruginės neiškepsit, laiko nepakanka(o ir nevisi peiliukai išmaišo)
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 09 07, 14:20)
Sveikos smile.gif
Man reikia raugo Kaune, radau tik po 25 kg. Gal yra dar kokia vieta iš kur Kaune perkate?
jei nerasiu tek užsasikyti iš Delonos, bet galvoju, gal yra parduotuvėlė Kaune, nes kaskart mokėti po 10 lt už siuntimą nesinori iš principo.

Turbūt salyklo ieškot.
čia sveria po kiek norit. 3lt/kg smile.gif
Nekreipkit dėmesio, kad parašyta sulčių spaudykla. Tuo pačiu adresu ir malūnas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 07 rugsėjo 2011 - 15:27
Aišku salyklo doh.gif apie raugą skaičiau prieš tai, tai ir parašiau, bet jūs supratingesnės už mane biggrin.gif

maraboo ačiū, vos ne sasdien pro tą pusę važiuoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUCA: 07 rugsėjo 2011 - 15:38
Sveikutes,
As ir su klausimu smile.gif
Ar galima rauga daryti is viso grudo ruginiu miltu rolleyes.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2011 09 07, 16:53)
Sveikutes,
As ir su klausimu  smile.gif
Ar galima rauga daryti is viso grudo ruginiu miltu  rolleyes.gif ?


man tai jie patys geriausi raugui
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 07, 17:57)
man tai jie patys geriausi raugui


Aciu 4u.gif , lekiu daryt raugo ok.gif
Atsakyti
4u.gif ačiū atsakiusioms smile.gif

bet tai jūs tada ir minkot rankomis? ar minkot duonkepėj, o kildinat ir kepat jau be jos pagalbos?

duonos viršus subliuško g.gif nors kilo puikiai...liko dar kelios minutės kepimo, o jau subliuškusi...tai kažin ar iš viso bus iškepusi doh.gif dar taip nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 17:38)
4u.gif ačiū atsakiusioms smile.gif

bet tai jūs tada ir minkot rankomis? ar minkot duonkepėj, o kildinat ir kepat jau be jos pagalbos?

duonos viršus subliuško g.gif  nors kilo puikiai...liko dar kelios minutės kepimo, o jau subliuškusi...tai kažin ar iš viso bus iškepusi  doh.gif dar taip nebuvo  g.gif


aš minkau mikseriu, kildinu kambary, kepu orkaitėj.

Duonkepėj minkau tešlą bandelėms, batonams, koldūnams, picai, kibinams ir t.t., darau žemuogių uogienę.
Atsakyti
QUOTE(@lot@ @ 2011 09 07, 08:50)
Taip ji galima i duona deti. 4u.gif

4u.gif norėjau paklausti dėl to skysčio kur giros gamybai skirtas blush2.gif jei darau maždaug iš keturių šimtų gramų miltų, tai kiek to skysčio turėčiau dėti? visą pakelį? ar jį dedant reikėtų pakeisti kitų skysčių ar mielių kiekį?

ačiū ax.gif 4u.gif
Atsakyti
4u.gif dar klausimukas smile.gif nuplikyti rupius miltus, kmynus...kaip tai daroma? ir tas skystis, kuris susigers į miltus (plikant) jau prisiskaičiuoja iš receptūroje esančio vandens ar papildomai? gal aiškiai paklausiau blush2.gif
Papildyta:
šita duona skaitosi didelė ar maža? kaip statyti duonkepėje (apie 700 ar 900 gr) ? ačiū

kaip suprasti iš recepto, kad tai didelis kepaliukas ar mažas, jei tai nenurodyta? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipkute: 07 rugsėjo 2011 - 18:15