Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 06, 15:15)
na taip,bet kiek tas neperkildinsit,kiek reikia laikyti,kad jau būtų gerai,čia kaip suprantų jau paruoštą ir į formą įdėtą tešlą kada dar kildina?
Na jum atrodo paprasta,o kitam nalabai,nes kiek skaitau tai konkrečiai kas ir dėl ko nelabai yra kur parašyta ir tada kyla labai daug klausimų  doh.gif


reik stebėt, nes priklauso nuo temeratūros, raugo stiprumo, netgi išminkymo ir konsistencijos. Vienam gali pakilt per 3 val kitam tik per 6 ir abiem atvejais nebus rūgštu.


Aš kartais kildinu tešlą, tada suformuoju kepaliukus ir vėl pakildinu.
Kartais iškart suformuoju kepaliukus ir kildinu.
Abiem atvejais viskas gaunas. Nėra vienos griežtos taisyklės. Kiekvienas prisitaiko pagal save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 09 06, 15:25)
reik stebėt, nes priklauso nuo temeratūros, raugo stiprumo, netgi išminkymo ir konsistencijos. Vienam gali pakilt per 3 val kitam tik per 6 ir abiem atvejais nebus rūgštu.Aš kartais kildinu tešlą, tada suformuoju kepaliukus ir vėl pakildinu.
Kartais iškart suformuoju kepaliukus ir kildinu.
Abiem atvejais viskas gaunas. Nėra vienos griežtos taisyklės. Kiekvienas prisitaiko pagal save  4u.gif


tai ir yra rodikliai-nurodytas laikas pagal temperatūrą ir panašiai
Na va tai dar vienas klausimas "pasistojo" o kaip suprasti raugo stiprumas,nuo ko jis priklauso?ar tai reiškia kuo ilgiau vis damaitini tuo rūgštesnis?Na pavyzdiui jeigu rauginu raugą 4 dienas tai bus jau stiprus?Ar tai visai nesusiję? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 06, 13:38)
Aš norėčiau paklausti dėl raugo:ar jis duoda rūgštumą duonai?
Mes laaabai mėgstam juodą naminę duoną,visada perkam tik labai tamsę,ir kaip būna su saulėgražoms arba skadytais grūdais tai iš vis pasaka,bet nemėgstam kuri turi rūgštumo arba saldžios.
Ką patartumėt,kokį raugą naudoti ir kaip gaminti tada?O gal geriau tik paprastas sausas mieles?Kepimas būtų orkaitėj.
Iš anksto dėkoju už patarimus  4u.gif


Su raugu tada darykit vieno minkymo duoną. Suminkai viską, palauki, kol pakils, pvz. pernakt ar pan. ir kepi, tikrai nerūgšta.
Papildyta:
QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 06, 15:45)
tai ir yra rodikliai-nurodytas laikas pagal temperatūrą ir panašiai
Na va tai dar vienas klausimas "pasistojo" o kaip suprasti raugo stiprumas,nuo  ko jis priklauso?ar tai reiškia kuo ilgiau vis damaitini tuo rūgštesnis?Na pavyzdiui jeigu rauginu raugą 4 dienas tai bus jau stiprus?Ar tai visai nesusiję? blush2.gif


4 dienų dar nebus labai stiprus turbūt, po kelių duonos kepimų sustiprės. O stiprumas - kiek iškelia duoną.

Maniškiui raugui jau du metai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 06, 13:30)
plikytos duonos dregnesnes nei paprastos
Bočių pabandykit

o jei rauga pakeisti mielem, kiek reiketu ju, vandens ir miltu?
Atsakyti
merginos anadien pas drauge ragavau jos pacios keptos duoneles, bet tokia skani.
gaila recepto nesurado doh.gif
bet sakau gal jus zinosite.
sake labai paprastas receptas, tik reikia nusipirkti duonos misinio prieskoniai (ar kazkas panasaus) pagardina duonele... bet koks receptas pacios duonos nezinau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2011 09 06, 17:33)
o jei rauga pakeisti mielem, kiek reiketu ju, vandens ir miltu?

Prašom
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 06, 19:59)

4u.gif o jei kepti be salyklo ir be sauso raugo??? ką šie komponentai duoda? Ir kaip gausis, jei jų neįdėsim???
turiu giros gamybai pakelį. Ten yra maišeliai su kažkokiu tirštu skysčiu, tokiu tamsiai rudu. Kas tai? gal koks salyklas? ar jį į duoną galima dėti? Gal netyčia kuri žinosit blush2.gif AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 09:48)
4u.gif o jei kepti be salyklo ir be sauso raugo??? ką šie komponentai duoda? Ir kaip gausis, jei jų neįdėsim???
turiu giros gamybai pakelį. Ten yra maišeliai su kažkokiu tirštu skysčiu, tokiu tamsiai rudu. Kas tai? gal koks salyklas? ar jį į duoną galima dėti? Gal netyčia kuri žinosit  blush2.gif AČIŪ

Taip ji galima i duona deti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 07, 08:48)
4u.gif o jei kepti be salyklo ir be sauso raugo??? ką šie komponentai duoda? Ir kaip gausis, jei jų neįdėsim???
turiu giros gamybai pakelį. Ten yra maišeliai su kažkokiu tirštu skysčiu, tokiu tamsiai rudu. Kas tai? gal koks salyklas? ar jį į duoną galima dėti? Gal netyčia kuri žinosit  blush2.gif AČIŪ


salyklas suteikia duonišką aromatą, o sausas raugas rūgštelę 4u.gif
Atsakyti
sveikos kepėjėjės, iš kart atsiprašau, kad lendu, bet gal panevėžietėm kepėjėlėms duonytei pagardint salyklo reikia ? turiu vėl atsivežusi maišą ax.gif (kad neteršt eterio rašykit į a.ž)
Atsakyti
Sveikos smile.gif

labai seniai čia buvau... kai pradėjau duoną kepti duonkepės pagalba. Dabar su ja tik užsimaišau tešlą bandelėms, o duonytę kepu su raugu - nėra nieko skaniau wub.gif

Man reikia raugo Kaune, radau tik po 25 kg. Gal yra dar kokia vieta iš kur Kaune perkate?
jei nerasiu tek užsasikyti iš Delonos, bet galvoju, gal yra parduotuvėlė Kaune, nes kaskart mokėti po 10 lt už siuntimą nesinori iš principo.
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2011 09 07, 15:20)
Sveikos smile.gif

labai seniai čia buvau... kai pradėjau duoną kepti duonkepės pagalba. Dabar su ja tik užsimaišau tešlą bandelėms, o duonytę kepu su raugu - nėra nieko skaniau  wub.gif

Man reikia raugo Kaune, radau tik po 25 kg. Gal yra dar kokia vieta iš kur Kaune perkate?
jei nerasiu tek užsasikyti iš Delonos, bet galvoju, gal yra parduotuvėlė Kaune, nes kaskart mokėti po 10 lt už siuntimą nesinori iš principo.

4u.gif o tai jau jei aš nuo mielinės duonos kepimo duonkepėje pereisiu prie duonos su raugu, tai jau duonkepėje kepti nebegalėsiu? ar duona su raugu tik orkaitėje kepama??? ar kaip? (gal kvaili klausimai, bet aš tik naujokė 4u.gif )
Atsakyti