Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2011 08 31, 10:51)
Ruginius sunkiau kelia, jei ir kvietinius dedat rūpius per visą duonkepės ciklą gali jums ir nespėt iškilt.
Jei nebus iškilę iki kepimo pradžios, išjunkit ir dar palaikykit.
O mielių iš principo normaliai čia.

aciu, bandysiu
Atsakyti
sveikos kepėjėlės smile.gif

prieš savaitėlę įsigijau duonkepę 4u.gif mokinuosi kepti duonelę. Dabar dar tik paprstas kepu mielines, be raugo. bandau įmaišyti ir rupių ruginių miltų (kurie man visai supratau, kad nepatinka, nes kokiu tai kombikormu smirda duona). Taigi duonelė išsikelia iškepa puikiai. Vaizdas fantastiįkas, bet kvapas ir skonis tikrai ne. Na valgyt galima, bet nepaisan to kad duona graži puri, traški plutelė, bet ji kažkokia sausa trupa labai. Kaip padaryti kad ji būtų kaip parduotuvinė, tokia šlapoka ne išsausėjusi. Ir ar yra skirtumas kur kepi duoną - duonkepėje ar orkaitėje. Nes žiūriu dauguma jūsų duonkepėje tik minkote, o orkaitėje kepate. Čia tik dėl formos, ar dar kuom skirtumas yra?

ačiū labai jei pakomentuosite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 06, 09:29)
sveikos kepėjėlės smile.gif

prieš savaitėlę įsigijau duonkepę 4u.gif mokinuosi kepti duonelę. Dabar dar tik paprstas kepu mielines, be raugo. bandau įmaišyti ir rupių ruginių miltų (kurie man visai supratau, kad nepatinka, nes kokiu tai kombikormu smirda duona). Taigi duonelė išsikelia iškepa puikiai. Vaizdas fantastiįkas, bet kvapas ir skonis tikrai ne. Na valgyt galima, bet nepaisan to kad duona graži puri, traški plutelė, bet ji kažkokia sausa trupa labai. Kaip padaryti kad ji būtų kaip parduotuvinė, tokia šlapoka ne išsausėjusi. Ir ar yra skirtumas kur kepi duoną - duonkepėje ar orkaitėje. Nes žiūriu dauguma jūsų duonkepėje tik minkote, o orkaitėje kepate. Čia tik dėl formos, ar dar kuom skirtumas yra?

ačiū labai jei pakomentuosite  4u.gif

sveika prisidėjusi 4u.gif
jei norit tikro duonos skonio ir kvapo, darykit su salyklų, dėkit visgi ruginių miltų, bent 1/3-1/2 nuo visų miltų kiekio, o duonos drėgnumas priklauso nuo recepto
vieni kepa duonkepei jiems skanu, kitiems orkaitei skaniau, čia jau skonio reikalo. jei kepsit grynai rugine, kai kurios duonkepes neiškepa iki galo, reikia dakept orkaitei arba papildomai nustatyt laiką(jei galima)duonkepei
aš kepu orkaitei nes duonkepe tokio didelio kepalo nepadaro, bet labai puikiai susitvarko su tešlą bandelėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 06, 13:14)
sveika prisidėjusi  4u.gif
jei norit tikro duonos skonio ir kvapo, darykit su salyklų, dėkit visgi ruginių miltų, bent 1/3-1/2 nuo visų miltų kiekio, o duonos drėgnumas priklauso nuo recepto
vieni kepa duonkepei jiems skanu, kitiems orkaitei skaniau, čia jau skonio reikalo. jei kepsit grynai rugine, kai kurios duonkepes neiškepa iki galo, reikia dakept orkaitei arba papildomai nustatyt laiką(jei galima)duonkepei
aš kepu orkaitei nes duonkepe tokio didelio kepalo nepadaro, bet labai puikiai susitvarko su tešlą bandelėm ax.gif

4u.gif ačiū ax.gif bet prie receptų būna prierašai -- skani, labai skani, nieko ypatinngo ir tt. o ar sausa ar šlapia??? tai gal įmestumėt kokios drėgnesnės salsvo skonio duonos receptėlį? ačiū

arba kas receptūroje turėtų išduoti, kad duona bus drėgnesnė o ne sausa??? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 06, 12:17)
4u.gif ačiū  ax.gif bet prie receptų būna prierašai -- skani, labai skani, nieko ypatinngo ir tt. o ar sausa ar šlapia??? tai gal įmestumėt kokios drėgnesnės salsvo skonio duonos receptėlį? ačiū

arba kas receptūroje turėtų išduoti, kad duona bus drėgnesnė o ne sausa??? 4u.gif

plikytos duonos dregnesnes nei paprastos
Prašom, dar Bočių pabandykit
Atsakyti
Aš norėčiau paklausti dėl raugo:ar jis duoda rūgštumą duonai?
Mes laaabai mėgstam juodą naminę duoną,visada perkam tik labai tamsę,ir kaip būna su saulėgražoms arba skadytais grūdais tai iš vis pasaka,bet nemėgstam kuri turi rūgštumo arba saldžios.
Ką patartumėt,kokį raugą naudoti ir kaip gaminti tada?O gal geriau tik paprastas sausas mieles?Kepimas būtų orkaitėj.


Iš anksto dėkoju už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 06, 12:38)
Aš norėčiau paklausti dėl raugo:ar jis duoda rūgštumą duonai?
Mes laaabai mėgstam juodą naminę duoną,visada perkam tik labai tamsę,ir kaip būna su saulėgražoms arba skadytais grūdais tai iš vis pasaka,bet nemėgstam kuri turi rūgštumo arba saldžios.
Ką patartumėt,kokį raugą naudoti ir kaip gaminti tada?O gal geriau tik paprastas sausas mieles?Kepimas būtų orkaitėj.
Iš anksto dėkoju už patarimus  4u.gif

raugas duoda rūgštumą, bet jei perlaikysit bus skani, ne rūgšti duona, nes raugas naudojamas vietoj mielių, o rūgštumas dėl rauginimo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 06, 13:53)
raugas duoda rūgštumą, bet jei perlaikysit bus skani, ne rūgšti duona, nes raugas naudojamas vietoj mielių, o rūgštumas dėl rauginimo


nesuprantu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 09 06, 13:08)
nesuprantu 4u.gif

jei NEperlaikysit(kai kildinsit tešlą) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 06 rugsėjo 2011 - 13:37
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 06, 13:30)
plikytos duonos dregnesnes nei paprastos
Prašom, dar Bočių pabandykit

4u.gif ačiū
reikės pavargt kol tokius gėrius iškepsiu...kažin duonkepėj galima?
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 09 06, 14:10)
4u.gif ačiū
reikės pavargt kol tokius gėrius iškepsiu...kažin duonkepėj galima?

o kodėl gi ne mirksiukas.gif
tik svorį apskaičiuokit pagal savo duonkepe, jei reikia, proporcionaliai sumažinkit
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 06, 14:36)
jei NEperlaikysit(kai kildinsit tešlą)  blush2.gif


na taip,bet kiek tas neperkildinsit,kiek reikia laikyti,kad jau būtų gerai,čia kaip suprantų jau paruoštą ir į formą įdėtą tešlą kada dar kildina?
Na jum atrodo paprasta,o kitam nalabai,nes kiek skaitau tai konkrečiai kas ir dėl ko nelabai yra kur parašyta ir tada kyla labai daug klausimų doh.gif
Atsakyti