QUOTE(zipkute @ 2011 09 06, 09:29)
sveikos kepėjėlės
prieš savaitėlę įsigijau duonkepę
mokinuosi kepti duonelę. Dabar dar tik paprstas kepu mielines, be raugo. bandau įmaišyti ir rupių ruginių miltų (kurie man visai supratau, kad nepatinka, nes kokiu tai kombikormu smirda duona). Taigi duonelė išsikelia iškepa puikiai. Vaizdas fantastiįkas, bet kvapas ir skonis tikrai ne. Na valgyt galima, bet nepaisan to kad duona graži puri, traški plutelė, bet ji kažkokia sausa trupa labai. Kaip padaryti kad ji būtų kaip parduotuvinė, tokia šlapoka ne išsausėjusi. Ir ar yra skirtumas kur kepi duoną - duonkepėje ar orkaitėje. Nes žiūriu dauguma jūsų duonkepėje tik minkote, o orkaitėje kepate. Čia tik dėl formos, ar dar kuom skirtumas yra?
ačiū labai jei pakomentuosite
sveika prisidėjusi
jei norit tikro duonos skonio ir kvapo, darykit su salyklų, dėkit visgi ruginių miltų, bent 1/3-1/2 nuo visų miltų kiekio, o duonos drėgnumas priklauso nuo recepto
vieni kepa duonkepei jiems skanu, kitiems orkaitei skaniau, čia jau skonio reikalo. jei kepsit grynai rugine, kai kurios duonkepes neiškepa iki galo, reikia dakept orkaitei arba papildomai nustatyt laiką(jei galima)duonkepei
aš kepu orkaitei nes duonkepe tokio didelio kepalo nepadaro, bet labai puikiai susitvarko su tešlą bandelėm
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.