Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Taurė @ 2011 06 22, 03:29)
Gal žinote kaip teisingai išversti whole wheat ? Galvoju pamėginti lietuviškos duonos receptų, reikia pasirinkti teisingus miltus  g.gif



viso grūdo arba rupūs kvietiniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 06 22, 00:17)
sijoti yra balčiausi ir smulkiausi, visu grūdo yra su sėlenom
pasijoti bus stambesnio malimo nei sijoti ir tamsesni.

Aciu! 4u.gif
Bet gal galite smulkiau papasakoti ax.gif Kurie is tu triju isvardintu labiausiai tinkami kepti juodai duonai? Na pvz. kokie yra parduotuveje? Suprantu, kad galite pasakyti, kad ju begale, bet as perku paprasciausius, ant pakelio parasyta "ruginiai miltai". Taip pat i kepama duonyte dedu dar 50 gr rupius ruginius miltus (p/l recepta taip, o paprastu ruginiu 300 gr).

Kodel viso grudo kainuoja pigiau nei sijoti? Juk jie su selenom bigsmile.gif Ar man cia tos selenos atrodo, kaip stebuklas koks ir jokios itakos, ar naudos neturi. Ar tiesiog sijotu miltu technologija yra kazkokia sudetingesne?
Jauciu ir klausimu cia prirasiau doh.gif lotuliukas.gif Bet juoda duona visai neseniai pradejau kepti, tai dar tu visu ruginiu miltu grupes ir pogrupiai nevisai man suprantami blush2.gif

Dekoju jums, kad dalinates savo patirtimi! 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 21, 20:07)
kokios gražios duonytės  wub.gif

ačiū

QUOTE(GITALE @ 2011 06 21, 20:29)
o kur receptas? rolleyes.gif

ai, receptukas tai čia jau apklabėtas, iš tos knygos - kepame duoną namuose, 15 psl. pusrytinė duona 4u.gif
Atsakyti
atejau ir as i naujus namucius 4u.gif
Atsakyti
Tikriausiai visos Jonines švenčia, o mes duoną kepame ax.gif
Mano kepta duona

... labai jau malonus tas duonos kepimo procesas bigsmile.gif galėtų ji greičiau valgytis biggrin.gif

Gal primintumėte kuom dar galima ištepti duonytę, kad pluta nebūtų kieta? Pienas nelabai gelbėja kažkaip g.gif

Sekantį karta bandysiu duoną su varškę, buvo kalbėta, kad skanu.
Atsakyti
jo man ir pluta kieta tai suviniojau i dregna ranksluosti pirma karta ir kepiau su raugu ir orkaiteje/ o dar issikepiau trys kapeikas bulka Aciukas uz receptuka thumbup.gif
Papildyta:
o juoda duona kepant su raugu kokio kietumo turi buti mazdaug tesla 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 06 25, 13:29)

o juoda duona kepant su raugu kokio kietumo turi buti mazdaug tesla  4u.gif

viskas priklauso nuo recepto, būna sunkiai minkomos, o būna ir skystesnes, netgi galima ir su šaukštų maišyt(mano mėgstamiausios blush2.gif )
Atsakyti
m tada aisku vis bandysiu aciukas / o siaip tai kokioj formoj geriausiai kepti kad nereiketu to popieriaus kepimo vis
Atsakyti
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 06 25, 17:29)
m tada aisku  vis bandysiu aciukas / o siaip tai kokioj formoj geriausiai kepti  kad nereiketu to popieriaus kepimo vis

kam kokia patinka, vieniem silikoninei gerai, kitiem-telefoninei, stikliniai irgi geri...tik b8na kad reikia palaikyt uždengta, tada lengviau išimsit
Atsakyti
o merginos jus jau vistiek daugiau laiko kepejos esate kaip manote kur geriau kepti elektrinej orkaitej ar duonkepej / as stiklineje kepiau tai biki prilipo apacia bet paskui nieko isemiau siaip ne taip rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif
Turiu klausima, tik nezinau, ar cia ji galima uzduoti blush2.gif
Kepu duonele su mielemis duonkepeje (pirkta IKI su akcija). Jei kepu vien is kvietiniu miltu - viskas puiku, bet jei idedu ruginiu doh.gif . Ji kuo puikiausiai issimaiso, iskyla, bet tik pradeda kepti - per vidury idumba doh.gif . Isbandzau daugiau maziau ruginiu miltu, viena kita recepta, tirstesne skystesne tesla, daugiau maziau mieliu, sausas slapias mieles - rezultatas tas pats: idumba doh.gif Idomiausia, kad ji nesuplenka, t.y. tas sukritimas skoniui jokios itakos neturi, ji tokia pat poreta. Bet tas idubimas mane nervina - kai is tokios graziai iskilusios duoneles tampa velniai zino kuo verysad.gif
Tai turiu klausima: gal visgi duonkepes problema? Gal pradedant kepti neuztenka temperaturos? Gal dar kas susiduret su tokiu dalyku?
Atsakyti
QUOTE(PienėsPūkas @ 2011 06 26, 12:11)
Sveikos kepejeles  4u.gif 
Turiu klausima, tik nezinau, ar cia ji galima uzduoti  blush2.gif
Kepu duonele su mielemis duonkepeje (pirkta IKI su akcija). Jei kepu vien is kvietiniu miltu - viskas puiku, bet jei idedu ruginiu  doh.gif . Ji kuo puikiausiai issimaiso, iskyla, bet tik pradeda kepti - per vidury idumba  doh.gif . Isbandzau daugiau maziau ruginiu miltu, viena kita recepta, tirstesne skystesne tesla, daugiau maziau mieliu, sausas slapias mieles - rezultatas tas pats: idumba  doh.gif Idomiausia, kad ji nesuplenka, t.y. tas sukritimas skoniui jokios itakos neturi, ji tokia pat poreta. Bet tas idubimas mane nervina - kai is tokios graziai iskilusios duoneles tampa velniai zino kuo  verysad.gif
Tai turiu klausima: gal visgi duonkepes problema? Gal pradedant kepti neuztenka temperaturos? Gal dar kas susiduret su tokiu dalyku?

man ir taip visad gavosi kiek buvau kepus su duonkepe is iki pardos akcijine
Atsakyti