Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(eureka 7 @ 2011 08 27, 19:42)
Tikriausiai pas mane nėra tokios programos  schmoll.gif  verysad.gif

O tai kas tada pas tave 9 ir 10? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 27 rugpjūčio 2011 - 18:44
9 programa išminkys ir pakildins tešlą wink.gif
Atsakyti
9 ir 10 programos tešla, bet aš maniau, kad tik suminko tešlą ir nekildina 4u.gif Ot žioplas daiktas biggrin.gif Reiks išmėginti. O po to tikriausiai tereiks pajungti "bake" programą. O galbūt programa "Sweet" (saldi duona) kepa kaip mielinę, t.y.pakildina? ar kuo ji skiriasi? apskritai, koks skirtumas tarp visų programų? Jos skiriasi kildinimo- maišymo trukme? Ar kažkuo kitu?
Atsakyti
QUOTE(eureka 7 @ 2011 08 27, 19:23)
9 ir 10 programos tešla, bet aš maniau, kad tik suminko tešlą ir nekildina  4u.gif  Ot žioplas daiktas  biggrin.gif  Reiks išmėginti. O po to tikriausiai tereiks pajungti "bake" programą. O galbūt programa "Sweet" (saldi duona) kepa kaip mielinę, t.y.pakildina? ar kuo ji skiriasi? apskritai, koks skirtumas tarp visų programų? Jos skiriasi kildinimo- maišymo trukme? Ar kažkuo kitu?

tešlos programa ir išminko ir pakildina, čia visur taip, tik jei norėsit kažką padaryt iš paruoštos tešlos, o po to tik kept, tai suformavus kepinį reikės dar trupučiuka pakildint ir viskas, kepat arba orkaitei arba duonkepei
Visos kitos programos: art tai saldi duona, ar prancūziška, ar rugine...skiriasi tik maišymo/minkymo, kildinimo ir kepimo laikas, panagrinėkit instrukcija, tikrai turi būt aprašytas laikas kiekvienos programos ir kiek joje kas trunka
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 27, 21:53)
tešlos programa ir išminko ir pakildina, čia visur taip, tik jei norėsit kažką padaryt iš paruoštos tešlos, o po to tik kept, tai suformavus kepinį reikės dar trupučiuka pakildint ir viskas, kepat arba orkaitei arba duonkepei
Visos kitos programos: art tai saldi duona, ar prancūziška, ar rugine...skiriasi tik maišymo/minkymo, kildinimo ir kepimo laikas, panagrinėkit instrukcija, tikrai turi būt aprašytas laikas kiekvienos programos ir kiek joje kas trunka


pas mane viena tešlos programa tik minko, o kita ir minko ir kildina, o dar viena tik minko ir kepa, bet nekildina.
Reik žiūrėt pagal duonkepę.
Atsakyti
Labas, esu naujai iskepta duonos kepeja. Reikia jusus patarimo, manau zinosit kame problema.
Dedu viska pagal recepta, bet man vistiek ikrenta duonos vidus ir ji ganasi kazkokia slapia. Labai nesinori kaltintinti duonines, ji pas mane labai paprasta (Bomann).
Busiu dekinga uz patarimus
Atsakyti
QUOTE(kaco @ 2011 08 31, 09:01)
Labas, esu naujai iskepta duonos kepeja. Reikia jusus patarimo, manau zinosit kame problema.
Dedu  viska pagal recepta, bet man vistiek ikrenta duonos vidus ir ji ganasi kazkokia slapia. Labai nesinori kaltintinti duonines, ji pas mane labai paprasta (Bomann).
Busiu dekinga uz patarimus


greičiausiai per daug mielių.
Įmeskit receptą
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 31, 09:04)
greičiausiai per daug mielių.
Įmeskit receptą

Dariau paskutini karta pagal sita
228ml šilto vandens
92ml pieno
1.6v.š. saulėgrąžų aliejaus
1.6aš druskos
1,2vš cukraus
512g miltų
2aš mielių
1 programa

bet ir anksciau ir pagal kitus nesigauna
Atsakyti
QUOTE(kaco @ 2011 08 31, 09:56)
Dariau paskutini karta pagal sita
228ml šilto vandens
92ml pieno
1.6v.š. saulėgrąžų aliejaus
1.6aš druskos
1,2vš cukraus
512g miltų
2aš mielių
1 programa

bet ir anksciau ir pagal kitus nesigauna


mielių dėkit per pus mažiau, ypač jei dedat iš raudono pakelio (kur 0,5 kg)
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 31, 09:58)
mielių dėkit per pus mažiau, ypač jei dedat iš raudono pakelio (kur 0,5 kg)

Geras. Bandysiu mazint mieles. Gerai kad paklausiau, o tai pati buciau vandeni mazinus. O mieles dejau is geltono maisiuko, beros Assorti pirkau, Ten po 7 gr.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 31, 09:58)
mielių dėkit per pus mažiau, ypač jei dedat iš raudono pakelio (kur 0,5 kg)

Sakykit , planuoju siand kepti sia duonele
90 ml vandens (kartu su jame jau ištirpdytu skrudintu ruginiu salykli , 25 g)
1,75 a.š. druskos
1,5 v.š. cukraus
2aš sauso raugo
20 g aliejaus
0,75 v.š. maltos kalendros (nebūtina)
250 g ruginių miltų
170 g miltų (aš dėjau rupius)
1,5 a.š. mielių

Tai gal irgi mazinti mieles, nes cia dar ir raugas eina? Kelis kartus kepiau su raugu ir salyklu, tai i siuksliu deze kepinys iskeliavo doh.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(kaco @ 2011 08 31, 10:42)
Sakykit , planuoju siand kepti sia duonele
90 ml vandens (kartu su jame jau ištirpdytu skrudintu ruginiu salykli , 25 g)
1,75 a.š. druskos
1,5 v.š. cukraus
2aš sauso raugo
20 g aliejaus
0,75 v.š. maltos kalendros (nebūtina)
250 g ruginių miltų
170 g miltų (aš dėjau rupius)
1,5 a.š. mielių

Tai gal irgi mazinti mieles, nes cia dar ir raugas eina? Kelis kartus kepiau su raugu ir salyklu, tai i siuksliu deze kepinys iskeliavo doh.gif
Aciu


Ruginius sunkiau kelia, jei ir kvietinius dedat rūpius per visą duonkepės ciklą gali jums ir nespėt iškilt.
Jei nebus iškilę iki kepimo pradžios, išjunkit ir dar palaikykit.
O mielių iš principo normaliai čia.
Atsakyti