Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Will @ 2011 08 22, 11:47)
Na, aš bandžiau jau kelis kartus... turėdama receptą 500 g duonai, dvigubinau viską... Tai su viena duonyte kaip ir gaunasi, tik ji kažkodėl labai sausa iškepa, vos atpjauti galima- trupa, o dabar kepiau kitą, tai išvis neiškepė, dalies miltų net neišmaišė , viduje irgi košė  blink.gif  unsure.gif
Matuoju viską tiksliai, sveriu su svarstyklėmis... Ir dar pagalvojau, kad visgi kepimo laikas tarp 500 g ir 1000 g labai mažai skiriasi, tai gal ir perskaičiuoti kaip kitaip reikia  g.gif  Ar gal priedus palikti pagal receptą, keisti tik miltų ir vandens kiekį bei mieles ar dar kaip  g.gif

o kiek max kepaliukas jūsų duonkepei?
jei kepsit duonkepei, jus nustatot kepaliuko dydį ir duonkepe pati maišo/kepa, o jei orkaitei, tada laikas pailgėja
jei dėsit priedų į 1kg kepaliuką tiek pat kiek į 500g tai tiesiog tu priedu bus mažiau
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 22, 12:52)
o kiek max kepaliukas jūsų duonkepei?
jei kepsit duonkepei, jus nustatot kepaliuko dydį ir duonkepe pati maišo/kepa, o jei orkaitei, tada laikas pailgėja
jei dėsit priedų į 1kg kepaliuką tiek pat kiek į 500g tai tiesiog tu priedu bus mažiau

1,5 kg
Kepu tik duonkepėje. Dėl priedų iš esmės taip, bet jau pradėjau abejoti, gal kokios įtakos turi, kad nesigauna doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 08 22, 11:54)
1,5 kg
Kepu tik duonkepėje. Dėl priedų iš esmės taip, bet jau pradėjau abejoti, gal kokios įtakos turi, kad nesigauna  doh.gif  biggrin.gif

na tada kaip ir turėjo išmaišyt g.gif o kiek ruginių miltų dėjot?
įtakos turi riebalų kiekis, bet priedai gali tik apsunkint tešlą, bet nesugadint
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 22, 12:58)
na tada kaip ir turėjo išmaišyt  g.gif o kiek ruginių miltų dėjot?
įtakos turi riebalų kiekis, bet priedai gali tik apsunkint tešlą, bet nesugadint

Ruginių nedėjau visai- tik dalį kvietinių paprastų ir dalį rupaus malimo. Dėjau lygiai dvigubai
Jaučiu, kad reiktų pamėginti perskaičiuoti kokią nors dažnai kepamą ir visada pavykstančią duoną ir pažiūrėti ar gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 08 22, 12:02)
Ruginių nedėjau visai- tik dalį kvietinių paprastų ir dalį rupaus malimo. Dėjau lygiai dvigubai
Jaučiu, kad reiktų pamėginti perskaičiuoti kokią nors dažnai kepamą ir visada pavykstančią duoną ir pažiūrėti ar gausis  g.gif

jei keičiat miltus į dalį rupiu, pamažinkit bent 20g vandens
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 22, 13:10)
jei keičiat miltus į dalį rupiu, pamažinkit bent 20g vandens

Dėkui 4u.gif
Bet šiuo atveju aš jų nekeičiau, jie buvo recepte, aš tik dvigubinau. Norėjau daugiau duonos, gavosi, kad pusryčiams teko šaldytuve ieškoti ko nors valgomo be duonos :hihhi:
Atsakyti
Man labai skani duona Jorė. Gal kas turi minčių kaip panašią išsikepti? ax.gifJorė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 22 rugpjūčio 2011 - 18:48
Sveiki visi, forumo gyventojai smile.gif Esu čia naujokė, tikiuosi priimsit į savo didelį būrį.
Prieš pora dienų įsigijau duonkepę, o šiandien, naršydama internete duonos receptų, nusprendžiau pagaliau prisiregistruoti šiame tinklapyje 4u.gif

Tiesą sakant, ilgai neskaitinėjau ir nerinkau info apie duonkepes, kaip jas išsirinkti, į ką labiausiai reikia atkreipti dėmesį ir pan. Turbūt be reikalo Mano duonkepė (breville) turi 12 programų:
1. Basic (pagrindinė)
2. French (prancūziška)
3. Wholewheat (nesijotų kvietinių miltų)
4. Sweet (saldi)
5. Ultra Fast (680 g) (greita programa, 680 g)
6. Ultra Fast (900g) (greita programa, 900 g)
7. Pasta (tešla makaronams)
8. Speciality (speciali)
9. Dought 1 (tešla) Knygelėje, prie nurodytų receptų ir prie konkrečiai šios programos rašo "tešla picai"
10. Dough 2 (tešla) Nurodyta kaip "breadsticks" (duonos lazdelės)- taipogi prie šios programos receptų
11. Jam (džemas)
12. Bake (kepimas)

Pirmą kartą kepdama naudojausi intrukcijoje nurodytu receptu, pasirinkau baltą duoną, kepamą pagrindine programa. Nieko neišėjo! Jau maišant mačiau, kad nieko gero nebus, miltai taip ir likoduonkepės kampuose, maišė tik patį viduriuką, susidarė daug "kamuoliukų" viduryje, ir miltų kalnai kraštuose smile.gif Košmaras! sad.gif Buvau nusivylusi ir praradusi viltį išsikepti skanios naminės duoneės savo naujoje duonkepėje. Planavau nešti atgal i parduotuvę ir keisti kita. Bet nutariau išmėginti dar 1 receptą. Šįkart nusprendžiau vadovautis ne duonkepės instrukcijoje nuroduytais receptais (nors jų tėra keletas), bet pasinaudoti savo turima knygele, kurioje nemažai duonos receptų. Neapsirikau smile.gif Viskas pavyko ir duonele išėjo pakankamai skani smile.gif Todėl duonkepę pasilikau, ko gero, buvo kaltas nevykęs receptas, o ne aš pati, kaip iš pradžių pamaniau
Jaučiuosi dar visai žalia su šiuo "aparatu" smile.gif Labai mėgstu kepti pyragus, bandeles, mielinius gaminius. Kiek skaičiau, yra duonkepių, turinčių programą "Mielinė tešla". Bet ką daryti man, norinčiai išsikepti mielinį gaminį? Kokią programą pasirinkti? Kaip kepti? g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(eureka 7 @ 2011 08 27, 15:57)
Labai mėgstu kepti pyragus, bandeles, mielinius gaminius. Kiek skaičiau, yra duonkepių, turinčių programą "Mielinė tešla". Bet ką daryti man, norinčiai išsikepti mielinį gaminį? Kokią programą pasirinkti? Kaip kepti?  g.gif  blink.gif

pakaks ir tešlos programos(9), su ją galėsit padaryt mieline tešlą, suformuot norimą pyragą ...ir kept orkaitei arba sudėt į duonkepė, pakildint ir įjungt kepimo programą(12)
Atsakyti
Ačiū už atsakymą smile.gif O kaip kildinti tešlą duonkepėje? yra atsira programa? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eureka 7 @ 2011 08 27, 19:12)
Ačiū už atsakymą smile.gif O kaip kildinti tešlą duonkepėje? yra atsira programa?  verysad.gif


palikit ir tegu sau kyla,

arba reiktų dar žiūrėt duonkepės programas, kai kuriose yra minkymas ir kildinimas. Tai ji pati tada šiek tiek pašildo ir greičiau iškyla tešla.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 27, 17:18)
palikit ir tegu sau kyla,

arba reiktų dar žiūrėt duonkepės programas, kai kuriose yra minkymas ir kildinimas. Tai ji pati tada šiek tiek pašildo ir greičiau iškyla tešla.

Tikriausiai pas mane nėra tokios programos schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti