Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveikos kepejeles,
Gal kuri klaipediete galetu raugo padovanoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2011 08 11, 20:29)
Tai vat prašymas - ar kas nors galėtų man pasakyt ką nors valgomo, ką galima padaryt tam šūdinam daikte, kad šeima galų gale pamatytų iš jos naudą? biggrin.gif Ir kad garantuotai išeitų? Ir nekliuksėtų, ir neišbėgtų?

Galiu pasiūlyt baltą duoną iš Moulinex receptų knygutės, kol kas man, "super" kepėjai, tik ji visada ir išeina lotuliukas.gif

750 gr (mažiausiam) kepaliukui:

270 ml vandens
1,5 šaukšto aliejaus
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
1,5 šaukšto cukraus
2 šaukštai pieno miltelių (aš dedu sojos pieno miltelius, maximoj pirkau)
500 gr kvietinių miltų
1,5 šaukštelio sausų mielių (aš dedu kamputį, labai nedaug, iki 10 gr šlapių mielių)

Duonkepės programa - pagrindinė (pas mane 3,15 val.)
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif

Gal kas bandet kokiu receptu su speltos miltais??? Kazin jie kuo nors ypatingi technologiniu atzvilgiu? Galvoju kad gal bet kuriam recepte galima dali miltu keisti jais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damselfly: 19 rugpjūčio 2011 - 10:15
QUOTE(damselfly @ 2011 08 19, 10:14)
Labukas visoms 4u.gif

Gal kas bandet kokiu receptu su speltos miltais??? Kazin jie kuo nors ypatingi technologiniu atzvilgiu? Galvoju kad gal bet kuriam recepte galima dali miltu keisti jais ax.gif

bet kokiam recepte laisvai galit pakeist dalį kvietinių miltų į speltos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 19, 11:40)
bet kokiam recepte laisvai galit pakeist dalį kvietinių miltų į speltos  mirksiukas.gif

Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Bandau ir as duonele kept.. taciau kaip supratau mano raugas perruges... doh.gif
Duona gavosi labai rugsti. Ar man si rauga jau mesti ir gamintis nauja, ar galima ji kaip nors atgaivinti?
Atsakyti
QUOTE(polaz @ 2011 08 19, 17:58)
Bandau ir as duonele kept.. taciau kaip supratau mano raugas perruges... doh.gif
Duona gavosi labai rugsti. Ar man si rauga jau mesti ir gamintis nauja, ar galima ji kaip nors atgaivinti?

Paimkit šaukštą savo raugo, dėkit po kokį 100 g rupių ruginių miltų ir vandens, pamaišykit ir palikit kambario temp.
Atsakyti
QUOTE(polaz @ 2011 08 19, 16:58)

Rūgštumas bus ne nuo raugo... Gal per ilgai kildinot, be to jei vien kvietiniai (ypač balti) miltai, tai gaunas rūgščiau..
Galit padaryt, kaip keistuolė sako, tik nepalikit kambario temperatūroj visam gyvenimui, užteks kelioms valandoms biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 19 rugpjūčio 2011 - 19:55
QUOTE(keistuole @ 2011 08 19, 18:19)
Paimkit šaukštą savo raugo, dėkit po kokį 100 g rupių ruginių miltų ir vandens, pamaišykit ir palikit kambario temp.

Dėkui, padėjo 4u.gif
Valgom skanią kvapnią duonelę thumbup.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį labiau patyrusioms- kaip reikia perskaičiuoti produktų kiekius, norint iškepti kitokio dydžio kepaliuką, nei nurodyta recepte?
pvz recepte 500 g kepaliukas, o aš noriu 1 kg iškepti, arba atvirkščiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 08 22, 11:38)
Turiu klausimėlį labiau patyrusioms- kaip reikia perskaičiuoti produktų kiekius, norint iškepti kitokio dydžio kepaliuką, nei nurodyta recepte?
pvz recepte 500 g kepaliukas, o aš noriu 1 kg iškepti, arba atvirkščiai  g.gif

kaip matematikoj daugint arba dalint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 22, 12:43)
kaip matematikoj daugint arba dalint  mirksiukas.gif

Na, aš bandžiau jau kelis kartus... turėdama receptą 500 g duonai, dvigubinau viską... Tai su viena duonyte kaip ir gaunasi, tik ji kažkodėl labai sausa iškepa, vos atpjauti galima- trupa, o dabar kepiau kitą, tai išvis neiškepė, dalies miltų net neišmaišė , viduje irgi košė blink.gif unsure.gif
Matuoju viską tiksliai, sveriu su svarstyklėmis... Ir dar pagalvojau, kad visgi kepimo laikas tarp 500 g ir 1000 g labai mažai skiriasi, tai gal ir perskaičiuoti kaip kitaip reikia g.gif Ar gal priedus palikti pagal receptą, keisti tik miltų ir vandens kiekį bei mieles ar dar kaip g.gif
Atsakyti