Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(dzin budizmas @ 2011 08 09, 22:25)
ačiū, pabandysiu. Įtariu kuri skirta kepimui, tik LT instrukcijoj ji pavadinta "skrudinimo" ar pan.smile.gif

taip, čia jau rašė viena mergina kad pas ja taip ir parašyta
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 10, 10:47)
taip, čia jau rašė viena mergina kad pas ja taip ir parašyta

sakykit, o jei bandyčiau jūsų batoną kepti su paprastu kvietiniu raugu, ar labai pakenktų skoniui? Kažkaip nelabai išeina prisiruošt raugą su pienu padaryt, jei ryte daryt, tai vėlai vakare kept, arba vėlai vakare raugą ruošt, nes gi laukt 12 val. doh.gif Ar gali ir daugiau valandų pastovėt? blush2.gif
Atsakyti
Kada reikia dėti raugą? sudėjau skystus, paskui birius, finale - raugą ir dabar kai sumaišė, toks gumulas tešloj, jausmas, kad tas raugas pats sau atskirai! verysad.gif
paleidau tešlos prgogramą dar kart, bet po kokių 10 min maišymo išjungiau, tegu pastovi uždaryta, bandysiu kept
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 11 rugpjūčio 2011 - 17:05
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 04, 09:21)
Na va praejo dar viena dienele ir mano raugui dar kazkas naujo atsitiko,dabar jau visas pavirsius(pirsto storio)atsiskyre vanduo...........Man atrodo mano eksperimentas tuo ir uzsibaiks teks viska ismesti verysad.gif


Gali būti per skystas. Bent jau mano būna šiek tirštesni už grietinę.
Papildyta:
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 08, 20:22)
g.gif NESUPRANTU KAS VEL MANO DUONELIAI NEGERAI schmoll.gif PAKILDINAU TESLA TADA SUFORMAVAU KEPALIUKUS IR VEL KILDINAU O JI VISA SUSKILINEJO DAR NEPRADEJUS KEPTI....NEJAUGI AS TAIP IR NEISMOKSIU KEPTI DUONELES blush2.gif JUK VISA GYVENIMA KEPIAU MIELINIUS PYRAGUS TORTUS IR GAUDAVOSI O DABAR.... doh.gif
KOL JUMS PARASIAU ZINUTE ATEINU O MANO DUONELE PER TA LAIKA  ISPLAUKE ,I VIRSU VISAI NEPAKILO O TIK I SONUS ISSIPLETE unsure.gif


Kaip pasisekė iškepti? kai skystesnė tešla, mano irgi taip daro, tada reiktų kepti mažoj formoj, puikiai gaunasi drėgnoka duona. O dėl raugo ar veikia, reikia tikrinti pamaitinus, jei pradeda burbuliuoti, viskas ok.
Atsakyti
Miergos! Gelbėkit! Ypač kreipiuosi į Nataliunčiką ir Dzinbudizmą, bo jas pažįstu biggrin.gif O tai kitos lieps skaityt visas 25 pereitas temas, o aš, pirma, tingiu - šitą tai perskaičiau - o antra, nieko tuose rauguose nesuprantu!

Bet ne tame esmė, va kokia problemos esmė. Turiu duonkepę biggrin.gif Kepiau du kartus: vakar kažkokią saldžią duoną, o šiandien juodą iš Malsenos pusgaminio, kur tik mielių pridėjai ir kepi.

Ta vakarykštė gavosi kaip kindersiurprizas - kraštai valgomi, o vidurys kliuksi. Ta prasme, vidury kažkokia skylė kliuksinti, kokio kiaušinio dydžio biggrin.gif Kraštus suėdėm, skylę išmetėm biggrin.gif

Šiandien gavosi totalinis šūdas ir tragedija biggrin.gif Pirmą zachodą, 3 valandas, ta durna duonkepė nedarė nieko, rezultatas - kažkokie apvolioti trupiniai biggrin.gif Nutariau, kad atba miltų per daug, arba vandens per mažai biggrin.gif tai aš tuos trupinius perskyriau per pusę, dapyliau vandens - išmaišė, bet iškepė kažkokia nelaimė laugh.gif Skysta duona apvalkale biggrin.gif O kepiau gi antr trečios programos, whole wheat, ir plius dar papildomai, valandą laugh.gif O gavosi - skystalas. Prapjauni - išbėga laugh.gif

Tai vat prašymas - ar kas nors galėtų man pasakyt ką nors valgomo, ką galima padaryt tam šūdinam daikte, kad šeima galų gale pamatytų iš jos naudą? biggrin.gif Ir kad garantuotai išeitų? Ir nekliuksėtų, ir neišbėgtų?
O tai man labai nepatogu laugh.gif Visi žino, kad aš šeimininkė chrienova, nu bet jofana, kol negaminu, tol to nesimato taip labai ryškiai laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2011 08 10, 10:03)
sakykit, o jei bandyčiau jūsų batoną kepti su paprastu kvietiniu raugu, ar labai pakenktų skoniui? Kažkaip nelabai išeina prisiruošt raugą su pienu padaryt, jei ryte daryt, tai vėlai vakare kept, arba vėlai vakare raugą ruošt, nes gi laukt 12 val.  doh.gif Ar gali ir daugiau valandų pastovėt?  blush2.gif

perrūgs, geriau tada su paprastu kvietinių daryt

QUOTE(dzin budizmas @ 2011 08 11, 16:39)
Kada reikia dėti raugą? sudėjau skystus, paskui birius, finale - raugą ir dabar kai sumaišė, toks gumulas tešloj, jausmas, kad tas raugas pats sau atskirai!  verysad.gif

raugą dedu pati paskutini, nes dažnai kažką plikinu ir šiaip, man geriau dėt iš viršaus, nes tada nereikia pergyvent ar vanduo nebuvo per karštas. O tai kas pas jus gavosi gali reikšt kad blogai išmaišė tešla, nes raugas atsiskirt nuo gero išmaišymo negali schmoll.gif tada įjunkit papildomai maišymą, kad gautusi vientisa mase

QUOTE(Noa @ 2011 08 11, 20:29)
Miergos! Gelbėkit! Ypač kreipiuosi į Nataliunčiką ir Dzinbudizmą, bo jas pažįstu biggrin.gif O tai kitos lieps skaityt visas 25 pereitas temas, o aš, pirma, tingiu - šitą tai perskaičiau - o antra, nieko tuose rauguose nesuprantu!

Bet ne tame esmė, va kokia problemos esmė. Turiu duonkepę biggrin.gif Kepiau du kartus: vakar kažkokią saldžią duoną, o šiandien juodą iš Malsenos pusgaminio, kur tik mielių pridėjai ir kepi.


biggrin.gif kokias dėjai mieles? nes pagal mane juose problema, jei raudonas pokas-tai sumažink doze perpus, jei kiti-pakeisk-gali būt kad jie paseno, o geriausia-padaryk naminį raugą ir neteks sukt galvos mirksiukas.gif
Pasiūlyčiau Sūrio duona, Beždžionių duona , Bočių duona ir kt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles, kadani esu toli nuo tevynes, o duona megztu, uzsimaniau issikepti. Visu pirma uzsimaisiau vakar rugini rauga, viskas kaip ir normaliai, raugas rugsta, akyja, kyla... taciau sendien dar pradejo ir putot. Nezinau, ar tai gerai ar bloai g.gif ???
Atsakyti
Sveikos.
Parnešė vyras duonkepę iš senadaikčių. Nėra nieko, tik duonkepė. Gal gali pasakyt kiek yra measuring cup, measuring tsp ir measuring tbsp talpos gramais ir miligramais.
Brown bread flour kokie miltai skaitytųs? Ruginiai? Raugą iš jų eitų padaryt?
Atsakyti
blush2.gif paskaičiau ir radau matavimus blush2.gif

Tik apie miltus nerandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 08 15, 17:00)
Tik apie miltus nerandu  blush2.gif

Brown miltai nėra ruginiai wink.gif UK ir IRL yra tokia rūšis, kuri ir vadinas- brown bread flour. Tai kvietiniai miltai su sėlėnom ar kaip ten jos vadinas... Va tokia duonytės spalva būna
user posted image
Atsakyti
Aaaaa, ačiū.

O kokius imt, kad būtų ruginiai? Juodai duonytei? Seeds, ti bus su sėklom, taip? O strong white flour nuo paprastų skirias kažkuo? Bandau instrukcijos receptos, bet norisi lietuviškus daryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2011 08 16, 08:24)
Aaaaa, ačiū.

O kokius imt, kad būtų ruginiai? Juodai duonytei? Seeds, ti bus su sėklom, taip? O strong white flour nuo paprastų skirias kažkuo? Bandau instrukcijos receptos, bet norisi lietuviškus daryt  blush2.gif

Ruginiai miltai yra ruginiai miltai (rye flour). Strong flour skiriasi nuo visų ekstra ir t.t. miltų...
Atsakyti