LABAS visoms kepejelems prisiskaicius jusu visokiu recepteliu uzsimaniau ir as ismeginti savo jegas duonos kepime.Pirmadieni pradejau daryti duoneles rauga pagal si recepteli:
1.pirma dienele:100 ml.silto vandens(tai yra puse stiklines)ir 50gr ruginiu miltu(tai yra du kaupini saukstai)
2.antra,trecia,ketvirta,penkta dienomis :50ml.silto vandens ir 50gr.ruginiu miltu
3.raugas paruostas galima kepti duonele
Bet man neviskas aisku ,sis raugas turetu buti tik trecia diena issiputes ir koretas(pagal nuotraukas maciau),o mano ta pacia pirma diena jis pradejo burbuliuoti,pukseti ir taip dirbo visas tris dienas (del ko labai dziaugiausi)iki siandien.....Dabar jis visas susmuko ir jokiu burbuliuku nesimato.Nesuprantu ka blogai padariau,kas jam nepatiko,kur mano klaida?????Gal kuri man padet galetu? Buciau labai dekinga
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 03, 19:29)
LABAS visoms kepejelems prisiskaicius jusu visokiu recepteliu uzsimaniau ir as ismeginti savo jegas duonos kepime.Pirmadieni pradejau daryti duoneles rauga pagal si recepteli:
1.pirma dienele:100 ml.silto vandens(tai yra puse stiklines)ir 50gr ruginiu miltu(tai yra du kaupini saukstai)
2.antra,trecia,ketvirta,penkta dienomis :50ml.silto vandens ir 50gr.ruginiu miltu
3.raugas paruostas galima kepti duonele
Bet man neviskas aisku ,sis raugas turetu buti tik trecia diena issiputes ir koretas(pagal nuotraukas maciau),o mano ta pacia pirma diena jis pradejo burbuliuoti,pukseti ir taip dirbo visas tris dienas (del ko labai dziaugiausi)iki siandien.....Dabar jis visas susmuko ir jokiu burbuliuku nesimato.Nesuprantu ka blogai padariau,kas jam nepatiko,kur mano klaida?????Gal kuri man padet galetu? Buciau labai dekinga
1.pirma dienele:100 ml.silto vandens(tai yra puse stiklines)ir 50gr ruginiu miltu(tai yra du kaupini saukstai)
2.antra,trecia,ketvirta,penkta dienomis :50ml.silto vandens ir 50gr.ruginiu miltu
3.raugas paruostas galima kepti duonele
Bet man neviskas aisku ,sis raugas turetu buti tik trecia diena issiputes ir koretas(pagal nuotraukas maciau),o mano ta pacia pirma diena jis pradejo burbuliuoti,pukseti ir taip dirbo visas tris dienas (del ko labai dziaugiausi)iki siandien.....Dabar jis visas susmuko ir jokiu burbuliuku nesimato.Nesuprantu ka blogai padariau,kas jam nepatiko,kur mano klaida?????Gal kuri man padet galetu? Buciau labai dekinga
jei nepelyja, tai nekreipkit dėmesio, laikykitės instrukcijos toliau. Jei atrodys labai labai skysta, galit kiek daugiau dėt miltų.
(Šiaip jūsų raugui mažoka maisto, todėl ir neburnuliuoja)
QUOTE(keistuole @ 2011 08 03, 18:35)
jei nepelyja, tai nekreipkit dėmesio, laikykitės instrukcijos toliau. Jei atrodys labai labai skysta, galit kiek daugiau dėt miltų.
(Šiaip jūsų raugui mažoka maisto, todėl ir neburnuliuoja)
(Šiaip jūsų raugui mažoka maisto, todėl ir neburnuliuoja)
ACIU!!!!net ramiau pasidare ,man kaip ir visoms nesinoretu kad pirmas blynas prisviltu.Tai gal tada truputeli dadeti miltu,nor tesla neatrodo kad butu skysta(kazkur grietines tirstumo)
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 03, 20:02)
ACIU!!!!net ramiau pasidare ,man kaip ir visoms nesinoretu kad pirmas blynas prisviltu.Tai gal tada truputeli dadeti miltu,nor tesla neatrodo kad butu skysta(kazkur grietines tirstumo)
ir turi būt grietinės tirštumo
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 03, 18:29)
LABAS visoms kepejelems prisiskaicius jusu visokiu recepteliu uzsimaniau ir as ismeginti savo jegas duonos kepime.Pirmadieni pradejau daryti duoneles rauga pagal si recepteli:
1.pirma dienele:100 ml.silto vandens(tai yra puse stiklines)ir 50gr ruginiu miltu(tai yra du kaupini saukstai)
2.antra,trecia,ketvirta,penkta dienomis :50ml.silto vandens ir 50gr.ruginiu miltu
3.raugas paruostas galima kepti duonele
Bet man neviskas aisku ,sis raugas turetu buti tik trecia diena issiputes ir koretas(pagal nuotraukas maciau),o mano ta pacia pirma diena jis pradejo burbuliuoti,pukseti ir taip dirbo visas tris dienas (del ko labai dziaugiausi)iki siandien.....Dabar jis visas susmuko ir jokiu burbuliuku nesimato.Nesuprantu ka blogai padariau,kas jam nepatiko,kur mano klaida?????Gal kuri man padet galetu? Buciau labai dekinga
1.pirma dienele:100 ml.silto vandens(tai yra puse stiklines)ir 50gr ruginiu miltu(tai yra du kaupini saukstai)
2.antra,trecia,ketvirta,penkta dienomis :50ml.silto vandens ir 50gr.ruginiu miltu
3.raugas paruostas galima kepti duonele
Bet man neviskas aisku ,sis raugas turetu buti tik trecia diena issiputes ir koretas(pagal nuotraukas maciau),o mano ta pacia pirma diena jis pradejo burbuliuoti,pukseti ir taip dirbo visas tris dienas (del ko labai dziaugiausi)iki siandien.....Dabar jis visas susmuko ir jokiu burbuliuku nesimato.Nesuprantu ka blogai padariau,kas jam nepatiko,kur mano klaida?????Gal kuri man padet galetu? Buciau labai dekinga
Na va praejo dar viena dienele ir mano raugui dar kazkas naujo atsitiko,dabar jau visas pavirsius(pirsto storio)atsiskyre vanduo...........Man atrodo mano eksperimentas tuo ir uzsibaiks teks viska ismesti
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 04, 08:21)
Na va praejo dar viena dienele ir mano raugui dar kazkas naujo atsitiko,dabar jau visas pavirsius(pirsto storio)atsiskyre vanduo...........Man atrodo mano eksperimentas tuo ir uzsibaiks teks viska ismesti
išmaišykit, nėra čia nieko baisaus
QUOTE(PurpleOrchid @ 2011 07 26, 18:19)
Stiklinė 250 ml.
Plikinys:
2 stiklinės viso grūdo ruginių miltų
3 stiklinės vandens
3/4 stiklinės ruginio raugo
Miltus užplikyti verdančiu vandeniu, viską gerai išmaišyti ir palikti pilnai atvėsti. Tada įmaišyti raugą. Uždengti rankšluostėliu ir palikti rūgti minimum 12 valandų. (Aš rauginu maždaug 15 val.)
Duonos tešla:
Visas plikinys
4 stiklinės vido grūdo ruginių miltų
2 valg. š. medaus
1 valg. š. druskos
Viską sumaišyti (tai darau mikseriu apie 7 min.) Gausis gana kieta, lipni, "sunki" tešla. Sudrėkiname rankas vandeniu ir skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, formuojame kepaliuką. Paliekame šiltoje vietoje kilti apie 5 val. (Suformavusi kepaliuką duoną subadau didele šakute, kad kepant mažiau plyšinėtų.) 20 min. kepame 250 laipsnių temperatūroje, po to temperatūrą sumažiname iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.
Plikinys:
2 stiklinės viso grūdo ruginių miltų
3 stiklinės vandens
3/4 stiklinės ruginio raugo
Miltus užplikyti verdančiu vandeniu, viską gerai išmaišyti ir palikti pilnai atvėsti. Tada įmaišyti raugą. Uždengti rankšluostėliu ir palikti rūgti minimum 12 valandų. (Aš rauginu maždaug 15 val.)
Duonos tešla:
Visas plikinys
4 stiklinės vido grūdo ruginių miltų
2 valg. š. medaus
1 valg. š. druskos
Viską sumaišyti (tai darau mikseriu apie 7 min.) Gausis gana kieta, lipni, "sunki" tešla. Sudrėkiname rankas vandeniu ir skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, formuojame kepaliuką. Paliekame šiltoje vietoje kilti apie 5 val. (Suformavusi kepaliuką duoną subadau didele šakute, kad kepant mažiau plyšinėtų.) 20 min. kepame 250 laipsnių temperatūroje, po to temperatūrą sumažiname iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.
Gal galit patarti Vakar pasidariau plikinį ir atsitiko taip, kad negaliu iki vakaro tuos duonos kepti O mano šeimyna nemėgsta kai duonelė rūgšti būna... Ką daryti, kad neatsirastų rūgštumas?
QUOTE(Di72 @ 2011 08 04, 11:55)
Gal galit patarti Vakar pasidariau plikinį ir atsitiko taip, kad negaliu iki vakaro tuos duonos kepti O mano šeimyna nemėgsta kai duonelė rūgšti būna... Ką daryti, kad neatsirastų rūgštumas?
dėkit į šaldytuvą, gal padės
O ar man gautusi iskepti duonele jai raugas be burbuliuku,nes raugui jau siandien ketvirta diena ir neturiu kantrybes daugiau laukti
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 04, 14:57)
O ar man gautusi iskepti duonele jai raugas be burbuliuku,nes raugui jau siandien ketvirta diena ir neturiu kantrybes daugiau laukti
įdėkit šiek tiek mielių, jei nesuveiks raugas, suveiks mielės.
QUOTE(Di72 @ 2011 08 04, 10:55)
Gal galit patarti Vakar pasidariau plikinį ir atsitiko taip, kad negaliu iki vakaro tuos duonos kepti O mano šeimyna nemėgsta kai duonelė rūgšti būna... Ką daryti, kad neatsirastų rūgštumas?
Dėkit į šaldytuvą, o kai norėsit kepti, palaikykit šiek tiek kambario temperatūroj, kad sušiltų ir maišykit tešlą
QUOTE(keistuole @ 2011 08 04, 14:08)
įdėkit šiek tiek mielių, jei nesuveiks raugas, suveiks mielės.
Mano raugui nepadejo net ir mieles,nustojo dirbt trecioj dienoj ir viskas...man jau baigesi kantrybe pasidaviau ir ismeciau.Dabar pradesiu viska nuo pradziu tik noreciau suzinoti savo klaida kad daugiau to nepakartociau gal but persiltas vanduo buvo????Kokio jus siltumo vandeni pilat???