Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Solen @ 2011 07 27, 18:57)
as pasidariau kvietini rauga,ziuresiu kas man cia gausis g.gif ,niekada jo nedarius...

kazkur cia buvo, kad rugini rauga pamaitinus kvietiniais miltais, gausis kvietinis raugas. pati nebandziau doh.gif
Bet dariausi kazkada kvietini rauga, tai kazkaip gavosi is pirmo karto, atrodo, pagal nataliuncik recepta.
Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2011 07 27, 19:43)
Aš tešlą dažniausiai susimakaluoju rankom (čia ruginę), nes su spec ruginei tešlai ruošt programa tai užtrunka 2.5val).

O jusu duonkepeje nera picos teslos maisymo programos ar kazko panasaus? nereiktu su rankomis maisyti. Ryte atsikelusi uzstatau, kad ismaisytu, kol isimaudau viskas buna ismaisyta, belieka menteles isimti, jei nervina dideles skyles duoneleje.
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2011 07 27, 19:11)
O jusu duonkepeje nera picos teslos maisymo programos ar kazko panasaus? nereiktu su rankomis maisyti. Ryte atsikelusi uzstatau, kad ismaisytu, kol isimaudau viskas buna ismaisyta, belieka menteles isimti, jei nervina dideles skyles duoneleje.

Yra. Bet ruginei te6lai pas mane dedas kitokios mentelės ir paprasta picos tešlos programa nepaveža normaliai ruginės tešlos. Man 5min ir rankom sumakaluoju viską smile.gif
Atsakyti
Sveikos, šeimininkutės.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Stoju prie jūsų. Vakar atvyko namučio mano duonkepė. Iki tol duoną orkaitėj kepdavau, tai dabar nekantrauju išbandyt naują žaisliuką. Belaukdama nusipirkau maximoj raudonų mielių, kur po 500gr supakuotos. Paskaičiau jūsų temas ir supratau, kad jų reikia dėti mažiau, nei nurodyta recepte. O kiek tas mažiau? Per pusę mažiau? Taip norisi, kad pirmas blynas nebūtų prisvilęs.
Ir dar klausimas dėl raugo. Jūs kažkaip paskaičiuojate miltų ir raugo santykį. Gal išduosit ir man tą formulę? blush2.gif

Ačiū atsakiusioms
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2011 07 28, 16:27)
Ir dar klausimas dėl raugo. Jūs kažkaip paskaičiuojate miltų ir raugo santykį. Gal išduosit ir man tą formulę? blush2.gif

Ačiū atsakiusioms

500g miltu dedu mazdaug puse puodelio raugo. uztenka. perziurek receptukus ir mazdaug suprasi proporcijas.
Kazkur skaiciau, kad raugo reikia 30% miltu kiekio. Idomu, reikes kada pasverti kiek to raugo gramais dedu.
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2011 07 28, 16:27)
Sveikos, šeimininkutės.
4u.gif  4u.gif  4u.gif
Stoju prie jūsų. Vakar atvyko namučio mano duonkepė. Iki tol duoną orkaitėj kepdavau, tai dabar nekantrauju išbandyt naują žaisliuką. Belaukdama nusipirkau maximoj raudonų mielių, kur po 500gr supakuotos. Paskaičiau jūsų temas ir supratau, kad jų reikia dėti mažiau, nei nurodyta recepte. O kiek tas mažiau? Per pusę mažiau? Taip norisi, kad pirmas blynas nebūtų prisvilęs.

jungiuosi prie klausimo - ir man rūpi kaip su tom raudonosiom mielėm elgtis... blush2.gif
ir dar, kažkur skaičiau, kad atidarius sausas mieles, reikia jas sunaudot per 48 val., o kaip tada reikia jas laikyti, kai toks didelis kiekis? jos nesugenda?
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 07 28, 20:05)
jungiuosi prie klausimo - ir man rūpi kaip su tom raudonosiom mielėm elgtis...  blush2.gif
ir dar, kažkur skaičiau, kad atidarius sausas mieles, reikia jas sunaudot per 48 val., o kaip tada reikia jas laikyti, kai toks didelis kiekis? jos nesugenda?

dėkit per pusę, merginom iškildavo
g.gif nesąmonė schmoll.gif negalima laikyt karštoje/drėgnoje vietoje, geriausia perpilt į sandariai uždaromą dėžute ir laikyt šaldytuve(dabar) arba spintelėj (kai karščiai baigsis)
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2011 07 26, 14:42)
Sveikos 4u.gif
As kepu duonkepeje duonyte nuo nauju metu,mes labai megstam tamsia(juoda ) duona wub.gif .Kiek esu isbandzius ,bet likau istikima sitai duonytei:

juoda namine duona

360 ml vandens
1.5 a.s druskos
1 v.s cukraus arba medaus
slakelis saulegrazu aliejaus
250 gr kvietiniu miltu
250 gr ruginiu miltu
2-2.5 v.s salyklo
2 v.s kmynu
1.5 a.s sausu mieliu.
As dar dedu saulegrazu,selenu,semenu,sezamo po kelis saukstus thumbup.gif
gaunasi 1 kg duonyte,su duonos programa.
o del peino milteliu kur parasyta recepte buna ,tai nebutinai ju deti,as ju neturiu tai niekad ir nededu ir viskas iseina.

nuostabus receptas, viskas gavosi puikiai, namiškiai įvertino 10 balų, reiškia dabar galėsiu ir duoną kept duonkepėj bigsmile.gif tik dėjau medų, tai gal truputį saldoka gavosi, kitąsyk reiks pabandyt dėti pusę to kiekio... beje, kepiau programa, skirta nesijotų miltų programai ax.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 28, 21:16)
dėkit per pusę, merginom iškildavo
g.gif nesąmonė  schmoll.gif negalima laikyt karštoje/drėgnoje vietoje, geriausia perpilt į sandariai uždaromą dėžute ir laikyt šaldytuve(dabar) arba spintelėj (kai karščiai baigsis)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
[quote=Daivad,2011 07 28, 22:45]
beje, kepiau programa, skirta nesijotų miltų programai ax.gif

Kaip suprantu, mūsų duonkepės tokios pačios, tai čia 3 programa?

Ačiū atsakiusioms dėl raugo ir mielių 4u.gif . Visą vakarą studijuoju instrukciją. Nebeatrodo, kad tai labai lengva verysad.gif Bet ryt bandysiu kažką iškept
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2011 07 28, 18:25)
500g miltu dedu mazdaug puse puodelio raugo. uztenka. perziurek receptukus ir mazdaug suprasi proporcijas.
Kazkur skaiciau, kad raugo reikia 30% miltu kiekio. Idomu, reikes kada pasverti kiek to raugo gramais dedu.

O aš tiek raugo dedu mažaug kilogramui unsure.gif vadinasi dar per mažai . g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2011 07 28, 22:21)
Kaip suprantu, mūsų duonkepės tokios pačios, tai čia 3 programa?

Ačiū atsakiusioms dėl raugo ir mielių  4u.gif . Visą vakarą studijuoju instrukciją. Nebeatrodo, kad tai labai lengva  verysad.gif  Bet ryt bandysiu kažką iškept

taip tikrai ta pati, 3 programa smile.gif
ir aš manau, kad čia tos pačios moulinex (lyg ir naujausios... mirksiukas.gif )
pirmas kartas baisus, o po to jau viskas eina kaip sviestu patepta... įsimylėjau aš ją wub.gif dar kelis receptus juodos duonos turiu, kai išbandysiu, galėsiu pasidalint ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 29 liepos 2011 - 08:53
QUOTE(laselis @ 2011 07 27, 20:11)
kazkur cia buvo, kad rugini rauga pamaitinus kvietiniais miltais, gausis kvietinis raugas. pati nebandziau  doh.gif
Bet dariausi kazkada kvietini rauga, tai kazkaip gavosi is pirmo karto, atrodo, pagal nataliuncik recepta.
Papildyta:

as pasidariau kvietini rauga pagal pirmam psl. mirksiukas.gif ,bet man virsus pelesiu pasidenge doh.gif tai jau ismeciau...dabar pasigaminau pagal nataliuncik recepta...nu jei sitas nesigaus tai liksiu be duonos,o taip jos noriu...man dar toks klausimukas,kai apdengiate maistine plevele rauga,ar reikia maistineje pleveleje padaryti skylutes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 07 29, 10:42)
taip tikrai ta pati, 3 programa smile.gif
ir aš manau, kad čia tos pačios moulinex (lyg ir naujausios...  mirksiukas.gif )
pirmas kartas baisus, o po to jau viskas eina kaip sviestu patepta... įsimylėjau aš ją  wub.gif dar kelis receptus juodos duonos turiu, kai išbandysiu, galėsiu pasidalint  ax.gif

Labai lauksiu biggrin.gif
Atsakyti