Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Supermarketuose turėtų būti visokių miltų: stone-milled, strong white flour, dar mačiau, kad juos siunčiasi iš malūnų (nuo 1,5 iki <25kg maišais), tik koks kainų skirtumas vietoje lengviau palyginti.
Pvz.:
http://www.stanwaymill.co.uk/
http://www.claybrookewatermill.co.uk/
Atsakyti
jungiuosi į jūsų būrį, jei priimsit ax.gif
orkaitėj jau seniai kepu duoną, bet įsigijau duonkepę ir nzn ką daryt su receptu- ten parašyta dėti 2,5 valg. šaukšto pieno miltelių, o jei aš miltelių neturiu, o tik pieno, tai dėt mažiau miltų ar kaip? labai prašau, padėkit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 25 liepos 2011 - 12:25
QUOTE(Daivad @ 2011 07 25, 12:24)
jungiuosi į jūsų būrį, jei priimsit  ax.gif
orkaitėj jau seniai kepu duoną, bet įsigijau duonkepę ir nzn ką daryt su receptu- ten parašyta dėti 2,5 valg. šaukšto pieno miltelių, o jei aš miltelių neturiu, o tik pieno, tai dėt mažiau miltų ar kaip? labai prašau, padėkit  blush2.gif

vietoj vandens pilk pieno mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingridamis @ 2011 07 25, 14:26)
vietoj vandens pilk pieno  mirksiukas.gif

nebus per daug? g.gif jei vandens nepilsiu, o vien tik pienas?
beje, gal kas kartais turit moulinex duonkepės receptų knygelės nuorodą lietuviškai? būčiau be galo dėkinga... ax.gif arba bent jau angliškai, o tai atsisiunčiau iš prancūzų, jie net nepasivargino įdėt kokia nors kita kalba, išskyrus prancūzų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 25 liepos 2011 - 14:45
QUOTE(Daivad @ 2011 07 25, 15:44)
nebus per daug?  g.gif jei vandens nepilsiu, o vien tik pienas?
beje, gal kas kartais turit moulinex duonkepės receptų knygelės nuorodą lietuviškai? būčiau be galo dėkinga...  ax.gif arba bent jau angliškai, o tai atsisiunčiau iš prancūzų, jie net nepasivargino įdėt kokia nors kita kalba, išskyrus prancūzų  doh.gif

pilkit tik piena, o tuos pieno miltelius pamirskit thumbup.gif

turiu angliska ir rusiska moulinex knygeles komp varianta, parasykit e-mail i az, tai persiusiu.
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2011 07 25, 16:11)
pilkit tik piena, o tuos pieno miltelius pamirskit  thumbup.gif

turiu angliska ir rusiska moulinex knygeles komp varianta, parasykit e-mail i az, tai persiusiu.

Lašeli, gal ir aš galėčiau gaut . ax.gif 4u.gif Iš anksto ačiū.
sunilaite@gmail.com

Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs. unsure.gif Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 07 25, 16:23)
Lašeli, gal ir aš galėčiau gaut .  ax.gif  4u.gif Iš anksto ačiū.
sunilaite@gmail.com

Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs.  unsure.gif Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.

Turiu lietuvišką variantą smile.gif . Jau išsiunčiau tau į paštą.

Dar turiu klausimėlį labiau patyrusioms kepėjoms: kepu duonkepėje batoną (pyragą biggrin.gif , nes pagardinu medumi, įdedu razinų.) Receptuką radau šio forumo platybėse. Jis labai skanus, bet labai trupa. Ar galima, ką nors padaryti. Bandžiau mielių mažiau dėti, bet niekas nepasikeitė, nors iškilo taip pat gerai. Lauksiu patarimų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 22peliukas22: 25 liepos 2011 - 16:24
QUOTE(Ledum @ 2011 07 25, 16:23)
Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs.  unsure.gif Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.

vat ir aš ruginę kepu jau daugiau kaip metai orkaitėj, jau seniai neperkam duonos parduotuvėj... Tad namiškiai priprato, tikisi, kad ir toliau kepsiu - tik kaip suprantu duonkepėj labai sunku iškepti skanią tikrą ruginę duoną g.gif
o gal kas nors turit gerą receptą? mirksiukas.gif pasidalinkit su mumis- bus tūkstantis ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 07 25, 16:31)
vat ir aš ruginę kepu jau daugiau kaip metai orkaitėj, jau seniai neperkam duonos parduotuvėj... Tad namiškiai priprato, tikisi, kad ir toliau kepsiu - tik kaip suprantu duonkepėj labai sunku iškepti skanią tikrą ruginę duoną  g.gif
o gal kas nors turit gerą receptą? mirksiukas.gif pasidalinkit su mumis-  bus tūkstantis ačiū  4u.gif

Sveikos 4u.gif
As kepu duonkepeje duonyte nuo nauju metu,mes labai megstam tamsia(juoda ) duona wub.gif .Kiek esu isbandzius ,bet likau istikima sitai duonytei:

juoda namine duona

360 ml vandens
1.5 a.s druskos
1 v.s cukraus arba medaus
slakelis saulegrazu aliejaus
250 gr kvietiniu miltu
250 gr ruginiu miltu
2-2.5 v.s salyklo
2 v.s kmynu
1.5 a.s sausu mieliu.
As dar dedu saulegrazu,selenu,semenu,sezamo po kelis saukstus thumbup.gif
gaunasi 1 kg duonyte,su duonos programa.
o del peino milteliu kur parasyta recepte buna ,tai nebutinai ju deti,as ju neturiu tai niekad ir nededu ir viskas iseina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 26 liepos 2011 - 13:44
QUOTE(garbane @ 2011 07 26, 14:42)
Sveikos 4u.gif
As kepu duonkepeje duonyte nuo nauju metu,mes labai megstam tamsia(juoda ) duona wub.gif .Kiek esu isbandzius ,bet likau istikima sitai duonytei:

juoda namine duona

360 ml vandens
1.5 a.s druskos
1 v.s cukraus arba medaus
slakelis saulegrazu aliejaus
250 gr kvietiniu miltu
250 gr ruginiu miltu
2-2.5 v.s salyklo
2 v.s kmynu
1.5 a.s sausu mieliu.
As dar dedu saulegrazu,selenu,semenu,sezamo po kelis saukstus thumbup.gif
gaunasi 1 kg duonyte,su duonos programa.
o del peino milteliu kur parasyta recepte buna ,tai nebutinai ju deti,as ju neturiu tai niekad ir nededu ir viskas iseina.

ačiū wub.gif būtinai pabandysiu - jau baigiu susitaikyt su mintim, kad raugas tinka tik orkaitėj kepant, o vat duonkepėj reiks naudot salyklą ir mieles...
ir dar blondiniškas klausimėlis: o kokią tiksliai programą naudojat kepimui? kiek laiko kepa, kildina? mano moulinex turi 14 programų, ten yra paprasčiausia tai paprasta duona, po to su sėlenim, su druska, be glitimo ir pan... dar nesu išbandzius, tai net tiksliai ir nežinau kuo jos skiriasi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 26 liepos 2011 - 14:39
QUOTE(Daivad @ 2011 07 26, 13:32)
ačiū  wub.gif būtinai pabandysiu - jau baigiu susitaikyt su mintim, kad raugas tinka tik orkaitėj kepant,

Kodėl taip sakot? SU raugu kepu tik duonkepėj ir viskas čiki būna wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 07 26, 15:32)
ačiū  wub.gif būtinai pabandysiu - jau baigiu susitaikyt su mintim, kad raugas tinka tik orkaitėj kepant, o vat duonkepėj reiks naudot salyklą ir mieles...
ir dar blondiniškas klausimėlis: o kokią tiksliai programą naudojat kepimui?  kiek laiko kepa, kildina? mano moulinex turi 14 programų, ten yra paprasčiausia tai paprasta duona, po to su sėlenim, su druska, be glitimo ir pan... dar nesu išbandzius, tai net tiksliai ir nežinau kuo jos skiriasi  blush2.gif

Puikiausiai su raugu iskepa duonkepeje: dedi teslos maisymo programa, leidi pakilti, tada dedi kepimo programa. 1kg kepaliukui savo moulinex dedu 50 min. Viskas drinks_cheers.gif
Atsakyti