Supermarketuose turėtų būti visokių miltų: stone-milled, strong white flour, dar mačiau, kad juos siunčiasi iš malūnų (nuo 1,5 iki <25kg maišais), tik koks kainų skirtumas vietoje lengviau palyginti.
Pvz.:
http://www.stanwaymill.co.uk/
http://www.claybrookewatermill.co.uk/
jungiuosi į jūsų būrį, jei priimsit
orkaitėj jau seniai kepu duoną, bet įsigijau duonkepę ir nzn ką daryt su receptu- ten parašyta dėti 2,5 valg. šaukšto pieno miltelių, o jei aš miltelių neturiu, o tik pieno, tai dėt mažiau miltų ar kaip? labai prašau, padėkit
orkaitėj jau seniai kepu duoną, bet įsigijau duonkepę ir nzn ką daryt su receptu- ten parašyta dėti 2,5 valg. šaukšto pieno miltelių, o jei aš miltelių neturiu, o tik pieno, tai dėt mažiau miltų ar kaip? labai prašau, padėkit
QUOTE(Daivad @ 2011 07 25, 12:24)
jungiuosi į jūsų būrį, jei priimsit
orkaitėj jau seniai kepu duoną, bet įsigijau duonkepę ir nzn ką daryt su receptu- ten parašyta dėti 2,5 valg. šaukšto pieno miltelių, o jei aš miltelių neturiu, o tik pieno, tai dėt mažiau miltų ar kaip? labai prašau, padėkit
orkaitėj jau seniai kepu duoną, bet įsigijau duonkepę ir nzn ką daryt su receptu- ten parašyta dėti 2,5 valg. šaukšto pieno miltelių, o jei aš miltelių neturiu, o tik pieno, tai dėt mažiau miltų ar kaip? labai prašau, padėkit
vietoj vandens pilk pieno
QUOTE(Ingridamis @ 2011 07 25, 14:26)
vietoj vandens pilk pieno
nebus per daug? jei vandens nepilsiu, o vien tik pienas?
beje, gal kas kartais turit moulinex duonkepės receptų knygelės nuorodą lietuviškai? būčiau be galo dėkinga... arba bent jau angliškai, o tai atsisiunčiau iš prancūzų, jie net nepasivargino įdėt kokia nors kita kalba, išskyrus prancūzų
QUOTE(Daivad @ 2011 07 25, 15:44)
nebus per daug? jei vandens nepilsiu, o vien tik pienas?
beje, gal kas kartais turit moulinex duonkepės receptų knygelės nuorodą lietuviškai? būčiau be galo dėkinga... arba bent jau angliškai, o tai atsisiunčiau iš prancūzų, jie net nepasivargino įdėt kokia nors kita kalba, išskyrus prancūzų
beje, gal kas kartais turit moulinex duonkepės receptų knygelės nuorodą lietuviškai? būčiau be galo dėkinga... arba bent jau angliškai, o tai atsisiunčiau iš prancūzų, jie net nepasivargino įdėt kokia nors kita kalba, išskyrus prancūzų
pilkit tik piena, o tuos pieno miltelius pamirskit
turiu angliska ir rusiska moulinex knygeles komp varianta, parasykit e-mail i az, tai persiusiu.
QUOTE(laselis @ 2011 07 25, 16:11)
pilkit tik piena, o tuos pieno miltelius pamirskit
turiu angliska ir rusiska moulinex knygeles komp varianta, parasykit e-mail i az, tai persiusiu.
turiu angliska ir rusiska moulinex knygeles komp varianta, parasykit e-mail i az, tai persiusiu.
Lašeli, gal ir aš galėčiau gaut . Iš anksto ačiū.
sunilaite@gmail.com
Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs. Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.
QUOTE(Ledum @ 2011 07 25, 16:23)
Lašeli, gal ir aš galėčiau gaut . Iš anksto ačiū.
sunilaite@gmail.com
Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs. Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.
sunilaite@gmail.com
Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs. Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.
Turiu lietuvišką variantą . Jau išsiunčiau tau į paštą.
Dar turiu klausimėlį labiau patyrusioms kepėjoms: kepu duonkepėje batoną (pyragą , nes pagardinu medumi, įdedu razinų.) Receptuką radau šio forumo platybėse. Jis labai skanus, bet labai trupa. Ar galima, ką nors padaryti. Bandžiau mielių mažiau dėti, bet niekas nepasikeitė, nors iškilo taip pat gerai. Lauksiu patarimų
QUOTE(Ledum @ 2011 07 25, 16:23)
Man niekaip nesiseka iškept ruginės duonos. Gaunasi labai kieta pluta, o vidus sulipęs. Dar pasibandysiu jei paaiškės ką ne taip darau parašysiu.
vat ir aš ruginę kepu jau daugiau kaip metai orkaitėj, jau seniai neperkam duonos parduotuvėj... Tad namiškiai priprato, tikisi, kad ir toliau kepsiu - tik kaip suprantu duonkepėj labai sunku iškepti skanią tikrą ruginę duoną
o gal kas nors turit gerą receptą? pasidalinkit su mumis- bus tūkstantis ačiū
QUOTE(Daivad @ 2011 07 25, 16:31)
vat ir aš ruginę kepu jau daugiau kaip metai orkaitėj, jau seniai neperkam duonos parduotuvėj... Tad namiškiai priprato, tikisi, kad ir toliau kepsiu - tik kaip suprantu duonkepėj labai sunku iškepti skanią tikrą ruginę duoną
o gal kas nors turit gerą receptą? pasidalinkit su mumis- bus tūkstantis ačiū
o gal kas nors turit gerą receptą? pasidalinkit su mumis- bus tūkstantis ačiū
Sveikos
As kepu duonkepeje duonyte nuo nauju metu,mes labai megstam tamsia(juoda ) duona .Kiek esu isbandzius ,bet likau istikima sitai duonytei:
juoda namine duona
360 ml vandens
1.5 a.s druskos
1 v.s cukraus arba medaus
slakelis saulegrazu aliejaus
250 gr kvietiniu miltu
250 gr ruginiu miltu
2-2.5 v.s salyklo
2 v.s kmynu
1.5 a.s sausu mieliu.
As dar dedu saulegrazu,selenu,semenu,sezamo po kelis saukstus
gaunasi 1 kg duonyte,su duonos programa.
o del peino milteliu kur parasyta recepte buna ,tai nebutinai ju deti,as ju neturiu tai niekad ir nededu ir viskas iseina.
QUOTE(garbane @ 2011 07 26, 14:42)
Sveikos
As kepu duonkepeje duonyte nuo nauju metu,mes labai megstam tamsia(juoda ) duona .Kiek esu isbandzius ,bet likau istikima sitai duonytei:
juoda namine duona
360 ml vandens
1.5 a.s druskos
1 v.s cukraus arba medaus
slakelis saulegrazu aliejaus
250 gr kvietiniu miltu
250 gr ruginiu miltu
2-2.5 v.s salyklo
2 v.s kmynu
1.5 a.s sausu mieliu.
As dar dedu saulegrazu,selenu,semenu,sezamo po kelis saukstus
gaunasi 1 kg duonyte,su duonos programa.
o del peino milteliu kur parasyta recepte buna ,tai nebutinai ju deti,as ju neturiu tai niekad ir nededu ir viskas iseina.
As kepu duonkepeje duonyte nuo nauju metu,mes labai megstam tamsia(juoda ) duona .Kiek esu isbandzius ,bet likau istikima sitai duonytei:
juoda namine duona
360 ml vandens
1.5 a.s druskos
1 v.s cukraus arba medaus
slakelis saulegrazu aliejaus
250 gr kvietiniu miltu
250 gr ruginiu miltu
2-2.5 v.s salyklo
2 v.s kmynu
1.5 a.s sausu mieliu.
As dar dedu saulegrazu,selenu,semenu,sezamo po kelis saukstus
gaunasi 1 kg duonyte,su duonos programa.
o del peino milteliu kur parasyta recepte buna ,tai nebutinai ju deti,as ju neturiu tai niekad ir nededu ir viskas iseina.
ačiū būtinai pabandysiu - jau baigiu susitaikyt su mintim, kad raugas tinka tik orkaitėj kepant, o vat duonkepėj reiks naudot salyklą ir mieles...
ir dar blondiniškas klausimėlis: o kokią tiksliai programą naudojat kepimui? kiek laiko kepa, kildina? mano moulinex turi 14 programų, ten yra paprasčiausia tai paprasta duona, po to su sėlenim, su druska, be glitimo ir pan... dar nesu išbandzius, tai net tiksliai ir nežinau kuo jos skiriasi
QUOTE(Daivad @ 2011 07 26, 13:32)
ačiū būtinai pabandysiu - jau baigiu susitaikyt su mintim, kad raugas tinka tik orkaitėj kepant,
Kodėl taip sakot? SU raugu kepu tik duonkepėj ir viskas čiki būna
QUOTE(Daivad @ 2011 07 26, 15:32)
ačiū būtinai pabandysiu - jau baigiu susitaikyt su mintim, kad raugas tinka tik orkaitėj kepant, o vat duonkepėj reiks naudot salyklą ir mieles...
ir dar blondiniškas klausimėlis: o kokią tiksliai programą naudojat kepimui? kiek laiko kepa, kildina? mano moulinex turi 14 programų, ten yra paprasčiausia tai paprasta duona, po to su sėlenim, su druska, be glitimo ir pan... dar nesu išbandzius, tai net tiksliai ir nežinau kuo jos skiriasi
ir dar blondiniškas klausimėlis: o kokią tiksliai programą naudojat kepimui? kiek laiko kepa, kildina? mano moulinex turi 14 programų, ten yra paprasčiausia tai paprasta duona, po to su sėlenim, su druska, be glitimo ir pan... dar nesu išbandzius, tai net tiksliai ir nežinau kuo jos skiriasi
Puikiausiai su raugu iskepa duonkepeje: dedi teslos maisymo programa, leidi pakilti, tada dedi kepimo programa. 1kg kepaliukui savo moulinex dedu 50 min. Viskas