Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuves - tai cirkas

QUOTE(yura @ 2011 06 19, 10:26)
Man 35, tad ar man jau nedera uzsivilkti ilgos grazios sukneles?Ar man ant kaktos uzdetas spaudas, kad mes gyvenam kartu 10 metu? O tie kas tuokiasi visi nekalti dar? Esu tikinti, tad baznytine santoka, man tinka, bet jam isvis baznycia - tai pinigu  ir iliuziju kureju masina. Nei jis , nei as niekada nesame buve jokioje institucijoje susituoke.

Perziurejau svetaine "isgelbek suknele" suknele rasciau uz 2000lt (apie salonus nieko negaliu pasakyti, nes nesu buvusi, bet manau kainos ten gali dar labiau nustebinti). Gelyciu puokste, makijazas, sukuosena, mazajam kostiumas, vyrui batai, marskiniais, slipsas, .  Vakariene 10 zmoniu - tevai, mes, brolis su zmona, liudininkai. (na po kiek iseis?? po 100 zmogui -1000lt). Foto paslaugos - kaip tik vakar ieskojau, ir rankos nusviro nuo kainu -1500-2000lt. O ziedai? zvilgetelau i vitrina begdama pro sali, tai ten vel panasi sumele uz vieneta........... Tikiu kad rastume pigiau, bet reik ta daryt, kazko atsisakyt.
As pati dirbu, turiu ir savo asmeniniu santaupu, kurias mielai paskirsiu suknelei. O is bendru 4000lt galima butu visa kita- . Bet anot vyro, tai vistiek niekam nereikalinga. O man reikalinga. Kaip negalima to suprast??

Na suknele uz 2000 litu tai cia skaitosi labai jau brangu... g.gif salone gali rasti daug pigiau... g.gif tik reikia paieskoti... o pirkti suknele, ir ne nauja uz 2000 tai cia kosmine kaina........ doh.gif as pvz siunciausi is interneto, ir puiki suknele atejo, gavosi ciut daugiau nei 400 litu!!!! galu gale pasisiuti net galima iki 1000 litu!!!
o kas pasisake, kad jau lietuviskoms vestuvems su visais "pribumbasais" maziausiai reikia 20000 lt, tai galiu pasakyti, kad galima isitekti i kur kas mazesne suma!!! siulyciau pasiskaitineti autorei temas apie mazo biudzeto vestuves...
Atsakyti
QUOTE(yura @ 2011 06 19, 13:22)
tevai -4
mes -2
brolis+zmona -2
liudininkai -draugai -2
viso :10

Vyras turi savo santaupu, mes jas vadinam "juodai dienai"  Si suma yra nelieciama ir nesvarstoma.

O kodel artimiems zmonems nepaiskinus padeties ir su liudininkais TIK susirasyti,nusifototografuoti,pasedeti kavinukeje...kita diena abu i kelione...

O jus savo santaupu juodai dienai neprisidedate...jums tai neatrodo reikalinga...
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 06 19, 23:35)
O kodel artimiems zmonems nepaiskinus padeties ir su liudininkais TIK susirasyti,nusifototografuoti,pasedeti kavinukeje...kita diena abu i kelione...

O jus savo santaupu juodai dienai neprisidedate...jums tai neatrodo reikalinga...

Tuom rupinasi vyras, galu gale jis VYRAS. O mano sutaupytus pinigelius paprastai isleidziam vasara. O kam net nezinau - nuo pasisedejimu kavineje iki ..... svenciu, dovanu - kitiems- vasara toks metas, kelionei prie ezero... taip ir iseina tie pinigeliai, net nepastebi kur.
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 06 19, 23:35)

Taip , atrodo butu galima, be tevu. Bet pagalvoju apie mama, ir taip daznai tevus uzmirstame... suauge... O man taip pat butu nesmagu, jai mano sunus pamirstu mus savo vestuviu diena....
Atsakyti
jei jus norit sukneles ir fotosesijos, prasom issinuomokit ir nusifotkinkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 06 19, 13:20)
Yura, kaip itikinti jusu sugyventini, tikrai negaleciau patarti, nes esu praktiskas zmogutis ir jusu svajonei nelabai prijaucianti 4u.gif

tas pats,man autore atrodo,ne zmona nori tapti,o tiesiog viena diena princese turtinga pabuti, vyras praktiskas nenori vsaistyti pinigu,o ir nejaucia poreikio baliaus.
esu sugyventine,bet bln nors ir galima susituokti/susirasyti,kad ir rytoj, nejauciu tam poreikio,plius gal dasideda tai,kad manes niekas nesmerkia ir nespaudzia ,neaiskina kokia as turiu buti nelaiminga biggrin.gif
tetis kazkada sako,gal jis taves nemyli,bet pamate kaip gyvenam,pareiske,kad jis geras vyras,myli mus ir kad as vargsa isnaudoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 19 birželio 2011 - 13:09
Šiaip pritariu daugumai pasisakančių, išdalies ir man vestuvėse daug cirko ir vaidybos (o kai dar pamatai ta kitą - pasiruošimo pusę), bet vienu aspektu gal ir autorę palaikysiu.
Dėl to kirminuko biggrin.gif
Pati "ženijaus" prieš 4 metus, ėjom tik susirašyti, paskui dar užsukome pas jo draugą į fotostudija. Nebuvo jokių suknelių ir kitų lialia. (Iki tos dienos kartu gyvenome 2 savaites)
Realiai įvertinau situacija ir supratau, kad pinigėlių švaistyti nėra ko , ypač kai buvo kur juos investuoti.
Nesigailiu kad tokio buvo vestuvės, bet kartais pagaunu save landžiojant po tas vestuvines sukneles ar šiaip vestuvines temas, gal ir tas kirminiukas išlenda kartais. Turbūt ta moteriška prigimtis tokia.
Jei tau reikia tų vestuvių tokių kokių nori tu eik daryk... Gi suaugus moteris esi gali priimti atsakomybę už vienus ar kitus veiksmus. O tai paskui griauši save, vyrą ir pyksi ant visų kurie turėjo tas gražias vestuves.
Atsakyti
Nereikia vaidinti ateisčių ir bandyti įtikinti , kad bažnytinė santuoka nieko verta , dar kartą kartoju , autore pasitaupyk pinigų gražiai baltai nevestuvinei sukniai gražiai šukuosenai , griebk savo ateistą už pakarpos ir tempk į bažnyčią paduoti užsakus sutuoktuvėms , po bažnyčios pasėdėsit visi dešimt žmonių nelabai brangiame restorane , vietoj dovanų , paprašyk , kad visi baliauninkai prisidėtų prie vestuvių finansiškai , tai jums atseis apie 1000 lt . Ir neklausyk , ką patarinėja ateistės , joms bažnytinė santuoka nieko verta . O dėl pavardės ir santuokos liudijimio susirašysit , kai vėl pinigų pasitaupysit .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo senmerge: 19 birželio 2011 - 13:35
Aš tai galvoju, kad tikrai dažnam vyrui nerūpi tas cirkas: gėlių skaičius puokštėj, servetėlių spalvos, suknelių klostės ir t.t. Turbūt daugiau moterims tai kelia emocijas, vyras daugiau praktiškas, jis geriau pagalvos, ką gero gali duot santuoka (finansinį saugumą, kažkokias privilegijas ar pan.) ar kad jo moteris tiesiog jaustųsi laiminga. Bet kai tiek laiko gyventa santuokoj, tai ar gi gali staiga kilti mintis, kad kažkas pasikeitė - prieš metus ar penkis buvo gerai, o dabar jau nebe, nors niekas nepasikeitė smile.gif

O dėl finansų, tai suknelę nebrangiai tikrai galima susirast ir tikrai labai gražią, ir nereikia tų vestuvinių tortų, o kaip senmergė sako, pirkt nevestuvinę suknelę ir gerokai sutaupysi, o atrodysi labai gražiai. Baliaus daryt nereikia, atsigerkit šampano ir į kelionę - nebūtinai Kanarai ar Seišeliai ir išleist milijonus, užtenka tik pakeisti aplinką ir pabūti tiesiog dviese.
Atsakyti
Niekaip nesuprantu kam jums reikia vestuvių už milžinišką pinigų sumą.Norit prieš drauges pasirodyti-va,kokia aš krūta,kiek dauug pinigų vestuvėms išleidau.Susirašyti vyras ne prieš...Dėl suknelės ir sesijos neprieštarauja-buvo parašyta,kad jis pasakė,kad išnuomuosiu tau suknelę savaitei ir galėsi fotografuotis su ja kiek nori.Dėl kavinės-pasidairykit,gal turit pažįstamų kavinės savininkų,leis akoholį ir gėrimus savo atsinešti,pernai vyro jubiliejus buvo,niekaip nėjo išsisukti,už 500 tokį baliuką kavinėj padarėm 12-ai žmonių,kad iki šiol visi prisimena kaip linksma buvo...prieš metus tekėjo pažįstamų dukra,suknelė,kuro mano akimis fantastiška kainavo 270 buvo fantastiška,už vyro kostiumą apie 400 mokėjo)...vnž jei gerai pamastyti,į tuos 2000 galima laisvai tilpti.O norėti,kad vyras persigalvotų-nerealu.Jam cirkas tos vestuvės.O jei yra svajonė vaikystės,kad tokios kaip mamos vestuvės būtų-na tai reikėjo tuoktis prieš pradedant gyventi kartu.Dabar jau vis tiek jos tokios nebus,faktiškai jūs jau esate vyras ir žmona.
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir užkliuvo kai kurie komentarai - neva, autorė mato tik savo pačios svajonę, o kur vyro svajonės? Tokiuose argumentuose, mano požiūriu, slypi loginė klaida. Šiuo konkrečiu klausimu svajonę turi tik autorė - svajoja apie balių. Vyras neturi kažkokios konkrečios svajonės, prieštaraujančios autorės svajonei - jis tiesiog atmeta jos svajonę kaip nesąmonę ir nelabai eina į kompromisus. Atostogų, į kurias ir taip vykstama kasmet, svajone laikyti nedera. Negi išeitų, kad vyro svajonė - kasmetinės atostogos prie jūros iki gyvenimo galo, nepraleidžiant nei vienos vasaros? Absurdas. Viena "ne svajonių" vasara po dešimties "svajonių vasarų" ta sąskaita, kad vieną kartą bus įgyvendinta ir žmonos svajonė (atostogų pinigai išleisti baliui) - ne tokia jau didelė auka, mano galva. Manau, kad esant tarpusavio supratimui ir pagarbai, į partnerio svajones, kad ir kokios jos tau atrodo absurdiškos, atsižvelgti būtina. Bent jau įdėti šiokių tokių pastangų ieškant kompromiso. Juk ne paskutinius pinigus šeima tam reikalui krapštytų, o tiesiog tuos, kuriuos kasmet išleidžia atostogoms, vienais metais investuotų kiek kitaip. Na, gal pridėję dar vieną kitą šimtą litų. Jeigu bus iš principo neatmetamas autorės noras, manau, visai įmanoma rasti pigesnių variantų ir sutalpinti vestuvinį "balių" į įprastinį atostogų biudžetą. Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad man pačiai taip pat atrodo kvaila leisti didelius pinigus tokiems dalykams, ir savo laiku to nedariau, bet jeigu žmogus svajoja - tai kita pusė taip pat turėtų pajudinti užpakalį ar pasukti organą viršutinėje kūno dalyje, kaip esamomis galimybėmis tą svajonę realizuoti.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 06 19, 15:56)
Aš tai galvoju, kad tikrai dažnam vyrui nerūpi tas cirkas: gėlių skaičius puokštėj, servetėlių spalvos, suknelių klostės ir t.t. Turbūt daugiau moterims tai kelia emocijas, vyras daugiau praktiškas, jis geriau pagalvos, ką gero gali duot santuoka (finansinį saugumą, kažkokias privilegijas ar pan.) ar kad jo moteris tiesiog jaustųsi laiminga. Bet kai tiek laiko gyventa santuokoj, tai ar gi gali staiga kilti mintis, kad kažkas pasikeitė - prieš metus ar penkis buvo gerai, o dabar jau nebe, nors niekas nepasikeitė smile.gif

O dėl finansų, tai suknelę nebrangiai tikrai galima susirast ir tikrai labai gražią, ir nereikia tų vestuvinių tortų, o kaip senmergė sako, pirkt nevestuvinę suknelę ir gerokai sutaupysi, o atrodysi labai gražiai. Baliaus daryt nereikia, atsigerkit šampano ir į kelionę - nebūtinai Kanarai ar Seišeliai ir išleist milijonus, užtenka tik pakeisti aplinką ir pabūti tiesiog dviese.

thumbup.gif taip , bet ne susirašyti , o susituokti bažnyčioje išgerti šampano , pasėdėti nebrangiame restorane kelias valandais ir į kelionę .
Papildyta:
QUOTE(Erszebeth @ 2011 06 19, 15:58)
Perskaičiau visą temą ir užkliuvo kai kurie komentarai - neva, autorė mato tik savo pačios svajonę, o kur vyro svajonės? Tokiuose argumentuose, mano požiūriu, slypi loginė klaida. Šiuo konkrečiu klausimu svajonę turi tik autorė - svajoja apie balių. Vyras neturi kažkokios konkrečios svajonės, prieštaraujančios autorės svajonei - jis tiesiog atmeta jos svajonę kaip nesąmonę ir nelabai eina į kompromisus. Atostogų, į kurias ir taip vykstama kasmet, svajone laikyti nedera. Negi išeitų, kad vyro svajonė - kasmetinės atostogos prie jūros iki gyvenimo galo, nepraleidžiant nei vienos vasaros? Absurdas. Viena "ne svajonių" vasara po dešimties "svajonių vasarų" ta sąskaita, kad vieną kartą bus įgyvendinta ir žmonos svajonė (atostogų pinigai išleisti baliui) - ne tokia jau didelė auka, mano galva. Manau, kad esant tarpusavio supratimui ir pagarbai, į partnerio svajones, kad ir kokios jos tau atrodo absurdiškos, atsižvelgti būtina. Bent jau įdėti šiokių tokių pastangų ieškant kompromiso. Juk ne paskutinius pinigus šeima tam reikalui krapštytų, o tiesiog tuos, kuriuos kasmet išleidžia atostogoms, vienais metais investuotų kiek kitaip. Na, gal pridėję dar vieną kitą šimtą litų. Jeigu bus iš principo neatmetamas autorės noras, manau, visai įmanoma rasti pigesnių variantų ir sutalpinti vestuvinį "balių" į įprastinį atostogų biudžetą. Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad man pačiai taip pat atrodo kvaila leisti didelius pinigus tokiems dalykams, ir savo laiku to nedariau, bet jeigu žmogus svajoja - tai kita pusė taip pat turėtų pajudinti užpakalį ar pasukti organą viršutinėje kūno dalyje, kaip esamomis galimybėmis tą svajonę realizuoti.

thumbup.gif . Iš viso pasisakymo , manau , kad autorės sugyventinis jos nemyli .
Atsakyti
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 15:04)
thumbup.gif taip , bet ne susirašyti , o susituokti bažnyčioje išgerti šampano , pasėdėti nebrangiame restorane kelias valandais ir į kelionę .
Papildyta:

Na o jei į tą bažnyčia nevaikštai ir išvis ji žmogui kaip ir 0.
Atsakyti