Va, o aš savo mažąją ketinu krikštyti gegužės 21d. Šv. Onos bažnyčioje... Toks klausimėlis, ar kunigui reikia kažkiek mokėti, ta prasme - "paaukoti bažnyčiai"? Aš į dieva, nelabai tikiu, na, bet juk reikia pakrikštyti... dar viena problema: tikiuos, kad dukrytės tėvas neturės laiko atvykti... ecgh, nelabai norėčiau, kad susidurtų su mano draugu...
QUOTE(stellcis @ 2005 04 26, 10:01)
Va, o aš savo mažąją ketinu krikštyti gegužės 21d. Šv. Onos bažnyčioje... Toks klausimėlis, ar kunigui reikia kažkiek mokėti, ta prasme - "paaukoti bažnyčiai"? Aš į dieva, nelabai tikiu, na, bet juk reikia pakrikštyti... dar viena problema: tikiuos, kad dukrytės tėvas neturės laiko atvykti... ecgh, nelabai norėčiau, kad susidurtų su mano draugu...
Kažkiek paaukoti reikia...tokia tvarka...
QUOTE(stellcis @ 2005 04 26, 09:01)
Oi, kaip faina, stellci Aš saviškę irgi norėčiau Onos bažnyčioj krikštyti, tik vasarą - Oninių laikotarpyje. Mano taigi Ona, ir gimė per Onines, ir pati jau nori būti pakrikštyta būtent toj bažnyčioj.
O taviškės tėvelis tai tegu ateina - ateity vaikui bus smagu jį matyti nuotraukose. Patarti, gaila, bet nieko negaliu - vieną kartą dalyvavau krikštynose, bet ten mano krikštadukrės tikintys tėvai viską buvo suorganizavę. Lauksiu tavo patarimų, kai jau bus 'po visko'.
Mūsų krikšto mama grįžta gegužę, todėl ir pasirinkau tokią datą... Būtų visai smagu kartu krikštyti Aš tai dar negimus mažylei svajojau krikštyti būtent šioje bažnyčioje bet ten niekaip nenukeliauju, kad tixliai susitarčiau Aš tai jokio baliaus nedarysiu, juk nėr iš ko, na, ir pagaliau kam to reikia Svarbu proceso reikšmė Būtinai pranešiu, kas ten ir kaip O dėl jos tėvo, tai nenoriu ten susidariusios įtampos, juk jis ne dėl dukters atvyktų, o tik tam kad pasirodytų koooks jis tėvas!!! Bet va ir vėl samprotaju be reikalo "kas būtų jei" ir kam to reikia
QUOTE(stellcis @ 2005 04 26, 10:53)
O dėl jos tėvo, tai nenoriu ten susidariusios įtampos, juk jis ne dėl dukters atvyktų, o tik tam kad pasirodytų koooks jis tėvas!!! Bet va ir vėl samprotaju be reikalo "kas būtų jei" ir kam to reikia
Tikriausiai nereikėtų atimti iš tikrojo tėčio galimybės dalyvauti dukters krikštynose. Tokios apeigos įkvepia žmogų, atsiranda tam tikras dvaisinis ryšys... Nors čia vėl gi priklauso nuo žmogaus. Tu geriau žinai, koks tas tėtis.
Ir jau esi visiškai teisi, sakydama, kad įtampos per krikštynas tikrai nereikia, tegu tai bus graži šventė tau ir tavo dukrytei
Tai taip, mamytės Pranešiu jam, bet nekviesiu, norės lai pats atvažiuoja! Pagaliau, kodėl aš taip vaikiškai elgiuosi, juk tarp mūsų viskas baigta ir aš turiu teisę į savo asmeninį gyvenimą... o vis tiek kažkaip slapstausi ir bija savo ex...
QUOTE(stellcis @ 2005 04 26, 09:53)
O dėl jos tėvo, tai nenoriu ten susidariusios įtampos, juk jis ne dėl dukters atvyktų, o tik tam kad pasirodytų koooks jis tėvas!!! Bet va ir vėl samprotaju be reikalo "kas būtų jei" ir kam to reikia
Stellci, kam tas tėvas - kad ant nuotraukų pastovėtų? Aš nusprendžiau šito farso nedaryti, nereikia gyvenime vaiko - nereiki mums jo ir per šventes, nes tai MŪSŲ šventė. Kviesčiau tik tuo atveju, jei vaiko ir tėvo santykiai būtų labai artimi.
Na, jis labai vaidina, kad jam rūpi, o aš vaidinu, kad mąstau, taip lyg jam iš tikrųjų rūpėtų... tam kad pagaliau atisikaitytų su manim... Na, pagaliau aš jaučiu pareigą bent pranešti...
QUOTE(Munė @ 2005 04 27, 15:11)
Stellci, kam tas tėvas - kad ant nuotraukų pastovėtų? Aš nusprendžiau šito farso nedaryti, nereikia gyvenime vaiko - nereiki mums jo ir per šventes, nes tai MŪSŲ šventė. Kviesčiau tik tuo atveju, jei vaiko ir tėvo santykiai būtų labai artimi.
Mune, būtent, kad ant nuotraukų pastovėtų. Žinai, kaip vaikui skaudės širdį, kad tėčio net nuotraukose nėra. Tavo variantas kitas - neaišku, ar po trejų metų tavo vaikutis išvis prisimins tą vyrą, savo 'tėtį'. Gal bus kitas, ir jam daug svarbesnis, nei tikrasis... O stellcio vaikas tėtį pažįsta, ir tai mergytei turi būti aišku, kad ji rūpi savo tėčiui. Bent per krikštynas, bent nuotraukose...
[quote=AusraM,2005 04 28, 12:30]
O stellcio vaikas tėtį pažįsta, ir tai mergytei turi būti aišku, kad ji rūpi savo tėčiui. Bent per krikštynas, bent nuotraukose...
[/quot
Tiesą sakant, nežinau, ar mano mažoji žino, kad tai jos tėtis, ji nebijo žmonių, tai visi vyrai yra tėčiai... O ar jam rūpi, sunku pasakyti... Manau, kad vis tiek šiek tiek rūpi... Va, domėjosi apie ją prieš 1.5 mėn... Na, čia gal ironiškai aš šiek tiek
O stellcio vaikas tėtį pažįsta, ir tai mergytei turi būti aišku, kad ji rūpi savo tėčiui. Bent per krikštynas, bent nuotraukose...
[/quot
Tiesą sakant, nežinau, ar mano mažoji žino, kad tai jos tėtis, ji nebijo žmonių, tai visi vyrai yra tėčiai... O ar jam rūpi, sunku pasakyti... Manau, kad vis tiek šiek tiek rūpi... Va, domėjosi apie ją prieš 1.5 mėn... Na, čia gal ironiškai aš šiek tiek
Tada gal ir neverta turėti tėtį nuotraukoje. Bet tavo vietoj ir to dabartinio draugo į nuotraukas nedėčiau - tėtis tai visgi tėtis, o draugas... Šiandien yra, rytoj gal ir nėra, ir kaip tu vaikui paaiškinsi, kas ten toks per vienas toje nuotraukoje stypso? Nu nebent tas draugas bus krikštatėvis
QUOTE(AusraM @ 2005 04 28, 14:25)
Bet tavo vietoj ir to dabartinio draugo į nuotraukas nedėčiau - tėtis tai visgi tėtis, o draugas... Šiandien yra, rytoj gal ir nėra, ir kaip tu vaikui paaiškinsi, kas ten toks per vienas toje nuotraukoje stypso? Nu nebent tas draugas bus krikštatėvis
Teisingai, aš nenoriu, kad jisten būtų... Nors noriu, bet žinau, kad taip nebus... Na, nešvyti jis tėviška meile... O dėl krikštatėvio pareigų, irgi jam net nesiūlyčiau, būtent dėl tų pačių priežasčių: šnd yra, o rytoj ne... Be to, manau tai būtų tolygu maždaug, na dabar prieš dieva, turėsi atstoti Gabijai tėvą... Na, nesąmonė būtų ir tiek...
Hmmm... Ir ko aš iš viso su juo tąsausi... (na, žiūriu, kad nukrypstu nuo krikštynų temos