QUOTE (Noa @ 2004 06 30, 18:50) |
Klebonas Virgis Veprauskas is Sanciu baznycios. Visus vaikus pas ji krikstijom |
Va va, sitaskunigas ne tai, kad simpatiskas, jis tiesiog prie bajerio, toks originalus labai
O ka reishkia paprotys, kai krikshto mama su dukra ant akmenelio lipa? Nu niekur nerandu, kur skaiciau
Na va ir man tokia pati dilema. Planuojam kriksto tevais kviest mano broli su zmona. O jis issikyres ir aisku antra kart vesdamas negalejo "sliubo" gaut. Tai sakot kad bernardinai siuo klausimu "uzsispyre"? Ir ar labai "uzsispyre"? Kaip tik norejau ten ir krikstyt Vat to dalyko tai nesuprantu, juk krikstijamas vaikas ir jam tai niekaip neatsiliepia ar krikstateviai susituoke ar ne.
Rasma, o Jeruzales baznycioj ar kunigas klause tavo brolio ar "turi sliuba" ar jei neklause tai ir nepasaket? O susitart del krikstynu reikia tiesiog bet kuriuo metu nueit ar reikia skambinti is anksto kad tam tikru laiku ateit ir uzsirasyt?
Rasma, o Jeruzales baznycioj ar kunigas klause tavo brolio ar "turi sliuba" ar jei neklause tai ir nepasaket? O susitart del krikstynu reikia tiesiog bet kuriuo metu nueit ar reikia skambinti is anksto kad tam tikru laiku ateit ir uzsirasyt?
Pala pala, o jei mano brolis dar is viso nesusituokes, tai Bernardinuose pakrikstyti be sansu , o mes ten irgi ruosiames krikstyti. Nu kazkokia nesamone
QUOTE (Elvita @ 2004 08 23, 09:01) |
Pala pala, o jei mano brolis dar is viso nesusituokes, tai Bernardinuose pakrikstyti be sansu , o mes ten irgi ruosiames krikstyti. Nu kazkokia nesamone |
Jei nesusituokes civiliskai tai manau gali, ka ten kunigas zino gyvena su kuo ar ne... Bet va teoriskai jei baznycia nepripazista uz tikra santuoka tos civilines, tai irgi pagal juos kaip ir "nesusituoke", taigi turetu leist krikstyt... Ot isvedziojau
Paklausinejau bendradarbiu, sake krikstijo jos ir "be sliubo" ir nebuvo problemu.. Taigi cia nuo kunigo priklauso... Nepriims bernardinai, eisim kitur. Juk mes renkames liudininkus ir pagrindinis "veikejas" gi yra vaikas (kuo cia jis detas kad kiti "nusidejo") o ne kriksto tevai. Jei kriksto tevai graziai gyvena, tai pagrindinis pavyzdys ir yra tai, o ne kad kazkur irasyta baznycios knygose kad susituoke... Na cia as jau filosofuoju...
Tai anot ju filosofijos, krikstateviai butinai turi buti susituoke, o jei jie dar jauni
Ne, krikstateviai nebutinai turi buti susituoke - gali but isvis svetimi vienas kitam. Bet jei jau gyvena kartu tai turi turet santuokos sakramenta. Bet jei nesusituoke civiliskai tai is kur kunigas zinos kad gyvena kartu
QUOTE (Vasara @ 2004 08 23, 11:35) |
Ne, krikstateviai nebutinai turi buti susituoke - gali but isvis svetimi vienas kitam. Bet jei jau gyvena kartu tai turi turet santuokos sakramenta. Bet jei nesusituoke civiliskai tai is kur kunigas zinos kad gyvena kartu |
Aisku, o jie dar per jauni kartu gyventi
O mano maziaus krikstatevis isvis nekrikstytas, itariu negalima
Negalima
Musu krikstateviai buvo sesuo su savo draugu , kuris yra liuteronas ( svedas ) , bet kunigas sake, kad palei baznycios kanonus tai jis skaitosi tik liudininkas, bet kaip tai bus realiai gyvenime yra musu paciu reikalas. Tik pries krikstynas kunigas paklause ar kriksto tevas supranta lietuviskai ir viskas.
Zhinau, kad mano nekrikshtyta anyta buvo krikshto mochia, ir suejo. Svarbiausia, moket persizhegnot ir pataikyt su visais malda sakyt