Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

wb namu darbai kazkurios - as uzskaityciau, nes rG, gal patikrinus ir buvo paklaida minimali, bet is esmes, svarbu, kad suprasti kas su kuo valgoma. jei buvo naudotas baltas lapas, custom - tai uzskaitau.

Zydraake - tikslas grazhiai, tvarkingai nufotografuoti SAVO (tavo I mean) vaikus i seimos albuma - seniai pasiektas. ziurint ko pati nori? eiti toliau? pirmyn. bet jei jauti spaudima ir pasimetei, neverta del to sielvartauti. as pati save prie meninkiu "rasau", bet ilgainiui pamaciau, kad esu visishkai nevykele, kuo toliau, tuo lengviau, nebesiparinu, yra kaip yra, nesipleshau, negrauziu saves, kad i rankas fotiku nepaemiau menesius (kas anksciau buvo dazhnai, esdavau tiesiog save, kad stoviu vietoj), be to, jauciu, kaip reikia tobulesnes technikos, kuriai man paprasciausiai gaila pinigu, prioritetai kitokie, nors, patikek, kaip svajoju apie 50mm 1.4, 60d.. bet matau, kad visko gyvenime turet negaliu. todel as manau, kad jei yra talentas, jis atsiskleis, pamazhu, visko ishmokstama, as nebelenktyniauju pati su savim.

QUOTE(Yvette @ 2011 06 16, 19:08)
Bizyte, labai fainą suknelė, juodai baltose foto gražiai atrodo. Šita būtent foto kur įkėlei patiko

drinks_cheers.gif man patiko Bizytes sie kadrai, jau matosi savotishkas stiliukas. nors retai, bet Bizyte vis maloniai nustebina, patinka man Tavo darbai.
QUOTE(Alabama @ 2011 06 17, 12:07)
Va cituoju-

nuostabi citata. zinok as ja priemiau ir ne tik kaip apie fotografavima. kazhkaip labai man tinka.
QUOTE(rG @ 2011 06 16, 20:37)
O aš po eilinio egzamino, liko paskutinis kitą savaitę. Gyvensiu smile.gif  Gero vakarėlio.

laikykis, nebedaug liko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 13:40)
man tinka  drinks_cheers.gif

tik klausimas- kodėl kokybė tokia prasta? gali parasyti su kokiais nustatymais fotografavai? (su dešiniu paspausk, propeties- details- ten rašo kokie nustatymai fotografuojant buvo parinkti) kažką negerai nusireguliavus įtariu  g.gif  nes prie lango fotkinant, tikrai galima gerą kokybę išgaut  g.gif
arba įmesk savo flickr linką  4u.gif

paspaudziau nukopijuot neduoda,gali but reikia reguliuot ,po biski suprasiu kas kur,siaip labai lyja apsiniauke gal tas itakos turejo g.gif su gerais nustatymais efektas butu geresnis unsure.gif
Atsakyti
p.s. paganykit akis, kas nemate dar:

http://doyou.cc/blog/?p=472
Atsakyti
Laba,

žiogas visai patiko, pati niekaip nesurezgu minčių ka nufotkinti , sorry ryškiai ši karta vėluosiu, man truputi įkvėpimo trūksta...

QUOTE(Žydraakė @ 2011 06 17, 10:50)
Kai fotkini savo vaiką, gauni dvigubą krūvį, nes esi ir fotografė, ir mama, kuri turi jį palinksminti šypsenai, pasodinti kur reikia, saugoti, kad nenukristų nuo ko nors, kad nepabėgtų, nuvalyti seilę (kuri kažkodėl bėga per sesiją doh.gif), dar plius saugoti savo pomėgio visus turtus (na fotikas, objektyvai, jeigu keiti ir pan.). Taigi, nėra to atsidavimo TIK fotografavimui. Oi, gi dar pamiršau, kad derybos, nuolatinės derybos ir prašymai su tais savo vaikais papozuoti, pasijuokti, nepabėgti doh.gif

oi kaip pritariu tau, savus tikrai sunkiau fotkinti, nes ir už aukle dirbi, o kai mano vienas kita mėgėjai pastumdyti tai dar reik žiūrėt kad ir nenustumtu nuo kur nors doh.gif dviejų praktiškai nefotkinu krūvoj

QUOTE(Plumerija @ 2011 06 17, 11:00)
Man pačiai ši foto labai miela, bet Jūs kritiškom akim man visą teisybę pasakykit 4u.gif

spalvota man miela, bet man nepatiko kadravimas ir tetis (ar koks ten vyriškis antram plane) man nesižiūri, ypač ta gėlytė, jis ja ne tai kad uosto, o ji ale prie nosies prilipusi, man tai neestetiškai atrodo. Visai gerai žiūrėtusi arba kvadratas berniuko, arba kitu atveju trūksta erdvės virš jų galvų, man kažkodėl nesmagiai žiūris kai būna daugiau nei vienas objektas ir nukirsta galva. Bet čia tik mano nuomonė, išmoksi per laika atsirinkti . Rašau ją nes prašei kritikos mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 06 17, 11:58)

super noreciau ir as tokios fs biggrin.gif pernais as vaikus panasiai fotkinau tik lauke lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 17, 12:58)
paspaudziau nukopijuot neduoda,gali but reikia reguliuot ,po biski suprasiu kas kur,siaip labai lyja apsiniauke gal tas itakos turejo  g.gif  su gerais nustatymais efektas butu geresnis  unsure.gif

flickr linką savo įmesk, ten turėtų rodyt nustatymus smile.gif
Atsakyti
Nežinau, kaip naujokė, tai puikiai pirmą kadrą parodė, čia bandau apginti Plumeriją blush2.gif Aišku, nežinau kokio lygio naujokė, bet bent čia pirmas kadras.

Ačiū, maggy, gaila, kad va vietoj to, kad ilsėčiaus, čia sėdžiu, bet kita vertus, kai rašyti nereikia, aš to kompo net neįsijungiu ir SM irgi, čia kažkoks kaip psichologiškai padedantis dalykas biggrin.gif Ką padarysi, kad aš nemoku susitvarkyt su savim.

O tas united colors nerealu, saugaus, kol nedingo biggrin.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Daugiau nei puse metu vis paskaitineju sita tema, ir pagaliau pardaviau savo muiline ir nusipirkau canona 550d biggrin.gif tai noreciau ir as pas jumei jungtis blush2.gif
Su namu darbais siek tiek veliau jungsiuos, nes labai dabar valandu paroj truksta ax.gif

O dabar noreciau paklausti kas raw formatu fotografuojat, kokia programa konvertuojat ta raw i jpg kad nuotraukos kokybes neprarast? bandziau su programele, kuri buvo perkant fotika, ale palyginus ta raw ir jpg tai matosi akivaizdus skirtumas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 06 17, 13:11)

O dabar noreciau paklausti kas raw formatu fotografuojat, kokia programa konvertuojat ta raw i jpg kad nuotraukos kokybes neprarast? bandziau su programele, kuri buvo perkant fotika, ale palyginus ta raw ir jpg tai matosi akivaizdus skirtumas...  blush2.gif

Labas smile.gif

Su Adobe Photoshop CS5 smile.gif arba Light Room smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 06 17, 13:53)
drinks_cheers.gif man patiko Bizytes sie kadrai, jau matosi savotishkas stiliukas. nors retai, bet Bizyte vis maloniai nustebina, patinka man Tavo darbai.

oi kaip malonu blush2.gif

apie fotografavimą, tai ir man, pradžioj norėjosi kažko išmokti, gal šeimą, vaikus fotografuoti, kažkiek pramokau...atrodo kaip ir užtenka...bet negaliu, mano galva pilna fotografijos, visur fotografuoju akimis, važiuoju ir kadruoju, stebiu šviesą, šešėlius, aplinką, spalvas, matau nuotraukas, idėjas....negaliu, kaip išprotėjus doh.gif esu apsėsta tiesiog...ir tai ne trumpalaikis susižavėjimas, kol kas man taip atrodo, bet nežinia kaip bus toliau, negalvoju...

QUOTE(Maggie @ 2011 06 17, 13:58)

oooo, jėga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2011 06 17, 13:24)
255 reiškiajau išdegimą, kaip Robobebras kažkada aiškino, geras WB yra, kai R G B skaičiukai svyruoja tarpusavy +/-5, nežinau kaip čia aiškiai paaiškint, nu aš taip suprantu ax.gif

Visikai teisingai,nebutina pasiekt situ skaiciuku,geriau net ir nereikia mirksiukas.gif svarbu kad jie butu +- panasus.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 13:15)
Labas smile.gif

Su Adobe Photoshop CS5  smile.gif  arba Light Room smile.gif

sveikos,

o photoshop visos susipirkusios, ar kaip??? po perinstaliavimo neturiu jo, bet iki šiol praktiškai ir nenaudojau, tai galvoju, iš kur dabar paimt, jei sugalvosiu vis dėl to g.gif

kitas klausimukas - čia nuotraukas kelti būtinai iš flickr?

citata nereali!!! visose gyvenimo srityse! Kieno tai žodžiai? ax.gif
Atsakyti