Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 11:44)

Ačiū 4u.gif

o be penkto ND galima dėti foto kritikai? ar tik po visų ND?
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 17, 11:38)
Aš irgi. Nei matau klaidų kai ją nufotografuoju, o net ir įsivaizduodama niekaip nesugebu prikalbinti, sugalvoti ką nors (ribotos galimybės daug kame). Tai visai buvau nusivylus, nu konkrečiai. Maniau, esu nevykėlė pati didžiausia biggrin.gif

Dabar manau, kad tiesiog nemoku fotografuot mažo vaiko ir dzin. Yra kitų kelių.

Ir dabar pamačius gerą vaizdą, net pagalvoju apsimoka čia traukti tą fotiką ar ne biggrin.gif Ir nors žinau,kad  neapsimoka, ištraukiu  doh.gif  Ai, maža kas, o gal bus gražiai. Tik liūdna būna kai gražus kadras, o fokusas išbėgo.  Gal kada išeis.

Sakiau neberašinėsiu šia tema, na sau pasižadėjau biggrin.gif o bet tačiau...

Kai fotkini savo vaiką, gauni dvigubą krūvį, nes esi ir fotografė, ir mama, kuri turi jį palinksminti šypsenai, pasodinti kur reikia, saugoti, kad nenukristų nuo ko nors, kad nepabėgtų, nuvalyti seilę (kuri kažkodėl bėga per sesiją doh.gif), dar plius saugoti savo pomėgio visus turtus (na fotikas, objektyvai, jeigu keiti ir pan.). Taigi, nėra to atsidavimo TIK fotografavimui. Oi, gi dar pamiršau, kad derybos, nuolatinės derybos ir prašymai su tais savo vaikais papozuoti, pasijuokti, nepabėgti doh.gif

Žaviuosi šios temutės merginomis, kurios fotografuoja su tokia aistra, pilna galva idėjų, drąsios, atkaklios... Tada pagalvoju, kad atėjus į temą turėjau tikslą išmokti gražiai fotografuoti sau, na vaikus, šeimos šventes, keliones šeimyniniam albumui. Ir kai pamąstau...nors nukapoju kartais galūnes, nevisada gaunasi su wb, kompozicija, bet pasistūmiau į priekį, tada...gal aš nesutverta daryt tokių gražių portretų kaip kitos? rolleyes.gif
Bet man čia gera užsukti, paganyti akis, vis dar ko nors išmokti 4u.gif
Atsakyti
http://www.efoto.lt/...rafuojame_makro

čia apie žolyčių, vabaliukų fotografavimą smile.gif pasijuokiau skaitydama, bet tokia realybė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Plumerija @ 2011 06 17, 10:49)
Ačiū 4u.gif

dėk bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 06 17, 10:49)
Ačiū 4u.gif

Dek, pakritikuosim:)

QUOTE(Žydraakė @ 2011 06 17, 10:50)
Sakiau neberašinėsiu šia tema,

Skaiciau labai gerus patarimus fotografuojantiems, vienas ju buvo-fotografavimas nera lenktynes, tai tesiog tavo ilgas kelias.Kaip tu ji eini, kokiu tempu-tik tavo pacios reikalas ir nereikia saves lyginti su kitais, o jausti malonuma.
Atsakyti
Man pačiai ši foto labai miela, bet Jūs kritiškom akim man visą teisybę pasakykit 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 17, 11:58)
Skaiciau labai gerus patarimus fotografuojantiems, vienas ju buvo-fotografavimas nera lenktynes, tai tesiog tavo ilgas kelias.Kaip tu ji eini, kokiu tempu-tik tavo pacios reikalas ir nereikia saves lyginti su kitais, o jausti malonuma.

Dėkui. Pabijojau, kad tiek prirašiau ir nieko doro, viso labo savęs pasiteisinimas...
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 17, 12:58)
Dek, pakritikuosim:)

Alabama, puikiai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 06 17, 11:00)
Man pačiai ši foto labai miela, bet Jūs kritiškom akim man visą teisybę pasakykit 4u.gif

user posted image

Gera foto.Man tik kliuna per daug spalvu berniuko aprangoj-jei pirstine ir salikas butu melsvi, butu tobula.

Papildyta:
Va cituoju-
- Never compare your journey with someone else’s. It’s a marathon with no finish line. Someone else may start out faster than you, may seem to progress more quickly than you, but every runner has his own pace. Your journey is your journey, not a competition. You will never “arrive”. No one ever does.
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 06 17, 11:00)

viskas kaip ir gerai, tik spalvu margumynas, nesuderinta apranga užkliuvo 4u.gif
pasibandžiau, j/b variantas labai gražiai žiūrisi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 17 birželio 2011 - 11:12
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 17, 12:02)

QUOTE(rG @ 2011 06 17, 12:09)
Vika, pažiūrėjau su PS, negerai abu, trūksta

Atsidarau nuotrauką photoshope, tada spaudi ant šito ženklo user posted image
tada spaudi ant spalvos nuotraukoje baltos
ir žiūri skaičiukus štai čia user posted image

Jie pas tave net 200 nesiekia, o turi būti apie 250-255, nepamenu tiksliai. pas mane rodo 255 nuotraukoj vienoj, matosi, kad spalva balta, nešviesinta.

Čia patikslins kitos, šviesinau, net ne tame esmė, t. y. ne tamsume, o kitų spalvų nesusigaudau, t.y. kaip suprasti ar mėlynuoja ar žaliuoja ir pan.

Lauk kitų komentarų, nes bijau, kad klystu  biggrin.gif

rG labai aciu 4u.gif 4u.gif

laukiu , pakomentuokit dar kasnors... ziauriausias man sitas nd blink.gif blink.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 17, 12:07)
Gera foto.Man tik kliuna per daug spalvu berniuko aprangoj-jei pirstine ir salikas butu melsvi, butu tobula.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 12:10)
viskas kaip ir gerai, tik spalvu margumynas, nesuderinta apranga užkliuvo  4u.gif

Ačiū. Man irgi tas margumas kliūna, bet tai nebuvo planuota fotosesija, tik pagautas kadras...
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 17, 11:10)
rG labai aciu  4u.gif  4u.gif

laukiu , pakomentuokit dar kasnors... ziauriausias man sitas nd  blink.gif  blink.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

aij, aš tai užsakaityčiau ax.gif
Atsakyti