Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2011 06 21, 08:36)
Labryt, sapnavau šiąnakt, kad ėjau fotkinti Laukinę...daryt jos asmeninę FS, tai dievoooo kokia baisi boba atėjo, su bulvine nosim ir Merės Popins oldskūlinais rūbais  blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif  sapne tai buvau šoke, nes tikėjausi gražios jaunos ir protingos panois, o atėjo bobela  blink.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tu mane geriau įsivaizduok, o ne sapnuok smile.gif Man taip labiau patinka biggrin.gif
Ir ne bobelka aš. Bobelkos vaišto su sijonais žemiau kelių, susuktu kuoduku iš plaukų, akiniais aptaškytais stiklais, basanočkėm ir ridikuliu po pažasčia biggrin.gif Aj, dar į basanočkes jos aunasi tas pėdutes nailonines ant kojų biggrin.gif
Aš esu visiška priešingybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 06 21, 08:11)

nu už 500 lt sunkiai..biggrin.gif o Tau siaurai ar siaurai ir plačiai reik?

man reikia paprastai juostelei biggrin.gif zenito ir nikonf80 juostelems , dar iki kitu formatu nedaejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eurik@.k @ 2011 06 21, 09:16)
man reikia paprastai juostelei  biggrin.gif zenito ir nikonf80  juostelems , dar  iki kitu formatu nedaejau  biggrin.gif

jei ieškosi skenerio tik siaurai juostai, gal ir rastum už 500 lt. bet jeigu kada galvosi apie vidutinį (o tikrai galvosi ir pirksi), tai geriau iš karto pirk brangesnį skenerį abiem formatams. iš asmeninės patirties sakau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 06 21, 08:18)
jei ieškosi skenerio tik siaurai juostai, gal ir rastum už 500 lt. bet jeigu kada galvosi apie vidutinį (o tikrai galvosi ir pirksi), tai geriau iš karto pirk brangesnį skenerį abiem formatams. iš asmeninės patirties sakau biggrin.gif

tai tada dar neskubesiu smile.gif palauksiu gal diedas nupirks gimtadienio proga
Atsakyti
QUOTE(eurik@.k @ 2011 06 21, 09:23)
tai tada dar neskubesiu  smile.gif palauksiu gal diedas nupirks gimtadienio proga

jau geriau tikrai palauk. aš turiu epson V500, tai esu visai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 21, 09:09)
kaip jį pasireguliuot??

Pradžiai nustatykite kas su fokusu blogai: įjunkite centrinį fokusavimo tašką, junkite fotoaparatą į diafragmos prioritetą, atverkite ją iki galo (kad būtų kuo siauresnė ryškumo zona) ir pritūpusi nufotografuokite kokį nors už kelių metrų esantį vienišą medį/stulpą taip, kad kadre matytųsi ir žemė. Tada toje nuotraukoje nesunkiai pamatysite ar pas jus yra front focus ar back focus. Tada meniu padarykite atitinkamą AF korekciją, fotografuokite ir vėl žiūrėkite kas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 21, 09:37)
Pradžiai nustatykite kas su fokusu blogai: įjunkite centrinį fokusavimo tašką, junkite fotoaparatą į diafragmos prioritetą, atverkite ją iki galo (kad būtų kuo siauresnė ryškumo zona) ir pritūpusi nufotografuokite kokį nors už kelių metrų esantį vienišą medį/stulpą taip, kad kadre matytųsi ir žemė. Tada toje nuotraukoje nesunkiai pamatysite ar pas jus yra front focus ar back focus. Tada meniu padarykite atitinkamą AF korekciją, fotografuokite ir vėl žiūrėkite kas gaunasi.

Ir to uztenka, nereikia nest justavimui?
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 21, 09:37)

ačiū, bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 21, 09:39)
Ir to uztenka, nereikia nest justavimui?

O kas yra tas justavimas?

P.S. fokusą derinti reikia su kiekvienu objektyvu atskirai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 21 birželio 2011 - 09:57
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 21, 09:57)
aš tai svajoju apie vidutinio formato kamerą, o šiaip dar norėčiau, kad mano fotikas normaliai fokusuotų, tai naujo veidrodinio fotiko tada nenorėčiau biggrin.gif nes dabar žinokit, tokia šikna- fokusuoju dažniausiai su MF sad.gif nedaeina, ar objektyvas grybą pjauna, ar fotikas..

gal nustatei ka ne taip..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 21, 09:56)
gal nustatei ka ne taip..

nieko nenusistačiau smile.gif jei būčiau kažką ne taip nustačius, tai visada AF grybautų, o čia kartais sufokusuoja, kartais nušoka fokusas- tiesiog negaliu AF pasitikėti, nes 50/50 patiako arba nepataiko...
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 21, 09:56)
O kas yra tas justavimas?
P.S. fokusą derinti reikia su kiekvienu objektyvu atskirai.

justavimas= AF kalibravimas.Atliekamas servise.
Atsakyti