Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 20, 19:52)
Laba diena. Prašau pagalbos.
Su kokia programa tvarkote apkarpytos foto parametrus? kad spausdinant neliktų baltų tarpų?
Arba gal galite kokią nuorodą,jei apie tai jau buvo kalbėta  4u.gif

laba diena

nešant spausdinti, reikia įspėti laborantą ar konsultantą, kad nuotraukos yra nestandartinio dydžio, ir kad Jūs pageidaujate, kad nebūtų baltų kraštų.. tai atspausdinę jie tada juos nukarpo rankiniu būdu smile.gif turi tokį spec peilį, ir gražiai nupjausto tuos baltus kraštus.. su jokia programa to nepadarysite smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 20, 20:57)
laba diena

nešant spausdinti, reikia įspėti laborantą ar konsultantą, kad nuotraukos yra nestandartinio dydžio, ir kad Jūs pageidaujate, kad nebūtų baltų kraštų.. tai atspausdinę jie tada juos nukarpo rankiniu būdu smile.gif turi tokį spec peilį, ir gražiai nupjausto tuos baltus kraštus.. su jokia programa to nepadarysite smile.gif))

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 20, 20:57)
su jokia programa to nepadarysite smile.gif))

kodel nepadarysi? susikarpai visas foto santykiu 2x3 ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 20, 20:10)
kodel nepadarysi? susikarpai visas foto santykiu 2x3 ir tiek.

na nebent, bet jei nori kvadrato, tai kaip tada?
Atsakyti
na ką meetas buvo kaip tik per lietų lotuliukas.gif malonu buvo susimatyti ir labai gaila ,kad vėl nevisos atvarė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Enara @ 2011 06 20, 17:20)
NIkon D3100 AF-S NIKKOR 18-55mm  Dabar vel isijungiau naudojimosi vadova ,nes nesuprantu ko jis man cia nebefotkina ..Gal baterija issirovusi buvo perdaug ,bet rode ,kad 1 padala dar yra  g.gif

Jei man gavosi turi gautis ir tau smile.gif . Siaip tas pirmas ND man buvo pats sunkiausias, kol pagavau kampa, nes pradzioj tai grynai kaip tau susifokusuodavo tik vienas daiktas geriausiu atveju. Vis bandyk. Net nezinau ka daugiau patart g.gif . O siaip fotikas issijungia pats jei baterija issikrauna, bandyk pakraut ir ziurek tada kaip.
Atsakyti
Vienzo biggrin.gif Isvis fokusuoja dabar tik 1-aji dakta ,o kitus ,kad ir kur befokusuotum palieka isplaukusius doh.gif Velnias jau nervuojuos ,fotika 3 kart iskrovus jau su tuo 1-u ND ,nu gal nelamta fotkint man net nzn bigsmile.gif Aciu ,visoms meginoms uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Muggy @ 2011 06 20, 20:33)
Jei man gavosi turi gautis ir tau  smile.gif . Siaip tas pirmas ND man buvo pats sunkiausias, kol pagavau kampa, nes pradzioj tai grynai kaip tau susifokusuodavo tik vienas daiktas geriausiu atveju. Vis bandyk. Net nezinau ka daugiau patart  g.gif . O siaip fotikas issijungia pats jei baterija issikrauna, bandyk pakraut ir ziurek tada kaip.

Bandau ,bandau ,bet kantrybe jau mano isseko biggrin.gif Man taip sviecia ,kad as kazka nustatymuose blogai padarius ,nes nu nesuprantu ir atitraukiu toliau tuos daiktus ir visus vos ne i viena kruva sustumiu ir M ir A rezimais ir nieko man nesigauna doh.gif Bandysiu ir bandysiu dar karta kol pavyks ,niekur nedingsiu rolleyes.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Enara @ 2011 06 20, 21:38)
Vienzo  biggrin.gif  Isvis fokusuoja dabar tik 1-aji dakta ,o kitus ,kad ir kur befokusuotum palieka isplaukusius  doh.gif  Velnias jau nervuojuos ,fotika 3 kart iskrovus jau su tuo 1-u ND ,nu gal nelamta fotkint man net nzn  bigsmile.gif  Aciu ,visoms meginoms uz patarimus  4u.gif
Papildyta:
Bandau ,bandau ,bet kantrybe jau mano isseko  biggrin.gif  Man taip sviecia ,kad as kazka nustatymuose blogai padarius ,nes nu nesuprantu ir atitraukiu toliau tuos daiktus ir visus vos ne i viena kruva sustumiu ir M ir A rezimais ir nieko man nesigauna  doh.gif  Bandysiu ir bandysiu dar karta kol pavyks ,niekur nedingsiu  rolleyes.gif  Aciu  4u.gif

kai sufokusuoji, imk ir pasuk fotika
Atsakyti
Na manau ,kad pagaliau gavosi ? g.gif biggrin.gif
1ND

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 06 20, 20:25)
na ką meetas buvo kaip tik per lietų  lotuliukas.gif malonu buvo susimatyti ir labai gaila ,kad vėl nevisos atvarė  unsure.gif

aš kažkodėl galvojau, kad rytoj mytas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Enara @ 2011 06 20, 20:38)
Bandau ,bandau ,bet kantrybe jau mano isseko  biggrin.gif  Man taip sviecia ,kad as kazka nustatymuose blogai padarius ,nes nu nesuprantu ir atitraukiu toliau tuos daiktus ir visus vos ne i viena kruva sustumiu ir M ir A rezimais ir nieko man nesigauna  doh.gif  Bandysiu ir bandysiu dar karta kol pavyks ,niekur nedingsiu  rolleyes.gif  Aciu  4u.gif

tu ne fotiko M, ar A režimą junk,o objektyvo M režimą, kažkur fotiko priekyje gal bus, nežinau, rankenėlė tokia ar mygtukas turi būti, AF ir M, tai reikia perstatyti tą mygtuką/rankenėlę į M režimą, ir tada objektyvo žiedą sukinėti tol, kol pamatysi reikiamą objektą ryškumo zonoje smile.gif

taip taviškis atrodo? http://cdn1.mobilema..._18_55_left.jpg
jei taip, tai nustumk tą mygtuką į M..
Papildyta:
QUOTE(Enara @ 2011 06 20, 20:49)
Na manau ,kad pagaliau  gavosi ? g.gif  biggrin.gif
1ND

trečioj nuotraukoj ryškumo trūksta, bet jei supratai, kaip veikia fokusavimas, gali nebedaryt, o jei nesupratai, tai patarčiau perfotografuot trečiąją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 20 birželio 2011 - 20:59
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 20, 21:55)
tu ne fotiko M, ar A režimą junk,o objektyvo M režimą, kažkur fotiko priekyje gal bus, nežinau, rankenėlė tokia ar mygtukas turi būti, AF ir M, tai reikia perstatyti tą mygtuką/rankenėlę į M režimą, ir tada objektyvo žiedą sukinėti tol, kol pamatysi reikiamą objektą ryškumo zonoje  smile.gif

manau, kad geriau ismokt perkadruot.. nei kad ant M fokuso fotkint.. kiek paskui ji naudos.. o perkadruot paskui ims ir nemokes
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 20, 20:55)
aš kažkodėl galvojau, kad rytoj mytas  doh.gif
Papildyta:
tu ne fotiko M, ar A režimą junk,o objektyvo M režimą, kažkur fotiko priekyje gal bus, nežinau, rankenėlė tokia ar mygtukas turi būti, AF ir M, tai reikia perstatyti tą mygtuką/rankenėlę į M režimą, ir tada objektyvo žiedą sukinėti tol, kol pamatysi reikiamą objektą ryškumo zonoje  smile.gif

taip taviškis atrodo? http://cdn1.mobilema..._18_55_left.jpg
jei taip, tai nustumk tą mygtuką į M..

Na dabar viskas aisku blush2.gif Labai aciu 4u.gif Tik ,kad vistiek vel nieko man nebesigauna biggrin.gif

Taip butent taip atrodo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 20, 21:04)
trečioj nuotraukoj ryškumo trūksta, bet jei supratai, kaip veikia fokusavimas, gali nebedaryt, o jei nesupratai, tai patarčiau perfotografuot trečiąją smile.gif

Cia sumazinau nuotraukas ,bet pas mane kompe 3-a nuotrauka daug ryskiau matosi ir atrodo man gana nebligai. As suprantu kaip tas fokusavimas turi atrodyti ,bet man nepavyksta padaryti .Ir sitie trys variantai man gavosi tik ziurint ir fokusuojant per monitoriu ,pasidejus ant stalo ,kad nejudetu fotoaparatas ..Na net nezinau ar ismokau ,bet suprasti kaip veikia tai supratau .Na as dar karta pameginsiu .Aciu labai 4u.gif
Atsakyti