Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 19, 18:21)
suprantu tave  doh.gif  as du kart fotika iskroviau kol supratau,nezinau kaip paaiskint ,as issiaiskinau kas yra fokusas,perkadravimas ir instrukcija kankinau  biggrin.gif ir aisku nustatymus gerus turet  smile.gif  is mano puses patarimai... unsure.gif

Et kokie ryskus grazus tavo darbeliai wub.gif Man dar nieko nesigauna doh.gif
Na kokiu rezimu ir nustatymais fotografuoti pradziai jei nesunku pasakykit? biggrin.gif
Atrodo radau internete suprantamu budu paaiskinta kaip reikia tai daryti ,bet fotografuoju ir vistiek nieko nesiguana doh.gif Gaunasi visi vienodai nei vieno isplaukusio ..Kazi kodel unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 19, 18:21)
sita labai grazi  wub.gif

ikelsiu ir as savo foto pridarytu

nu va, su nustatymais jau panašiau, ekspozicija kadro jau gera thumbup.gif bet su kompozicija ne kokie reikalai g.gif
pirmąjai nuotraukai, trūksta erdvės iš abiejų pusių, žiedeliai per daug įsprausti "tarp sienų"..
antrojoj - centravimas užkliuvo, ir ryškumo trūksta kankorežiems (ar kaip ten tie rudi vadinas biggrin.gif)
trečioji beveik puiki, tik šiek tiek trūksta erdvės viršuje, negalima taip prie pat objekto kirpti 4u.gif

šiaip šaunuolė, su fotiko nustatymais jau susitvarkei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 19, 18:24)
nustatyk kuo mažesnį F skaičių smile.gif

Mh viena nuotrauka manau pavyko padaryti tai nustacius thumbup.gif Bet kitos dvi vistiek nesigavo g.gif biggrin.gif

QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 19, 18:27)

sveika prisijungus,atlik namu darbus  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif Bandau atlikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 19, 18:25)
va antroji tai ispudinga bigsmile.gif  textura dejai?
treciosioji patinka smile.gif antrojoje kliuna centravimas, pirmoji neitraukia rolleyes.gif

nea, nedėjau textūros, jau visko per daug būtų, ir taip gan margi kadrai gavosi biggrin.gif tekstūras kokiem nors kitiem sumanymam bandysiu dėliot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 19, 19:35)
nea, nedėjau textūros, jau visko per daug būtų, ir taip gan margi kadrai gavosi biggrin.gif tekstūras kokiem nors kitiem sumanymam bandysiu dėliot smile.gif

o kaip cia tada, vis tiek PS apdorojai?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 19, 18:27)
Svajone, kadangi pastoviai gaunų pipirų už savo logo ant foto, noriu ant jų tiesiog užrašyti "Laukinės foto" ir tiek. Kukliai be mandrų šriftų. Bet nemoku paaryti taip, kad uždėjus tą tekstą ant foto jis pats pasidarytų tokios spalvos kad ant foto matytųsi. Ar aiškiai aš čia klausiu? Kaip suprantu, Tu tau moki, gal gali pasakyt kaip tai daroma? g.gif

Konkrečiai nesupratau, bet gal to klausei? biggrin.gif aš darau taip smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 19, 19:25)

treciosioji patinka smile.gif antrojoje kliuna centravimas, pirmoji neitraukia rolleyes.gif

4u.gif aciu ,man is tu antra labiausiai nepatinka..

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 19, 19:30)
nu va, su nustatymais jau panašiau, ekspozicija kadro jau gera  thumbup.gif  bet su kompozicija ne kokie reikalai  g.gif
pirmąjai nuotraukai, trūksta erdvės iš abiejų pusių, žiedeliai per daug įsprausti "tarp sienų"..
antrojoj - centravimas užkliuvo, ir ryškumo trūksta kankorežiems (ar kaip ten tie rudi vadinas biggrin.gif)
trečioji beveik puiki, tik šiek tiek trūksta erdvės viršuje, negalima taip prie pat objekto kirpti  4u.gif

šiaip šaunuolė, su fotiko nustatymais jau susitvarkei  4u.gif

4u.gif supratau ,su trecia galvojau kaip apkirpt ,visaip bandziau sitas variantas tiko man labiausiai ,nes kiti lapukai nesiziurejo,nes norejau lasiukus pabrezt ant lapo unsure.gif

QUOTE(Enara @ 2011 06 19, 19:29)
Et kokie ryskus grazus tavo darbeliai  wub.gif  Man dar nieko nesigauna  doh.gif
Na kokiu rezimu ir nustatymais fotografuoti pradziai jei nesunku pasakykit?  biggrin.gif 
Atrodo radau internete suprantamu budu paaiskinta kaip reikia tai daryti ,bet fotografuoju ir vistiek nieko nesiguana  doh.gif  Gaunasi visi vienodai nei vieno isplaukusio ..Kazi kodel unsure.gif

as pirmaND dariau su AV,,kaip svajone sake f maza nustatyk ,as fokusavau rankiniu budu(MF) ,nezinau kaip paaiskint ,su kokiu tu fotoaparatu fotografuoji ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 19, 18:46)
o kaip cia tada, vis tiek PS apdorojai?

su ps spalvas tvarkiau ir tekstą dėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 19, 18:49)
as pirmaND  dariau su AV,,kaip svajone sake f maza nustatyk ,as fokusavau rankiniu budu(MF) ,nezinau kaip paaiskint ,su kokiu tu fotoaparatu fotografuoji ? smile.gif

Nikon D3100 smile.gif Einu bandysiu ieskoti tavo parasytu nustatymu
Ir nieko nerandu ka parasei doh.gif Tikriausiai reikia dar pastudijuoti naudojimosi vadova ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enara: 19 birželio 2011 - 18:56
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 19, 18:49)
Konkrečiai nesupratau, bet gal to klausei? biggrin.gif aš darau taip smile.gif

Siaubas, kaip Tau dėkinga už tiek vargo.. blush2.gif
Suguldysiu kinderius ir pasibandysiu. Maniau kad yra taip: suvedi tekstą, o tada yra kažkoks magic mygtukas, kurį paspaudi ir tekstas geriausiai savo spalva prisitaiko ant nuotraukos foto, kad būtų ryškus. g.gif Bet pabandysiu kaip rašei. Ačiū labai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 19 birželio 2011 - 18:58
QUOTE(Enara @ 2011 06 19, 16:53)
Nikon D3100  smile.gif  Einu bandysiu ieskoti tavo parasytu nustatymu
Ir nieko nerandu ka parasei  doh.gif  Tikriausiai reikia dar pastudijuoti naudojimosi vadova ...

As fotografavau su A rezimu, nusistacius maziausia imanoma diafragma, pasidek fotika ant stalo ar kur kitur kad butu stabilu ir nejudink. Dar pastumdyk daiktus, kad butu lengviau fokusuoti. As taip dariau. Daug kas pataria naudoti M rezima, bet man sudetingai pasirode pradzioj smile.gif . Pas mane toks pat fotikas.

Labai grazios Kikirike krikstynu nuotraukos bigsmile.gif. Sviesios, ryskios, super. Ir as tokiu noresiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muggy: 19 birželio 2011 - 19:01
man perdaryti trečią namų darbą? Ar kaip? ax.gif
Atsakyti