QUOTE(Kikirike @ 2011 06 19, 15:45)
o aš beje biški irgi neprimatanti,tai jau supratau ,kad man reikia linzių
oi kokia pazistama situacija. Ilgokai vargau, nas su akiniais nemokejau fotografuoti, be ju foto nefokuse budavo, linziu negaliu nesioti. Bet matyt nusiteikimo kazkokio reikejo, nes pamazu ismokau ir su akiniais.
Geris, kai fokusas ten, kur ir turetu buti.
Nors, nesakau, kad nenugrybauju dabar. Tiesiog anksciau pasitaikydavo is 36 foto, fokusuojant rankiniu budu, nei vienos fokuse. Tai neeeeeeeeervinausi.
Sveikos ,
kazkaip man niekaip nepavyksta atlikt 1-u namu darbu
Ar fotografuojant priiartinti objektyvu galima ?Na man niekaip netelpa visi trys daigtai jei fotografuoju visus neatsitraukus ir nieko nereguliuojant . Ir man nelabai aisku ka reiktu reguliuoti ,kad gautusi viskas teisingai ? Gal galit ka patart ?
kazkaip man niekaip nepavyksta atlikt 1-u namu darbu
Ar fotografuojant priiartinti objektyvu galima ?Na man niekaip netelpa visi trys daigtai jei fotografuoju visus neatsitraukus ir nieko nereguliuojant . Ir man nelabai aisku ka reiktu reguliuoti ,kad gautusi viskas teisingai ? Gal galit ka patart ?
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 19, 13:56)
Jei anksčiau, fotkindama su D90 pirmiausia rinkdavau kokybiškas foto, kuriose yra fokusas, tai fotkindama su D700 apie tai nė negalvoju. Vos viena kita foto būna su nušokusiu, o visas kitas renku žiūrėdama ar nufotkinau tai ką norėjau ir kaip įsivaizdavau, technika pradėjo neriboti savo galimybėmis, kas buvo su D90 ir niekaip nesutiksiu, kad įsigijimas ff tiesiog sutapo su mano tobulėjimo šuoliu, niekaip.
ania
tai gal man jau irgi labai labai rimtai pradėt svajot apie ff?
po paskutinių kelioninių nuotraukų visiškai savim nusivyliau dėl fokuso nebuvimo
Tai gal vis dėl to fotike irgi dalis bėdos yra?
Iš kur perkate techniką? LT ar siunčiatės?
QUOTE(Kikirike @ 2011 06 19, 15:45)
ačiū labai čia mane "Jūs" vadini ar aplamai visoms rašai? jei mane tai žinok gal nereikia,aš paprasta tai su manim reikia labai paprastai
OK pasitujinam Aš linzes ir nešioju, bet kai jos "prikempa" prie akių, o po ranka neturiu dirbtinių ašarų, va tada bėda... akyse apsiblausia ir nieko nebepadarysi, todėl pastaruoju metu pasikliauju AF, nors ir tas paveda...
pasakykit man kas yra ff?
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 19, 15:46)
pasakykit man kas yra ff?
full frame - pilnas kadras.
Ansčiau visi tokie veidrodiniai aparatai buvo (iki skaitmeninių), tačiau kai pasirodė skaitmeniniai veidrodiniai, juos gamino siauresne skyle
pvz. NIKON pirmą ff aparatą išleido 2007 D3... Canon - gerokai anksčiau.
(pataisykit, jei klaidingai rašau ) .
Jei fotikas NE ff, tai turint objektyvą, pvz. 50-uką, realus rezultatas - 75 mm
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 06 19, 15:59)
Ansčiau visi tokie veidrodiniai aparatai buvo (iki skaitmeninių), tačiau kai pasirodė skaitmeniniai veidrodiniai, juos gamino siauresne skyle
Ne skyle, o matricos dydis.
ateinu su trečiu namų darbu... labai ta trečia man nepatinka, gal nereikėjo taip atstumti? nenorėjau keisti nustatymų, bet viskas išdegė... o jau apie nefotogeniškumą tai iš vis nekalbu
Diafragma: 7,1,
Žid. nuotolis: 200mm
5,6 ir 70mm
5 ir 18mm
klausėte apie ankstesnio namų darbo diafragmą, kur rašiau, kad 25. Taip ten tikrai tokia diafragma, ir spėjimas apie prizūminimą teisingas - 150mm.
Su PhotoME pasitikrinu - neseniai sužinojau apie jos egzistavimą, tai ji dar parodo, koks mm atitikmuo būtų pagal ff
Papildyta:
ui
Diafragma: 7,1,
Žid. nuotolis: 200mm
5,6 ir 70mm
5 ir 18mm
klausėte apie ankstesnio namų darbo diafragmą, kur rašiau, kad 25. Taip ten tikrai tokia diafragma, ir spėjimas apie prizūminimą teisingas - 150mm.
Su PhotoME pasitikrinu - neseniai sužinojau apie jos egzistavimą, tai ji dar parodo, koks mm atitikmuo būtų pagal ff
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2011 06 19, 16:06)
Ne skyle, o matricos dydis.
ui
kikirike šviesu, gražu
ne siauresnę skylę, o mažesnę matricą turi ne full frame veidrodiniai ir visik kiti skaitmeniniai
---
o man gerai, aš negaliu svajoti apie ff, kadangi pentax tokio net neturi bet žinokit su fokusu žiauriai vargstu, jis man amžinai pakiša koją dar norėtųsi , kad iso būtų galima kelti.. daugiau iso800 negaliu kelti, fotikas nesusitvarko...
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 06 19, 15:59)
ne siauresnę skylę, o mažesnę matricą turi ne full frame veidrodiniai ir visik kiti skaitmeniniai
---
o man gerai, aš negaliu svajoti apie ff, kadangi pentax tokio net neturi bet žinokit su fokusu žiauriai vargstu, jis man amžinai pakiša koją dar norėtųsi , kad iso būtų galima kelti.. daugiau iso800 negaliu kelti, fotikas nesusitvarko...
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 06 19, 17:14)
ateinu su trečiu namų darbu... labai ta trečia man nepatinka, gal nereikėjo taip atstumti? nenorėjau keisti nustatymų, bet viskas išdegė... o jau apie nefotogeniškumą tai iš vis nekalbu
diafragmos nereiktu keist sitam nd. nes esme kaip i pamatyt, kaip fonas liejasi zoominant