Viskas gerai
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 19, 00:21)
Esu buvusi šunų/kačių parodose (kurios vykdavo patalpose, t.y. maniežuose), tad galiu pasakyti, kad ten būna sąlyginai tamsu. Žinoma, prekybcentriuose kažkiek šviesiau. Šiaip kiek žinau, parodas fotografuoja su šviesiais objektyvais. Taip pat priklausomai nuo šviesos kiekio patalpoje reikia kelti ISO, kitaip ir nebus. Nes ilginant išlaikymą, tai dažniausiai kokį šuniuką/kačiuką gauni išplaukusį. Ir būtų gerai į fotoaparatą įmontuotos blykstės nenaudot.
Aš tokią vieną latvių gyvūnų fotografę žinau. Tai kiek mačiau jos nuotraukų, jų kokybė tikrai nėra nepriekaištinga, t.y. daugelyje nuotraukų matosi grūdas, spalvos kartais kiek specifinės. Tiesiog turi žinoti, kad fotografuojant tamsioje patalpoje nesigaus tobulos kokybės nuotraukos.
QUOTE(je t'aime @ 2011 06 19, 08:49)
Esu buvusi šunų/kačių parodose (kurios vykdavo patalpose, t.y. maniežuose), tad galiu pasakyti, kad ten būna sąlyginai tamsu. Žinoma, prekybcentriuose kažkiek šviesiau. Šiaip kiek žinau, parodas fotografuoja su šviesiais objektyvais. Taip pat priklausomai nuo šviesos kiekio patalpoje reikia kelti ISO, kitaip ir nebus. Nes ilginant išlaikymą, tai dažniausiai kokį šuniuką/kačiuką gauni išplaukusį. Ir būtų gerai į fotoaparatą įmontuotos blykstės nenaudot.
Aš tokią vieną latvių gyvūnų fotografę žinau. Tai kiek mačiau jos nuotraukų, jų kokybė tikrai nėra nepriekaištinga, t.y. daugelyje nuotraukų matosi grūdas, spalvos kartais kiek specifinės. Tiesiog turi žinoti, kad fotografuojant tamsioje patalpoje nesigaus tobulos kokybės nuotraukos.
skaitau ką rašai ir galvoju apie vakarykšti fotkinimą prieš krikštynas apeigas troboje be JOKIO apšvietimo su špyginiais langais sienos rąstai,lūbos - rąstai negaliu žiūrėti į tas fotkes
QUOTE(Kikirike @ 2011 06 19, 09:00)
skaitau ką rašai ir galvoju apie vakarykšti fotkinimą prieš krikštynas apeigas troboje be JOKIO apšvietimo su špyginiais langais sienos rąstai,lūbos - rąstai negaliu žiūrėti į tas fotkes
Vat būtent tokiais atvejais aš susiduriu su savo turimos technikos ribotumu. Nes tokiam apšvietime tai FF ir geros blykstės reikia.
QUOTE(je t'aime @ 2011 06 19, 09:03)
Vat būtent tokiais atvejais aš susiduriu su savo turimos technikos ribotumu. Nes tokiam apšvietime tai FF ir geros blykstės reikia.
na ten taip buvo tamsu ,kad ir šiaip realiai žiūrint nelabai ką supranti ką matai nu turiu aš jau dabar pasakyčiau kaip ir nelabai blogą fotiką,bet man ten panika buvo
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 06 18, 23:56)
ten tikrai F25? sakyciau koki F5-8 ar labai prizoominta?
Siaip gerai abu ND
Aaaaa...lyja , o šiandien atvyksta kita mergina fotografuotis iš konkurso iš Šiaulių žmogus specialiai dėl sesijos trenkiasi, planavau fotografuoti mieste, senamiesty...jeigu pils kaip iš kibiro, nežinau, ką darysiu. Namuose pas save su 50-tuku netilpsiu, be to čia vežtis nenoriu...va dabar tai reiktų jau studijos kaip alternatyvos...prašyčiausi pas Laukinę, jei jau visai šūdas būtų, bet kad nebeturi ji vien žo...ekstrymas kažkoks, aš aišku niekaip neįsipareigojusi, bet tai visai nereiškia, kad galiu šūdo pridaryt ir paleisti žmogų, be to ir nenoriu š... daryt...
Nu vat nežianu dėl to parašo, gal reiktų vos primažint...bet man toks blynas parašinis labai patinka...gal kada praeisiu tą etapą ir kažką keisiu, o dabar taip norisi ir psio
Iš šios sesijos tai bus ir "lengvesnių" nuotraukų...dėl jų ir norėjau į mišką...o vis tik geresnės pasirodė tos ryškesnės...joms gal urbanizuotos aplinkos norisi labiau, šiaip sutinku su tavim...va taip ir gaunasi, kai kelis stilius darai toje pačioje aplinkoje.
dėkui
dėkui...kažkaip pati jaučiu, kad skubu gyvent su tom sesijom, leliuko gimimas nebetoli...paskui nežinia kaip bus, ar susitvarkysiu su dviem vaikais, ar norėsiu foto pertraukos...ar bandysiu derintis... Nors jau dabar turiu kelis sumanymus, kaip fotografuosių naujagimę koks rakursas, kokios detalės... šiaip dideli dalykai laukia mūsų šeimos...iškart po gimimo kraustymasis į kitą miestą, po to išsiskyrimas su vyru keliems mėnesiams... po to vėl kraustymasis...į kitą šalį...o taip norėčiau tarp viso to dar rasti laiko fotografijoms
Na bet kol kas tai naudojuosiu gerai žinomu patarimu, kaip išmokti fotografuoti - tiesiog kuo daugiau fotografuoti.
va va...aš irgi vakar galvojau, kiek čia tų foto dėti, ar palikti kažką su nuoroda į flickr'ą ar ne...aš pastebėjau, kad iškart labai sunku man atsirinkti foto, jei tarkim turiu 10-12 geriausių, labiausiai vykusių iš sesijos, tai kiek jų palikti viešinimui, kiek savo kompe.
tik 12 GB aš į sesiją važiuoju su 8-niais ir man per akis
Džiaukis, kad saulė neplieskia svarbu, kad nelytų
gražią paskutinę sesija FB mačiau, įdėk ir čia...gi ne visos FB mato
visia nieko...jaučiu sraigių mėgėjui apetitiškai turėtų ji atrodyt
Bet ko tikėjaisi? Meną kažkokioj salėj, angare išlaužti? Kur neišku, koks apšvietimas, kur žmonių makalynė...kartais net elemetarų reportažą tarkim laikraščiui...naujienai aprašyti tokiomis sąlygomis sunku padaryt, vis nepageidaujami objektai lenda į kadrą, visi skuba kažkur, gyvūnai makaluojasi, žmonės makaluojasi...aplinka nedėkinga...bent jau kiek esu buvusi parodose...Tad nesigraužk, pradėk geriau nuo lengvesnių dalykų, pafotografuok savo šunį (kaip suprantu augini kažkokią veislę) kur nors pievoj, miške, pasibandyk nustatymus... ir dėk čia
Juk tai, kad turi fotiką apie kurį svajojai dar nieko nereiškia...ne fotoaparatas fotografuoja, o fotografas aukštyn nosį ir pirmyn į sesiją
Tai čia reflektorių ant to meškio išbandei geras, o aš vis galvojau, kad keistas daiktas....niekaip nesupratau, iš ko jis
Pritariu, kad foto perkrautos detalėmis ir man dar labai super duper ryšku, vos vos nuimčiau saturation
Bet kaip smagu tokių draugių turėti, aš labai norėčiau, kad man kas tortą pagamintų, šaunuolė
QUOTE(rG @ 2011 06 18, 19:10)
Gotte Kaip tokios kritikos nelabai yra ką čia kritikuoti (labiausiai parašas maišo ), tik pastebėjau, kad mėgsti mišką. Na, aš irgi jį mėgstu, bet vis dėlto manau, kad miško panaudojimas turi būti motyvuotas. Pagalvok apie tai. Kalbu apie trečią. Miškas kaip bokeh priemonė, puiku.
Nu vat nežianu dėl to parašo, gal reiktų vos primažint...bet man toks blynas parašinis labai patinka...gal kada praeisiu tą etapą ir kažką keisiu, o dabar taip norisi ir psio
Iš šios sesijos tai bus ir "lengvesnių" nuotraukų...dėl jų ir norėjau į mišką...o vis tik geresnės pasirodė tos ryškesnės...joms gal urbanizuotos aplinkos norisi labiau, šiaip sutinku su tavim...va taip ir gaunasi, kai kelis stilius darai toje pačioje aplinkoje.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 18, 20:44)
Antrai iki tobulybės man maišo ranka, o priešpaskutinė su braške fokuse man super patikti.
dėkui
QUOTE(Yvette @ 2011 06 18, 21:11)
Kritikos ar patarimų jau sunkokai gausi manau. Su kokybe juk susitvarkai, klaidas savo matai, atrandi kada geriau nefotografuoti, kaip galima ir t.t. Perkopei į fainą pakopą. Matyt užtai ir lekioji su fotosesijom iš vienos į kitą, dar ir su pilvuku, degi, jauti malonumą
Idėjų tau palinkėti telieka. Ir neužgęsti.
Idėjų tau palinkėti telieka. Ir neužgęsti.
dėkui...kažkaip pati jaučiu, kad skubu gyvent su tom sesijom, leliuko gimimas nebetoli...paskui nežinia kaip bus, ar susitvarkysiu su dviem vaikais, ar norėsiu foto pertraukos...ar bandysiu derintis... Nors jau dabar turiu kelis sumanymus, kaip fotografuosių naujagimę koks rakursas, kokios detalės... šiaip dideli dalykai laukia mūsų šeimos...iškart po gimimo kraustymasis į kitą miestą, po to išsiskyrimas su vyru keliems mėnesiams... po to vėl kraustymasis...į kitą šalį...o taip norėčiau tarp viso to dar rasti laiko fotografijoms
Na bet kol kas tai naudojuosiu gerai žinomu patarimu, kaip išmokti fotografuoti - tiesiog kuo daugiau fotografuoti.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 18, 21:14)
Jo, pritariu, jei flikre, tai būtų gerai kad nuorodą įdėtume.. Bet man asmeniškai atrodo tikrai nebūtina veik visos sesijos nuotraukų sudėti, kurios dažnai būna panašios, čia. Dedame tas, kurios prašosi kritikos, dėl ko nerimaujame ar norime pasitarti..
va va...aš irgi vakar galvojau, kiek čia tų foto dėti, ar palikti kažką su nuoroda į flickr'ą ar ne...aš pastebėjau, kad iškart labai sunku man atsirinkti foto, jei tarkim turiu 10-12 geriausių, labiausiai vykusių iš sesijos, tai kiek jų palikti viešinimui, kiek savo kompe.
QUOTE(rG @ 2011 06 18, 21:17)
Ryt plaukiu, gaila, kad viso teturiu 12 GB (visa diena), galvoju gal kompą vežtis. Ir gaila, kad bus apsiniaukę (kitą vertus ar tai bėda? Gal geriau nei saulė?
tik 12 GB aš į sesiją važiuoju su 8-niais ir man per akis
Džiaukis, kad saulė neplieskia svarbu, kad nelytų
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 18, 21:21)
o as darau pertrauka nuo fotkinimo
gražią paskutinę sesija FB mačiau, įdėk ir čia...gi ne visos FB mato
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 18, 22:23)
ne kritikai, tiesiog šiaip, forumo pagyvinimui žaidžiu su close up +2 filtru, aišku nuo makro toli, bet pasižaist visai smagu
visia nieko...jaučiu sraigių mėgėjui apetitiškai turėtų ji atrodyt
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 18, 22:51)
viekos, grizau is sunu parodos... isimeciau fotkes... nu baisu ziuret
Bet ko tikėjaisi? Meną kažkokioj salėj, angare išlaužti? Kur neišku, koks apšvietimas, kur žmonių makalynė...kartais net elemetarų reportažą tarkim laikraščiui...naujienai aprašyti tokiomis sąlygomis sunku padaryt, vis nepageidaujami objektai lenda į kadrą, visi skuba kažkur, gyvūnai makaluojasi, žmonės makaluojasi...aplinka nedėkinga...bent jau kiek esu buvusi parodose...Tad nesigraužk, pradėk geriau nuo lengvesnių dalykų, pafotografuok savo šunį (kaip suprantu augini kažkokią veislę) kur nors pievoj, miške, pasibandyk nustatymus... ir dėk čia
Juk tai, kad turi fotiką apie kurį svajojai dar nieko nereiškia...ne fotoaparatas fotografuoja, o fotografas aukštyn nosį ir pirmyn į sesiją
QUOTE(*monikute* @ 2011 06 18, 23:04)
Noriu parodyti ne tiek pačias nuotraukas (nors stengiausi kažkaip gražiau nufotografuoti), bet kokį tortą padariau draugės gimtadieniui
Tai čia reflektorių ant to meškio išbandei geras, o aš vis galvojau, kad keistas daiktas....niekaip nesupratau, iš ko jis
Pritariu, kad foto perkrautos detalėmis ir man dar labai super duper ryšku, vos vos nuimčiau saturation
Bet kaip smagu tokių draugių turėti, aš labai norėčiau, kad man kas tortą pagamintų, šaunuolė
Labas,
uliavoju miesto šventėj ir net fotoaparatą turėjau, tai parodysiu patvarkius (viena naktinė visai patiko pačiai)
Gotte pirma ir priešpaskutinė įspūdingos. Kur prie medžio kažkaip nesirišo apdarai, basos kojos, vieta (nesupratau jos tiesiog)
monikute įspūdingas tortas ir nuotraukos man visai kaip iš tortų katalogo - skanios, ryškios (ne per ryškios), tesiog tikros tortinės.
aš flickrėj esu jokubaite, nes turiu tokiu pavadinimu email yahoo, taip ir pasidarė flickre automtiškai, net nesugalvojau naujo pagal SM kurtis (žiople )
drįsčiau nesutikti, kad PS visagalis... taip geras, bet jei spaudi vašką, tai taip ir atrodo....
uliavoju miesto šventėj ir net fotoaparatą turėjau, tai parodysiu patvarkius (viena naktinė visai patiko pačiai)
Gotte pirma ir priešpaskutinė įspūdingos. Kur prie medžio kažkaip nesirišo apdarai, basos kojos, vieta (nesupratau jos tiesiog)
monikute įspūdingas tortas ir nuotraukos man visai kaip iš tortų katalogo - skanios, ryškios (ne per ryškios), tesiog tikros tortinės.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 18, 21:14)
Ir dar man toks smalsumas suėmė: o kam jūs kaitaliojate tuos nikus, trinat ir kuriat naujus accountus pelkėse, flikruose ar ar bele kur? Nu skaito cekava kaimynė nu ir lai sau skaito. Čia tik tos kaimynės bėda. Manau, atsipalaiduokit ir nesukit smegenų.
aš flickrėj esu jokubaite, nes turiu tokiu pavadinimu email yahoo, taip ir pasidarė flickre automtiškai, net nesugalvojau naujo pagal SM kurtis (žiople )
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 18, 23:21)
nenoriu as ps.... zinau kad jis visagalis
drįsčiau nesutikti, kad PS visagalis... taip geras, bet jei spaudi vašką, tai taip ir atrodo....
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 18, 23:23)
ne kritikai, tiesiog šiaip, forumo pagyvinimui žaidžiu su close up +2 filtru, aišku nuo makro toli, bet pasižaist visai smagu
mane jau purto tas sraiges vien pamacius mano kiemas pilnas ju, as jas naikinu
QUOTE(*monikute* @ 2011 06 19, 00:04)
Noriu parodyti ne tiek pačias nuotraukas (nors stengiausi kažkaip gražiau nufotografuoti), bet kokį tortą padariau draugės gimtadieniui
labai fainas torciukas saunuole
Gotte, manęs ta pati situacija laukia antradienį.. žmonės iš Klaipėdos atvažiuoja, o panašu, kad geresnis oras nenusimato Bet kolkas dėl studijos nei per nago juodymą nesigailiu, matyt mane ji jau psichologiškai gerai užspaudus buvo. Nors buvo nerealiai jauki, miela, ypatingai šilta, kas aktualu fotkinant mažiukus.. Bet sakau, kai nuotraukose keičiasi tik veidai- pradeda žiauriai prie žemės spaust mane pačią
Jei atsiras norinčių mestis ir kurt viską nuo pradžių- esu atvira idėjoms. kaip jau sakiau- aš noriu mėgautis, o ne dirbti. Turint studiją, tam tikras sesijų skaičius yra darbas, kad surinkt atatinkamą sumą nuomai.
Jei atsiras norinčių mestis ir kurt viską nuo pradžių- esu atvira idėjoms. kaip jau sakiau- aš noriu mėgautis, o ne dirbti. Turint studiją, tam tikras sesijų skaičius yra darbas, kad surinkt atatinkamą sumą nuomai.
QUOTE(rG @ 2011 06 19, 00:07)
Šaunuolė Monikutė ir dėl torto, ir dėl nuotraukų
tik kodėl nesakai, kad rašybos klaidų privėliau
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 19, 00:07)
wow nu nieko sau torčiuks
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 19, 00:11)
Tik, kad aš nekepu tų tortų tik šiaip, savo malonumui ir savo artimųjų ratui kokio gimtadienio proga ar šiaip kokiso šventės proga (nekepu už atlygį, nepriimu užsakymų). Niekad nesimokiau kulinarijos, nesu profesionali kepėja... tiesiog iš interneto išmokau kepti tad pagal užsakymus kepti būtų baisoka
QUOTE(maija @ 2011 06 19, 00:14)
Nerealus tortas!!! Kiek dienu uztrukai toki grozi bedarydama?
Kadangi visą dieną dirbų "dieninį" darbą tad tik vakarais galiu užsiimti šiuo hobiu, o konkrečiai šį tortuką iškepiau per kelis vakarus ir per pusdienį papuošiau
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 19, 00:18)
skonis skoniui, nu bet jau visko cia per daug man zemuoges ir baltos gelytes grazu, ju butu ir uzteke. ir nuotraukoms, ir tortui. remo nereik, kaspino nereik. baltas daiktas kaip fona irgi netinka toks.
Žmogus, kuriam skirtas šis tortas, dievina meškutį Tedį, o kad pastarasis neatrodytų visai plikas ant torto nusprendžiau prilipdyti jam vasariško atributo - braškių pats tortas realybėje atrodo tobulai nieko ten jam netrūksta ir nieko ten per daug ant jo nėra, bet va nuotraukų perteikiančių jo tą tikrąjį grožį padaryt ir nepavyko mano svajonė nufotografuoti kaip žurnalams fotkina, bet dėja namai tam visiškai entinkami, neturiu nei gražaus stalo, nei gražaus fono....
QUOTE(joreta @ 2011 06 19, 10:48)
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 19, 11:08)
ačiū