Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 13:15)
Labas smile.gif

Su Adobe Photoshop CS5  smile.gif  arba Light Room smile.gif

Aciu 4u.gif Aciu ir uz straipsniukus, teorijos daug skaiciau, ne viena knygute ir straipsni esu perskaicius, bet niekada nebus per daug, o ir ne pro sali pasikartot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 17, 15:10)
Aš kažkurią dieną paskaičiau senas temas, įdomu buvo pasižiūrėti kaip pezėjau. Tai mes prisijungėm kartu ir Monikute, beveik tuo pačiu metu. Tu ten viską atrodo suprantanti, Monikutė ramiai tvarkingai irgi, o aš...  taip nusišnekėjau, kad jezau... Su tuo zūmu ir fokuso žiedu ypatingai biggrin.gif

drinks_cheers.gif tema šita tai iš ties lobis nieko neišmanančiam 4u.gif

agam biggrin.gif Monikutė ramiai tvarkingai biggrin.gif , bet kažkodėl tu iš manęs darei kvailę per melagių dieną, o aš ir pasimoviau kaip kvailė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fotografe @ 2011 06 17, 13:26)

As pradzioje naudojausi nemokama programa Photoscape, jos pilnai pradziai uzteko.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 14:03)

Papildyta:
visu 100 proc pritariu  drinks_cheers.gif

As kai pirma karta muiline savo i M rezima nustaciau ana vasara, tai pagalvojau, kad fotikas sugedes-viskas juoda buvo.Ruppke, pagalvojau-pakiso sugedusi fotika biggrin.gif biggrin.gif .Tada toliau variau ant Auto, kol neatejau cia:)

Maggie, va visas tekstas, cia lobiai.Ant sienos kabinti, ne kitaip.

What Every Aspiring Photographer Should Know

These are my thoughts, nothing more and nothing less.

I get asked all the time, during workshops, in e-mails, in private messages, what words of wisdom I would give to a new and aspiring photographer. Here’s my answer.

- Style is a voice, not a prop or an action. If you can buy it, borrow it, download it, or steal it, it is not a style. Don’t look outward for your style; look inward.

- Know your stuff. Luck is a nice thing, but a terrifying thing to rely on. It’s like money; you only have it when you don’t need it.

- Never apologize for your own sense of beauty. Nobody can tell you what you should love. Do what you do brazenly and unapologetically. You cannot build your sense of aesthetics on a concensus.

- Say no. Say it often. It may be difficult, but you owe it to yourself and your clients. Turn down jobs that don’t fit you, say no to overbooking yourself. You are no good to anyone when you’re stressed and anxious.

- Learn to say “I’m a photographer” out loud with a straight face. If you can’t say it and believe it, you can’t expect anyone else to, either.

- You cannot specialize in everything.

- You don’t have to go into business just because people tell you you should! And you don’t have to be full time and making an executive income to be successful. If you decide you want to be in business, set your limits before you begin.

- Know your style before you hang out your shingle. If you don’t, your clients will dictate your style to you. That makes you nothing more than a picture taker. Changing your style later will force you to start all over again, and that’s tough.

- Accept critique, but don’t apply it blindly. Just because someone said it does not make it so. Critiques are opinions, nothing more. Consider the advice, consider the perspective of the advice giver, consider your style and what you want to convey in your work. Implement only what makes sense to implement. That doesn’t not make you ungrateful, it makes you independent.

- Leave room for yourself to grow and evolve. It may seem like a good idea to call your business “Precious Chubby Tootsies”….but what happens when you decide you love to photograph seniors? Or boudoir?

- Remember that if your work looks like everyone else’s, there’s no reason for a client to book you instead of someone else. Unless you’re cheaper. And nobody wants to be known as “the cheaper photographer”.

- Gimmicks and merchandise will come and go, but honest photography is never outdated.

- It’s easier to focus on buying that next piece of equipment than it is to accept that you should be able to create great work with what you’ve got. Buying stuff is a convenient and expensive distraction. You need a decent camera, a decent lens, and a light meter. Until you can use those tools consistently and masterfully, don’t spend another dime. Spend money on equipment ONLY when you’ve outgrown your current equipment and you’re being limited by it. There are no magic bullets.

- Learn that people photography is about people, not about photography. Great portraits are a side effect of a strong human connection.

- Never forget why you started taking pictures in the first place. Excellent technique is a great tool, but a terrible end product. The best thing your technique can do is not call attention to itself. Never let your technique upstage your subject.

- Never compare your journey with someone else’s. It’s a marathon with no finish line. Someone else may start out faster than you, may seem to progress more quickly than you, but every runner has his own pace. Your journey is your journey, not a competition. You will never “arrive”. No one ever does.

- Embrace frustration. It pushes you to learn and grow, broadens your horizons, and lights a fire under you when your work has gone cold. Nothing is more dangerous to an artist than complacency.

- CJ
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 17, 15:44)
As pradzioje naudojausi nemokama programa Photoscape, jos pilnai pradziai uzteko.

pamenu ir aš kaip prieš keletą metų naudodavausi visokiom neaiškiom programom biggrin.gif kurios realiai tinkamos... na net nežinau kam lotuliukas.gif gal rėmeliui uždėti lotuliukas.gif kol vyras neatvedė į protą ir neprivertė atsisėsti prie PS smile.gif ir gerai, kad jis taip padarė, nes būčiau dar velniai žino kiek laiko sugaišusi veltui stengdamasi išmokti dirbti su programom iš kurių nieko doro neišspausi blush2.gif tai aš esu tos nuomonės, kad geriau jau iš kart griebti jautį už ragų ir pradėti mokytis dirbti su kažko verta programa, kur tiesiog galimybių daugiau smile.gif
Atsakyti
Kiek pamenu save, tai tiek photoshopą turiu. Bet iš kur ir kodėl man nieko ten atnaujint nereikia, čia jau ne mano reikalas blush2.gif
Atsakyti
Aš dažniausiai fotkinu ant diafragmos prioriteto Av. Man patogiausiai. Bet kartais ir Tv užsistatau, kai reikia išlaikymą reguliuot.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 17, 12:35)
kontrasto kiek trūksta  g.gif  aš taip versčiau.. aš su Gradient Map photoshope verčiau. Bet lik prie varianto, kuris tau artimiausias atrodo  4u.gif

user posted image

Ačiū labai 4u.gif Man patinka kaip Tu padarei, ryški foto pasidarė smile.gif Mano tokia pilkoka... smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 06 17, 13:58)
p.s. paganykit akis, kas nemate dar:

http://doyou.cc/blog/?p=472

thumbup.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 06 17, 14:00)
spalvota man miela, bet man nepatiko kadravimas ir tetis (ar koks ten vyriškis antram plane) man nesižiūri, ypač ta gėlytė, jis ja ne tai kad uosto, o ji ale prie nosies prilipusi, man tai neestetiškai atrodo. Visai gerai žiūrėtusi arba kvadratas berniuko, arba kitu atveju trūksta erdvės virš jų galvų, man kažkodėl nesmagiai žiūris kai būna daugiau nei vienas objektas ir nukirsta galva. Bet čia tik mano nuomonė, išmoksi per laika atsirinkti . Rašau ją nes prašei kritikos mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif kritika veda į priekį. Į tą mielą foto pasižiūri visai kitom akim.
Čia fotografuota su 50tuku, o kaip visos čia kuo puikiausiai žinot, kad vaikus fotkinti žiauriai sunku, tai tikrai nebūčiau spėjus nueiti toliau. Būčiau atsisukus, o vaikas jau bėgtų kur nors į kitą pusę biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(rG @ 2011 06 17, 14:05)
Nežinau, kaip naujokė, tai puikiai pirmą kadrą parodė, čia bandau apginti Plumeriją  blush2.gif  Aišku, nežinau kokio lygio naujokė, bet bent čia pirmas kadras.

Ačiū 4u.gif

Aš čia Flicr
Atsakyti
Bizyte, pasidalink, kaip verti j/b ax.gif Pas tave jis visada tobulas smile.gif

Monikute, ar mūsų grupės žaidimo nebepratęsi? Labai jau užsivilkino.
Atsakyti
pasizaidziau dar su buteliuku ir kitais nustatymais,tikrai geriau gavos,uzskaitot ta ir kraunu savo ziniu bagaza toliau ar kelt dar karta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 17, 15:10)
Aš kažkurią dieną paskaičiau senas temas, įdomu buvo pasižiūrėti kaip pezėjau. Tai mes prisijungėm kartu ir Monikute, beveik tuo pačiu metu. Tu ten viską atrodo suprantanti, Monikutė ramiai tvarkingai irgi, o aš...  taip nusišnekėjau, kad jezau... Su tuo zūmu ir fokuso žiedu ypatingai biggrin.gif

is kai kuriu tavo postu as balsu zhvengdavau lotuliukas.gif
QUOTE(je t'aime @ 2011 06 17, 14:50)
Man kažkaip visada labai patiko UCB parduotuvės nuotraukos. Labai smagių būna.

bet cia siaip pavadino? cia juk ne firmies ucb kaip supratau.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 06 17, 15:29)
is kai kuriu tavo postu as balsu zhvengdavau  lotuliukas.gif

Tikiu biggrin.gif Pati juokiausi. Bet man visai ne gėda irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 06 17, 13:53)
Zydraake - tikslas grazhiai, tvarkingai nufotografuoti SAVO (tavo I mean) vaikus i seimos albuma - seniai pasiektas. ziurint ko pati nori? eiti toliau? pirmyn. bet jei jauti spaudima ir pasimetei, neverta del to sielvartauti. as pati save prie meninkiu "rasau", bet ilgainiui pamaciau, kad esu visishkai nevykele, kuo toliau, tuo lengviau, nebesiparinu, yra kaip yra, nesipleshau, negrauziu saves, kad i rankas fotiku nepaemiau menesius (kas anksciau buvo dazhnai, esdavau tiesiog save, kad stoviu vietoj), be to, jauciu, kaip reikia tobulesnes technikos, kuriai man paprasciausiai gaila pinigu, prioritetai kitokie, nors, patikek, kaip svajoju apie 50mm 1.4, 60d.. bet matau, kad visko gyvenime turet negaliu. todel as manau, kad jei yra talentas, jis atsiskleis, pamazhu, visko ishmokstama, as nebelenktyniauju pati su savim.

Štai Maggie, apie tokį pokalbį rašiau, kad prie arbatos:)
Nors gerai, kad šiandien išsikalbėjau čia, va kiek minčių gavau, supratimo, palaikymo.
Atsakyti
Nu ką, kritikuokit "Vanilla rugiuose ir kt" ax.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

Daugiau: ČIA
Atsakyti