Įkraunama...
Įkraunama...

KOS sala

QUOTE(flight @ 2011 07 25, 17:06)
Mes ką tik iš Kos, gyvenom Tigakyje ir visą laiką turėjom mašiną. Mane Kos sala netgi šiek tiek nuvylė, gal todėl, kad prieš mėnesį buvau Maljorkoje, tai vaizdai nepalyginami. Kos, mano nuomone, labiausiai tinka tingiam poilsiui ant jūros kranto liepą-rugpjūtį. Visas įžymybes galima aplankyti per pora dienų.
Jei kam aktualu, paplūdimiai geriausi Tigakyje - baltas smėliukas, ilgai ilgai seklu, palyginti švaru. Yra medžių, kas labai aktualu dėl pavėsiuko (ir už skėtį nereikia mokėti).  Su vaikais - pats tas. Dar atradom vieną simpatišką paplūdimį prie Mastichario, Bravo beach -  ten ssuimokėti būtina, bet žmonių mažiau ir labai švaru. Kose akmenuota, matėm jūros ežių. Kefalos akmenuota, ir labai staigiai gilėja, nuo Koso link Kardamenos irgi akmenys, kažkiek pravalytas dugnas tik prie viešbučių. Beje, kuo arčiau Koso, tuo nešvaresni paplūdimiai, pasibaisėjau blink.gif
Ir šiaip, sala labai nešvari, pilna šiukšlių, daug apleistų viešbučių-kavinių, lankytinuose objektuose kai kur žolės želia iki juosmens..
Patarčiau skrendantiems dabar įsimesti kuo stipresnių kremų nuo saulės, vaikams geriausiai - visai blokuojantį. Aš tepiau vaikus pačiu stipriausiu ir tai nepadėjo, taigi, maudėsi baseine ir jūroje su maikutėm ir kepurytėm.

Beje, pirmąsyk skridom su Ryanair. Kauno oro uoste laabai priekabiai tikrino kuprinių turinį, iškratė sūnaus žaislus iš jo kuprinytės, liepė išmesti plastikinį miniatiūrinį vandens šautuvėlį doh.gif , gal dešimt minučių vartė naują Donaldo žurnaliuką su jame supakuotu plastikiniu žaislu (kažkoks propeleriukas ant gumos), vos įtikinau, kad ten - ne ginklas biggrin.gif Man iš karto liepė nusiauti basutes, kuriose metalo net nebuvo.. Koso oro uoste niekam niekas nerūpėjo ir avalynės nenuaudinėjo.

Kazkaip labai isgasdinot su tom siukslem biggrin.gif
Betgi jau sezonas, turetu but susitvarke graikai sad.gif
O kaip del to streiko ? Streikuoja dar kas nors, ? nes mes jau kita savaite isskrendam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintare197 @ 2011 07 25, 18:31)
Kazkaip labai isgasdinot su tom siukslem biggrin.gif
Betgi jau sezonas, turetu but susitvarke graikai sad.gif
O kaip del to streiko ? Streikuoja dar kas nors, ? nes mes jau kita savaite isskrendam smile.gif

Kaip jie "susitvarkę", vėliau galėsiu įmest pora foto biggrin.gif Manau, ten patys turistai labiausiai ir šiukšlina, o va tvarkyt - nėr kam..

Dėl streikų nežinau, kadangi taksu ar autobusu nėkart nevažiavom. Mašiną užsisakėm iš oro uostoir ten pat grąžinom smile.gif
Atsakyti
Beje, užtikom man labai patikusį viešbutį, netoli Agios Fokas - čia pati mielai ilsėčiausi su vaikais wub.gif Graži vietovė, viešbutis ant jūros kranto, aplinkui nėra pašalinių, tik viešbučio klientai, yra aktyvios veiklos - specialiai vaikams mokymai plaukti burlentėm, gražu žiūrėt, kaip visai mažiukai ant jų stovi wub.gif ; kalnų dviračių žygiai su gidais ir kt.
Lakitira
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 25 liepos 2011 - 19:03
Grįžome ir mes iš Koso smile.gif
Savaitę paatostogavome, įrudome, nemažai pamatėme, tai trumpai nuo savęs:

Buvome viename iš Koso miesto paplūdimių - visiška tragedija, niekam nerekomenduoju. Dugnas vien akmenys, staigiai gilėja, o ir vanduo neypatingai švariai atrodo, plius šalia baruose plyšauja muzika.
Lankėmės Tigaki ir Mastichari - laimi Tigaki, nes čia ramesnė jūra, labai skaidri, paplūdimis labai geras. Gulto kaina visai dienai - 3 EUR. O Masticharyje jūra labiau banguota, patiks norintiems pašokinėti per bangas. Beje, neradau paplūdimy nei vieno gulto, kurio skėtis reguliuotųsi - labai nepatogu. Du gultai - už 5 EUR.

Plaukėme į dienos išvyką į tris salas (Pserimos, Ptali, Kalymnos). Didelio "wow" nebuvo, bet kainavo žmogui tik 20 EUR - gavome pietų ir deserto ir galimybę pasimaudyti šių salų paplūdimiuose (Hm, Kalymnos paplūdimio neturi). Labai norėjome į Nisyros, bet netiko laikas ir pagailėjome pinigų - plaukimas kainuoja 25 EUR, plius papildomos išlaidos.

Lankėmės Zia miestelyje kalnuose - ten verta važiuoti žiūrėti saulėlydžių, atsiveria Kosas kaip ant delno smile.gif dar Zia yra mini parkas su vietiniais gyvūnais, bet neturėjome laiko, tad neužėjome (buvome sumąstę šiek tiek pasiklysti kalnuose).

Visur važinėjome autobusais, gana patogi sistema. Žinoma, jei būtume gyvenę kokiame kaimelyje, tikriausiai mažai kur būtume važiavę - o gyvendami pačiame Kose, turėjome stimulą pamatyti daugiau smile.gif

Dar važiavome į Termas (autobusas nr. 5, iki Termų veža tik žvaigždute pažymėtas autobusas, nepažymėti veža tik iki pusiaukelėje esančio viešbučio). Verta pamatyti ir įlysti pasišildyti kailiuko smile.gif beje, toje vietoje paplūdimys pilnas akmenų, sunku maudytis. Važiuokite ryte arba vakare, nes dieną ten pernelyg karšta bus.

Archeologinės įžymybės.
Prie Koso uosto yra pilies griuvėsiai, įėjimas 3 EUR. Man patiko visai, pavaikščiojome po tuos griuvėsius, kolonų dalis, aplink driežai tik šmirinėja, o galiausiai sutikome vėžlį smile.gif
Asklipionas - veža žalias traukinukas už 5 EUR, įėjimas ten - 4 EUR. Šiaip "wow" nebuvo, būtume labai nusivylę, jei nebūtume pataikę, kad tuo metu Asklipione vyko trumpas senovės graikų istorinis vaidinimas - atpirko viską smile.gif Šiaip važiuoti nėra ko ten.

Archeologijos muziejus, įėjimas 3 EUR. Man labai patiko - kone visos senoviškos statulos iš to regiono vienoje vietoje. Senovės graikai tikrai mokėjo kurti skulptūras smile.gif bėda, kad kone visos jos dabar be galvos biggrin.gif

Romėnų namas. Įėjimas nemokamas. Labai patiko grindų mozaikos ir likę sienų fragmentai - šiaip įspūdingas pastatas iš vidaus.

Odeonas ar kažkas pan. - mini amfiteatras, iš tiesų tai senovės graikų teatro liekanos (ten buvo visas pastatas su stogu). Įėjimas nemokamai. Irgi patiko.

Kitoje gatvės pusėje - nemenkas laukas su griuvėsiais. Irgi visai nieko, juolab įėjimas nemokamas, tad nieko neprarasite jei užsuksite.

Maistas ir gėrimai.
Iš naujo pamėgau graikiškas salotas, nes tenykštis fetos sūris ne toks rūgštus, kokį perkame parduotuvėse Lietuvoje. Mousaka - sotus ir riebus apkepas su bulvėmis, mėsa ir sūriu. Souvlaki - kepamas kaip šašlykas, bet mėsa lieka sultinga, patiekiama be iešmelio. Baklava - labai saldus pyragas, labai labai smile.gif Graikiška kava - labai savotiška, šiek tiek primena moka.
Būtina paragauti žuvies - šią graikai mėgsta ir, nors ruošia ją gana paprastai, tikrai skanu būna smile.gif

Ouzo - fui. Užtat damų džiaugsmas - Masticha likeris (25 %), geriamas su ledukais. Labai patiko smile.gif O vyrai gali išbandyti stiprų gėrimą Tsipouro (apie 45 %), irgi geriamas su ledukais.
Iš bandyto alaus geriausias Mythos.
Beveik visose kavinėse baigius valgyti atneša lėkštutę arbūzo arba stiklą kokio gėrimo - taip šeimininkai vaišina smile.gif

Lauktuvės
Žinoma, viskas, kas susiję su alyvuogių aliejumi - muiliukai, kosmetika. Labai daug suvenyrų visur, tad nebūtina specialiai važiuoti į Koso miestą ar laukti oro uosto duty free, kuriame, tiesą sakant, nieko gero - neradome nei vieno gėrimo mažuose buteliukuose. Būčiau žinojusi, kad graikai šitaip atsainiai daro patikrą oro uoste, būčiau prisipirkusi mažų gėrimų buteliukų ir susidėjusi prie savos kosmetikos maišelyje.

Na, ir kelios eilutėms pačiam Ryanair.
Lagaminų kišti į rėmus nereikėjo (ir ačiū dievui), buvo prikibę tik prie kelių žmonių, kurių bagažas akivaizdžiai viršijo matmenis. Dar įdomus pastebėjimas - kai patys keleiviai pradeda grūsti savo bagažą į rėmus, ala davaj pasitikriname, tada ir kiti puola tai daryti, nors niekas neliepia - va tada Ryanair darbuotojams geriausia matyti, kam telpa bagažas, o kam ne smile.gif taigi nesimatuokite savanoriškai rėmuose, kai jie žiūri, ypač jei žinote, kad prie jūsų galima prikibti tik dėl niekingų dviejų centimetrų smile.gif

Bendras įspūdis - Kose patiko. Atgal važiuočiau tik dėl neaplankytos Nisyros ir neaplankytų paplūdimių.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 07 25, 21:00)
Beje, užtikom man labai patikusį viešbutį, netoli Agios Fokas - čia pati mielai ilsėčiausi su vaikais  wub.gif Graži vietovė, viešbutis ant jūros kranto, aplinkui nėra pašalinių, tik viešbučio klientai,  yra aktyvios veiklos - specialiai vaikams mokymai plaukti burlentėm, gražu žiūrėt, kaip visai mažiukai ant jų stovi wub.gif ; kalnų dviračių  žygiai su gidais ir kt.
Lakitira

Chi, o aš jį turiu, jis šalia mano Hiltono, tik reikia žiūrėti ką imti ar Resort ar Suites, nes vienas prie jūros kitas nea.
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2011 07 25, 22:09)
Chi, o aš jį turiu, jis šalia mano Hiltono, tik reikia žiūrėti ką imti ar Resort ar Suites, nes vienas prie jūros kitas nea.

Jei neklystu, Resort yra prie jūros. Bet kainos, jaučiu..atatinkamos... g.gif

Būsimoji, o tas mini zoosodas Zia yra puikus, labai jaukiai ir subtiliai viskas išdėstyta, viršuje yra mini kavinukė, kur galima gert frape ir gėrėtis atsivėrusia panorama, ant pačio viršaus - hamakai...Supiesi sau juose, grožiesi vaizdeliais - mmmm, gėris smile.gif.... Mums ten labai labai patiko.

O štai dėl ko visi taip giria Zia miestelį, nesupratom..Skaičiau, kad tai tarsi antras Santorini - nė į tą pusę, didelis turgus ir tiek. na, nors lauktuves ten supirkau, patogu, viskas vienoje vietoje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 25 liepos 2011 - 21:43
QUOTE(flight @ 2011 07 25, 23:41)
Jei neklystu, Resort yra prie jūros. Bet kainos, jaučiu..atatinkamos... g.gif

Tai kad jame tik HB maitinimas, o Llietuviai pamišę dėl Ai, taip kad ir net nedėjau kainų...
Atsakyti
Mes tai gyvenom visai be maitinimo wink.gif Man kažkaip visai pakako to, kad tekdavo pabaiginėt vaikų porcijas kavinėse doh.gif Kai taip karšta, sunkaus maisto visai nesinorėjo, pirkom daug sulčių, vaisių, jogurtų, ledų, na, aš dar nerpaleisdavau progos kavinukėse išgerti frape, nes po Kretos tapau šio gėrimo fanate blush2.gif Iš visokio bandyto alaus man irgi geriausiai tiko Mythos; bandėm graikišką vyną, tai vos pabaigėm - fui, paskui persimetėm prie nevietinio..

Žadėjau įmesti graikiškos "tvarkos" vaizdinį įrodymą, tai štai jis - pliažas netoli Koso, jame yra bent pora viešbučių, kurių klientai juo irgi naudojasi. Šiukšlių krūva tiesiog ant smėliuko:

user posted image

Dar pastebėjimas - sala labiau tinkama apvažiuoti ne mašina, o motoroleriais, keturračiais. Nes atstumai yra labai nedideli, dauguma gatvyčių - siauros, o kai kurie keliai ieškant gražių vaizdų ar įdomių vietų gali būti ir tokie, dvi mašinos neprasilenks:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 26 liepos 2011 - 07:35
Vakar grįžom iš koso. Įspūdžiai įvairūs.
Jei trumpai: sala neverta daugiau kaip vieno karto apsilankyti (su salyga kad viską pamatysi per tą vieną kartą), o jei neinate iš viešbučio tada geriau Turkija (nors ir einant iš viešbučio Turkija, turbūt irgi geriau biggrin.gif)
Pati sala nieko įspūdingo, jei nepadarysite namų darbų ir nepasėdėsite internete ir prie žemėlapių. Jei namų darbus atlikote rasite tikrai įspūdingų vietų. Yra į ką pažiūrėti ir kur patinginiauti. Paplūdimiai labai skirtingi ir vos už 50 metrų gali būti visai kitoks krantas, o rami jūra už iškyšulio gali stiprokai banguoti.
Siūlau aplankyti: Agias T(h)eologos, Pali Pyli, Antimachijos pilį, Kamari, Asklepioną. Kos mieste: Pilis, vakarinė kasinėjimų vieta, Casa Romana, pereiti senamiesčio gatvele iki Elefteria aikštės, Agoros griuvėsiai, ir jei su vaiku būtinai pavažinėti traukinuku (geriausiai mėlynu iki Asklepiono biggrin.gif).
Tiesa, gyvenome Aegean view viešbutyje, tai jei reikalinga informacija apie jį klauskite. Linkėjimai ten dirbantiems lietuviams: Ritai ir Donatui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilux: 26 liepos 2011 - 12:15
QUOTE(vilux @ 2011 07 26, 14:12)
Vakar grįžom iš koso. Įspūdžiai įvairūs.
Jei trumpai: sala neverta daugiau kaip vieno karto apsilankyti (su salyga kad viską pamatysi per tą vieną kartą), o jei neinate iš viešbučio tada geriau Turkija (nors ir einant iš viešbučio Turkija, turbūt irgi geriau biggrin.gif)
Pati sala nieko įspūdingo, jei nepadarysite namų darbų ir nepasėdėsite internete ir prie žemėlapių. Jei namų darbus atlikote rasite tikrai įspūdingų vietų. Yra į ką pažiūrėti ir kur patinginiauti. Paplūdimiai labai skirtingi ir vos už 50 metrų gali būti visai kitoks krantas, o rami jūra už iškyšulio gali stiprokai banguoti.
Siūlau aplankyti: Agias T(h)eologos, Pali Pyli, Antimachijos pilį, Kamari, Asklepioną. Kos mieste: Pilis, vakarinė kasinėjimų vieta, Casa Romana, pereiti senamiesčio gatvele iki Elefteria aikštės, Agoros griuvėsiai, ir jei su vaiku būtinai pavažinėti traukinuku (geriausiai mėlynu iki Asklepiono  biggrin.gif).
Tiesa, gyvenome Aegean view viešbutyje, tai jei reikalinga informacija apie jį klauskite. Linkėjimai ten dirbantiems lietuviams: Ritai ir Donatui.

o mes vis tik nusprendėme kad verta grįžti... Viskas matyt priklauso nuo viešbučio...
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2011 07 26, 14:18)
o mes vis tik nusprendėme kad verta grįžti... Viskas matyt priklauso nuo viešbučio...

Ir nuo, to, kaip susiorganizuoji sau poilsi biggrin.gif As tau kazkada ta pati apie kita sali sakiau tongue.gif Salis ko gero ne prie ko, jei kazkuri atostogu sudedamoji dalis neatitinka poreikiu ir pomegiu smile.gif Bet jei viskas buna puikiai suderinta, tada lieka tik patys geriausi ir graziausi atsiminimai.
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2011 07 26, 13:18)

QUOTE(Cobre @ 2011 07 26, 13:29)
Ir nuo, to, kaip susiorganizuoji sau poilsi  biggrin.gif  As tau kazkada ta pati apie kita sali sakiau  tongue.gif  Salis ko gero ne prie ko, jei kazkuri  atostogu sudedamoji dalis neatitinka poreikiu ir pomegiu  smile.gif Bet jei viskas buna puikiai suderinta, tada lieka tik patys geriausi ir graziausi atsiminimai.

drinks_cheers.gif
Ir manau nuo visko labai priklauso, pirmiausiai tai nuo nusiteikimo. Juk paatostogauti ir pas mociute kaime gali nerealiai. Aš vat grįžčiau ir dar kartą ten. Man atostogos yra atostogos. Ir jas renkamės ne pagal šalį ar dar kažką, o pagal tai kur tuo metu yra geriausias pasirinkimas. smile.gif U\ž tokią kainą ką mes gavom, tai buvo superinės atostogos. O ir pamatėm manau gražių labai vietų.
Bet kiekvienam savo, ir šitoj vietoj jau negali būti patarėjas smile.gif
Atsakyti