Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos

QUOTE(spygliuke8 @ 2011 11 11, 15:17)
Ačiū, bet kiek suprantu, net santuokoje padovanotas turtas, ar tai pinigai, ar tai nekilnojamas turtas, jei oficialiai notariškai įformintas dovanojimo sutartimi, yra to sutuoktinio asmeninis turtas, ar ne taip? Tai jei jis tą dovanotą asmeninį turtą įneša bankui daliai paskolos padengti, tai ar negali paskui bankas išskirti paskolą ir užskaityti jo dalį kaip grąžintą? O kaip teismas tokiu atveju žiūrėtų į tai?Ačiū 4u.gif

Ką norite pasakyti šiuo sakiniu "Tai jei jis tą dovanotą asmeninį turtą įneša bankui daliai paskolos padengti"?
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2011 11 11, 17:58)
Ką norite pasakyti šiuo sakiniu "Tai jei jis tą dovanotą asmeninį turtą įneša bankui daliai paskolos padengti"?

Norėjau pasakyti, kad pusę buto paskolos sumokėjo savo asmeninėmis lėšomis ir jei tai nebūtu paskola, o buto pirkimas, tai jis teisme tikrai galėtų įrodyti, kad puse buto priklauso jam, o kaip šiuo atveju, kai yra paskola? Ir ar tokiu atveju teismas dalintų visą butą?Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spygliuke8 @ 2011 11 11, 23:02)
Norėjau pasakyti, kad pusę buto paskolos sumokėjo savo asmeninėmis lėšomis ir jei tai nebūtu paskola, o buto pirkimas, tai jis teisme tikrai galėtų įrodyti, kad puse buto priklauso jam, o kaip šiuo atveju, kai yra paskola? Ir ar tokiu atveju teismas dalintų visą butą?Ačiū 4u.gif

Bijau, kad blogai įsivaizduoju faktinę situaciją, tai galiu neteisingai pakonsultuoti smile.gif Manau, kad jums bet kuriuo atveju reikės kreiptis į advokatą, jei nuspręsite skirtis.
Atsakyti
sveiki,musu skyrybos jau yvyko-sprendimas toks-buves sutuoktinis ypareigotas man ismoketi kompensacija.
nei jis nei as sprendimo nebeskundeme.mane tenkino kompensacijos dydis.
geruoju del ismokejimo nesusitareme,ex.sutuoktinis pasake,kad pinigu perves tada kai ju tures.
taigi kreipiausi i antstolius-paaiskejo viena paini detale-zodelis YPAREIGOJA-neturi jokios juridines galios,kad butu galima imtis grieztesniu budu isieskoti is jo kompensacija.vienintelis dalykas ka gali antstoliai-tai tik siusti jam priminimus.
prasau patarimo-ka man daryti?
Atsakyti
Ar galėtų skyrybų atveju tėvas prisiteisti vaiką sau, jei mamai nustatyta ir gydoma depresija unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frėja* @ 2011 11 20, 13:07)
Ar galėtų skyrybų atveju tėvas prisiteisti vaiką sau, jei mamai nustatyta ir gydoma depresija unsure.gif

Vaiko gyvenamoji vieta gali būti nustatyta ir su tėvu, tačiau tokia liga kaip depresija negalėtų būti vieninteliu pagrindu tam. T.y. vien tik šios ligos buvimas nėra pagrindas nustatyti vaiko gyvenamąją vietą su kitu tėvu (ja nesergančiu). Aišku, priklauso nuo ligos sunkumo - juk įvairaus laipsnio ta depresija būna, pvz., jei liga tokia gili, kad sergantis asmuo negali pasirūpinti savimi, buitimi, dažnai gydomas stacionare - tai tuomet sunku įsivaizduoti, kad tuo metu su sergančia motina galėtų gyventi nepilnametis. 4u.gif
Atsakyti
Ar gali vyras parašyt kažkokį dok., kad suteikia įgaliojimą jo vaikais rūpintis už jį savo tėvams? Jisai pats užsienyje, vyksta skyrybos, vaikai su manimi. Sūnus yra hiperaktyvus, plius elgesio bei dėmesio sukaupimo sutrikimas.. Paguldžiau į ligoninę, nes jau nebežinojau ką daryti pradėjus jam į mokyklą eiti. Ten pradėjo duoti vaistus skirtus hiperaktyviems vaikams. Visa vyro giminė patrako... Dabar esu pati blogiausia, ragana otina, kuri vaiką be reikalo vaistais šeria. Grasinama jei uošvienei vaiko po ligoninės neduosiu ir vaikų teisėmis ir viskuom kitkuom... Tad ar jo tėvai galėtų iš manęs vaiką paimt? Aš visdėlto jo motina... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 11 20, 20:53)
Ar gali vyras parašyt kažkokį dok., kad suteikia įgaliojimą jo vaikais rūpintis už jį savo tėvams? Jisai pats užsienyje, vyksta skyrybos, vaikai su manimi. Sūnus yra hiperaktyvus, plius elgesio bei dėmesio sukaupimo sutrikimas.. Paguldžiau į ligoninę, nes jau nebežinojau ką daryti pradėjus jam į mokyklą eiti. Ten pradėjo duoti vaistus skirtus hiperaktyviems vaikams. Visa vyro giminė patrako... Dabar esu pati blogiausia, ragana otina, kuri vaiką be reikalo vaistais šeria. Grasinama jei uošvienei vaiko po ligoninės neduosiu ir vaikų teisėmis ir viskuom kitkuom... Tad ar jo tėvai galėtų iš manęs vaiką paimt? Aš visdėlto jo motina... doh.gif

Nematau aš jokio pagrindo senelių globai....
Atsakyti
Sveiki 4u.gif. Turiu rupesti ir labai reikia patarimo ar nors paaiskinimo. Su vyru pragyvenom 13 metu, auginam du vaikus, bet del nesibaigiancio fizinio ir psichologinio smurto nusprendziau skirtis. Tuo labiau, kad smurtauti pradejo ir pries vaikus, netgi buvo teistas uz tai. Tai stai, man iskilo toks klausimas: ar imanoma man prisiteisti namus, kad vaikams nereiketu ieskoti kitos pastoges? Nama pirkom po vestuviu, kada apie jokias skyrybas ir minties nebuvo. Kazkada buvau girdejus, kad galima prasyti, jog vietoj alimentu vaikams priteistu gyvenamaja vieta, bet nezinau ar tai imanoma. Vaiku islaikymui mano atlyginimas pakankamas, bet bijau ir pagalvoti apie tai, kad po skyrybu padalinus nama mums gali tekti ieskoti kitu namu. Apie taikias skyrybas net kalbos negali buti, jau karta meginau susitarti, bet nieko is to neisejo. Pasake, jei tau reikia skyrybu, tai eik ir skirkis, o man ir taip gerai. Bet man ir vaikams jau nebegerai...
Atsakyti
QUOTE(Karla78 @ 2011 11 21, 10:38)
Sveiki  4u.gif. Turiu rupesti ir labai reikia patarimo ar nors paaiskinimo. Su vyru pragyvenom 13 metu, auginam du vaikus, bet del nesibaigiancio fizinio ir psichologinio smurto nusprendziau skirtis. Tuo labiau, kad smurtauti pradejo ir pries vaikus, netgi buvo teistas uz tai. Tai stai, man iskilo toks klausimas: ar imanoma man prisiteisti namus, kad vaikams nereiketu ieskoti kitos pastoges? Nama pirkom po vestuviu, kada apie jokias skyrybas ir minties nebuvo. Kazkada buvau girdejus, kad galima prasyti, jog vietoj alimentu vaikams priteistu gyvenamaja vieta, bet nezinau ar tai imanoma. Vaiku islaikymui mano atlyginimas pakankamas, bet bijau ir pagalvoti apie tai, kad po skyrybu padalinus nama mums gali tekti ieskoti kitu namu. Apie taikias skyrybas net kalbos negali buti, jau karta meginau susitarti, bet nieko is to neisejo. Pasake, jei tau reikia skyrybu, tai eik ir skirkis, o man ir taip gerai. Bet man ir vaikams jau nebegerai...

Galima prašyti, kad santuoka būtų nutraukta dėl sutuoktinio kaltės (įrodymų, kaip suprantu, turite pakankamai). Tokiu atveju, atsižvelgiant į nepilnamečių vaikų interesus, galite prašyti teismo nukrypti nuo lygių dalių principo - pvz., prašyti, kad teismas Jums priteistų 2/3 dalies turto, jam - 1/3, nustatant, kad už jam tenkančią turto dalį jūs išmokate piniginę kompensaciją. Išskirtiniais atvejais galima prašyti, kad teismas priteistų vaikams išlaikymą nekilnojamuoju turtu - visgi laikomasi praktikos, kad išlaikymo vaikams reikia nuolat, o išlaikymo pareigą reikia vykdyti abiems tėvams. Jei prašytumėte priteisti išlaikymą vaikams nekilnojamuoju turtu, reikėtų pagalvoti, kaip įrodysite teismui, kad iš to turto vaikams bus suteikiamas išlaikymas - ar gaunami nuompinigiai už išnuomotą priteisto turto dalį, ar kokie kiti variantai.
Iš to, ką nurodėte, nemanau, kad jūsų atveju teismas priteistų visą nekilnojamąjį turtą sutuoktiniui, taigi naujų namų ieškoti neskubėkite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2011 11 21, 14:41)
Galima prašyti, kad santuoka būtų nutraukta dėl sutuoktinio kaltės (įrodymų, kaip suprantu, turite pakankamai). Tokiu atveju, atsižvelgiant į nepilnamečių vaikų interesus, galite prašyti teismo nukrypti nuo lygių dalių principo - pvz., prašyti, kad teismas Jums priteistų 2/3 dalies turto, jam - 1/3, nustatant, kad už jam tenkančią turto dalį jūs išmokate piniginę kompensaciją. Išskirtiniais atvejais galima prašyti, kad teismas priteistų vaikams išlaikymą nekilnojamuoju turtu - visgi laikomasi praktikos, kad išlaikymo vaikams reikia nuolat, o išlaikymo pareigą reikia vykdyti abiems tėvams. Jei prašytumėte priteisti išlaikymą vaikams  nekilnojamuoju turtu, reikėtų pagalvoti, kaip įrodysite teismui, kad iš to turto vaikams bus suteikiamas išlaikymas - ar gaunami nuompinigiai už išnuomotą priteisto turto dalį, ar kokie kiti variantai.
Iš to, ką nurodėte, nemanau, kad jūsų atveju teismas priteistų visą  nekilnojamąjį turtą sutuoktiniui, taigi naujų namų ieškoti neskubėkite smile.gif

Aciu uz gera zodeli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karla78 @ 2011 11 21, 15:01)
Aciu uz gera zodeli  4u.gif

Sėkmės wink.gif
Atsakyti