ir kitokia vietinė augmenija
Taip renkamas palmių medus-tradicinis kanarietiškas suvenyras, ypač vertingas mineralais ir kitokiomis geromis sveikatai medžiagomis. Sumaišius su vietine kažkokia degtine, gaunamas ypač stiprus ir savotiškai skanus gėrimas-Gomeron. (ragavom, lauktuvėms vežėm -tikrai visai neblogas)
Dar vienas stabtelėjimas-paminklas solidarumui ar kažkas panašaus bei šiaip graži panoraminė vieta:
Kaskadinė žembdirbystė-išnaudojami kalnų šlaitai ir tuo pačiu geriau sulaikoma drėgmė.
Po to pietavom kažkokioj užeigėlėj kalnuose. Maistas bent jau man tai šiaip sau, patiko padažai. Paiklausėm švilpavimo kalbos demonstracinio pasirodymo. Senovėj taip vietiniai gyvendami toli vienu nuo kitų besišvilpaudami susišnekėdavo tarpusavyj. Ta savotiška alba perduodama iš kartos į kartą, kad neužsimirštų ir neišnyktų.
Dar vienas sustojimas-UNESCO saugojamas nacionalinis parkas-Parque Nacional de Garajonay. Čia auga šimtmečius , o gal ir tūkstantmečius skaičiuojantys laurų miškai. Tenerifės saloj kiek mažesni ir turbūt jaunesni , bet tikrai panašūs į šiuos būtų Mercedes miškai .
ir praktiškai žmogaus ūgio pienės-mutantės
Na o toliau sekė sustojimas pačioj aukščiausioj salos vietoj, ten kur atsiveria kalnai, senieji amžiams užmigę vulkanai..... Nereali vieta su nerealiai teigiama aura...... Va gal tik dėl jos atvažiuočiau čia ir trečią kartą
Pats Garajonay kalnas-1484m aukščio....
kol tolumoj pradeda matytis San Sebastijanas..... ir Teidė
Šitame miestelyje prieš savo įžymiąją kelionę į Ameriką buvo apsistojęs K.Kolumbas. Pasakojama, kad jis čia turėjęs mylimą moterį. Liko bažnytėlė, kur jis paskutinį kartą meldėsi
miestelyje jo garbei įrengtas muziejus.
Dar vienas žymesnis pastatas-tai Kondės bokštas, išlikęs nuo tų laikų, kai sala buvo tik užkariauta. Storo mūrų pastatas tarnavo kaip slėptuvė ir tvirtovė apsisaugant nuo vietinių genčių puolimo bei saugant užgrobtus turtus.
Papildyta:
medžiai -milžinai:
Tuo ir baigsiu savo trumpą viešnagę La Gomeroj. Atsisveikinu su Sen Sebastjanu....
.....manęs laukia dar nematyti kraštai
QUOTE(sim2002simas @ 2011 12 08, 13:38)
po jusu nuotrauku vel norisi i La Gomera As irgi buvau rugsejo menesi, tik tiek zalumos nemaciau. Turbut skirtingais metu laikais buvote ten?
Pirmąjį kartą buvau turbūt buvau kovo pradžioje ar vasario pabaigoje, o antrąjį-būtent rugsėjį. Ir nuotraukų daugiau iš antrojo karto
QUOTE(jsgute @ 2011 12 03, 11:05)
O čia Gran Kanarija iš Tenerifės pusės. Bevažiuojant iki Teidės ugnikalnio, sutojom vienoj iš daugybės apžvalginių aikštelių ir pro debesų kilimą užmatėm salą-kaimynę (Prisiskaičiau superinio Jolitos.Martynos fotoreportažo apie Tenerifę ir tiesiog vėl užsimaniau atgal ...... )
Smagu,kad patiko musu fotoreportazas...perziurejau ir jusiski..noriu PADEKOTI,nes visgi supratau kodel mane taip traukia La Gomera grozis nerealus.Aciu Jums,nes dabar viskas susideliojo i savo vietas,del ateinancios keliones..butinai La Gomera!!! La Palma,El Hierro(sia sala isvis pamilau,perziurejus foto internete) ir aisku vel atgal i Tenerife
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 14, 13:33)
Smagu,kad patiko musu fotoreportazas...perziurejau ir jusiski..noriu PADEKOTI,nes visgi supratau kodel mane taip traukia La Gomera grozis nerealus.Aciu Jums,nes dabar viskas susideliojo i savo vietas,del ateinancios keliones..butinai La Gomera!!! La Palma,El Hierro(sia sala isvis pamilau,perziurejus foto internete) ir aisku vel atgal i Tenerife
O aš dar kažkada norėčiau į Lanzarote ir Fuerteventurą, La Palma irgi nepamaišytų Kiek suprantu-visos šios salos absoliučiai skirtingos savo gamta, kiekviena turi kažką unikalaus ir savito Vietinė gidė mums pasakojo, kad išvydusi La Palma salą,Madonna buvo tiesiog sužavėta šios salos grožio ir jai skyrė savo garsiąją dainą "La isla Bonita"...
QUOTE(jsgute @ 2011 12 14, 20:26)
O aš dar kažkada norėčiau į Lanzarote ir Fuerteventurą, La Palma irgi nepamaišytų Kiek suprantu-visos šios salos absoliučiai skirtingos savo gamta, kiekviena turi kažką unikalaus ir savito Vietinė gidė mums pasakojo, kad išvydusi La Palma salą,Madonna buvo tiesiog sužavėta šios salos grožio ir jai skyrė savo garsiąją dainą "La isla Bonita"...
o as pamaciusi internete El Hierro,is jusu fotoreportazo La Gomera ir is interneto La Palma nebenorejau nei i Lansarote,nei i Fuerte kazkaip patrauke,ten kur maziau turistu ir kur maziau isnagrinetos salos
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 14, 21:43)
o as pamaciusi internete El Hierro,is jusu fotoreportazo La Gomera ir is interneto La Palma nebenorejau nei i Lansarote,nei i Fuerte kazkaip patrauke,ten kur maziau turistu ir kur maziau isnagrinetos salos
Turistų kaip ir vietinių gyventojų ten tikrai nedaug-tai ne Tenerife ir ne Gran Kanarija
QUOTE(jsgute @ 2011 12 14, 20:50)
Turistų kaip ir vietinių gyventojų ten tikrai nedaug-tai ne Tenerife ir ne Gran Kanarija
tai jau tikrai
Įdomu paskaityti, gražiai aprašyta, gaila kad nesimato nuotraukos