Įkraunama...
Įkraunama...

Nida

QUOTE(linastri @ 2011 08 09, 20:58)
o cia tikrai Nidoje? man labai panasu i Pilkasias ar tai Mirusias kopas . Jos yra kazkur ties Pervalka.Nuo ju atsiveria nuostabus vaizdas i marias

Teisingai.Mirusios kopos. O kur konkrečiai jos yra?Niekada nebuvau..
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2011 08 09, 22:12)

tarp Juodkrantės ir Pervalkos. Ten yra sustojimui aikštelė ir informacinė lenta.
Kuris km tai nepasakysiu.
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2011 08 09, 22:12)

Važiuojant iš Smiltynės prieš Pervalką ,kiek km nepasakysiu, man pasirodė visai netoli blush2.gif
Prieš savaitę buvom wub.gif
Man apskritai Juodkrantė , Naglio rezervatas, Nida ir visas kelias iki jos wub.gif

Tiesa mes Nidoj neatostogavom, tiesiog pasidarėm ilgą dienos eskursiją ax.gif
Grįšim ten tikrai bet max porai dienų rolleyes.gif , nes per brangus būstas ir jūra per toli, su vaiku pėstute pirmyn atgal mums pasirodė neįveikiama, kasdien važiuoti automobiliu irgi ne poilsis blush2.gif

Bet vaizdai wub.gif ir paplūdimys neprilygsta Palangai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lili*: 09 rugpjūčio 2011 - 21:28
QUOTE(deltadu @ 2011 08 09, 21:02)
Sakykite, kur yra ši vieta Nidoje?
Taip vadinamos Mirusios kopos randasi tarp Juodkrantes ir Pervalkos. Nuo masinu stovejimo aiksteles sis kelias veda i Mariu puse. Ten yra labai graziu vaizdu fotografuoti. Pas mus kabo bent kelios nuotraukos fotografuotos paejus siuo keliu link mariu. Labai grazus vaizdai atsiveria i kopas ir Marias: kalveles, smelynai, iskisuliai ir melynas mariu vanduo.
Atsakyti
O gal kas galėtų surašyt pagrindinius punktus, įdomesnius objektus ką Nidoje ar netoli jos galima būtų aplankyti, kur smagiau pasivaikščiot (būsime su vežimu)? blush2.gif Pirmą kartą važiuojam ryt atostogaut į Nidą, esam tik prie saulės laikrodžio buvę... ax.gif Būsime labai dėkingi 4u.gif
Atsakyti
O aš turiu kitą klausimą - mus kviečia į sulčių degustaciją , reklamuoja kažkokias neva ypatingas sulčiaspaudes, gal kas buvote, ar verta, kas per sulčiaspaudės?

Bellina, jei tik pačioje Nidoje ir dar pėstute su vežimu, tai nelabai daug kas - su mašina galima būtų apvažiuoti visą Neringą ir pamatyti daugiau. Nidovje:
- Tomo Mano namelis (vargu ar užsikabarosite laiptukais su vežimu)
- švyturys
- Liuteronų bažnyčia ir etnografinės kapinaitės su seniausiais Lt antkapiais - krikštais

Nidoje daugiau "įžymybių" nežinau, kitos yra Juodkrantėje, Pervalkoje ir kt..

Vakar plaukėm laivu valandai iki Parnidžo kopos , tikrai smagi atrakcija ir nebrangu (suaugusiam 20 lt, vaikams iki 10 m. nemokamai), laivų pasirinkimas - pagal skonį, mes plaukėm šiuolaikiniu kateriu (įsitaisėm ant stogo, super vaizdai), bet yra ir a la senovinis medinis, o taip pat - Kurėnas, seno žvejų burlaivio kopija.

Kadangi orai permainingi, vaikams pripučiamas batutas išleistas, tai bene vienintelis atrakcionas vaikams - keturračių, dviračių ar velomobilių nuoma, pasiūla ant kiekvieno kampo. Pigiausiai matėm prie pat prieplaukos, valandai 8 lt, dienai 35 lt, o kitur dienai 45 lt doh.gif (Šventojoje dienai 25-30 lt).

Vakar buvom Gintaro muziejuje, smagiai, suprantamai vaikams papasakojo apie gintarą, jo spalvas ir kt,. šiandien eisim į Neringos istorijos muziejų.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 08 10, 11:21)
O aš turiu kitą klausimą - mus kviečia į sulčių degustaciją , reklamuoja kažkokias neva ypatingas sulčiaspaudes, gal kas buvote, ar verta, kas per sulčiaspaudės?

Buvau pernai. Nesuzavejo, ypac ypatinga kaina. Nueikite pasiziurekite, vis atrakcija esant blogam orui.
Atsakyti
O švyturys tai tiesiog švyturys, ir viskas? Gal galima į jį įlipti?
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2011 08 10, 13:27)
O švyturys tai tiesiog švyturys, ir viskas? Gal galima į jį įlipti?

Gal, jei ten kas ileis g.gif
Siaip pakeliui kartais rasdavom superiniu menininku paliktu skulpturu/instaliaciju is gamtines medziagos (kankoreziu, eglaiciu, saku, spygliu...) thumbup.gif O uzlipe prisivalgydavom prisirpusiu ersketuogiu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Bellina @ 2011 08 10, 10:50)
O gal kas galėtų surašyt pagrindinius punktus, įdomesnius objektus ką Nidoje ar netoli jos galima būtų aplankyti, kur smagiau pasivaikščiot (būsime su vežimu)?  blush2.gif Pirmą kartą važiuojam ryt atostogaut į Nidą, esam tik prie saulės laikrodžio buvę...  ax.gif Būsime labai dėkingi  4u.gif

Taigi vietiniu siuloma gamta, gamta, gamta ir dar karta gamta, ko daugiau ten reikia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2011 08 10, 15:14)

Taigi vietiniu siuloma gamta, gamta, gamta ir dar karta gamta, ko daugiau ten reikia  wub.gif

Taip, prisidžiaugsiu ir aš ta gamta, kai lis... lotuliukas.gif Jau beveik gailiuosi, kad rezervavau butą ir suplanavau šią kelionę.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2011 08 10, 17:01)
Taip, prisidžiaugsiu ir aš ta gamta, kai lis... lotuliukas.gif Jau beveik gailiuosi, kad rezervavau butą ir suplanavau šią kelionę.. schmoll.gif

As irgi imu gailetis. Apturejau problemu su koja, teks dziaugtis ta gamta prie lietaus kur nors po kokia pusele prigulus, arba spoksot pro langa wub.gif I buto kaina niekas neiskaiciuota. Jei, zinoma, iskaiciuotais nelaikysim indu ir kaitlentes biggrin.gif
Tebunie palaiminta pigioji Nida, su nuostabiu jos siulomu poilsiu, svetingais nidiskiais ir nepakartojama gamta, kurią pamažu ima graužti vėžys wub.gif

Ties, regis ten ir dabar dar slieku neįmanoma rast, reik patiems pardėj pirkt? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 10, 13:40)
Pagal tiesioginį vaizdą, tai jie tiesiog baisiai prasti atrodo.

Ne tokie jie ir prasti . Kopose dar ir pasideginti pavyks, jei debesys tirstai nebus saules uzkloje, o ir lietaus istisinio nezadama. Kaip bebutu, matyt +30 jau niekur nebebus schmoll.gif

Gal man nidiskes uzrodys koki kampeli, kuriame tupint gamta graziausiai atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 10 rugpjūčio 2011 - 16:20
Truputis fotoreportažo iš Nidos. smile.gif

Vakar vakaro išvykoje laiveliu matėm mariose nuostabią pilną vaivorykštę wub.gif , gaila, kad visos nepavyko užfiksuoti

user posted image

Šios dienos "objektai", , švyturys. Durys užrakintos ir vidun įeiti negalima, bet išsiaiškinom, kad galima kreiptis vienu adresu ir bandyti tartis wink.gif Mes patingėjom..

user posted image

user posted image

Vaizdelis iš švyrturio, įtariu, būtų gražus.

Iš šio vakaro, pamarys:

user posted image

Paukščiai:

user posted image

Iš Tomo Mano namelio :

user posted image

user posted image

Orai - jie permainingi. Lyja, bet ne ištisai, per lietų mums buvo puiki proga aplankyti muziejus ar ilgiau pasėdėti kavinėse. Atšalo ir vėjuota, todėl būtina striukės, ilgos kelnės, džemperiukai. Kremo nuo saulės tikrai neprireiks wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 rugpjūčio 2011 - 20:20