Įkraunama...
Įkraunama...

Nida

QUOTE(flight @ 2011 08 10, 21:20)
Orai - jie permainingi. Lyja, bet ne ištisai, per lietų mums buvo puiki proga aplankyti muziejus ar ilgiau pasėdėti kavinėse. Atšalo ir vėjuota, todėl būtina striukės, ilgos kelnės, džemperiukai. Kremo nuo saulės tikrai neprireiks wink.gif

Nu tai tokį orą prie jūros aš ir laikau labai prastu. Kavinėse pasėdėti aš ir ne Nidoje galiu. Aišku turint daug pinigų ir jų neskaičiuojant galima ir taip poilsiauti. Bet man tokiam ,,poilsiui'' prie jūros jų žiauriai gaila. O ta ,,puiki proga'' man labiau skamba kaip ,,priversti '' tokiu oru aplankyti muziejų ar sėdėti kabake, nes paprasčiasiai daugiau nėra kas veikti per lietų ir kai šalta.

Man yra tekę , kelis kartus va tokiu oru atostogauti, laikiau tai nevykusiomis atostogomis, išmesti pinigai į orą. Dabar jau važiuoju tik tada,kai pasižiūriu kokie orai laukia kelių dienų laikotarpyje, karšta-važiuojam, šalta-rasiu kur pinigus išleisti maloniau. Planuoti atostogas prie jūros Lietuvoje oro atžvilgiu yra loterija.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 11, 08:30)
Nu tai tokį orą prie jūros aš ir laikau labai prastu. Kavinėse pasėdėti aš ir ne Nidoje galiu. Aišku turint daug pinigų ir jų neskaičiuojant galima ir taip poilsiauti. Bet man tokiam ,,poilsiui'' prie jūros jų žiauriai gaila. O ta ,,puiki proga'' man labiau skamba kaip ,,priversti '' tokiu oru aplankyti muziejų ar sėdėti kabake, nes paprasčiasiai daugiau nėra kas veikti per lietų ir kai šalta.

Man yra tekę , kelis kartus va tokiu oru atostogauti, laikiau tai nevykusiomis atostogomis, išmesti pinigai į orą. Dabar jau važiuoju tik tada,kai pasižiūriu kokie orai laukia kelių dienų laikotarpyje, karšta-važiuojam, šalta-rasiu kur pinigus išleisti maloniau. Planuoti atostogas prie jūros Lietuvoje  oro atžvilgiu yra loterija.

kiekvienam skirtingo poilsio reikia. Kas vienam atrodo tuščias pinigų leidimas, kitam gal tai visai turiningas poilsis biggrin.gif
Mes važiuojam prie jūros kiekvieną žiemą ir tik vieninteliais metais man buvo nelabai vykęs oras, kai buvo didesnę dalį dienų -15 ir daugiau biggrin.gif

O dėl to pažiūrėjimo, tai aš šiemet pažiūrėjau, visi internetiniai oro psl rodė saulėtą giedrą orą, dar šeštadienį ar tai sekm per TV sakė prognozę savaitei irgi pranešinėdami geriausius orus kitai savaitei. O atėjo pirmadienis ir viskas iš esmės pasikeitė ir internetinės prognozės ir pats oras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 11, 0830)

Jūs nemėgstate muziejų, jie jums neįdomūs ir juos aplankyti jus gali priverst tik prastas oras, bet tai nereiškia, kad visi tokie kaip jūs smile.gif Mano sūnus pvz., muziejų mylėtojas, jis labai laukia ir nori, taigi, mums tai buvo puiki proga, o ne priversti biggrin.gif doh.gif

Dėl orų - na taip, Lietuvoje jie specifiniai. Bet, mūsų situacija irgi nestandartas turbūt - šią vasarą, birželį, buvom Maljorkoje, liepą dešimt dienuų kepėm plius trisdešimt keli temperatūroje Kose (ir tiesą sakant, pavargome nuo tokio ištisinio "gero" oro), rugpjūčio pirmą savaitę su vaikais buvau Šventojoje, orai buvo tikrai labai geri. Įdegėm gražiai, prisimaudėm - ir vis tiek trūksta Neringos, nors tu ką, kad ir per lietų. Trrūksta kažko, kas čia yra, o kitur - ne, gal vaizdų, gal tam tikros atmosferos, nežinau. Aišku, galėtų nelyti (ypač rytoj, kai reikės dviračiais grįžti Klaipėdon), bet jei reikėtų rinktis, kokia nors saulėta Turkija ar Neringa per lietų - aš už Neringą.

O dėl pinigų - nebūtina rinktis apartamentų už 300/para. Ir nebus tos išlaidos tokios kosminės, su visom kavinėm ir pramogom wink.gif

O beje, žiemą aplankyti Neringą ir aš labai norėčiau, kažkada esu buvus vėlyvą rudenį - super smile.gif
Atsakyti
Aha. Na bepigu stebėtis nutaisius labai nusistebėjusį veidą. Kažkuo primena "sotus alkano neužjaučia". Ir ten buvus, ir ten buvus, tik pamanyk, ko čia visi virkauja dėl prastų orų, va kiek muziejų! biggrin.gif Lyg muziejus visiems liapotą... Šikna, o ne atostogos, liaudiškai tariant. Žinai, ir mums čia nuo gero oro pavargus suknistas oras nemaišo, nulyja, tai kaip egzotika, na reikia ne tik cukraus, bet ir alternatyvos. Bet max kelioms dienoms, o ne savaitėmis. Net jei gyveni labai kukliai ir pigiai, tai jokios atostogos, tai tiesiog pravalas..
Atsakyti
Oras praejusia savaite buvo mano akimis superinis, nors prognozes ir nelabai kokios buvo smile.gif Mums tikrai nuskilo wub.gif Man atostogaujant su vaikais ypac kai tos atostogos vienetines per metus ir ganetinai trumpos labai svrabu geras oras. Vaziuojant dviese gali buti ir apniuke, bet jei su vaikais vaziuoji ir is 6 dienu 5 lyja, tai anokios cia atostogos ir tikrai pinigai ismesti i bala... Ypac jei nesiplanuoji atostogu Turkijoje, Egipte ar dar kur geras oras garantuotas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 11 rugpjūčio 2011 - 12:13
Brangu - nebrangu... Retorinis klausimas smile.gif
Iš ubago atimk penkis centus iš jo turimų dešimties, tai bus 50%.
Iš turinčio milijoną atimk tūkstantį litukų ...
Kuris labiau nukentės ...? biggrin.gif

Apgyvendinimo paslauga - verslas.
Verslas - investicija, darbas, pajamos, išlaidos, pelnas.
Mokančiom skaičiuoti pasiūlymas - kalkuliatorių į rankas ir pirmyn...

Kainas nustato rinka.
Kainas nustato patys klientai, bet jos niekad nebus tokios, kad neliktų pelno.
Pasirinkimas rinkoje yra "nuo-iki". Kiekvienas renkasi ne pagal norus, bet pagal svo kišenę. Tik reikia turėt minty, kad ten kur "nuo" investicijos bus minimalios, tad ir paslauga tokia pat. Renkantis variantą "iki" pinigai kišenėje neskaičiuojami, nes jų ten paprasčiausiai "daug" smile.gif
(kvailai atrodo, kai perkantis Hamerį, domisi kokios jo kuro sąnaudos smile.gif )
Nereikia ieškoti minimalios kainos už maksimalią paslaugą. Ir nereikia lyginti "pas mus" su "ten". Pas mus viskas kitaip: kitokie reikalavimai, kitokie mokesčiai, kitokie klientai ir kitoks požiūris į suteikiamą paslaugą (moku pinigus - esu dievas, ką noriu tą darau, kokias noriu tokias taisykles ir susikuriu (deja, taisykles diktuoja ne klientas smile.gif )), netgi oras ir tas kitoks smile.gif

Mūsų norai..???? Na, norai ne visados atitinka galimybes...

nefarma
Užuojauta. Manau be reikalo leidiesi į diskusiją apie verslą su žmogum, kuris nedirba tame versle...
(Geriau papasakok, kaip klientai dejuoja dėl "brangu" už suteiktą paslaugą, bet atsiveža "nebrangų" butelaitį atitinkantį dviejų parų nuomos kainą.. smile.gif )

flight
Pagarba...

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 08 11, 10:01)
Jūs nemėgstate muziejų, jie jums neįdomūs ir juos aplankyti jus gali priverst tik prastas oras, bet tai nereiškia, kad visi tokie kaip jūs smile.gif Mano sūnus pvz., muziejų mylėtojas, jis labai laukia ir nori, taigi, mums tai buvo puiki proga, o ne priversti biggrin.gif  doh.gif

Tiesiog mes, ir manau daugelis, netrokšta lankyti muziejų savo atostogų prie jūros metu ( tam yra puikaus laiko visus metus ) kai už kelionę, nakvynę moki didelius pinigus. Muziejai, kavinės, pasivaikščiojimas ir kt. mums yra tik priedas prie tikro poilsio-buvimo prie jūros , maudynių jūroje.
Atsakyti
Su tokiu požiūriu į verslą, į klientus, nieko nuostabaus, kad tokie ir rezultatai bei poilsiautojų nuotaikos. smile.gif

Pinigai mėgsta būti skaičiuojami. Čia gal Gladijus jų neskaičiuoja, na žinoma, svetimose kišenėse, jie kitiems ant medžių auga. O kai apie savo kišenes rašo, tai matai, kitaip viskas. Ir šiaip daug ko sumalta, kaip ir tipo išmanymas, kaip išnuomoti butą, nors kelioms dienoms per sezoną. Neva jau kiti tai nieko apie tai neišmano, ypač tie, kurie ne tik tuo užsiima n metų, bet dar ir keliaudami turi su kuo palyginti. Kartais susidaro toks įspūdis, kad nidiškiai verda savose sultyse ir toliau savo nosies nemato. Vienas kitas suvokia, kad reikia keisti požiūrį, lygį, susirūpinti servisu. O kiti kaip buvo kaimas taip ir liko. Kurorte gyvena kaip eiliniam kaime, taip ir elgiasi, taip ir į verslą žiūri. Gi žinau tą mentalitetą. Sovietmečiu ten kvietė gyventi, kad nors kažkokia gyvastis vystytųsi, butus veltui dalino, iš visokių kaimų surinko kontingentą, dabar gi visi turi jaustis jiems begalo skolingi, kad ten atvažiuoja. Mandrumas neišpasakytas biggrin.gif Iš aukšto žiūri, nes nevertina, kad be poilsiautojų gyventų kaip eiliniam kaime.
Atsakyti
Žinot, daugiau nediskutuokite, nes pasaka be galo..Geriau pasakykit, gal užmatėt Maximoje šaldytų ledukų? Ar kažkaip iš namų reiks vežtis..? lotuliukas.gif Negaliu be jų gyventi.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2011 08 11, 17:21)
Žinot, daugiau nediskutuokite, nes pasaka be galo..Geriau pasakykit, gal užmatėt Maximoje šaldytų ledukų? Ar kažkaip iš namų reiks vežtis..? lotuliukas.gif Negaliu be jų gyventi.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif

Abejoju ar bus vietoje rolleyes.gif jei jau net ledų dėžutėse nėra, arba aš visiškai žiopla nemokėjau ieškot biggrin.gif
Atsakyti
Subjektyvi, o ko dėl jums taip svarbu, kad kažkam vis dar patinka Neringa, kad kažkas nepaisant visų "neadekvatumų", sugeba pailsėti ir dar už pakankamai protingą kainą?

O dabar vėl į temą. Nidos centre yra kepyklėlė, rytais ten būna labai šviežių (šiltų dar) bandelių ir kibinų; o taip pat ten laabai skanūs torčiukai, ypač senovinis aguonų wub.gif
Ieškojom kavinės su žaidimų aikštele vaikams, tai variantas, kokį pavyko rasti - visai šalia marių, šalia Gintaro muziejaus kavinukė su dvejom sūpynėm ir nedidele smėliadėže. Maistas ir aptarnavimas mums patiko, kainos - tipiškos "nidiškos". Praėjusiais metais man taip patikęs "Kuršis" suprastėjo, aptarnavimas baisus, o gal tik mums pasitaikė - baisiai surūgusi, šypsenos taip ir neišspaudusi padavėja. doh.gif Gaila, kad vyras per neapsižiūrėjimą jai paliko gan daug arbatos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 rugpjūčio 2011 - 17:45
flight
O kur palikote automobilį?

nefarma
Kai pas jus baigsis sezonas, o pas mus - bulviakasis, bus galima..... ? smile.gif
Atsakyti