QUOTE(~Beauty~ @ 2011 06 16, 09:39)
Sveikos, mamytės,
Planuojame po Joninių su vyru ir 9 mėn. dukryte vykti prie jūros. Niekada nesu buvusi Kuršių Nerijoje, todėl labai norėčiau ten
Tik vat nežinau, ką pasirinkti - Nidą, Juodkrantę, Pervalką ar Preilą
Sako, Nidoj labai gražu
, tik brangu ir jūra tolokai...
Reiktų, kad nuomotų dviračius su sėdyne mažiems vaikučiams
Nidoje daugiausiai pramogų (kavinukės, muziejai, gražios lankytinos vietos, kultūriniai renginiai, gražiai sutvarkytas pamarys), bet daugiausiai ir žmonių, duag vokiečių. Nidoje yra Maxima - vienintelė visoj Neringoj maisto normali prekių parduotuvė (kitur yra mažytės sezoninės, brangios ir su abejotino šviežumo produktais).
Juodkrantėje berods arčiausiai jūra, nors atstumai visur beveik tokie patys - apie 2 km, svyruoja kažkiek į vieną ar kitą pusę. Kelio link jūros viduryje reikia kopti į kalniuką ir po to leistis nuo jo - nors pvz. Pervalkoje važiuojant dviračių taku kalniuko nėra. Juodkrantė man nepatinka, nes yra toks pravažiuojamas miestelis, pagr.kelias eina tiesiai per ją. Šalia Juodkrantės yra kormoranų regykla.
Man labiausiai patinka Pervalkoje ar Preiloje. Mažai žmonių, beveik nėra užsieniečių, tyku, ramu...Pajūryje - visiškas privatumas paėjus kiek nuo pagr.pliažų, žmonių - tik sava šeima ir nieko aplinkui
Jei reikia maisto, ne problema su mašina palėkt iki Nidos. Beje, tarp Pervalkos ir Juodkrantės yra man asmeniškai pati gražiausia Neringos vieta - Mirusios kopos
Mes visada vežamės dviračius, tai atstumai iki jūros negąsdina. Su mašina prie jūros važinėti nepraktikuojam
, pasivaikščiojimas - malonumas.
O kainos Neringoje visur brangesnės negu "žemyne", iš savos patirties - normalus variantas 4 asmenų šeimai (su mini virtuvėle ir patogumais) sezono metu - nuo 150 lt/para.
Ir beje, patarimas irgi iš patirties - jei vaikas mažas ir jau vaikštantis, geriau neimti varianto prie pat marių ir be tvoros (kad ir kaip romantiškai skambėtų "su vaizdu į marias") - ne atostogos, o košmaras
, nei pasėdėsi terasoj, nei atsipalaiduosi - vaikai kur buvę kur nebuvę jau prie vandens, o ten gilu....
QUOTE(Kokere @ 2011 06 17, 13:11)
Ir kur už kiek radote jei ne paslaptis
čia, mums keturiems para 150, rezervacijos mokesčio jokio nepaėmė, bet atrodo, patikimi žmonės, tai gal nepaves...
Niekad neteko poilsiauti Nidos centre, žiūrėsim - rašo, kad visai šalia Gintaro muziejus, tai jei lis, eisim muziejintis
O taip pat -žiūrėjau, Nidoje svečių namuose Inkliuzas nebrangiai galima apsistoti (160 lt), bet ten kambaryje nėra virtuvėlės (užtai yra nemokamas internetas); dar buvo toks butukas už 150, mums netiko, nes nėra kur dviračius laikyt ir keturiese jau problematiška susitalpinti :
http://www.kopos.lt/00410/lt.php
Dar, jei domina pigesni variantai, esu praeitą vasarą gyvenus čia, kainos apie 120-130/para, sugrįžt nenorėčiau :
http://www.priejuros...oma-nidoje-215/
čia, mums patiko:
http://www.pervalka.lt/
ir poilsio namuose Baltija (ineto puslapio neturi,seno tarybinio tipo)
tai jei domintų atsiliepimai - pasidalinsiu