Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis (savivaldybės) būstas

QUOTE(agneciuke @ 2012 01 09, 21:21)
Na čia tikrai ne tas atvejis. čia yra mano vyro močiutė. Šitas butas prieš kelis metus buvo paverstas konteineriu, o mes su vyru padarėm kapitalinį remontą visam bute. Močiutė turi dvi dukras, bet jos visai nė cento nepridėjo prie šio remonto. Todėl tikrai būtų gaila atiduoti butą tiems žmonėms, kurie visai juo nesirūpino, ir nesirūpino močiute. Naudos tikrai neieškom, tiesiog domimės, kaip čia yra su tuo soc.būstu, po savininko mirties. Mes dar ir norėtume išpirkti šitą butą.

Betgi močiutė dar nenumirė?
Atsakyti
Ne, ji dar nenumirė, bet sveikata aišku yra ne kokia. Ir mes tikrai nelinkime jai mirties, tiesiog norėjome sužinoti ar yra tokia galimybė. Nes butas išremontuotas, pinigai sukišti, o valstybei nesinori palikti.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2012 01 09, 19:02)
Sveiki,

Norėjau pasiteirauti tokio dalyko. Jei mes gyvenam neišpirktame bute, pagrindinė nuomininkė yra 75 metų bobutė. Šitam bute registruota tiktai ji, mano vyras ir dukra. Tai babulytei numirus, kam pereitų ši nuosavybė? ar tik šitam bute registruotiems žmonėms ar čia kaip pagal įstatymą, pagal eiliškumą, bobulytės dukroms(jos šitam bute neregistruotos), ir tik vėliau mano vyrui ar kaip?

Visų pirma, tas neišpirktas butas nėra nei jūsų, nei močiutės nuosavybė, jis yra savivaldybės nuosavybė. Močiutė šiuo atveju yra pagrindinė nuomininkė. Šeimos nariai, gyvenantys kartu ir registruoti tame bute, taip pat yra nuomininkai, tik ne pagrindiniai.
Po močiutės mirties turėtų pasikeisti pagrindinis nuomininkas, t.y, šiuo atveju, greičiausiai jūsų vyro vardu turėtų būti perrašoma nuomos sutartis.
Tiesiog, pasikelkit nuomos sutartį ir pasižiūrėkit, ar esate įrašyti joje kaip nuomininkai kartu su močiute.
Atsakyti
Pažiūrėjau dokumentus. ir orderis yra tik ant jos. tik sutartyje yra nurodyta "nuomininko šeimos nariai, gyvenantys kartu su juo..."Jokių pavardžių daugiau nėra.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2012 01 12, 13:10)
Pažiūrėjau dokumentus. ir orderis yra tik ant jos. tik sutartyje yra nurodyta "nuomininko šeimos nariai, gyvenantys kartu su juo..."Jokių pavardžių daugiau nėra.

Na, bet jūs registruoti jame?
Kai aš atsikrausčiau į tokį butą, kai ėjau registruotis, turėjau įrodyti, kad tikrai esu šeimos narė. Tada savivaldybė išdavė tokį raštą - lapą su anstpaudu, parašais, kuriame surašyta, kas yra pagrindinis to buto nuomininkas, ir kas yra tiesiog nuomininkai, nurodytais giminystės ryšiais su pagrindiniu nuomininku.
Atsakyti
Ne tokio rašto mes neturim. Mes kai savo dukra čia ėjom registruoti, tai reikėjo ir vežtis močiutę, kad ji pasirašytų, jog ji kaip nuomininkė sutinka čia priregistruoti dukrą mūsų. O daugiau mes nieko negavom.
Atsakyti
Kaune yra naujieji sarasai jau thumbup.gif rytoj skambinsiu teirautis ..ziuresim kur pakilau is 13vietos biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(** Svaja** @ 2012 01 29, 22:52)
Kaune yra naujieji sarasai jau thumbup.gif  rytoj skambinsiu teirautis ..ziuresim kur pakilau is 13vietos biggrin.gif  biggrin.gif

o kaip smagu lauksim ziniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2012 01 30, 09:23)
o kaip smagu lauksim ziniu smile.gif

verysad.gif verysad.gif ta pati 13 blink.gif

sako , tai pries jus ir jus atsisaket blink.gif blink.gif sakau ar siulet ??? sako taip blink.gif Nu sakau gerai kad siulet bet as pasiulymo jokio negavau 4u.gif sako labai prastus suliom tai neeima kiti ..sakau man neidomu man turit siulyt o ne 100ajam doh.gif blink.gif tai puole atsiprasinet nu kantrybes paprase ir sake griciupio namai turetu pajudet ga tikrai tada jau ..sakau mane apsobrezkit raudonai ..nes as pirma lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Sunervino gerokai bet ka pakeist galiu... ogi nieko..pinigu pakist neturiu ...o ir nekisciau jau tiek metu belaukianti doh.gif Nu palauksiu dar ... bet jau zaibai lenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(** Svaja** @ 2012 01 30, 10:12)
verysad.gif  verysad.gif  ta pati 13 blink.gif

sako , tai pries jus ir jus  atsisaket  blink.gif  blink.gif  sakau ar siulet ??? sako taip  blink.gif  Nu sakau gerai  kad siulet bet as pasiulymo jokio negavau  4u.gif  sako labai prastus suliom tai neeima  kiti ..sakau man neidomu man turit siulyt o ne 100ajam doh.gif  blink.gif  tai puole atsiprasinet  nu kantrybes paprase  ir sake griciupio namai turetu pajudet ga tikrai tada jau ..sakau mane apsobrezkit raudonai ..nes as pirma lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Sunervino gerokai bet ka pakeist galiu... ogi nieko..pinigu pakist neturiu ...o ir nekisciau jau tiek metu belaukianti  doh.gif  Nu palauksiu dar ... bet jau zaibai lenda biggrin.gif

Nu jo žiauru... kas per nesąmonė blink.gif
Kokie gričiupio namai?
Mes dabar gavom bendrabutį(gričiupyje), tai labai džiaugiamės, nes renovuotam name gavom, tai dėl buto nėra skubu, šią vasarą žadu mažiukę įtraukti, nes dar ji nėra įrašyta. Tai mes dar lauksim šimtą metų smile.gif buvau sąraše 166 lygtais. Jūs kokiame sąraše?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zzitukass: 30 sausio 2012 - 11:09
QUOTE(zzitukass @ 2012 01 30, 12:07)
Nu jo žiauru... kas per nesąmonė blink.gif
Kokie gričiupio namai?
Mes dabar gavom bendrabutį(gričiupyje), tai labai džiaugiamės, nes renovuotam name gavom, tai dėl buto nėra skubu, šią vasarą žadu mažiukę įtraukti, nes dar ji nėra įrašyta. Tai mes dar lauksim šimtą metų smile.gif buvau sąraše 166 lygtais. Jūs kokiame sąraše?

nzn kazka apie griciupi snekejo ... bet kaip ir ne bendrabuciui stoviu blink.gif o Butui... as paskutinej eilej soc nuomininku i busto pagerinima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(** Svaja** @ 2012 01 31, 10:33)
nzn  kazka apie griciupi snekejo ... bet kaip ir ne bendrabuciui stoviu blink.gif o Butui... as paskutinej eilej soc nuomininku i busto pagerinima mirksiukas.gif

Mmm kai daugiau sužinosit parašykit mirksiukas.gif
Pas mus visas penktas aukštas yra remontuojamas, iš pirmininkės kalbų supratau, kad ten visi yra soc. bet čia bendrabutis, po du kambarius butai, tai Jums kaip ir nesiūlys čia, bet įdomu taip kur čia daugiau soc būstų yra.
Aš esu našlaičių sąraše ir klausiau gal man pereiti į tris ir daugiau turinčių vaikų sąrašą, bet man patarė likti, nes tipo našlaičiams daugiau skiria. Dėl bendrabučio įstojau gal prieš du metus, nes tas kraustymasis nuomos veikia sad.gif nesitikėjau ko gero gauti, bet likau nuoširdžiai nustebusi, žinoma čia reikėjo daugiau į remontus įkišt, bet man kas patinka šildymo kainos nekosminės, bendrabutis labai tvarkingas, ai bendra tik laiptinė ir balkonas, virtuvę įsirengėm viduje(du kambarius gavom). Siūlė ir baisius bendrabučius, ir Partizanų g, ir Lampėdžių g, ai dar kai siūlė sako tai jums nesiūlysiu Raudondvario pl doh.gif ("Holivude") tai čia su vaikais nėra baisu gyventi.
Norėjau paklausti Jūs skambinotės: ar važiavote pasiteirauti, kelinta esate pagal sąrašą?
Atsakyti