Laba diena,prašau Jūsų pagalbos.
Jau šešis metus gyvenu valstybės skirtame bute su dviem vaikais. Ar įmanoma išsipirkti šį būstą? Jei taip,kokios salygos?
Ačiū labai.
QUOTE(BoogiePhilosophy @ 2011 09 17, 13:28)
Laba diena,prašau Jūsų pagalbos.
Jau šešis metus gyvenu valstybės skirtame bute su dviem vaikais. Ar įmanoma išsipirkti šį būstą? Jei taip,kokios salygos?
Ačiū labai.
Ačiū labai.
taip galim issipirkti. pas mus kaimynai numire ir liko soc bustas laisvas nuejome i savivaldybe kad mum isnuomotu o jie si buta pardavineja. taigi yra galimybe issipirkti ir dar nuolaida padaytu nes kaip nuolat gyvenat ten.
QUOTE(vitavip184 @ 2011 08 25, 23:28)
sveiki, o kaip yra del to soc. busto jei paduodi dokumentus pvz. del eiles gauti busta nuomotis tai kiek eileje reik laukti? butent del nuomos?
nesuprantu, kam laukti eileje del nuomos? kokia ta nuomos kaina? juk ne uz dyka gyveni ten, tai paieskojus, galima rast uz priimtina kaina ka issinuomoti.
QUOTE(zigri @ 2011 09 25, 20:02)
nesuprantu, kam laukti eileje del nuomos? kokia ta nuomos kaina? juk ne uz dyka gyveni ten, tai paieskojus, galima rast uz priimtina kaina ka issinuomoti.
Skirumas tas, kad tame bute gyvensi ir būsi šeimininkas, jei pajamos nedidelės, gausi kompensacijas, kompensuoja renovacijos įmokas.... O šiaip nuomojamame bute esi tik laikinas tarakonas be jokių teisių, tokių nuomotojų kaimynai nelaiko net žmonėmis, šventėme vaiko gimtadienį, tai jau 19 val atbėgo skūstis, kad triukšmas....vien žo....
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 01, 18:37)
Skirumas tas, kad tame bute gyvensi ir būsi šeimininkas, jei pajamos nedidelės, gausi kompensacijas, kompensuoja renovacijos įmokas.... O šiaip nuomojamame bute esi tik laikinas tarakonas be jokių teisių, tokių nuomotojų kaimynai nelaiko net žmonėmis, šventėme vaiko gimtadienį, tai jau 19 val atbėgo skūstis, kad triukšmas....vien žo....
na, kaimynu nepasirinksi mes kur db nuomojames ir seimininkai ir kaimynai super zmones per 4metus negavome ne vieno priekaisto, kad muzika per garsiai groja ar del dar ko nors, nors jie gyvena pirmame aukste, o mes antrame beja, seimininkai, jau gerokai pensijinio amziaus
abejuoju, kad pvz uz 66 lt per menesi nuomos rasit kur nors nuomotis net kambariuka, nebet trobele griuvusia kur nors miske.
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 04, 15:37)
Iki šiol buvau įsitikinusi, kad soc. butai skiriami tik tiems, kas neturi kur gyventi, neturi savo butų Na manau daugelis norėtų turėti ir savo butą ir dar socialinį...
QUOTE(Elentari @ 2011 08 04, 16:11)
Na ir godumas gi žmonių
Net nemaniau, kad gali buti tokiu piktu zmoniu is kur tiek neapykantos? idomu ka pacios darytumete tokioj situacijoje?
mano mama lygiai taip pat gyvena 3kamb.soc.bute, tiek as su dukra, tiek sesuo jame esam registruotos. Po mamos mirties mes pretenduojame i ta buta, nepaisant to ar turime savus namus.
Bet pasak jusu ta buta reikia atiduoti kitiem soc.bet niekas nepagalvoja, kad tame bute as registruota, kad is paciu lesu, pakeisti vamzdynai, el.instaliacija, grindys, langai ir t.t.
nors ir turiu siuo metu kur gyventi, bet rosiuosi stoti taip pat i eile del soc.buto, nes esam soc.remtini ir dar turime privilegiju atsistoti i kita eile. Dabar ir mane galite pasmerkti ir akmenimis uzmetyti, kad esu godi
o cia klausimelis kitom: kiek maciau sarasus kazkada, yra kelios privilegijos sarasu ir ten stovinciuju eileje skiriasi, tai kiek suprantu pati ilgiausia yra soc.busto laukiantys jauni, daugiavaikiai? paskui sergantys ivairiom ligom ir invalidai?
nes pas mane vyras yra infekuotas(baisiai labai tas zodis skamba) ir mum jau priklausytu stoti i ta serganciuju eile?
QUOTE(Aimeja @ 2011 08 05, 08:21)
Kaip jūs galvojate, kur turi gyventi tikrai vieniši, neturtingi, daug vaikų augintys žmonės,kai tokie kaip jūs -turintys savo butą ir tikrai perkantys gana brangius drabužius internete, kaip soc. remtini-kesinasi į soc. būstą.
atsiprasau visu mamu, bet negalejau susilaikyti
is kur pas jus tiek neapykantos ir pykcio? lendate i kito asmeninius finansus?
jei nemokate savo asmeniniu finansu tvarkyti, pirkti ir moketi uz gera kokybe pigiau, problemos ieskokite savyje!!!
vienisi, neturtingi, daug vaiku auginantys ir t.t.juk visi milijonieriai, direktoriai ir lygus negalime buti.
o jums ponia sekmes ateity, labai sunku su tokio tipo zmonemis bendrauti, issireiksiu psicholigiskai, turint "isnaudotojo orientacija",
QUOTE(sidabrine lape @ 2011 08 04, 16:46)
JEI JUMS ATRODO NORMALU,GYVENTI SU DVIEMS VAIKAIS BERNIUKU IR MERGAITE 40KV. BUTE 4 ZMONEMS,TAI TAI TADA AS NETYURIU KOMENTARU:unsure:
NUPIRKOM SIAIP NETAIP VIENA BUTUKA,KAD BENT JAU VIENAM VAIKUI PAAUGUS BUTU,O NEVISA GYVENIMA GYVENTI NUOMUOJAMAME BUTE......
KAIP JUS ISIVAIZDUOJAT,KUR TURES GYVENTI VAIKAI??????
GAILESIU KITU,O SAVO SEIMOS NEZIURESIU....
NUPIRKOM SIAIP NETAIP VIENA BUTUKA,KAD BENT JAU VIENAM VAIKUI PAAUGUS BUTU,O NEVISA GYVENIMA GYVENTI NUOMUOJAMAME BUTE......
KAIP JUS ISIVAIZDUOJAT,KUR TURES GYVENTI VAIKAI??????
GAILESIU KITU,O SAVO SEIMOS NEZIURESIU....
Ne nu šakės mastymas
40 km.m. butas 4 žmonėms per mažas
Tai dirbkit, taupykit pinigus arba imkit paskolą ir pirkit namą 100 kv., kad gyventumėt kaip karaliai ir vaikai iki senatvės būtų aprūpinti
Skaitau kai kuriuos komentarus ir stebiuosi, nes atrodo, kad mes ne patys turim kažką pasidaryt, kad gyvent geriau, o kažkas kitas turi ant lėkštutės atnešt
Kad tik patiems nereikėtų nei piršto pajudint
Sveiki visi, noriu papasakoti savo situaciją, kodėl gyvenu socialiniame būste.
Papildyta:
Kai man buvo gal 10 m., su tėvais gyvenau 1 k. bute, kurį tėvai privatizavo pagal tuomet galiojusį privatizavimo įstatymą, po to jį iškeitė į 2 k. NEPRIVATIZUOTĄ butą, tai įvyko 1995 m. Šiame bute aš gyvenu iki šiol, tėvai išsiskyrė ir išsikėlė, taigi su manimi negyvena.Aš sukūriau šeimą ir gyvenu šiame bute (Kaune), kurį susiremontavome (plast. langai, šarvo durys, grindys ir t.t.). Dabar tas neprivatizuotas butas tapo socialiniu, už kurį tenka mokėti nuomą.
Tiesiog labai seku informaciją kas naujo socialiniu butų srityje, nes man kaip beveik 20 m. gyvenančiai šiame bute (esu registruota jame), labai aktualu būtų jį išsipirkti kažkokiu būdu. Gal kas gali man ką patarti, ar turi kokios informacijos, kaip reiktų elgtis?
Papildyta:
Kai man buvo gal 10 m., su tėvais gyvenau 1 k. bute, kurį tėvai privatizavo pagal tuomet galiojusį privatizavimo įstatymą, po to jį iškeitė į 2 k. NEPRIVATIZUOTĄ butą, tai įvyko 1995 m. Šiame bute aš gyvenu iki šiol, tėvai išsiskyrė ir išsikėlė, taigi su manimi negyvena.Aš sukūriau šeimą ir gyvenu šiame bute (Kaune), kurį susiremontavome (plast. langai, šarvo durys, grindys ir t.t.). Dabar tas neprivatizuotas butas tapo socialiniu, už kurį tenka mokėti nuomą.
Tiesiog labai seku informaciją kas naujo socialiniu butų srityje, nes man kaip beveik 20 m. gyvenančiai šiame bute (esu registruota jame), labai aktualu būtų jį išsipirkti kažkokiu būdu. Gal kas gali man ką patarti, ar turi kokios informacijos, kaip reiktų elgtis?
QUOTE(mamukas82 @ 2011 10 08, 19:35)
Sveiki visi, noriu papasakoti savo situaciją, kodėl gyvenu socialiniame būste.
Papildyta:
Papildyta:
Situacija labai panaši kaip mano sesers...tačiau ji nemano, kad galėtų išsipirkti, nes jAU 1 KARTĄ TAI DARĖ...
QUOTE(ugnex @ 2011 10 06, 11:12)
nes pas mane vyras yra infekuotas(baisiai labai tas zodis skamba) ir mum jau priklausytu stoti i ta serganciuju eile?
tarybiniais laikais tai butu atsakymas Taip nes tada jei sergi Tbc priklause butas dar kazkokiu ligu buvo bet dabar .. tu gali atsiprasau..sikna zeme rezt negausi Jie ten savo sistema turi , aisku turi kisenej apie 5-6 000 prasau..galimybe yra taciau ir tai.. neaisku kokia lupena duos O kadangi siais laikais stojama i eile butent esant mazoms pajamoms tai kazin ar atsirastu tir keli 000 lituku i kisene imest kazkam. Pas mane nera tokiu babkiu tai ir laukiu 19m prie ruso jau senai buciau gavus Ir dauguma cia esanciu
Bet siemet kaip ir pernai jau zadejo kita met duoti Laukiu ...