Sveikos,
Nuo siu metu didejo minimalus darbo uzmokestis, bet ziuriu, kad savivaldybes del socialinio busto nuomos nustatytos metiniu gautu pajamu lubos nepasikeite. Ar gali taip buti?
Juk realiai zmones siek tiek daugiau pajamu pradejo gauti, tai kaip suprantu ir tie nustatyti dydziai turi dideti.
Pvz.: asmens be šeimos grynosios metinės pajamos 32 VRP.
Ir sis tarifas jau kokius 2m nesikeicia.
Ar cia as kazko nesuprantu?
QUOTE(coliuke29 @ 2016 05 09, 09:45)
gal yra kedainieciu cia besilankanciu ?besinuomojanciu sav,soc.busta ?tureciau keleta klausimu
Klauskite, manau visose rajonu savivaldybese soc.bustu nuomos istatymai vienodi
QUOTE(Inteligencija @ 2016 05 05, 15:26)
Sveikos,
Nuo siu metu didejo minimalus darbo uzmokestis, bet ziuriu, kad savivaldybes del socialinio busto nuomos nustatytos metiniu gautu pajamu lubos nepasikeite. Ar gali taip buti?
Juk realiai zmones siek tiek daugiau pajamu pradejo gauti, tai kaip suprantu ir tie nustatyti dydziai turi dideti.
Va va ir man labai įdomu kada valdžia planuoja pakelti šias lubas, o tarifai nesikeičia ne du metus o kokius 5 jei nedaugiau, kažkada per žinias viena ausim girdėjau kai buvo užduotas šis klausimas dėl lubų kėlimo, tai atsakymas buvo maždaug toks, jei męs nors kiek pakelsim lubų tarifą, tai vėl padaugės žmonių telpančius į šias normas, valdžia nori, kad tik daugiau viršytų šias normas ir, kad nebepriklausytų lengvatos, tai va kokioje šalį gyvename, ne tik liaudis maisto neįpirks, bet ir be namų greitai liks
QUOTE(Hunter @ 2016 04 25, 11:31)
Laba,
ar Kaunas atkreipete demesi jog ant atsiustu nuomos saskaitu vienos puses yra informacija apie keiciama koeficienta, naudojama apskaiciuojant nuomos kaina, rinkos pataisos koeficientas (kazkaip panasiai vadinasi), musu artimieji gavo saskaita su sia info, jog vasara jau gaus perskaiciuotas saskaitas,
idomu nuo to situacija geres ar ne, nes mes pas senolius neradome informacijos, kokio dydzio tas koeficientas yra taikomas siuo metu.....
ar Kaunas atkreipete demesi jog ant atsiustu nuomos saskaitu vienos puses yra informacija apie keiciama koeficienta, naudojama apskaiciuojant nuomos kaina, rinkos pataisos koeficientas (kazkaip panasiai vadinasi), musu artimieji gavo saskaita su sia info, jog vasara jau gaus perskaiciuotas saskaitas,
idomu nuo to situacija geres ar ne, nes mes pas senolius neradome informacijos, kokio dydzio tas koeficientas yra taikomas siuo metu.....
Laba
Pastebėjau. Šiuo metu taikomas visuose rajonuose tas pats koeficientas,t.y 3.5
Tai maždaug paskaičiavau,kad man turėtų mažėti apie 20.
QUOTE(siestulia @ 2016 09 11, 19:41)
Laba diena, gal kuri žinot kaip yra jei viršiji tuos leistinus 20% ar taip paprastai ir iškeldina į gatvę nors ir yra mažamečiu vaikų šeimoje. Išeiti nėra kur o bankas paskolos neduoda
Sveiki, dabar neiškeldina, kai viršiji pajamas, tiesiog pabrangs nuoma. Pirmus metus mokėsite 20 proc. brangiau, po metu mano ziniomis 2-2,5 karto.
QUOTE(office @ 2016 09 11, 21:26)
Sveiki, dabar neiškeldina, kai viršiji pajamas, tiesiog pabrangs nuoma. Pirmus metus mokėsite 20 proc. brangiau, po metu mano ziniomis 2-2,5 karto.
Gavome laiška kad bus nutraukta nuomos sutartis ir duotas terminas išsikraustyti, na reiks rytoj eiti klausti tada.
QUOTE(siestulia @ 2016 09 11, 20:33)
Gavome laiška kad bus nutraukta nuomos sutartis ir duotas terminas išsikraustyti, na reiks rytoj eiti klausti tada.
Sveiki,
Ar buvote savivaldybeje? Ka nusprende?
Jus nuomojate socialini busta ar gyvenate savivaldybes buste?
Kiek metu pragyventa?
QUOTE(Inteligencija @ 2016 09 19, 08:40)
Sveiki,
Kiek metu pragyventa?
Kiek metu pragyventa?
Sveiki, buvau nuėjusi (mūsų savivaldybės butas) sakė kadangi mūsų pajamos per didelės ir yra gaunamos iš atlyginimo o ne iš socialinių pašalpų mes turime išsikraustyti per du mėnesius. Ir niekam nerūpi kad pas mus penkių mėnesių vaikutis ir kad neturime kur eiti. Penkis metus pragyvenome.
QUOTE(siestulia @ 2016 09 19, 07:51)
Sveiki, buvau nuėjusi (mūsų savivaldybės butas) sakė kadangi mūsų pajamos per didelės ir yra gaunamos iš atlyginimo o ne iš socialinių pašalpų mes turime išsikraustyti per du mėnesius. Ir niekam nerūpi kad pas mus penkių mėnesių vaikutis ir kad neturime kur eiti. Penkis metus pragyvenome.
Sunku patiketi, kad taip atsitiko
O is kokio Jus miesto?
Ir kaip gavote savivaldybes busta? Nes kiek zinau, paskutiniu metu yra duodami tik socialiniai bustai
Pries beveik 3m as gavau socialini busta. Tai bustas, kuris duodamas mazas pajamas gaunantiems asmenims. Per tuos 3 m. uzdirbu vos daugiau nei minimalus darbo uzmokestis. Plius, kuri laika dirbau papildomai 0,5 etato. Vis mintyse primetu atlyginimus, tai pagal mane, as taip pat virsysiu tuos 20%.
Idomu, kodel metiniu pajamu lubos, tie VRP nedideja?
QUOTE(siestulia @ 2016 09 19, 07:51)
O privatizuoti jums neleidzia. Jei 5 metus pragyvenote savivaldybes buste, galima ji privatizuoti.