Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis (savivaldybės) būstas

QUOTE(zzitukass @ 2016 02 20, 19:53)
Esmė tame ir yra, kad bendrabučiai negali būti kaip socialiniai būstai.
O pabrango dėl to naujo perskaičiavimo, ypač dėl šito :"R – savivaldybės tarybos nustatytas rinkos pataisos koeficientas, kuris gali svyruoti nuo 1,2 iki 3,5, užtikrinantis, kad savivaldybės būsto (išskyrus socialinį būstą) nuomos mokesčio dydis nebūtų didesnis už toje savivaldybės teritorijoje, kurioje yra nuomojamas savivaldybės būstas, maksimalią rinkoje nuomojamo būsto nuomos mokesčio kainą" Kaune taiko maksimaliai 3,5.

kokia pas jus kvadratura?

socialiniems bustams taiko ta 0.4 koeficienta, o kas gyvena savivaldybes bustuose jiems netaiko.

Bet labai jau drastiškai jums pabrango.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 20 vasario 2016 - 20:02
QUOTE(office @ 2016 02 20, 20:58)
kokia pas jus kvadratura?

34,22 kv
Papildyta:
QUOTE(office @ 2016 02 20, 20:58)
socialiniems bustams taiko ta 0.4 koeficienta, o kas gyvena savivaldybes bustuose jiems netaiko.

Bet labai jau drastiškai jums pabrango.

Po spalio mėn, ar kada sakė nuims tą koeficientą, tai smarkiai nebrango, keliais gal euro centais.
Taip, drastiškai. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2016 02 20, 20:08)
34,22 kv
Papildyta:

Po spalio mėn, ar kada sakė nuims tą koeficientą, tai smarkiai nebrango, keliais gal euro centais.
Taip, drastiškai. sad.gif

tai cia vieno kambario butukas.
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 02 20, 21:09)
tai cia vieno kambario butukas.

Ne, du kambariai, vienas apie 12kv, kitas apie 17kv, wc 2,44 ir koridorius 1,76,dar priklauso bendro naudojimo patalpos: virtuvės 1/4, ir penkių sandėliukų 1/4 kurių realiai nėra, užsėmė kiti gyventojai ir persitvarkė ar prisijungė prie butų, kai pradėjau reikalauti to kas man priklauso pagal nuomos sutartį, man sakė savivaldybėje, tai sako jūs nemokat nuomos už juos, bet aš sakau moku kitus komunalinius mokesčius, kurie skaičiuojasi pagal kvadratūrą, man prie šildymo sąskaitų, šiukšlių, namo komunalinių prisiskaičiuoja prie 34,22 kvadratūros dar 20 kvadratų.
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2016 02 20, 20:39)
LIETUVOS RESPUBLIKOS
PARAMOS BŪSTUI ĮSIGYTI AR IŠSINUOMOTI
ĮSTATYMAS
2014 m. spalio 9 d. Nr. XII-1215
Vilnius
2 straipsnį 12 dalį Socialinis būstas – į savivaldybės tarybos patvirtintą savivaldybės socialinio būsto fondo sąrašą įtraukto savivaldybės būsto fondo dalis. Pagal šiame įstatyme nustatytas sąlygas prie socialinio būsto nepriskiriami bendrabučiai, nakvynės namai, tarnybinės gyvenamosios patalpos, gydymo ar globos (rūpybos) įstaigos gyvenamosios patalpos, savivaldybės būstai, kurie nuomojami ne socialinio būsto nuomos sąlygomis.
Pas mus bendrabutis. Gavome 2011m.

O jums nebūtų naudingiau atsisakyti bendrabučio, o nuomotis iš fizinio asmens butą ir gauti kompensacijas nuomai?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2016 02 21, 23:39)
O jums nebūtų naudingiau atsisakyti bendrabučio, o nuomotis iš fizinio asmens butą ir gauti kompensacijas nuomai?

Aš 10m, tuoj bus 11 metų bus kaip laukiu būsto, tai man nenaudinga būtų gauti kompensaciją, nes eilė "užsišaldo".
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2016 02 22, 10:18)
Aš 10m, tuoj bus 11 metų bus kaip laukiu būsto, tai man nenaudinga būtų gauti kompensaciją, nes eilė "užsišaldo".

Tuomet taip, nenaudinga, aš gavau po 10,5 metų "stovėjimo" eilėje
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2016 02 22, 13:18)
Tuomet taip, nenaudinga, aš gavau po 10,5 metų "stovėjimo" eilėje

Mums dar reiks palaukti. sad.gif
Subendrino visas eiles, buvau našlaičių sąraše kažkur 180, o šių metų vasarį skambinausi, tai 820....
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2016 02 22, 13:10)
Mums dar reiks palaukti. sad.gif
Subendrino visas eiles, buvau našlaičių sąraše kažkur 180, o šių metų vasarį skambinausi, tai 820....

Tai kada sulaukti, kai toks skaičius. Bet labi mažai žmonių pasinaudojo ta nuomos kompensacija iš savivaldybės.
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 02 22, 13:23)
Tai kada sulaukti, kai toks skaičius. Bet labi mažai žmonių pasinaudojo ta nuomos kompensacija iš savivaldybės.

lyg kas labai lengvai įsileis vaikų prisiperėjusias ir pinigų neturinčias personas į savo nuomojamus butus... ir dėl vaikų, ir dėl gyvenimo būdo, ir dėl skolų už komunalines ir t.t.
Atsakyti
reikia nepamirsti kad tam kad lengvatiniu budu is zmogaus issinuomuoti buta - reikia ta daryti oficialiai smile.gif mazai kas raso tas nuomos sutartis, ir moka mokescius uz gautus nuompinigius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hunter @ 2016 02 22, 14:29)
reikia nepamirsti kad tam kad lengvatiniu budu is zmogaus issinuomuoti buta - reikia ta daryti oficialiai smile.gif mazai kas raso tas nuomos sutartis, ir moka mokescius uz gautus nuompinigius smile.gif

mokesčiai - mokesčiais, tai mažiausias rūpestis šiuo atveju. O ką daryt, kai prisidarys skolų už komunalines? O iškeldint negalėsi, nes gi patelė su jaunikliais.
Atsakyti