nuo pernai liepos naikino nuomos mokesti mazinanti koeficenta- 0,4. tai matyt pas jus jis buvo, o nuo sausio pasikeite apskritai skaiciavimo metodika.
artimieji to koeficento neturejo, tai nuoma nesikeite, perskaiciavo dabar - nuo sausio menesio. pagal nutarima tiek socialinio, tiek savivaldybes busto nuomos skaiciavimo principas keitesi, tik gal socialiniu bustu nuomininkams niekas nepasijaute (arba ne kardinaliai), neisivaizduoju, nesigilinome ir pas kaimynus nejome klausti, nebent kokia bobulka kaimynka pasipasakos
aisku saunu kad iki rinkos kainos toli, kita vertus kai savivaldybes bustas artimiesiems paskirtas uz nugriauta nuosava nama, tai siek tiek pikta bet gyvenimas tesias
p.s. koks yra jusu bustas yra parasyta nuomos sutartyje
Na man pikta tiek mokėti, o ir žinoma, mes kraustėmės į bendrabutį, todėl kad neišgalim mokėti rinkos kainomis nuomos. Tai bendrabutis mums suteiktas laikinai, iki kol eiles tvarka bus pasiūlytas socialinis būstas. Aš suprasčiau tiek mokėti jai mano pajamos viršytų valstybes nustatytų pajamų dydį, bet... Radau "Savivaldybės būsto nuomininkai, kurių pajamos nepakankamos sumokėti už būsto nuomą, turėtų deklaruoti turtą (įskaitant ir pajamas) ir kreiptis į savivaldybę su parašymu toliau nuomotis šį būstą kaip socialinį., bet pas mane tai bendrabutis, man jo nekeis...Nes bendrabutis, negali būti socialinis būstas. Okam jis yra suteikiamas??? Tiems, kas neturi kur gyventi iki kol gaus socialinį būstą. Papildyta: Kaimynų socialiniai skaitosi, nes gavo kaip butus jiems pabrango 3eurais,jie gavo remontuotus tvarkingus butus, o aš gavau be karšto vandens, be dušo, be remonto. ir man 50eur, tai kuo mano prabangesnis nei kaimynų? Papildyta: LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS NUTARIMĄ DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS 2001 M. BALANDŽIO 25 D. NUTARIMO NR. 472 DĖL VALSTYBĖS IR SAVIVALDYBIŲ GYVENAMŲJŲ PATALPŲ NUOMOS MOKESČIO APSKAIČIAVIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO PAKEITIMO 2014 m. gruodžio 23 d. Nr. 1487 Vilnius R savivaldybės tarybos nustatomas rinkos pataisos koeficientas, kuris gali svyruoti nuo 1,2 iki 3,5, užtikrinantis, kad savivaldybės būsto (išskyrus socialinį būstą) nuomos mokesčio dydis nebūtų didesnis už toje savivaldybės teritorijoje, kurioje yra nuomojamas savivaldybės būstas, maksimalią rinkoje nuomojamo būsto nuomos mokesčio kainą. Asmenims ir šeimoms, kuriems savivaldybės būstas nuomojamas vadovaujantis Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo 20 straipsnio 6 dalimi, pirmus metus nuo savivaldybės būsto nuomos sutarties sudarymo taikomas rinkos pataisos koeficientas R = 1,2, jo taikymo laiką savivaldybės taryba gali pratęsti. Kauno miesto savivaldybes tarybą priėmė nutarimą 2015 m. sausio 22 d. Nr. T-26 1. Nustatyti 3,5 rinkos pataisos koeficientą, taikomą Kauno miesto savivaldybės būsto fondo gyvenamųjų patalpų nuomos mokesčiui apskaičiuoti. Argi nejuokinga, nusprendė priimti maksimalų koeficientą.
Kauno miesto savivaldybes tarybą priėmė nutarimą 2015 m. sausio 22 d. Nr. T-26 1. Nustatyti 3,5 rinkos pataisos koeficientą, taikomą Kauno miesto savivaldybės būsto fondo gyvenamųjų patalpų nuomos mokesčiui apskaičiuoti. Argi nejuokinga, nusprendė priimti maksimalų koeficientą.
Tiesą pasakius jums tikrai nepasisekė, ar kaip kitaip čia pavadinti. Užjaučiu. Kažkoks marazmas dedasi. išleido įstatymą, kurio žmonėms, stovintiems eilėje nuomotis savivaldybės butą, kompensuoti nuomos mokesčio dalį, o jau gyvenantiems plėšia 3 kailius. keista.Nemažas gi skirtumas, kai žmogus nuomojies privatų butą su visais baldais, technika, remontais, na moki gal iki 200+gauni nemažą kompensaciją. Ir galva neskauda. O už savo socialinį reikia gan nemažai pakloti + visi remontai tau priklauso.
Gavau aš suremontuotą butą. Bet kas jūs žinotumėt kokie tie remontai . Po metų viskas sugriuvę, plytelės krenta, vandens žarna buvo sutrūkusi, gerai, kad kaimynų nespėjom apipilti, laiku pastebėjome...
Tiesą pasakius jums tikrai nepasisekė, ar kaip kitaip čia pavadinti. Užjaučiu. Kažkoks marazmas dedasi. išleido įstatymą, kurio žmonėms, stovintiems eilėje nuomotis savivaldybės butą, kompensuoti nuomos mokesčio dalį, o jau gyvenantiems plėšia 3 kailius. keista.Nemažas gi skirtumas, kai žmogus nuomojies privatų butą su visais baldais, technika, remontais, na moki gal iki 200+gauni nemažą kompensaciją. Ir galva neskauda. O už savo socialinį reikia gan nemažai pakloti + visi remontai tau priklauso.
Gavau aš suremontuotą butą. Bet kas jūs žinotumėt kokie tie remontai . Po metų viskas sugriuvę, plytelės krenta, vandens žarna buvo sutrūkusi, gerai, kad kaimynų nespėjom apipilti, laiku pastebėjome...
Aš įsivaizduoju kokie tie jų remontai, jie tik pinigus prasiplaut sugeba. Mačiau, ir kaimynė pasakojo koks, remontas, bet tik įėjus, estetinis vaizdas kitoks nei į mūsų įžengus neremontuotą.
Visiems Socialinio būsto fondo nuomininkams, tai yra tiems asmenims ir šeimoms, kuriems socialinis savivaldybės būstas buvo išnuomotas po 2003 metų sausio 1 d., ir turintiems galiojančias terminuotas nuomos sutartis, nuomos mokestį mažinantis koeficientas 0,4 bus taikomas besąlygiškai.
Savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomininkai, kuriems savivaldybės gyvenamosios patalpos buvo suteiktos iki 2002 m. gruodžio 31 d., tokio pat pagal naująją tvarką apskaičiuoto nuomos mokesčio dydį mažinančio koeficiento taikymo galės tikėtis tik tuo atveju, jei jie deklaruos paskutinių 12 mėnesių savo (savo šeimos) turtą ir pajamas, o deklaruotas turtas ir pajamos neviršys Vyriausybės nustatytų dydžių. Tam tikslui jie Savivaldybės administracijai turi pateikti prašymą dėl nuomos mokestį mažinančio koeficiento taikymo vienerių metų laikotarpiui ir Turto bei pajamų deklaraciją.
Visiems Socialinio būsto fondo nuomininkams, tai yra tiems asmenims ir šeimoms, kuriems socialinis savivaldybės būstas buvo išnuomotas po 2003 metų sausio 1 d., ir turintiems galiojančias terminuotas nuomos sutartis, nuomos mokestį mažinantis koeficientas 0,4 bus taikomas besąlygiškai.
Savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomininkai, kuriems savivaldybės gyvenamosios patalpos buvo suteiktos iki 2002 m. gruodžio 31 d., tokio pat pagal naująją tvarką apskaičiuoto nuomos mokesčio dydį mažinančio koeficiento taikymo galės tikėtis tik tuo atveju, jei jie deklaruos paskutinių 12 mėnesių savo (savo šeimos) turtą ir pajamas, o deklaruotas turtas ir pajamos neviršys Vyriausybės nustatytų dydžių. Tam tikslui jie Savivaldybės administracijai turi pateikti prašymą dėl nuomos mokestį mažinančio koeficiento taikymo vienerių metų laikotarpiui ir Turto bei pajamų deklaraciją.
LIETUVOS RESPUBLIKOS
PARAMOS BŪSTUI ĮSIGYTI AR IŠSINUOMOTI
ĮSTATYMAS
2014 m. spalio 9 d. Nr. XII-1215
Vilnius
2 straipsnį 12 dalį Socialinis būstas į savivaldybės tarybos patvirtintą savivaldybės socialinio būsto fondo sąrašą įtraukto savivaldybės būsto fondo dalis. Pagal šiame įstatyme nustatytas sąlygas prie socialinio būsto nepriskiriami bendrabučiai, nakvynės namai, tarnybinės gyvenamosios patalpos, gydymo ar globos (rūpybos) įstaigos gyvenamosios patalpos, savivaldybės būstai, kurie nuomojami ne socialinio būsto nuomos sąlygomis.
Pas mus bendrabutis. Gavome 2011m.
LIETUVOS RESPUBLIKOS
PARAMOS BŪSTUI ĮSIGYTI AR IŠSINUOMOTI
ĮSTATYMAS
2014 m. spalio 9 d. Nr. XII-1215
Vilnius
2 straipsnį 12 dalį Socialinis būstas į savivaldybės tarybos patvirtintą savivaldybės socialinio būsto fondo sąrašą įtraukto savivaldybės būsto fondo dalis. Pagal šiame įstatyme nustatytas sąlygas prie socialinio būsto nepriskiriami bendrabučiai, nakvynės namai, tarnybinės gyvenamosios patalpos, gydymo ar globos (rūpybos) įstaigos gyvenamosios patalpos, savivaldybės būstai, kurie nuomojami ne socialinio būsto nuomos sąlygomis.
Pas mus bendrabutis. Gavome 2011m.
O ant saskaitos apacioje nieko nera parasyta, jokio istatymo, kuo remiantis jums tiek pabrango?
Pasiskambinkit pirmadieni kas atsakingas uz nuoma, arba i pacia Vilniaus m. savivaldybe i socialinio busto skyriu ir paklauskit, kokiu pagrindu tiek pabrango?
O ant saskaitos apacioje nieko nera parasyta, jokio istatymo, kuo remiantis jums tiek pabrango?
Pasiskambinkit pirmadieni kas atsakingas uz nuoma, arba i pacia Vilniaus m. savivaldybe i socialinio busto skyriu ir paklauskit, kokiu pagrindu tiek pabrango?
Esmė tame ir yra, kad bendrabučiai negali būti kaip socialiniai būstai.
O pabrango dėl to naujo perskaičiavimo, ypač dėl šito :"R savivaldybės tarybos nustatytas rinkos pataisos koeficientas, kuris gali svyruoti nuo 1,2 iki 3,5, užtikrinantis, kad savivaldybės būsto (išskyrus socialinį būstą) nuomos mokesčio dydis nebūtų didesnis už toje savivaldybės teritorijoje, kurioje yra nuomojamas savivaldybės būstas, maksimalią rinkoje nuomojamo būsto nuomos mokesčio kainą" Kaune taiko maksimaliai 3,5.