Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis (savivaldybės) būstas

QUOTE(office @ 2015 08 26, 00:10)
sileste- kaip suprasti jei duotu issipirkti tiesiogiai per savivaldybe? Vistiek su banku reikia tureti reikalu.
Bankas savivaldybei sumoketu visa buto kainos suma iskarto, o jau jus kiek tai metu atsiskaitinejat su banku.

Esme ir yra, bankas mums paskolos neduoda, tai reikia daryt derybas tiesiogei su savivaldybe, kad ji leistu per ja issimoket.
Papildyta:
QUOTE(office @ 2015 08 25, 21:34)
Tai jei bendrija renovuos nama, paims paskola is banko, jums uz renovacija apmokes savivaldybe. Jums nereikes niekuo rupintis.

Sileste- bet juk negali taip paprastai pasikeisti statuso is socialinio buto i gyvenamasias savivaldybes patalpas, nors ir gyveni 10 metu. ?

nemoku is savo el pasto ikelti straisnio, esu gavus, ten viskas paaiskinta. Pabandysiu kaip nors , gal pavyks , duosiu paskaityt
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2015 08 26, 21:22)
Esme ir yra, bankas mums paskolos neduoda, tai reikia daryt derybas tiesiogei su savivaldybe, kad ji leistu per ja issimoket.
Papildyta:

nemoku is savo el pasto ikelti straisnio,  esu gavus, ten viskas paaiskinta. Pabandysiu kaip nors , gal pavyks , duosiu paskaityt

idomu butu paskaityti.
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2015 08 26, 08:22)
Papildyta:

nemoku is savo el pasto ikelti straisnio,  esu gavus, ten viskas paaiskinta. Pabandysiu kaip nors , gal pavyks , duosiu paskaityt

pagooglinkit turetu ismest SVARBI TEISINE PERGALE-SOCIALINIO BUSTO GYVENTOJAMS
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2015 08 26, 21:29)
pagooglinkit turetu ismest SVARBI TEISINE PERGALE-SOCIALINIO BUSTO GYVENTOJAMS

aciu radau.Bet cia gali laimeti tie, kurie kazkada neprivatizavo valdisku butu ir gavo is savivaldybes iki 2003 metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 26 rugpjūčio 2015 - 21:35
Prisijungiu prie jūsų diskusijos. Mes gyvename Vilniuje irgi laukiame to išsipirkimo, bet bijau, kad sužinojus kainas atšoks fantazijas. Vilniuje dar net niekas nevertina butų, nes dar kažkas nepasirašyta.
Aš taip pasipiktinus, tik Lietuvoje gali būti tokios nesamonės. Nori sulyginti kainas su rinkos, bet kaip jie nesupranta, kad kai einu pas žmogų nuomuotis butą, tai jį randu su viskuo, ir baldais, ir remontu, ateinu kaip sakant tu terbelem ir gyvenu. O čia susiremontavom, nusipirkom baldus, pakeitėm duris. Tai kur dabar dėtis pvz. su virtuvės baldais. Vienu žodžiu nemastantys sėdi ir priiminėja įstatymus. Dabar dar susiduriam su viena problema, nuėjo į banką, reikia pradinio įnašo, tai iš kur jį paimti kai gyvenam iš mažų algų (būtume turėję, jau seniai paimtume paskolą). Ne iš malonumo gi tokį butą turėjome rinktis.

Vienu žodžiu naujas įstatymas tik turtingiems, neturi pinigų tai ir neišsipirksi.
Gal reikia parašyti į lygių galimybių tarnybą, nes teisės tikrai nevienodos.

Atsakyti
QUOTE(office @ 2015 08 25, 08:59)
Sileste, kaži ar prieš savivaldybę įmanoma laimėti teisme, jei padavus į teismą, pasikeisti statusą busto. Sakys neįmanoma to padaryti ir viskas, Tu jų nenuginčysi. Nu ir kas tu ten jiems įrodinėsi, kad nori privatizuoti.
Kitą variantą žinau, kad kas gyvena soc. bute, jei viršiji 20 proc. nustatytos sumos pajamas, iš buto jie dabar nebeiškrausto,, gali gyventi toliau, tada soc. būstas yra keičiamas iškart į savivaldybės gyvenamąsias patalpas ir pragyvenęs 5 metus tokiame statuse - gali jau jį privatizuoti rinkos kaina.

Anksčiau sakydavo, kad ką investavai į butą, privatizuojant vertintojai išminusuoja,tada kaina mažėja, o dabar savivaldybė sako, kad nebeišminusuoja, nes sutartyse parašyta, kad nuomininkas gali atlikti buto remontus.
Tai taip ir jums, ką įdėjot, įdėjot, jūsų problemos. Jie kainas nustato,  nori pirk, nori-ne.

Sveika,
Gyvenu socialiniame buste. Metines pajamos centas i centa atitinka nustatytu normu, pajamu nevirsyju. Darbdavys suteikia galimybes papildomai padirbti uz priedus, bet vis atsisakau, bijau virsyti pajamu. Aisku, ne simtus leidzia uzdirbti, bet po keliasdesimt euru per menesi, sutikus padirbti jau metine suma akivaizdziai padidetu. + dar per sventes piniginius priedus padovanoja.. Ar tikrai siek tiek virsijus pajamoms is buto neisspirs? g.gif Paskaiciavau, kad jei papildomai dirbciau, tai virsyciau virs 20%
Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2015 08 27, 17:56)
Sveika,
Gyvenu socialiniame buste. Metines pajamos centas i centa atitinka nustatytu normu, pajamu nevirsyju. Darbdavys suteikia galimybes papildomai padirbti uz priedus, bet vis atsisakau, bijau virsyti pajamu. Aisku, ne simtus leidzia uzdirbti, bet po keliasdesimt euru per menesi, sutikus padirbti jau metine suma akivaizdziai padidetu. + dar per sventes piniginius priedus padovanoja.. Ar tikrai siek tiek virsijus pajamoms is buto neisspirs?  g.gif Paskaiciavau, kad jei papildomai dirbciau, tai virsyciau virs 20%

tai ir leidzia viršyti 20 procentų. O jei viršysite, iš buto neišprašys, o mokėsite komercinę nuomos kainą. Jei neklystu tai ką dabar mokate padauginkite iš 2,5 ir gausite tą komercinę kainą.
Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2015 08 27, 18:56)
Darbdavys suteikia galimybes papildomai padirbti uz priedus, bet vis atsisakau, bijau virsyti pajamu.

Taip sakant dirbti neapsimoka.
Galit nekreipt dėmesio į mano komentarą. SM vis atsiranda diskusijų apie soc.paramos (įskaitant soc. būstą būstą) reikalingumą. Pakomentavau, kad ateityje būtų lengviau susirast jūsų komentarą iliustruojantį, kad tokia valstybės parama yra labai ydinga - žmonėms tiesiog neapsimoka dirbti. Nes kam čia vargintis (kaip visiems likusiems, kuriems už simbolinę kainą butų niekas neduoda) ir dirbti, nuomotis/imti paskolą, kai gali gyvent nemokamai. .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pilango: 29 rugpjūčio 2015 - 21:26
QUOTE(Pilango @ 2015 08 29, 21:22)
Galit nekreipt dėmesio į mano komentarą. SM vis atsiranda diskusijų apie soc.paramos (įskaitant soc. būstą būstą) reikalingumą. Pakomentavau, kad ateityje būtų lengviau susirast jūsų komentarą iliustruojantį, kad tokia valstybės parama yra labai ydinga - žmonėms tiesiog neapsimoka dirbti. Nes kam čia vargintis (kaip visiems likusiems, kuriems už simbolinę kainą butų niekas neduoda) ir dirbti, nuomotis/imti paskolą, kai gali gyvent nemokamai.  .

Sveiki Pilango, noriu paklausti, o kas iš žmonių gyvena nemokamai soc. būstuose.Kiek aš žinau, tai yra mokama nuoma savivaldybei, plius visi komunaliniai mokesčiai. Kiekvienais metais reikia deklaruoti pajams, turtą, kas tris metus sutartį atnaujinti. Vieniems leidžia privatizuoti, kitiems- ne.
Manau tikrai nepyragai gyventi tokiuose būstuose.
Manau daugelis geriau eis, uždirbs, pasiims paskolą ir turės savo būstą, nei iš savivaldybės.
Atsakyti
Savivaldybės butų nuoma yra dviejų rušių: socialinė ir ne socialinė. Tai pastarieji liko apgauti valstybės, nes kurie gavo iki 2003m butus sąlygos buvo vsai kitokios. Jie gavo neterminuotai su galimybe išsipirkti išsimokėtinai, tai suprantama darausi remontą, perkuosi baldus moku nuomą, nes žinau, kad čia gyvensiu pastoviai. O dabar susitvarkei, tai eik iš čia arba mokėk nuoma rinkos kaina. Tai tada ir butą turi duoti atitinkantį rinkos nuomai, o ne tuščią ir be baldų.
Valstybė tiesiog apgaudinėja paprastus žmones, o patys lobsta.
Atsakyti
QUOTE(office @ 2015 08 30, 09:31)
Sveiki Pilango, noriu paklausti, o kas iš žmonių gyvena nemokamai soc. būstuose.Kiek aš žinau, tai yra mokama nuoma savivaldybei, plius visi komunaliniai mokesčiai. (...)
Manau tikrai nepyragai gyventi tokiuose būstuose.
Manau daugelis geriau eis, uždirbs, pasiims paskolą ir turės savo būstą, nei iš savivaldybės.

Aš ir nerašiau, kad nemokamai. Rašiau, kad už simbolinę kainą. Įv. mokesčiai dažnai būna didžiąja dalimi kompensuojami valstybės, tačiau gyventojai vis tiek neretai neturi noro jų mokėti. O už skolas juos iškraustyti (ypač jei yra nepilnamečių vaikų) labai sunku.

Pyragai ar nepyragai dažnai priklauso nuo to, ar ankstesni gyventojai iš buto padarė landynę. Jei padarė, o savivaldybė nusprendė nedaryti kapitalinio remonto, tada tikrai ne kažką. Tačiau būna ir puikios būklės butų, prestižinėse miesto vietose. Kuriuos išsaugoti nesunku, tereikia nepradėti per gerai gyventi.

Apie tai ir mano komentaras, kad gavę soc. būstą žmonės stengiasi jame išsilaikyti kuo įmanoma ilgiau. Dinsta motyvacija daugiau uždirbti. Prasideda "man neapsimoka legaliai/papildomai/daugiau arba apskritai dirbti, nes tada turėsiu išsikelti iš soc.būsto, imti paskolą/nuomotis ir pinigine prasme gausis tas pats arba blogiau".
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2015 08 29, 21:22)
Galit nekreipt dėmesio į mano komentarą. SM vis atsiranda diskusijų apie soc.paramos (įskaitant soc. būstą būstą) reikalingumą. Pakomentavau, kad ateityje būtų lengviau susirast jūsų komentarą iliustruojantį, kad tokia valstybės parama yra labai ydinga - žmonėms tiesiog neapsimoka dirbti. Nes kam čia vargintis (kaip visiems likusiems, kuriems už simbolinę kainą butų niekas neduoda) ir dirbti, nuomotis/imti paskolą, kai gali gyvent nemokamai.  .

Sveika,

Taip, istiesu taip jau yra, kad viskas sudeliota, kad nera suteiktos galimybes zmogui uzsidirbti ir prasigyventi.
Soc busta gavau saziningai. Stovejau eilej, deklaravau pajamas ir tt. Turiu darba, gaunu 300,- eur atlyginima, moku mokescius, busto nuoma, islaidaos kelionei ir tt. Milijono tikrai neuzdirbu, Jeep'ais nevazineju, tiesa, mano soc bustas bendrabutis mirksiukas.gif tikrai ne su marmurinem grindim ar vaizdu i jura. O zinau, yra tokiu, kurie pasalpu daugiau, nei mano DU daugiau gauna ir turi daugiau teisiu i buta, nei as dirbanti.

Atsakyti